17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние си свършихме перфектно работа браво на ПП,ДБ,ГЕРБ и ДПС. Сега цял свят вази гледа братя македонци.България не е пречка за Албания и РСМ,вие сте на ход "хубавци".

Нищо не сте свършили - осрахте ЕС и го накарахте за заприлича на турски кенеф по свой образ и подобие. Вместо държавите да влизат в ЕС по критерии на ЕС, искате да влизат по критерии на шизофреничната бай-ганьовска тъпащина. Дигнаха ръце от вас, щото разбраха че не сте нормални. ЕС от години се чудят как да ви накарат да се държите като нормални хора - то е наблюдения, то са доклади, то са присъди на ЕСПЧ. Е не става и не става от вас хора !

Кажи някой македонски цар.

Колко тъп може да си, та да продължава с тези опорки. Тези евродебили не могат ли да проумеят, че между близки роднини дразгите са ужасяващи?! Как да разделиш една история на две части?! Как да утвърдиш нация, като е без корени и неистово си ги търси, но за сметка на роднината по права линия! Когато имаш насилствено измислена нация и провължение на 70-на гтодини я лъжеш че е нация, какво очаквате да се случи! Били нашите договорили прекрасни условия! Какрви прекрасни условия, като не удоволетворяват двете страни и пак опорки, като не едната страна не е доволна, значи за другата е ОК! Деби*ли сър, както някои преди време казаха!

Това с македонсикя език - какви са критериите един език да се счита за отделен от друг език, или кога един език се изменя до степен да се счита за обособен, би трябвало да има някакви лингвистични норми, правила , де да знам. Някой да ми обясни тая драма, ама моля с факти , а не с патриотични емоции тип българия люлката на европейската цивилизация

аааа, сега да си му мислят Урсула и Вархей... 1000 пъти им казахме "с тях просто не може да се говори" - продължаваха да ни натискат - дадохме им точно каквото искаха и какво? Голямо трибуквие!!! Видя се кой спира самия себе си и пищи, че друг му е виновен...

В бойното поле на дипломацията губи този, който мигне пръв. Макетата сега клепат на парцали, заради френското предложение.

Харесва ми ,ч е си признаваш, че сте на война срещу Македония и македонския народ. Много по-честно е да си признаете, че мразите македонците, че искате да ги унищожите и да им вземете всичко, сместо да се лигавите с някакво лицемерно "братство" и фалшиво минало. България е враг на Македония. Кажете си го открито. Подлите ви игрички отдавна не са тайна за никого.

А бе сорочо, що се не скриеш нейде. Никой не воюва, само некои искат да си уредят историята, дека я нема. И тези некои са пресевдомакедонци, както едно време преди повече от 150г. се е говорило за някои погърцили се българи.

До "ьяа" = каква история бе смотльо ? Македония има 3000 години история, и бъгларското вмешателство в нея е нищожно - по присъствие вие сте последни, след турците, гърците и сърбите. И най-важото - тука нищо не сте оставили. Само сте грабили. Гледайте си вашата история, дето донесохте от Азия. Вие без краденото от другите сте просто едни голтаци. И от това ви е страх - че ако признаете истината оставате голтаци - с едни вмирисани ханове полуидиоти и НИЩО ДРУГО.

Оня ден гледах Османи по телевизията, беше като човек, на който преди секунди му е гръмнала пиратка до ухото! Това май е ефектът на френското предложение!

Българите си мислите че като открито изнудвате македонците, като им се правите на велики и грубо злоупотребявате с положенито си в ЕС, ще разчуствате някой македонец да стане българин. Това НЕМА да стане, защот македонците са били българси само в увредените ви мозъци ! Явно сте адски тъпи парчета.

Ние ги пускаме, те не искат и ние сме виновни, демек?

"Пускане" е само когато подкрепяш някого БЕЗ НИКАКВИ условия. С 1001 условия НЕ Е пускане, а ИЗНУДВАНЕ. Предвид мафиотската същнсот на държавичката Бълхария, манталитетът на грабители и разбойници НЕ Е никак учудващ. Не симислете че сте надминали себе си. Не сте. Същите сте си. На вашето примитивно вандалско ниво от времето на крадците Аспарух, Крум и Симеон. Само чуждо ви се иска.

Да са те изпускали върху главата ти като си бил бебе или си ти е по рождение? Съжалявам те и в двата случая, но, уви, не мога да помогна...

Не бе gunslinger ли си, глист ли си, вас са ви изпуснали случайно на Балканите и от тогава само мизерии правите. Е така случайно ви изпуснаха и в ЕС, по милост , че сте голтаците и мизерниците на Европа, но пък трябвате за други цели, и сега пак правите мизерии и не могат да ви озаптят. Те това сте вие - изпусната работа отвсякъде. Примитивни диваци, които и ЕС не може да очовечи !

Шоптърче, я кажи на някой грък, че си "македонец" и не си абдал от Северна Македония, а от "Македония"! Жална ти майка, ще ти разгони сърбоманската фамилия!

То цял свят вижда кои са тъпите парчета ! Българина винаги е бил с името БЪЛГАРИН : със собствен език и история !!! А не, като едни , дето говорят български, ... с диалект, присвояват чужда история, и ако днес си мислят, че са македонци, то утре са северномакедонци или полу-българи - абе, КАТЪРИ най им отива !!!

ХАХАХАХ Верно ли бе ? Я кажи тогава как се казва "българин" на прабългарски ???

Тъп вардарски неграмотник.Трябва да ви държим като гърците 20 години на каишка та да станете част от Албания и тогава ще влезнете в ЕС като една държава.

След тази гавра на Северна Македония с Евросъюза може да има само едно решение - разделяне на Албания и СМ в различни писти и приемане САМО на Албания в ЕС. Макетата - както винаги са правили - ДА ГО ДУХ@Т!

Османи се писа голям политик, с възможно най-сериозен тон се произнесе, че "било добро френското предложение", но сега пък не го бил получил или пък в петък го бил получил... Нищо подобно, френското предложение управляващите го знаят още от преди петък, няма как да не са слушали дебатите и приемането му от българския парламент. Всичко си знаят, дори вече има отказ да бъде разгледано в техния парламент! Започва представлението - сега в ролята на "другата страна" е Европа! И сега започват северномакедонските акробатики, клоунада и тъпизми, естествено!

Македония е руска още от царско време. Скоро Путин ще си я прибере

Грешиш. Русия е македонска и Вуте ке и баде президент.

100 кила ракия давам само да видя за миг вкаменените и опулени физиономии на тия от Скопие, когато са чели френското предложение. Заев потроши 30 млн. евро да популяризира тяхната "кауза", тоест да лее помия върху България, да има натиск върху нас и ... нищо! За похарченото от Ковачевски засега не знаем, но и той нищо не постигна! И накрая, френско предложение! Айде сега - разговори с Европа, където мизерното им поведение не знам кой ще го вземе под внимание!

България сама се полива с помия. Ама нямаш мозък да го разбереш.

Фактите друго говорят! Но теб точно никой не може да те надприказва и надмине в лошия език и клеветите за България! Брой си македонските хонорарчета в тъмното и си трай! И е добре да върнеш българския паспорт - хем се възползваш, хем хапеш ръката, която ти го е дала - долно родоотстъпничество и авантаджийство е това твойто!

"Вярно ли е, че този екип днес води преговори предложението да бъде включено в протокола за Европейския съюз? С това мълчание екипът на МВнР не оформя ли тъжната съдба на страната, далеч от очите на обществото?" Тепърва ще усетите дебелия чепат к.р на Европа...

А Вархеи се оплакваше от нас!?! Сега от северномакедонците ще мине на успокоителни! Тези не се издържат лесно, с плоските им номера!

Българи и македонци - юнаци, българи и македонци - мега дебили и тъпаци.

ние що ручахме жабетата за теа нашенци. Те не са го видяли още това френско предложение, а ние вече легнаме под него.

Европа сега ще разбере с какви хора си има работа! Най-много и на тях да им кажат - или подписвайте и приемайте, или ви отсвирваме още днес. Това е възможността - друга няма и да има! След всичкото шикалкавене и тиради срещу България, са останали като гръмнати от френското предложение и още не могат да дойдат на себе си!

Както вие наричате руснаците така наричат и вас цървули бугари

Поне от нашите усти "Бугарин" звучи по-достоверно от колкото "македонец", казано от вашите усти.

Ето сега вече от Брюксел ще ни разберат нагледно. Договора от 2017 г. още го мотаят и нямат никакво намерение да го изпълняват. Така ще е и с френското предложение - ама има го, ама няма го, не е дошло... тинтири минтири. Наизуст го знаят френското предложение, но... не са го получили, а Османи се прави на не разбрал, чакал го в окончателен вариант - дрън-дрън, ярина! Сега ще види Брюксел така желаната от тях РСМ що за държава е! Предполагам, че вече са се хванали за главата, а това е само началото!

Като гледам на къде отиват нещата, няма да свърши добре тази работа. Не може ли два братски народа се разберат?! БГ и РСМ имат интерес тази кавга да приключи по бързо . В Македония ще се избият , напрежението расте с всяка минута и от горе на всичко заради мултиетническа фрагментация нещата стават още по сложни. Подайте ръка и спасете от Сърбите тази държава. Както каза един католик, художник и полиглот с пиперлив език приятелите трябва да си помогнем а не да си пречим.

... и от горе на всичко заради мултиетническа фрагментация нещата стават още по сложни. Каква "фрагментация" бе!? В БЮРМландия 45% от населението се е писало с албански произход. В останалите 55% са "македонци" турци, цигани... останалите 6 "държавотворни" народа по конституция и българи, които те не признават! БЮРМландия си става твърдо и неотменно албанска провинция.

И така Северна Македония ще влезе в ЕО без да подписва никакво споразумение. Както отговорността за газта я прехвърли ха на Европа и Германия може да си купува а ние не можем, така и сега отговорността Македония да подпише е европейска. Изобщо Кирчо се оказа най-големият предател по всички линии. То те затуй го избраха. Ама то и българите са си тъпи да гласуват за чужденец и то от Америка.

Буяр Османи и Боян Маричич - албанец и сърбин, а българи няма.

I nema da ima

Смърт за предателските боклуци в НС

прехвърлихме им топката умело, дано не осактят това, за което гласува парламента. Там има наши добавки и може да ни накарат да ги махнем.

Маските падат, сръбомански мекерета - GAME OVER. Завинаги в тинята, завинаги в г.овната. Четох преди няколко дни коментари в македонски интенет страници и какво да видят очите ми - Макетата масово ни наричат татаро монголи, фашистички окупатори, всякакви други нелицеприятни Епитети. На всичкото отгоре не им липсва самочувствието на шовинистите-свинари, да са нещо повече От всички, в т.ч. и от нас. Сега просто им гледам сеира и се радвам как ще се удавят в собствените си Л.айна.

Чети tribuna.mk

Макетата не им ли е ясно, че в ЕС е така. Франция и Германия предлагат, останалите изпълняват. Ако искат в ЕС трябва да станат йЕС мени. Какой туй да отхвърлят френското предложение? Сега кериозно. Кефя се на макетата, че независимо, че не ка прави ки отстояват и сържат на тяхното. Все пак тва им е интереса. Нашите кирливи продажншци като ебаха майката на националния интерес, и с всички истинни аргументи, за едното конграчулейшънс да не е по-добре.

Северна Македония показва, че не желае да влиза в ЕС. Излишно е да бъде мъчена да влиза! И без това самосъзнанието им не е европейско...

То па българите са турбо европейци, нали. И от двете страни на границата са тъпак до тъпака, с население с влечение към Расия и Ориента. И досега ми е загадка защо ни приеха в ЕС. Дебили като нас нямат място там.

Вархеи май е слабоумен. Всичките му изявления са взаимно изключващи се.

Слабоумни са родните дупетати, които гласуваха този диктат и се опозориха по този нелеп начин,. И Лихтеншайн би си позволил подобно очебийно унижение.

Македонците много дожбре знаят, че ЕС се натиска да ги приеме, както и другите държави на балканите. ЕС повтарям се натиска и ще ни разкаже играта, България няма да я питат, а ще и наредят да си трае и то ще стане скоро. ЕС въобще не ги интересува какво е било между РСМ и България, интересува ги РСМ да е в ЕС. Войната в Украйна ускори нещата и то се вижда. Украйна, никакви критерии не е постигнала, става член на ЕС, също и Молдова, Грузия , Армения. ЕС го удари през просото, заряза критериите, страх от Русия и толкова. Сфери на влияние, това е конфликта в началото на 21 век.

Пълни глупости. ЕС иска да започнат преговори и да си отворят пазара за Лидълите. Изобщо може и са не ги приемат. Но каквото и да е ще трая десетилетия.

Играта е да махнат България от силната позиция и да налагат само свои изисквания. А ако може дори да пбърнбат палачинката до там - българския интерес да е валутата с която плашат на макетата за други отстъоки - това най ще им хареса. С тези предателства сме се запътили натам....

Я, виж ти, сценаристчетата на диванения политиканстващ змеьо-гном отново са се залепили да тролстват по форумните друми. Друга работа нямате ли? Копейките подпомагат ли ви?

Е, горещият картоф е у вас, приятно духане.

"Горещ картоф" - контрол- сила - право на решение ... въпрос на гледна точка. Политиката не е за лефтерни бъзльовци. Дипломацията , още по-млако. А "духането" го извършихте вие от името на целолкупното Отечество.

Гениално било да се поддадете на едно очебийно извиване на ръцете и да смъкнете ветото срещу едни голи фрази и да заемете позиция седяща патица на пусия, докато чакате благоволението на псувашщите ви макета? Ако това е гениално, не искам да знам кое ви е нормалното положение на горния етаж. Продажници!

ПроС тъпанар

Ами така е, тролче, като не можеш да аргументираш някаква рпелика, изпсувай. Такова ти е нивото

Искам да въртя бизнес с теб. Така ще те извъртя, че накрая ще си продваш задника на площаа Македония.

И какво ще стане според вас, като макетата отлагат? Българското вето е смъкнато под чужд диктат за по-малко от 24 часа. В същото време бюрократите напират да започват преговори с макета и албанци. България вече е третостепенен персонаж, а макетата ше цакат до псоледно и ше имат новиу претенции.

Колко трябва ди си ТЪП, че да не виждаш очевидното. Френското предложение е супер за България и ще покаже, че македонските въртят номера, които всъщност са в изгода само на путьо.

Да приемеш, че "силния натиск" и националното унижение са "супер".

И още нещо - защо България не наложи вето на членството на Македония в НАТО, а?

Като си наложил вето и си поставил някакви изисквания, не може да се отказваш като бит пе...с само защото някой ти е скъцнал със зъби. Какво се правиш на неразбрал? Ще гуубите много от това предателство.

талат джафери! това е името на шефа на парламента на севернамакедония, за която някой българи се пънат, че е населена с българи!

Ти падна от МАтрс и не знаеп, че имат 30% албанци???

Ренегатите от РСМ,ще,се,съгласят,с,френското,предложение,когато,родоостъпниците,в,българския,парламент,Им отидът на крака,в,Скопие и им се извинят и помолят за прошка! В знак на добра воля им подарят и Пиринска Македония - ето до там стига тяхната наглост! Ех,къде си армии Българска- трябваше само един полк...?

За пореден път разбрахме че сме нация без достойнство! Само да ни свирнат,такива като Макарон,и сме готови,да,продаден и род и родина! Най интересното е че Макарон,на,домашната си сцена,е пътник

Абе, смешно, да помниш кой спаси българските медицински сестри от бесилото в Либия?

Цочо Билярски: "Правилното отношение на Франция по Македонския въпрос обаче продължава до включването на България в Първата световна война на страната на Германия, Австро-Унгария и на Турция. До есента на 1915 г. Франция натиска Сърбия да ни върне Безспорната зона в Македония. След това вече Париж заема антибългарска позиция и френските войски воюват с нас на Македонския фронт, командвани от генерал Сарай, а по-късно от Франше Д`Епре и пробивът на Добро поле го извършват именно те. Излизането от войната и капитулацията ни са приети от френския командващ Източните армии в Солун в края на септември 1918 г. От тогава нататък ние не можем да разчитаме на Франция за Македонския въпрос. Тя, която допреди е твърдяла, че в Македония живеят предимно българи, вече застава на страната на поробителите на македонските българи."

Думите на Вахрей казват всичко-- всички пречки са преодоляни! Не им пука какво приема Македония и какво не! Никой не се интересува от този казус освен България и скапаните ни жалки политици за пореден път предадоха българския интерес! Тук държава няма! Ние сме територия с васали! Това е толкова грозно и жалко, а най-тъпо са хвалбите за това френско решение. Срамота, пълна срамота!!!! Нас като българи трябва не да ни е срам, а да ни е СТРАХ от това какви хора ни управляват! Това са хора без морал, хора небългари, без нищо свято и нищо свидно, хора без срам! Хора с една единствена мисия в живота -- да са на власт на тази територия. Ние наистина няма да просъществуваме! Нямаме воля и търпим, ние сме овч народ! Ситуацията е страшна, гласуването за Македония показа същитата на нашия политически елит и пълното безразличие на нашия народ! Гнусно е, страшно е, и е безнадеждно!

РСМ е територия която е била владяна от кой ли не, българи, гърци, сърби, но видите ли най-големия им проблем на нея са някакви "фашисти" и "татари", а всъшност истината е че те сами достатъчно си пречат и вредят. Чакам две неща, които ще ми доставят голямо удоволствие, първо македонците да разберат колко са били манипулирани и лъгани от сърбите от създаването на държавата им през 1945г до днес, второ тези по върховете на СС като осъзнят че са пусанли в съюза страна много подобна на Северна Корея.

Грешка, драги. В Македония политиците са длъжни да слушат народа си. Има воля, има протести, има обществен натиск, имат национален интерес. Ние, а не те, сме територия! И това се доказа с това проклето френско предложение! Това е истината, една територия, урпавлявани от жалки агенти за чужди държави, назначени по посолства.

На тях целият им елит политически, икономически, медиен е строго сърбизаиран и под влияние на УДБА, лъжете се че нещо се решава от протести и национален интерес. УДБА все още решава какъв им интереса, а Сърбия сега заедно с Албания им ходетайсва да ги пуснатточно в този момент в ЕС, без тя самата да непосресдтвен кандидат. РСМ вече напълни НАТО със сръбски комунситически агенти, така ще стане и с влизането им в ЕС. Ние имаме проблеми, но за мен е по-очевидно че има по-зле и от нас.

Драги, Драги! В грешка си ти - територията на Скопска околия от 1919 постоянно се управлява от сърбите (пауза 1941-44). По васална и слугинска държава от Източна Албания няма!

И в техния парламент същите чалгарски номера като в нашия..

Срамота е това птредложение да влезе за оърицателно време в българския парламент и да бъде гласувано ребром желанията на обшеството без дебат все едно НС е момче за всичко, а РСМ в качеството си на кандиат-член който моли за стартиране на преговорите да показва повече воля. Имате ли представа до къде унижихте българския народ, всички вие гласували без много да му мислите? Вие сте позор!

Това беше гениално решение на въпроса. Виж гио сега как се гърчат македонлийте.

Трябваше да ги оставим те да приемат този френски диктат първи. И чак тогава ние да гласуваме - евентуално. НС не му е момче на поръчка на никой чужденец!

Хвани го прочети това френско предложение, преди да си чешаш езика. Аз го прочетох, има всичко, което искахме и ЕС става гарант за изпълнение, обаче ние не ЕС, ще кажем Да. Македония е шах и мат.

Браво, изпревари ме :-)

И да и не. Аз също го прочетох внимателно и ключово положение в него са протоколите по чл.12 и по-специално този, който все още не е подписан. Ако не бъде подписан и правителството подпишат на база наличието на другите протоколи и гаранциите на ЕС, увисваме.... А честно казано не виждам как РСМците ще го подпишат. Но като цяло рамката е добра за БГ ако не се избързваше.

Това не бепе френско предложение, а фрнески диктат. Самия начин по който се случи всичко е унизителен. След това унижение, ние сме в дефанс. Най-меко казано

И какво толкова е казал, че ще се избиете да го пишете от рорлската дружинка??? Дикататът и начина по който беше реализиран в НС са исторически позор с нясни все още псоелдствия.

Ти чете ли изобщо Предложението и поправките/допълненията към него или просто си говориш по опорките?

България сваля вето при Това предложение, което е гласувано в българския парламент! Те да не се надяват да мине нещо друго?!

Макрон отново да ви свирне и вие да за загърчите около някой пилон.

Не знам защо, но някак си нямам никаква вяра ни на български политик, а на френски още по-малко.

Дерзай!

А на теб ли да вярвам ,след като "макетата " вярват на Путин и на сърбите и излиза ,че на тях май не им пука дали ще влязат или не ? За техните "политичари "е достатъчно да имат повод да плюят по нас

Путин е много далече от представата ми за добър политик, напротив точно обратното.

Нищо българско няма в тази държава вече. Всичко се командори от чъжденци. А това което е оставено на сместното население е разпарчетосано на феодален принцип от разни бандички и шефчета.

Ахахаа явно си традиционен българин. Нека позная - биеш жена си, спориш с телевизора …. Я изчезвай бе руски трол

Ясни са някои други неща: 1. Нямаш си хабжер какво е това нещои "традиционен българин" 2. Откри себе си в някое от посочените лица по-горв. 3. Прекалено си тъп да отговорип с нешо друго, совен с клипе