Предстоят промени в учебни програми, сред акцентите и българското национално самосъзнание

Образованието трябва да бъде водеща национална цел, ако искаме държавата ни да се развива, категоричен е президентът Румен Радев

Обратно в новината

Коментари - Предстоят промени в учебни програми, сред акцентите и българското национално самосъзнание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите случиха на президент защитник на народа ще остане в историята. Борисов и неговата кочина и другите партии ще останат като крадци и бандеровци които ограбиха народа. Гешев сие чист бандеровец тои ще бъде съден публично от нов народен съд

Най обичам да плюем по предателя резидент

Мунчо, бита карта си, новото Народно Събрание ще те изпичи, ЯСНО ЛИ Е?

Затваряй си плювалника, щото и цветята повяхват от остроумията ти…

И фатмак да говори за образование… Клепоухата брадавица разбира от всичко и затова се вре като селска гювендия навсекъде…толкова е прост горкия, че даже не е прочел Конституцията, че е декоративно дърво и няма никаква власт

Първо този чукундур да се образова и тогава да говори за образование, фатмашкото му образование е жалко

Браво на нашия президент, опитва се да спаси, малкото което остана от нашия народ и история.

това плешиво плашило с гнойната пъпка на носа?

тошката не можа да не направи съветска република , но този има голям шанс да ни направи руска губерния

Вън копеле от България, да пикая на еврейско гейския съюз

НЕ НЕКВИ ДЖАСИМОВЦИ ДА "преразказват" историята и произходьт ни И ДА ИГНОРИРАТ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ......

Твърдо ЗА, единен учебник по всеки предмет за цялата страна. Това трябваше да се направи още преди 20-30г. Аз лично съм учил по учебници от едно издателство а мои приятели по други. Имаше разлика. Не е редно така! Разбира се, сега ще скочат срещу това предложение, щото някои хора ще бъдат финансово ощетени а на други няма да могат да им се прокарат проатлантическите ценности. Време е някой да защити бг ни интереси! Не ме интересува мнението на разни НПО-та, и продажни тролове!

Американо-македонската.

само образованието не беше оправял! Недей пипай, моля ти се... Оправи ни з аШенген, за Еврозоната и за САщ- визи, и инфлацията опряави, иде ред на образованието! Жална му майка!

За да просперира България клепоУУхото фаТТмашко нищо на есен трябва да е безработен !!!

Кой ще е този, който ще "образова"? За 30 години нишката се скъса. 30 години мама говори на децата да избягат някъде от тук, а после някой за 2 часа в училище ще обърне съзнанието им, как? Само световната ситуация може, ако Господ реши да запази тази, управлявана от невежи, територия!

Нещо всички започнаха да преповтарят призивите на Възраждане ... май са го закъсали с рейтингите, а?

Най-страно ще стане за образованието ни ако Жълтопаветната ЛЕвица ДБПП вземе властта. Последното дето четох е че кукловодите им от лявата партия на джо байдън наредили да се пренапишат книгите за джеймс бонд от 1960-1970 година защото не били политически коректни изказите им. Левичарите са точно като в романа 1984. Цензурират книги. Пренаписват вестници

Сетила се Мара да се побара ... цяло поколение от драг кралици на Чалгата, бъдещите депутати! ... Закривай!

Виж ти, президента с призиви за национализъм! Е, нормално е, като се имат предвид кукловодите му, но предвид международното положение е кофти някакси. А "констатациите" че "няма оплаквания срещу програмите" и "има искания за по-подробно изучаване" заслужават всяка по отделно ведро плювки. Плюс по една ученическа раница от първи до дванайсти клас по главите специално на професор Баева и академик Семов - и тъй, и тъй промените трябва да започнат с тяхното лично отлюспване от всякаква възможност да влияят на децата на България!

Когато държава ви възпитава децата , те вече не са ваши. Вашата роля е да ги родите и изхраните. Честит ви тоталитаризъм!!!

някои викат "безсмислена дискусия", други викат "дискусия - щета", трети викат .... да не казвам кво викат!

Затова пък от Мин на културата възпитават в драг куин самосъзнание.

тия празнодумци струват на туземците поне по 1 милион на ден като се има предвид и щетите които нанансят с делата си!

Възраждане е отговорът и хапчето .

Ми взимай си редовно хапчета Възраждане от Израждане.

Последното което искам да кажа е че онези карти с граници достигащи до морава и охрид, висящи в стаите по история, е редно да бъдат махнати и протестиращите учители разкарани за подстрекаване към война. Кимон Георгиев е полуприятен с това че е избил ВМРО. НИКОГА ПОВЕЧЕ И СИ ТРЪГВАЙТЕ.

Демек ще ги учите на простотии :) Отново! И ще им режете възможностите да учат във водещи университети, защото ще ги пълните главите с "българско самосъзнание"? Само идиот може да измисли подобно нещо! СТЕМ и подобните думички, които подхвърляте.... също нищо не значат! Децата не виждат микроскоп! Не виждат един експеримент по химия или физика! За какъв стем ми говорите? Какви иновативни училища с паркет от преди 40 години? Тотална липса на връзка с действителността! Тази система трябва да бъде изрината от хора, които не искат да се променят! На първо място! Идете и разучете успешните системи и ги копирайте! В България няма капацитети, които да могат да оправят образУванието, което наричате образОвание! НЯМА! В МОН са толкова посредствени, че едва ли успяват да си оправят семейния бюджет... какво остава за системата! СМЯХ!

Всички българчета ще завършат Харварт, като Киро и Асан. По-престижно няма накъде.

Лошото е, че 75% от населението идея си нямате какво е Харвард и кой какво е завършил. За това и резултатите на нацията са плачевни! Но виж мнение имате всички!

Акад. Атанас Семов: "със сегашните скопени от всякакво национално чувство учебни програми и учебници българската нация е обречена" Ако всеки гражданин на тази територия няма българско национално самосъзнание, той придобива нечие друго национално самосъзнание - едни емигрират и обезкръвяват нацията, други откровено работят за чужди нации и посолства. Без българско национално самосъзнание ще намаляваме и ще сме бедни. Защото "съединението прави силата".

.... Министър Пенов отчете, че като цяло сериозни възражения срещу учебните програми няма. ..... фалшива история, фалшиваа география, фалшив език, фалшва азбика... и няма промени?

Много е интересно да четеш българска история сам, вероятно не знаете например за марсилския атентат, или за кланетата в сурдулица и щип, или за ранната употреба на задушителни автомобили в македония през псв. Етнически българин съм.

и за руските бомбандировки над Варна не знаят :) Случайност?

Решенията на измисления ви съд стават за тоалетна хартия

Имам късогледство и астигматизъм и влошени очни мътнини, и гръбначно изкривяване, и други проблеми. В ютюб и уикипедия и други източници в интернет има образователни материали благодарение на които разбрах някои базови части от инженерството и техниката, например механика, хидравлика, пневматика, електромеханика, двигатели, поточни линии и производствени машини, рафиниране на руди и металургия, ядрени реактори, земеделие и животновъдство, и видях как изглеждат основните градове на света. Математика се учи от 1 до 12 клас но основи на математиката не се учат изобщо. Програмата ви не е добра.

Съд за националния предател!!! Рублен в хага!!!

Написала си името с латински букви и иска децата и да не са в България ,..боклуци недни

Боклук ли!Не,учител!Отговорен,компетентен и загрижен за образованието.

Умните хора живеят добре, защото живеят, работят и ИНВЕСТИРАТ умно! Всички знаят, че за да живееш добре не е важно само да работиш здраво и умно, но и умно да инвестираш - тоест не само как (и колко) печелиш, но и как (и за какво) харчиш! Всички икономисти, политици, бизнесмени говорят за инвестиции и колко критично важни са за стандарта на живот! Но не се акцентира, че всъщност БЕЗСПОРНО най-добрата инвестиция е в .., ХОРАТА!!! В човека! В децата и всички хора, в образованието! За семействота, за обществото, за държавата!!! Защото образованите, знаещите и можещите хора са по-умни и живеят по-умно, тоест по-добре! А в България десетилетия традиционно това е точно обратното - по стара Московска традиция - на пората се греда като бройки, като “лош материал” със “сбъркан чип” - поне “80 %” от тях…Които можеш “до ги таковаш но 200, правейки се на луд”! Като на ПРОБЛЕМ! (“Има човек - има проблем, няма човек - няма пробрем!”) … Но възниква и друг въпрос в образованието - а може ли да се възпитава самосъзнание в учениците от човек без … съзнание?!?! Българите в България станаха около 6 милиона! Половината от тази цифра пък станаха българите ИЗВЪН България! Доходите на българите ИЗВЪН България (да кажем брутният им доход) е очевидно ПО-ГОЛЯМ !!! от тези над два пъти повеме българи В България (респективно съответния БВП). Какво ви говори това? Това - като повод за размисъл на всичките български политици, икономисти, финансисти, управници, коментатори, анализатори…

Или ние Сорос ,или той България

Никога в България не е имало толкова просто младо поколение

С кого ги сравняваш , може би с ПУЦаджиите, вечерниците, задочниците , рабфаците , селските гимназии или техникумите за зидари мазачи , келнери , комбайнери и шивачки. Там се образоваха 70 процента от учещите при соца . Никой от младите не е толкова прост, поне по един чужд знаят , знаят си правата и се ориентират бързо.

Млад съм и не си търся работа. Една четвърт от поколението ни гласува за бойко борисов, това е 30 % от българите от същото поколение. Междупоколенческата разлика по този показател е малка.

Който поверява децата си на чужди учители губи държавата си

Аз си спомням по какви учебници съм учил в България, сега гледам по какви учебници учи синът ми в Австрия- ами специално за СТЕМ науките по- добре българските учебници да са преводни, честно казано. Пък програмата и учебниците му по немски са доста по- адекватни и смислени, отколкото българските по литература и български език. По много от предметите, ако учебниците са преводни, българските ученици може само да спечелят и да научат нещо.

Летецът ще оправя и образованието!

Ако не прогоним Сорос от учебниците на децата ни ще загубим България

Какви са тези глупости?! Как се учат децата на бг самосъзнание?! С пропаганда ли? Децата трябва да се учат на математика, бг език,физика,химия ,история,литература др. ,а самосъзнанието само ще си дойде по някое време. Децата са в училище,за да се учат,а не да се правят експеременти с тях,политически удобни явно.

Училището е и за да възпитава. Не е само да те научи да четеш и пишеш.

Не е вярно. Семейството възпитава,а не училището.

и ти си тъпунгер като нея

Една брутално проста тиква се разпозна,и отговори в свой стил.

Българско самосъзнание...... Имаме цигани,турци,арменци......е и българи ,но съотношението е 50/50.... За какво и чие самосъзнание ще се трудят...!? За гражданин на Република България или гражданин със съзнание ,че е българин....!?!?!? Поредното неосъзнато и необмислено действие !

Трябва да бъдете поствени на мястото си от новото НС много бързо и енергично. Преминавате всякакви граници и газите конституцията като луда крава теле. Мунчо, Мунчо, за съжаление тъпотията, мързела и краденето нямат лечение, и се онаследяват. За това комунистите сте непоправими и само физическото ви отстраняване от властта може да спаси България.

Да, втора Северна Македония с измислена история. Ще пускат ли по телевизията как сме най-античната нация и че сме дошли от космоса? Не се занимавайте с глупости, а учениците трябва да залягат над точните науки, технологиите, финанси и правно образование. На никой не му трябват дървени философи, повярвайте ми. Ще разберете като почнете да си търсите работа и ще видите, че всички хуманитарни специалности стават само за продавачи и охрана.

Ай Ся

И нас навремето ни иноктринираха на “родолюбие и патриотизъм”. Още от детската градина ни водеха на границата и ни показваха как бегълците от комунистическа България се преследват от кучета в граничната бразда, а после следва побой. За десерт ни караха да пеем на гладните войничета “ високи сини планини”

Разказите на елин пелин половината обем представляват пиене пушене и патриархални убийства, велики автори, велики книги.

Науката и технологиите са смислени, кариерите на масонските родове на вазов и пр. не са.

Оффф пак ли ще индоктринирани децата, аман от комунистическа измет

След работа отивам да чистя домове, за да му платя частни уроци по езици. Поне не се налага по математика, защото е отличник.Когато завърши началното си образование, ще го изпратя при сестра ми в Германия, но няма да го оставя роб на вашите деца и внуци!

После заради лайнари като Семов се наваксва до 30 г за да стигнеш до ниво елементарна обща култура.