Георги Чолаков е новият председател на ВАС

Висшият съдебен съвет избра за нов председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков. Той получи 20 от общо 25 гласа.

Обратно в новината

Коментари - Георги Чолаков е новият председател на ВАС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новият ВСС да избере Председател на ВАС. Президента да наложи вето и отмени това " тихо" решение. то противоречи на независимостта на съдебната система.

Няма нищо лошо прокурори и следователи да са на подчинение на изпълнителната власт .Нали така е в САЩ. Просто прокурорите трябва да обвиняват само в наказателни дела. Нямат място в граждански и търговски спорове.Имах дело в административен съд, като Управител на фирма срещу инспекцията по труда.Изключително формално протече,присъстваше прокурор в червена тога ,който не продума и дума, освен когато съдията го попита има ли да каже нещо.За това си взема парите и се води "натоварен".При наказателните дела ,включително убийства държавата съди обвиняемите и прокурорите трябва да се отчитат пред изпълнителната власт, защото гражданите за нарушените си живот, имуществени права обвиняват нея.

По презумция е невинен до доказване на противното,но през 2011г. е имал договорни ипотеки за 11 имота-собствениците са ги ипотекирали при него срещу нещо- вероятно парични задължения.През 2013г става председател на отделение във ВАС....дали тогава е придобил правото на собственост върху тези имоти?Да не би да е бил лихвар?

Най- страшното е , че в България недопустими неща стават съвсем законно. Така в НС направиха законите, че всичко, каквото и да е то, е ОК. Дъно, дъно, дъно!!

Ама разбира се! Може да му се вярва - изборът изобщо не е бил договорен! Купен е бил, а не договорен! :)))

Сегашния ВСС е с рейтинг около 5%. Това означава, че той е НЕЛЕГИТИМЕН. Всички негони избори и решения трябва да бъдат отменени и преразгледани от новия съвет. А дали и той е легитимен?? Едно уравнение с две неизвестни.

Демокрацията в България е тежко болна. Нещата отиват към летален край.

когато един човек е болен безнадеждно, той спира да се бори за живота си и иска дори по бърз край. така и нация, която наистина е много болна и оглупяла, съпротивителни и сили са равни на нула. Просто стоически очаква смъртта си.

истински българи, тропнахме по масата на еврогейовете от Брюксел и си избрахме, който си искаме. Това се казва истински национал-патриотичен избор. Стига сме играли по свирката на скапаните западняци.

съдебната система пак се избъзика с хората. толкова много незаконни сделки. толкова много кражби допусна съда. толкова много престъпници са на свобода. именно заради 1200 съдии. бог ще ги съди. и това ме радва.

Късно е вече да негудуваме за избора на човек на Колев за шеф на ВАС.Това става мого преди това с изразяване на позиции от магистрати и общество. Но явно обществото спи! Спи и т.н.

Той отрече спекулациите, че съдии от ВАС са били заплашвани да подкрепят кандидатурата му за председател на съда. "Аз не съм заплашвал нито принуждавал някой от колегите ми да гласуват за мен", заяви Чолаков. " Ако избраникът не езаплашвал, това значи ли, че не може ДРУГИ да са заплашвали съдиите (напр. поръчани момци голи глави, дебели вратове и яки мишци)?

Този ВСС е позор и срам за съдебната система в България.И най -жалкото е, че няма сила, която да му поиска отговорност за извършеното.сега всичики висши постове ще се заемат от хора на статуквото и другите вятър да ги вее. Мъка!

Няма нито дума за максимален срок за окончателно завършване на едно дело. Свидетели сме на протакане с десетилетия, което на практика е отказ от правораздаване. ОСТАВКА на ВСС!

В тази държава, особено в съдебната система, се случват такива неща, които граничат с безумие.Какво става???Г-н Президент, няма ли да направите нещо?

Един напълно провален ВСС си избра за 7г., страшно дълъг период, един човек от обкръжението на Цацаров и Колев. Шеф на един от най- важните и значими съдилища ВАС. Да ни е честито, промяната се отлага със седем години. Няма оправия, народе????????

бачкал в Сливен мяза на магнгаз затънал в корупция и чака рушвети

Айде, честито и да внимава, че да му развъртиме болтчетата на колата!

Я сега да видим дали президента на всички българи ще има топки да тропне едно вето на кандидатурата на Колев и Цацаров, както и на още 18 от тяхната "порода"?;) Помисли си, президенте наш, струва си предизвикателството - напомням ти, че рейтинга на отиващия си ВСС, който ни тропна тази кандидатура, клони към нулата!

Щом гласуват за лихвар , значи и гласувалите са лихвари ! Щом Герб си отидат от този свят в небитието на Политиката , всички тези назначения трябва да се анулират и да се изритат такива като този лихвар и мафиот ! Мафията си има и Съдия !

Поредният независим и неподкупен висш магистрат. Този набута Цецо в графата на сиромасите.

Обединение и измитане на мафията! Няма спасение, правят си каквото искат! Да не забравят, има Видов ден!

ТОВА НАПРАВО СИ Е ЛИХВАРСТВО. Всъшност няма ли кой да направи преврат и измете тази пасмина от бандити ?! Има ли армия?!

Ти, кат си толкоз ербап - що нищо не правиш, а само квичиш тука ?

ПРЕВЗЕХА ДЪРЖАВАТА.

ЩОМ ЛИХВАРИ КАТО ТОЗИ СТАВАТ ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ВАС! ОТКЪДЕ ИМА ПАРИ ЧОЛАКОВ ЗА ДА РАЗВИВА ТАЗИ ЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА ЛИХВАРСКА ДЕЙНОСТ?! ЗАЩО СРЕЩУ НЕГО НЯМА ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО?! ДА ДОКАЖЕ ОТКЪДЕ ИМА ПАРИ ЗА ТАКАВА БАНКОВА ДЕЙНОСТ ЛИХВАРЯ ЧОЛАКОВ.

Все мишоците отиват напред- локални провинциалисти, които заменят услуги и контакти- нито съдия като хората, нито адвокат ама за началник готов!

ИСТИНСКИ ЛИХВАР! Според регистъра, на 3 юли 2017 година "длъжникът" Таня Атанасова дава на "кредитора" Георги Чолаков апартамент от 103 квадрата, намиращ се в Сливен, което показва, че тази дейност продължава и през тази година. Чолаков се е сдобил с недвижимо имущество по Южното Черноморие, главно в Несебър. Хора от Североизточна България са ипотекирали земи в полза на шефа на ВАС Георги Чолаков в качеството му на кредитор. Други пък са отстъпили имоти под формата на цесии. ще покаже ли ОТКЪДЕ ИМА ТЕЗИ ПАРИ ПРЕВЪРНАЛИЯТ СЕ В БАНКА ЧОЛАКОВ

Човекът, който пряко ще контролира всички Обществени поръчки. Избран с благословията на Цацаров - човекът, оценил Пловдивския панаир, купен от Гергов за 5 лева. Бил също така подкрепен и от колегите си, които досега са контролирали държавните поръчки - знаете, никакви нарушения не са открити в тях. Ми честито! Да почерпят мафиотите!

Наглеци, писна ни от вас. Боже, няма ли край?

Георги Чолаков е новият председател на ВАС Според мен името вече няма никакво значение.Важна е системата, а тя служи на Мафията.

а лаехте, че цецо имал три апартамента и те биле на майка му , баба му, стринка му,и.тн!! вижте ко стаа, тука, не три а 10 имота!! xaxaxa...

10 имота имал човека бе, че и недекларирани!!????? ама това си е едно село бе,....10 имота, нали???;)

И след поредния резил хич не се чудете защо "територията" се тероризира (пардон управлява) от ОрганизиранаПрестъпнаГрупа"герб" и СуджукБей...!!! Дааа...!!!

Мафиоти, само АК47 може да оправи съдебната ни система...

Огнехвъргачка ТОС-1 би свършила по-добра работа.

Хихихи - "избра";))) Ай чиститу на Главния;)

"Се същия ...!!!"

Мафия .

Те ''избраха'' чолаков вие още спите май:)))))

Уйде коньо у ракята и и сбогом на принципа на разделение на властите...

Хммм... разбрахме, че кандидата на бившия Колев и настоящия Цацаров - Чолаков, бил имотен и не виждал лошо в това;) Другата кандидатка, която му диша праха по имотност, няма да бъде предпочетена - как не я е срам за толкова години в "правосъдната" ни система да не е станала прилично имотна?! Позор за системата, нали магистрати наши;))

Чолаков не става. Прокуратурата не трябва да бъде част от съдебната система.

Не може хем да се ползва от привилегиите на Правосъдната с-ма по Конституция и да бъде чадър на крупната престъпност!