Представителка на депортираните от Сталин кримски татари стана зам.-външен министър на Украйна

Назначаването на Емине Джапарова я прави първия представител на етническото малцинство, който заема висок пост в бившата съветска република

Обратно в новината

Коментари - Представителка на депортираните от Сталин кримски татари стана зам.-външен министър на Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ъхъ, те са китка за мирисане. Кримски татарстан през крив макарон.

Защо не пуснете една статийка как демократично постъпиха в САЩ с местните японци ? Индианците да не би да имаха по щастлива съдба от татарите в Крим? Я Щерчо да се изкаже по въпроса

И що да плачем за този башибозук?! Татарите не са депортирани защото помагат на нацистите, Сталин ги депортира защото надминават нацистите... някой знае ли колко кримчаки и караити са останали в света след като татарите са организирали своите банди наречени полицейски батальони и бригади за самозащита, дето уж трябвало да се борят с партизаните а на практика са се занимавали с кланета и грабежи, не случайно татарите не се връщат по "родните" си места чак до 1989 година въпреки че след смъртта на Сталин останалите депортирани народи се връщат към корените си;)

Хиляди етнически българи също репресирани от Сталин в Крим и из Украина, но няма министър българин. Но нали важното е да са натегнем на Турция, че келепира по-голям.

Ако искаш да ни внушиш,че не турци, а руснаци правили Баташко клане няма да стане.Не се старай.

Пак ли се мориш тука при 'агресивното НАТО' вместо във вИликая и прИикрассная Рассия? Там даже и карантикулата атмени слънцеликия ви вожд от бункера.

масовият татарски колаборационизъм по време на войната е причина за "действията" на Сталин. Татарите са застанали на страната на Хитлер. По същия начин са постъпвали с "колаборационистите" и съюзниците на Сталин- САЩ и Англия. Те са били съгласни с мерките срещу татарите. САЩ са приложили същите мерки срещу японците в САЩ. Били са изпратени в лагери. Същото е било и в Австралия - колония на Англия. Така че не пренаписвайте историята и не изопачавайте фактите, а кажете цялата истина!

1. "Назначаването на Емине Джапарова я прави ПЪРВИЯ представител на етническото малцинство, който заема висок пост в бившата съветска република." 2. "Джапарова вече е била зам.-министър на информационната политика от 2015 до 2019 г. при управлението на предшественика на Зеленски Петро Порошенко." ЯВНО статията е писана от малоумни. Как така хем "назначаването я прави ПЪРВИЯ представител на етническото малцинство", хем вече е била зам.-министър от 2015 до 2019 г.? Тоест хем сега каца за първи път на Луната, хем вече е кацала там през 2015 г. Ходете не лекар и се прегледайте! А иначе Зеленски е абсолютен помияр! Вместо да си оправя държавата (кочината), той прави символични жестове срещу Москва.

Е и какво и е новината на товя ?!? Те миндилите се намират и обичат да седят в групички, така че нищо чудно скоро и Кончита да вземе държавен пост :)

'Миндилите', драги, са коренното население на Крим - типичен дебелашки расизъм от Савушкинската бригада, която иначе е редовно 'загрижена' за американските индианци.

Не са... но и с идването си започват да избиват местните.

Тази статия има цел пак за пореден път да очерни Русия без да се даде цялата истина за предателство на кримски татари (не бъркайте с други татари в Русия) в най-тежките военни времена на държавата.Сталин нямал време и възможност да се отсее малкото добри от лошите,когато опасността е била вече вътре в държавата.

Още по интересно е, че когато Сталин ги изселва никой не протестира на Запад. Нито САЩ, нито Англия. Самите американци са действали така спрямо японците в САЩ. Сега обаче соросоидите се сетиха да протестират.

Местното население на Крим се бори самоотвержено с руските окупатори и застана на страната на германската армия- освободителка през ВСВ . Добре че българите подкрепяхме тази армия . Има 140 народа под руско иго .Васил Левски: Който ни освободи, той ще ни пороби!Из заветите на Васил Левски: “Когато се освободи България, аз ще да отида в Русия да съставлявам комитети, защото там народът е притиснат от нас повече.”!!!

написал си три лъжи

Авторът на статията се скри да не отнесе критики, защото използва класически прийом - смесване на правда с открити лъжи и полуистини. Да, диктатор Сталин с депортация наказа целия народ, който преживя трагедия .Това е истината. Но… Именно кримски татари приветствали Хитлер и му приготвили подарък - породист бял кон да го посрешнат тържественно. Пратили му обращение (тук началото му): “За нас е голяма чест да имаме възможност под ръководството на Адолф Хитлер - велик син на немски народ да се бориме … наши имена ще бъдат чествани заедно с имената на тези,които се борили …” .Това е речта на председателя на татарски комитет Джелял Абдурешидов. Истинатата и масовия татарски колаборационизъм с тежки последици за населението и масово дезертьорство от армия в най-тежките военни времена за руски народ както и сътрудничество им с немцице. Военните времена не могат да се тълкуват еднозначно - едните да са виновни, другите да са чисти и невинно пострадали.Жестокостта е била за да оцеляване страната, тъй като татари фактически открили южен фронт заедно с немцине против СССР. Но абсолютната лъжа, че сега в Крим татари биват притеснени.Те са реабилитирани, татарски език е официален наред с украински и руски и се учи с училищата, дадени им абсолютно всички права и свободи.В ООН представител от кримски татари в публичното си виступление опроверга украинските лъжи, които сега се повтарят в тази статия.

на майка си ..... ли търси руска войска на земя която не е руска??? Естествено че местното население ще се бори с нашествениците....както г-л Колев прогони ватенките от Добруджа... Но кримското население за жалост не получи свободата си и до ден днешен. Но ние българите ще им помагаме....

Вече не твоа и няма да стане! Страдай.

Т.н. от кръволока Сталин "кримски татари" изобщо не се татари, а чисти българи. Веднъж говорих с такъв един "татарин" на чист български език, но този човек ми каза, че са българи и нямат нищо общо с татарите, само крепостните мужици ги наричат татари. Прочее, цялата украинска земя и населението и е българско и веднага след разпада на примитивна Рус Велика България по тези земи ще бъде възстановена. Амин, дай Боже!

. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към „вътрешния враг“ в СССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души.

Щерев ти ли си тук се пишеш за българин?

тъпота: 1. Назначаването на Емине Джапарова я прави първия представител на етническото малцинство, който заема висок пост в бившата съветска република. 2. 37-годишната Джапарова вече е била зам.-министър на информационната политика от 2015 до 2019 г. при управлението на предшественика на Зеленски Петро Порошенко. от 1. излиза че сега е първия..... но от 2 се вижда че вече е била преди 5 години!

нашите мисири и мисирки никога няма да кажат пълната истина, понеже техните работодатели са им заповядали да манипулират българите с цел да намразят руснаците, които ни спасиха от турския геноцид и да "обикнат" англосаксонците, които помагаха на Турция да ни изтреби. Това е невъзможна мисия, мисирки и тикви. Забележете датата, на която са депортирани кримските татари-по време на втората световна война, когато татарите са били на страна на фашистите и големи зверства са правили в Крим над руснаците. Сталин ги е депортират тези 200 хиляди за да ги неутрализира в гнусните им деяния в тила на армиите му. Междупрочем, той ги е върнал в Родината им.

Интересно, 27млн. убити във войната не са геноцид, обаче, ИЗСЕЛВАНЕТО на няколкостотин хиляди е. Ово е "обективност", "демократическа".

Кримската война ! Руско - турска война 1853 -1856. А бе, в марабето мужиците да не са се тепали за Полша,я?

..за Крим и Кавказ. Завоеватели!!

Сталин ги е депортирал за да не ги изтрепи, защото това са заслужавали по тогвашния закон в СССР. Военновременните закони са сериозна работа. За дослук с фашагите, за убийство и геноцид над руснаците в Крим по време на окупацията му от хитлеристите. Те и кавказки народи са се пробвали да играят с фашагите, прибалтийски също. Финландия и тя яде хурката в крайна сметка. Не казвам, че им е било леко на тези народи, но доста са отмъщавали и те.

Сталин е бил безпощаден срещу християни и руснаци. Към неруснаци и нехристияни е бил "толерантен".

Крим е винаги бил руски с изключение на един период от 1954 когато Никита Кукурузни го предава на УССР,които продължава до 2014 година,когато след референдум е присъединен към Руската федерация.А по принцип Крим е присъединен към руската империя още през 1783 година.А колкото до изселването или по неолибелно-демократична оценка -депортиране е извършено заради системният,целенасочен колаборационизъм с фашистките агресори.Просто в 2014 година ,беше извършена една историческа корекция и полуострова беше присъединен към народите от руската федерация и сега демократичните -неолиберали плачат

Kalin

В Украйна е имало определени групи които са се били и подпомагали немцците във войната и една от тях са въпросните татари.Като се знае как е действал Сталин даже е учудващо че е преселил въпросните а не направо да ги вкара по лагери и затвори.В която и държава пострадала от войната ако имаше такова нещо щеше да постъпи по същия начин.Така че стига сте плакали и оправдавали татарите там.

Зеленякът задейства грузинци, татари и амеркански съветници..за да ,,оправят,, Покрайната!

То преди години друг , известен в света грузинец, ,,ги пооправи,, - ама поука никаква!

ЙОСИФ Джуга-швили("Юдов-син" от груз.)

зеленски не може с нищо да ме учуди. макар че наскоро наложи санкции на Ермитажа, московския държавен университет, музея на Пушкин и други подобни за три години, явно има потенциал да надмине дори гьобелс.

имах предвид, оня, дето яде вратовръзки.

...Малейй, квато е засукана...ша да опрай външната ... !

Прочетете историята: добре е, че ги е депортирал. Щели са да ги избият. Заради участието им в масови убийства на руснаци през първия етап на войната. Включително дечица.

Айде, да прочетете историята и преди ВСВ, и преди ВОСР, и преди Московското княжество, и преди "първата" българска държава...

Чети, учи съ, щот си глъм!

Прав си - в днешно време, който чете, мисли и се интересува по-далеч от носа си, го смятат за "глъм". Готените, отворените, хвърляте гюбеци, чинии, салфетки и се изказвате категорично с неграмотни и примитивни "коментари".

Айде, апни си салатката и малко ,,БоярЫшник,,,

Още едно "аргументирано" и "компетентно" "мнение" по най-"високите" стандарти на "демократичното" чалгаджийство. Какви дебили сте, не е истина просто. Губите човешки облик, вече.

"Кримски татари", разбирай българи мохамедани, едни от многото преименовани от Сталин, на татари, чуваши, ингушети, карабулгари, кабардинобалКари... Десетки милиони в рамките на СССР. Подобно на "македонците" по-късно. Само дето българите в Македония остават християни, все пак.

Измрее за Националното обединение!?

"Помаците" българи ли са?

Бегай ги питай!

А, ти нормален ли си?

Браточка, в Карлуково все такива ли сте...?

Мога да допусна, че и в Курило вече са по-нормални от вас, "демократичните" чалгаджийски дебили, неграмотни и невежи.

Зеленякът направо ще вкара Покрайната в ЕСа и НАТОто , преди да са я приели! А кажете, как ще стане.

Тя, работата с Покрайната е ясна. Въпросът е за Донбас.

Кримските татари са онези черксези, от които една голяма част се заселва по българските земи след кримската война и подпалват цялата страна, грабят, убиват, отвличат. Като са дошли е било станало опасно като в началото на османското завоевание.

Кримските "татари", "черкези", са българомохамедани използвани подобно на "помаците" и яничарите да колят братята си. И както сега гласят македонците пък, за поредната българска братоубийствена война.

..средноазиатски.....

Чудя се ако славяните си сложат цел изстребването на англо саксонците точно както те искат да изтребят всички славяни,, дали света ще стане по-добро място без англите?

Те англите са Автралия, временно САЩ. Канада. Ще отнеме 200 години преди чалмите да ги превземат отвътре. Света ще принадлежи на Индия и Китай.

Като отчетем ...Гражданската война, Сталин направо е проявил огромно милосърдие към тези мангали, уж наши там ...братовчеди!?

Не са ни братовчеди!!! Били са близки причтелчета на монголите и техни касапи.

Ако не ги беше депортирал, сега нямаше да има нито един кримски татарин. Заради сътрудничеството им с немците , след освобождаването на Крим от Червената армия, местните нетатари, са подкарали татарите с големите ножове. Е последното което е искал Сталин е и гражданска война в тила на Червената армия и е решил въпроса по най- беболезнения начин.

Каква депортация? РАЗСЕЛЕНИ са там за по-добър живот и ...сред свои.

Който се интересува от история, нека поогледа които и да са що-годе обективни материали какви са ги вършили татарите по време на немската окупация на Крим - при това превантивно и ентусиазирано! Просто да се чудиш как Сталин е проявил направо християнско милосърдие... А оня украински шут нека си прави всичко,за да изкара Баба Меца от бърлогата. Даже Бисмарк не знаеше как да я натика обратно.

Тъкмо ще се конкурира с нашата....

Малко невярна информация. Иван Плачков - бесарабски българин беше министър на енергетиката в две правителства.

Не, изселването на кримските татари не е било геноцид, а само резултат от техните престъпни действия в сътрудничество с нацистка Германия срещу руското население през ВСВ. Имало е случай, при които кримските татари-колаборационисти са изгаряли и избивали цели села с руснаци и точно това е било геноцид, а не депортирането на татарите, което се явява твърде меко наказание за извършените от тях зверства. Да се чуди човек защо наричат Сталин „кръвожаден тиранин”, след като ги е оставил живи при тези обстоятелства?!

Правилно си се написал "лумпен", защото хората вече не се интересуват от исторически факти. Пропагандата която се ширеше по време на соца, няма сравнение с тази която се разпространява в нашето "демократично" общество. Вече думата исторически извор или факт, не играе никаква роля в обществения живот. Наслагват се нови догми - либерални, които да оневинят всеки който е правил золуми през вековете. Турско робство е нямало, нашите революционери са си просто едни терористи, преследващи лични цели. Нямало е борба срещу нацисткия режим и Русия няма никаква заслуга за победата над фашизма. 27 милиона руснаци? Лъжа. Бомбандировки над София и други големи български градове, без войска, изпълнени само с жени, деца и старци? Геноцид? Ти луд ли си - това са приятелски жестове за помирение. А ако не беше СССР, истината е, че всички останали Велики сили са искали да не сме съвоюваща страна, а да сме загубила. И тогава щяхме да сме разпокъсани на парчета. Но това са някакви си извори и исторически книги и документи. Нищо повече. Всъщност не са важни и интересни.

За Вас може и да "не са важни и интересни", но за мен са! И да питам, Вие упреквате ли ме за написаното или ме подкрепяте, че не ми става ясно, още повече че допускате и граматически грешки: -пред "която" и "които" се пише запетая, а в случая пред "няма сравнение" не се пише; -пред "не играе никаква роля" също не се пише запетая; -правилно е да се пише "зулум", а не "золум". Нима за Вас и правилата за писане на български език "не са важни и интересни"?!

"... Около 200 000 души са изселени с влак ..." Ееех, какви влакове е имало едно време в СССР! Два града като Добрич в един влак. Днес и 100 000 само не можете да намърдате в един влак.

Крим не е руски. Вън руските окупатори и терористи!

като в мозайката на новата най-голяма руска църква ,редом с Путин.

Сега се провикваш..Вън...! А като стане тъмно обръщaш ...Вътре! ,....Вътре!

Че татарите изглеждат така като манекени от "Вог" или "Амика". Виж ти чудо. Сталин явно се е минал в личен план.

Вие българите живеете с много грешни впечатления и разбирания.

той не е българин....такива сталинистите ги оправят отзад и изпитват ревност..ха.ха.ха 18 май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към „вътрешния враг“ в СССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души.

Да си се приберат у дома,.. А ти си стой в Курило!