Преди 33 години: Ръководната роля на БКП отпада от Конституцията, но член 1 все още остава

НРБ продължава да се нарича социалистическа държава до края на март 1990 г., когато основният закон ще бъде променен допълнително

Обратно в новината

Коментари - Преди 33 години: Ръководната роля на БКП отпада от Конституцията, но член 1 все още остава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пък бсп никога не съ имали шансове от тогава. България помни!!!!!

СЕГА, общо погледнато, живеем по- ЗЛЕ. Верно са повечето от нещата написани от Алекс, по надолу. Но всъщност ПАРИ имаше. НО НЯМАШЕ какво да си купиш. Щото в магазините нямаше много стоки.. И все пак, в СРАВНЕНИЕ с сега, БЪлгария по- РАСТЕШЕ като НАСЕЛЕНИЕ. Растеше броят на българие, а не на някакви африкански ДЯВОЛ- маймуни !! Ако някакъв ДИректор на фирма като - Виваком разболееше с РАК и Левкемия - 10 или 20 души, веднага щяха да ог ОСЪДЯТ, за 2-3 месеца и да го РАЗСТРЕЛЯТ като ВРАГ на България А сега сме както през Мюсюлманското Османско РОБСТВО, и за да са ЗДРАВИ българите, трябва да убиваме в ТЪМНОТО или на затънтено такива Директори на ВИваком, които разбоялват хората в България с техните станции. А ако трябва да коментираме дали Комунизмът е бил добре измислен, като Идеология, трябва да погледнем, в СССР, където се РАЗВИ комунизма изцяло.. Преди сложат това име- СССР , там беше Руската империя... Със създаването на СССР и комунизма, руснацие дадоха РАВНИ права на всякакви араби , които имаше в различните съветски републики.. А през 1990 г, тия араби се ОТДЕЛИХА като отделни държави, БЕЗ война.. Може да се каже че комунизмът е НАВРЕДИЛ на Русия, тъй като от Империя те стават държава, която се ЗАЩИТАВА.... и се РАЗПАДА... Както има управители и работници, така и ВИНАГИ трявба да има роби...ВЗЖНОТО е робите да са арабте и негрите !! Казано накратко, през комунизма бяхме малко по- добре отколкото сега( сега сме ЗЛЕ и зарадит съдиите, които регстрираха Турската партия ДПС и други такива партии) !!! Но бихме могли да живеем много по- добре !! Стига да имаме СЪЮЗНИЦИ, които да ни помагат да РАСТЕМ като територия !!

"А, разказвате ли на тях, на бъдещите българи, за нея, за това какво беше,,"?.!?........... Имаше концлагери- за вицове или критика на ДИКТАТУРАТА ! Имаше стреляне на месо и ток по границата..Имаше ВИЗИ и САМО БКП - решаваше кой да отиде на Запад или до Гърция ..Имаше мизерия- 80 и 105 лева заплата за инженери при 6.5 лева килограм котлети, ако ги ИМА в магазина ..Имаше панелка-след 20 години чакане , Имаше и Лади - след 15 годишна вноска - чакане ..Имаше ЗАБРАНИ за УЧЕНЕ и дори МЕЧТИ НЯМАШЕ за РАБОТА или УЧЕНЕ на Запад ..Имаше един ИДИОТ и убиец начело - Тошо и преди него - същите.Имаше една ПАРТИЯ - вечна и ни строеше комунизЪма ..ДВЕ поколения българи си отидоха ей, така ..Имаше директни заповеди от Кремъл - кой да управлява България ..Имаше прогнили бараки по морето и специални станции - за видните другари от БКП ..Имаше КАСТИІ -и другарите ги налагаха ..Имаше съветска телевизия - петък САМО и режим на тока ..В провинцията магазините бяха полупразни , а в София- чат-пат , пържоли,колбаси или хубаво месо ..Кафе от Виетнам/смрадливо ,скапано /, магазини с мрачни платове и дрехи, забранени бяха , дори, някои дрехи- тесни панталони или дълги коси ..Имаше идиотска пропаганда , ежедневно- за 'победата" над капитализма..Имаше толкова мръсни неща - болници БЕЗ лекарства, помия в заводските столове,никакво ново , съвременно образование или здравеопазване ...и НАКРАЯ ТОШО -МРЪСНИКА , след 45 години, каза , .."социализАма е недоносче .." И сега и днес , ни управляват ТИПОВЕ , наследници на тези по- горе , но поне можем да ги сменяме, пътуваме, учим и работим където искаме, демокрация , ПРАВО на избор и т.н,..

и все пак можеше и друг преход, с мисъл, с идея, с патриотизъм...стана всеки сам за себе си, мазало...

Счупихме една истинска държаеа за да живеем сега в нарко катун!

Taka наредиха от Москва! Ние нямаше какво да направим!

А не ве, но нали ние ги оставихме да си веят гениталиите. Ние сме виновни... Трябваше да ги кастрираме, тези копелдаци. Съжалявам, че не съм имал куража да го сторя/ Пфуууу

Мах да изкарахме до 1990-5-9та, без да правим всичко това, което направихме, след това щеше да има примерно турско-гръцко-американско настъпление с бомби, до месец два щехме да капитулираме, и да сме едно 2-3-4 държави на тая територия и НИКОЙ нямаше да ни защити!!! При това положение сега щеше да гониш Михаля да ги събереш. Нямаше какво да се направи, просто СССР капитулира, факт, а това че ние ГЛУПАЦИТЕ съборихме държавата и настанихме хаоса нито САЩ, нито СССР, нито Европа, нито Господ са ни виновни, прост народ се оказахме, много прост, пак ни управляват бивши БКП, но народа отиде на кино.

Който иска да живее добре се преселва от провинцията във София,там са партийните централи,властта,бизнеса,работата и парите!София е България българските провинции умират и закъсват със времето!Във Германия е обратно във провинцииите и немските села се живее по добре,не приличат на българските села и градове,там живеят и по заможни германци!

Ми що тъй направихте бе комуняги? А, да, за да заграбите властта и парите. Не ви харесваше да имате само вили по морето и волги. Прииска ви се повече.

това е за оня от преди 33 години...

ами то за да си запазиш соц индустрията и селското стопанство ,съответно трябва да произеждаш по качествени,по ефтини и продавеми стоки,даже вече и руснака не може да купува еинствено българска стока,хората имат избор какво и откъде да купуват и къде да ходят на почивка!Ти би ли купил днес Москвич или Волга!Това,което не е печелившо губи а на негово място идва по добра индустрия и промишленост,когато грешиш трябва и разбереш защо си губещ!Ето вече много българи почиват във Турция и Гърция,хората вече имат избор,а не като преди със минирани граници и телища и виждат, че турците и гърците ,ангичните,германците не са лоши хора както ни плашеха по Тодор Живково Време!

Чл.1 ал.1 от Контитуцията: "Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа". За 33г града и селото перманентно изчезват. Имаме нарочна и порочна липса на регионални икономически политики. Оттук следва деиндустрализация вкл. бяха ликвидирани модерните АПК в селското стопанство, депопулация на населението, разпад на образование, здравеопазване и държавност.

Е,добре защо Румъния е по развита икономически и културно от България,там има демокрация но е по друго ами Хърватия,Словения,Чехия,Полша,Словакия и там също демокрацията е по добра от нашенската,забелязва се даже като дойдат като туристи във България!

Щото там разстреляха комунягите. Тук ги преизбираме редовно. Как се прави нов бардак, със стари курви?

Е,добре де защо само Тодор Живков беше камуфлажно и единствено осъден,уж БКП е обявена за престъпна партия а същите хора или техните деца и роднини днес пак са на власт!Е сами ли да саи сложат белезници,доброволно да влязат във затвора, да върнат апартаментите,къщите,вилите по морето придобити,чрез предимства и привилегии по онова БКП и КПСС време!

Хайде,да не се правим на ощипани и умствено бавноравиващо население!Българската демокрация е най уродлива,от всички бивши сателити на СССР,Българската демокрация е най уродлива,даже Румъния,Макеония,Турция ,са по развити икономически и културно.Като напуснеш България от Калотина и Пътуваш през Югославия за Германия се виждат по добри пътища и селища!България не успя и не може със това население и политически партии да стане като Австрия или Швейцария!Еинствено валутният борд към еврото,членството във ЕУ,НАТО,гастабаитерите,еврофондовете,вносът на китайски стоки и автомобили,че и на храни и лекарства крепи уродливата българска демокрация,виждаме че със власт ,монополи,корупция и кражби не може да убедим развитите и културни народи и сега виним САЩ,Германия,Австрия,Холандия!

МЕРИЛО за евро-атлантическия ПРОСПЕРИТЕТ е НИВОТО на ОБРАЗОВАНИЕТО - над 50% ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ. :(((

Всички комундета на кюфтета! Събират се тука и усвояват копейките! Да е жив и здрав другаря Пригожин, че още им ги дава!

Някой да е чул "ТАНКОВАТА касета" на соросоидчето Е. Михайлов?!

Къв соросоид пристана на Доган а Доган си е руска кучка

Първо, СОРОСОИДИ има във ВСИЧКИ партии, вкл. в БСП; Второ, Е. Михайлов след СДС пристана на СОРОСОИДА МЕСТАН, не на Доган: "Евгений Светославов Михайлов е български режисьор и политик последователно от Национално движение „Екогласност“, СДС, Движение „22-ри септември“, ПП ДОСТ."

И от тогава България се превърна в задокеанска нищо незначеща колония, една от многото треторазрядни държавици

А преди това бяхме горда и независима държава, чийто прв партиен и държавен ръководител не смееше и да пръдне без разрешение от Москва, пък от време на време предлагаше на да станем част от СССР. Та се налагаше от Кремъл да го възпират.

Да бе в тая американска колония ........... Има двама съветски граждани назначени за премиери на "Американската колония ". В топ 10 на най богатите компании в тази "Американската колония " са руски ! 100% от най богатите хора са отроците на тия от снимките !всички до един са отроци на БКП ! В тази "Американската колония " всеки местен феодал е бившия или по скоро настоящ БКП партиен секретар или ДС шеф ! В тази "Американската колония " Америка няма никава власт пример ! САЩ налага санкции на няколко БГ олигарха обаче "Американската колония " България ги изкара чисти като сълза ! САЩ в соята колония обяви президента Радев за проводник на руската пропаганда !!!!!! В тази"Американската колония " няма нито един осъден комунист въпреки десетките жертви на комунизма ! В тази"Американската колония " най големия паметник в Държавата е на Съветската армия ! В тази"Американската колония " Руския консул Гергов открадна Пловдивския панаир един от наи старите в света а с него и половината град Пловдив ! Да ти пикам на американската колони по ми прилича на руска кочина

"Как се стига до промяна на Конституцията? На 14 декември пред парламента, на площада пред храм-паметника "Ал. Невски" се провежда многохиляден митинг, свикан от опозицията, участниците в който настояват за ускорено премахване на чл. 1 и деполитизация на държавните институции." Един професор-социолог сподели личното си мнение - бил студент по онова време; някой РАЗДАЛ много ВОДКА на студентите и им казал да отидат пред парламента...Без да знаят защо са изпратени там..

Ах,другарю, Забравил си да споменеш,че и банани раздаваха. Получаваш 1 кг банани и синьо знаме или плакат и заминаваш на митинга.Така падна комунизма. Подхлъзнаха го с бананови кори.

ХАХАВА другарко, от ПОДХЛЪЗВАНЕТО си си УВРЕДИЛА главата.

Смятаи колко са били гладни след соца за 1 кило банани такива неща да правят хахахахахах

И кое се промени от тогава до сега?! Някъкви 25годишни пишльовци говоря и плюят, и комунизма им е виновен, че са прости! 33 ГОДИНИ НИЩО! 0!

Ми като се замислиш - тези 33 години са поколението възпитано в комунизма. До един. Гледай, значи, какви качествени хора са се пръкнали, а?

Много яки снимки На преден план руснака Андрей Карлович Луканов уволнил Живков по заповед на Кремъл ! После Младенов дето викаше танковете Тука е и доклада му каква държава всъщност е била НРБ !!! https://www.youtube.com/watch?v=P1A5gzaQjGg А задния план на снимките е изпъстрен с милионери и съветници на силовите групировки ! На снимките са бащите и дядовците на сегашните милиардери основните виновници за да живеете бедно и мизерно ! Няма американци няма европейци а уж те са виновни и те събориха Живков :):):)

Соросопийски чокундур. Разбира свиня от кладенчева вода. Я ни разкажи кой е другаря Луканов и другаря Максуел и от какъв произход са? Единия беше убит от " неизвестен " и до сега килър , а другия слезе да се разходи от яхтата си в открито море.

Луканов е син а Карло Луканов един от организаторите на атентат при които по заповед от Москва е взривена църквата Света Неделя ! Най къвавия атентат в историята на Европа ! Много е възможно да имаш роднина убит там Смъртни случаи 213 Ранени 500 Жертви 160 Извършител Българска комунистическа партия Ама викаш какво са убити българи пред любовта ти към русия

Кое точно е якото на тези снимки? И това мазно лого на дир точка бг върху тях ги прави пълен боклук. Интересно в този сайт не всички снимки са омазани с великото лого на дир. И когато снимките са правени, дир е нямал идея, че ще съществува, защото тогава не е имало интернет...

Ама,другари, Като е толкова хубаво било,направете си комунизъм.Стането по-равно акционери в фабрики и предприятия на БСП.Направете кооперации и си работете колективно земята. Никой не ви пречи!Имате изпитани бизнес кадри,Корнелия,Р.Овч.,Добрев,Гергов и т.н. Работете по-комунистически и живейте по комунистически,бъдете равни и щастливи! Никой не ви пречи!

И теб като те уволняват като трол, можеш да си направиш комуна- педерастка. Ще се чукате на воля там всички педали на воля.

Масово триене на неудобни коментари !

Толкова хубаво, беше, че държавата фалира!

Сега със 45 милиарда евро ( 90 милиарда лева) сме , цъфнали. Ако не теглим 18 милиарда евро до края на годината трябва да обявим фактически фалит и спиране по плащания.

предварително ни набълбукват със заеми а още не сме влезли в еврозоната. явно това е целта.

Ни думай ва! Аз пък се чудя, как за няма и 30 г. оглупяхте толкова, че само се намистате да ви влезе по-навътре!а

КОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

КОалицията на Войнта ще са новите попълнения в урановите мини да се трудят на ползу роду скоро след като Путин ни освободи за пореден път. Понял !!

Ма ти вързан ли се чувстваш, чукундур?

Забрави да кажеш че си педераст.

направиха сценария, изиграха театрото и до ден днешен си живеят разкошно с окрадените от държавата милиони

и 33 годин по късно си тъпчете все на същото място..... честито

Северна Корея гонят 30 млн въпреки фалшивата пропаганда, че нямат за ядене. Науката им развива космически и ракетни технологии и Оранжевия тръмп ходи на крака да целува ръка на Ким !! В Южна Корея хората са размазани като в Бг понеже са окупирана от краварите страна. Сами разказват за чудесата на империализма във филма Паразит ...

Браво, невероятна фантазия! Завършен тъпанар.

Овчар!!!! Хахаах комунисти мръсни!

Центаджиите да разкажат какво е построено в България за общото благо на народа от 89та до днес откакто господарите им кравари дърпат конците на тази територия ! Освен разруха, ликвидация и редуциране на броя на населението за друго не се сещам ... А да, събираме капачки за линейка понеже всяка година си плащаме рекета я за 8 чертежа, я за нарисувани реактори от фалиралата уестингхаус.

Ти понеже си зает да броиш капейки със заветната цел да събереш за един цент не излизаш навът да видиш ?

ремонт на ремонта на ремонта

Е, бяхме зависими, ама от българска партия. В която членуваха 1 мил. българи. Заедно със семействата им и родителите - половината български народ. Сега сме зависими от чужди държави, фондации, посолства и ни управляват шепа компрадори.

Тц, бяхме зависими от Москва, чрез червените им псета в БКП.

_stankow

Така ли ? И идваше руският посланик и казваше - АЕЦ няма да строите, газопровод няма да строите, нефтопровод Бургас-Александруполис няма да строите, газопровод няма да строите, ракетите ще нарежете, бази ще ни дадете безплатно, самолетите, дето са ви останали ще ги пратите в еди коя си страна, Кремиковци ще нарежете, децата си ще изпратите в Русия, ама няма да ви ги върнем изучени, изобщо няма да ги върнем. С Австрия няма да търгувате, щото са ни врагове, немски машини за непрекъснато леене на стомана няма да купувате, представителството на ИБМ в България (от 1929-та) ще го закриете. Така ли беше ? Хм, аз нещо съвсем друго помня ... :)

_stankow а помниш ли празните магазини и само избраните слуги на Москва имаха Кока Кола,дънки и вместо марципан ядяха западни шоколади.. А децата събираха с безплатен бригадирски труд цялата земеделска продукция да хранят советските другари.

Дойде оня киборг краварски конгресмен МакКейн и забрани изброеното. После бокотиквта се хвалеше с години, че е спрял 3 руски проекта, а те бяха български за доброто на българите!! П.С. Не си спомням името но в България беше изобретен процеса на производство на някакви специални метали

_stankow

>>>помниш ли празните магазини Ами помня кварталния супер, представителните магазини, кооперативния пазар. Не е имало нещо, дето да ми се е ядяло и да не съм си го купил. Ама истинско сирене, не като сегашните имитации. Истинска луканка, истински коняк. Истински домати, не бронебойни гръцки, отгледани за извратения немски вкус и шитнати на България, щото им ги върнали от немско. >>> и само избраните слуги на Москва имаха Кока Кола Глупости на търкалета. Кока-кола се произвеждаше в България. Пиехме на корем, беше 35 ст.. И беше по-добра от сегашната. Още помня вкуса. Концентратът се внасяше от Италия. Сегашната кокакола се внася от Гърция. И какво мислите, гръкът няма ви сложи боклуци, за да спечели ? И швепс пиехме и лимонади, пък за плодовите сокове да не говоря. Ама сокове и нектари не "с парченца плод". Как пък не ги досрамя тези гърчоля, да кажат, че сокът бил с "парченца плод". Ми ние не знаехме какво е това нектар, който да не е от плод, от какво друго да е ? >>>,дънки Ами шиеха се в България. И маратонки също. И общо взето ги имахме за работни дрехи. Носехме повече прави панаталони и кожени обувки. Дето сега за 500 лв. не можеш да си купиш. Имахме обувна промишленост, изнасяхме за Италия ! >>> и вместо марципан ядяха западни шоколади.. И какво му беше на марципана ? А на другите сладкиши ? А на шоколада от Своге какво му беше ? Ядяхме колкото искахме. Западни шоколади сме яли и ние, като се върне някой от гурбет, от плаване. И какво ? Детето отраства с това, което му купуваш, е не което опитва един път в годината >>> А децата събираха с безплатен бригадирски труд Бригадите бяха платени. Не ми ги разправяйте тези на мен, имам 5 ученически и 5 студентски бригади ! Бил съм в училищния бригадирски щаб и ми е ясно кое как беше. Моята дума срещу вашите цитати на дойчевлето. >>> цялата земеделска продукция Не беше цялата. А само есенната, за която трябва ръчен труд, не всичко може да се механизира. И до ден днешен изнасяме ръчен труд за ягодите на Англия, портокалите на Гърция и Испания. Е, тогава пък работехме за страната си, не за чуждите >>> да хранят советските другари. Да, изнасяхме за Русия. 240 хил тона плодови и 350 хил тона зеленчукови консерви. Тютюн, козметика, лекарства, вина. А срещу това съветските другари ни изпращаха 2 мил. тона нефт годишно, 2500 танка, 450 самолета, 5 ракетни бригади, оборудване за 2000 предприятия, 6 атомни реактора и прочие, не може да се изброи ! Сега пак храним западните господа, ама те не ни изпращат, а ни режат - режат ни реакторите, ракетите. Сега искат да нарежат и 40% от ТЕЦ-овете. Що ? Ами ей така, що пък не !?

А от Русия или я забрави както забрави хилядите убити и изгонени? Радвай се че демокрацията не дойде като комунизма че ти приятел щеше да си труп.

_stankow

Ние на демокрацията искрено ѝ се радвахме, като дойде. Ама сега, ако обича - да си ходи. Особено тази, американската "демокрация".

Детронирана ли?!!!. Стига бе!!, ДО ДЕН ДНЕШЕН БКП УПРАВЛЯВА!!!. Не виждате ли чий синове, дъщери и внуци на червените хайдуци са в парламента, а само там ли - НАВСЯКЪДЕ!!!. Хайде отречете го. За това до никъде няма да стигнем и дано съм лош пророк, но до 10-20 г няма да има България. Комунистите дойдоха като окупатори, държаха се като крадци и като унищожиха страната като скакалци я напускат. Гоите да му мислят!!!!.

Напълно съм съгласен. БКП стана в Българска Капиталистическа Партия... има ли някой от БКП да не е милионер. 89г трябваше да има кървава революция и всички властващи преди това на стадиона и тогава можем да кажем че са сдали властта а те до днес тровят българския народ.. какво чакате...

_stankow

И как управлява БКП ? Хубава опорка, ама я малко факти. Да кажете поне един милионер, който да се казва Живков, Джуров, Младенов, Луканов, Лилов, Тодоров, Танев, Божинов, Таков, Балев, Драгойчев. Останалите фамилии от ЦК не ги помня вече, много време мина. Един само ми кажете внук-милиардер. Или поне милионер. Или син, дъщеря, племенник. Или поне собственик на едро предприятие. Кое е това предприятие ? Аз на очите си и на търговския регистър ли да вярвам, или на дойчевелето ?

Въпроса е принципно грешен. БКП бяха губещите от тия промени. Печелившите бяха от ДС/КГБ. И по една случайност, всичките милиардери се оказаха от ДС. Там подобора явно е бил много добър, особено сред шофиоритте и разсилните. А иначе велчевите са наследствени комунисти и са наследници на дядо си, член на Политбюро - най висшият орган в държавата. И наследниците на бай тошу не са за оплакване, част от техните пари ги върти цеку минев и другия миндил. Виж, от седесарите, няма един да останал с нещо повече от няколко апартамента.

Родината бавно и мъчително се възстановява от комунистическия апокалипсис! Народът се съвзема, Бедността от комунизма е спомен! Народът благодентства! Нямаше Коледа, Великден! Имаше само 9 септември! Нямаше шишета, каши и пюрета за бебетата! Хляб да купиш - война, бяла и черна техника - война, талон за урина - война,  за всичко - война в мирно време! Всичко работеше, нищо нямаше! Нали сте гледали Баш майсторът.  Където да отидеш, носиш шише ракия или пари за рушвет! Повсеместен дефицит, мръсни магазини и некачествени стоки!   Помните ли изразите - къде си изчезнал като червения пипер и българско родно никога негодно! Ние бяхме най верните. Нямаше унгарски, чешки и полски събития  Държавата фалира, бай тошо нарече социализмът Недоносче, спряха  да обслужват заемите на страната, младите се разбягяха! Комунистите си присвоиха държавната собственост и станаха капиталисти!

Възстановява се!!!!, За какво възстановяване става дума бе Господине???!!. Ами от една колония се превърнахме в друга. Къде Ви е Икономиката, земеделието, леката промишленост и още и още....То Държава НЯМА, ТОЯ Е ВЪЗСТАНОВЯВА!!!. O SANTA SIMPLICITAS!!!.

_stankow

И друг път съм го казвал на такива либерал-хунвейбини. Значи, ама честно, сядаме и пишем на едно листче. Кое от следните неща днес е по-добро от 1984 година: здравеопазването ? средното образование ? висшето образование ? професионалното образование ? селското стопанство ? напояването ? промишлеността? пенсионното дело ? социалното равенство ? енергетиката ? водоснабдяването ? социалната сигурност ? етническото равноправие ? трудовата заетост ? качеството на храните ? морският транспорт ? въздушният транспорт ? ЖП транспортът ? отбранителната способност ? армията ? флотът ? авиацията ? театърът ? киното ? литературата книгоиздаването ? обществената телевизия ? грижата за езика ? борбата с престъпността ? масовият спорт ? елитният спорт ? самодейността ? океанският риболов ? грижата за децата ? международният авторитет на държавата ? суверенитетът на страната ? науката ? раждаемостта ? смъртността прирастът на населението ? единството на нацията ? националната идея ? Кое ? Ако има поне едно плюсче, само едно поне, срещу някоя от тези области лично ще изляза пред Народния театър и три пъти ще извикам: - капитализмът е по-добър за България от социализма - капитализмът е по-добър за България от социализма - капитализмът е по-добър за България от социализма :D :D

По времето на НРБ колко руски бази имашe в България? По времето на САТАнато сега колко хамерикански демократични бази има в България?

Тотава цялата България беше васална руска база гнидо нещастна !

Аааа сега е пълен суверенитет, не можем и да пръднем без чичо сам, гнидо пепоръбена

Да, руски бази нямаше, НО ТОРМОЗЪТ БЕШЕ СЪЩИЯТ!!. Тогава духахме на СССР, сега на USA. Или както е казал ЛЕВСКИ "Който ни освободи, той ще ни пороби".

От 1989г. до 2022г. в България имаше следните руски правителства след като Русия направи партийния преврат в БКП и свали Тодор Живков: 1. Правителство на руския гражданин Андрей Луканов. 2. Правителство на Димитър Попов. 3. Правителство на Любен Беров. 4. Правителство на Жан Виденов. 5. Правителство на Стефан Софиянски. 6. Правителство на Симеон Сакскобурготски. 7. Правителство на Сергей Станишев. 8. Правителство на Пламен Орешарски.. Всички до един агенти на КГБ и Русия. Целият преход на България се контролираше от Русия. ЕС нямаше почти никакво участие. Тогава защо България е на този хал?

Защо махнаха думата НАРОДНА от НРБ? За да стане олигархична ли?

Ха ха ха ха Спомням си Дойдоха на власт , с малко но за винаги, и развъртяха синята метла Почнаха да уволняват масово. Уволниха и двама познати. Без обяснение. Единият държеше скандинавските рибари а другият източните пазари. Взеха си само тефтерчетата с телефоните и връзките. Ха ха ха ха Синя метла

Как да се оправи България с толкова много уникално тъпи и прости селяндури, които не искат да разберат кой ги окраде?! Заминавайте в северна корея, тъпи изроди!

Ти от по-тъпите ли си?

БКП не изпуска властта до ден днешен!

УСАта не дава, бе.

Затова има 4 военни американски бази.

Скъпи приятели, другарки и другари, ЧЕСТИТО! Да отбележим подобаващо тази славна дата. 33 години комунистически бандитизъм! 33 години другарите комунисти чрез своите отрочета - мутрите (Герб), ДС ченгетата (ДПС) и путьофилите (БСП и другаря Радев) строят демокрацията и ни водят към светли бъднини. Другарите от ПП, ДБ, Възход, Възраждане и прочие паразити са само жалък фон на общата картинка. Ура, другари!

Слабо изпълнение, козяшки говнотрол.

То, Членът е Божието начало на Всичко във всички времена.

А ние изфърлихме Члена и ...,вързахме,,.

За кадърните и работните капитализъм. За мързеливите и некадърните социализъм.

Ти троленето за работа ли го имаш , бе дрисльо? Ере лапай бахура третополов.

Властта беше отнета от БКП и премина изцяло в ДС/КГБ. И така си живеем вече 32 години. Народа е доволен.

Това е фишът за заплата на майка ми от юли 1989 г. Тогава тя работеше като фризьорка във Варна в държавно предприятие. Заплатата й чисто е била 210,19 лв. „Запорът“ от 30 лв. е изплащането на апартамента, който тя погасяваше към държавата. Удръжката от 26.11 лв. е застраховка женитба, която тя беше сключила за мен. Парите ми бяха изплатени по мое жела ние по-късно За какво стигаше тази заплата: Токът беше няколко стотинки на киловат/час – всички се отопляваха на ток. Водата беше също няколко стотинки за кубик. Цената на билет за градския транспорт беше 6 ст., разговор по телефон от уличен автомат 2 ст., една баничка беше 30 ст., киното беше от 20 ст до 50 ст., бензинът беше под левче. За нова кола – лада или жигули – се чакаше по 10 -15 години, но пък москвичи и запорожци имаше свободно. Полските фиати бяха най-скъпи. Една мешана скара в ресторант Евсиноград в центъра на Варна беше 3,20 лв., с ракията и салатата стигаше около 5 лв. Хлябът в магазина беше 30 ст. Семействата почиваха поне веднъж в годината – на море. Една карта от предприятието за един човек за 14 дена струваше на работника между 17 и 22 лв.

Ми той тока сега е 20 стотинки, тогава беше 7. Бензина беше 90 ст, сега е 2. 70. МЕсото беше 3,60, ама го нямаше. Значи все едно сега да получаваш 450 лв.

Ако ми кажеш истинската цена на тока , която плащаме сега ще те призная за истински педал. Има крайна цена на фактурата но НИКЪДЕ НЯМА ПОСОЧЕНА ЦЕНА ЗА КИЛОВАТ/ЧАС.

Има си я цената във всяка една фактура. А това, че някой не може да я види, говори само за него

Да добавя 290 лв бруто плюс 16 лева добави 306 лева

Абсолютно вярно. Не беше рай, но ВСЕКИ можеше да си позволи елементарни неща без да се притеснява финансово и да тегли бързи кредити. Живота просто беше , по спокоен.

Мешана скара в ресторант Евсиноград не беше 3.2 лв. беше 5 лв. Сега такава мешена скара не може да се види обаче в нашите ресторанти. Сега ти вземат 50 лв и си тръгваш гладен.

Една водка с кола,плюс татарско кюфте,беше 7 лева в моя областен град.

Щом не е имало комунизъм да не ви ли викаме комунисти вече?

Щом Бай Дън е от демотическота партия , дали е демократ ? И как го ибраха 80 милиона мъртви души по пощата.

Всички партии в Н.С. са ръкави на голямата река БКП. От тях най-голям ръкав е ГЕРБ естествено. Д.Сигурност, още държи властта в Б-я, но тази държавна сигурност не е на държавата Б-я а на една друга държава, която управлява и Р.Ф. тази дърбава е СССР. Бившето КГБ дърпа конците не само в Б-я, но и в РСМ, Унгария, Беларус и т. н. С една дума живеем с илюзията, че Б-я е България. И най-смешното е че тъкмо партията на Путин, "Възраждане" говори, за преосноваване на България.

НЯМА ДА СЕ ПЛАШИТЕ МЮФТИЯТА НА МЮФТИИТЕ НА РУССИЯ И ОНД БЪЛГАРИНА ТАЛГАТ ТАДЖУДДИН .... КАЗА ЧЕ ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ В РУСИЯ СА 30 МИЛИОНА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ПЛОДЯТ ..... ТАКА ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ ГЕН НЯМА ДА УМРЕ АКО ИЗЧЕЗНЕ ДУНАВСКА БЪЛГАРИЯ И ДЪЩЕРЯ И МАКЕДОНИЯ ВЗЕМЕ АЛБАНСКО ГРАЖДАНСТВО :))

Заплата 1988-1989 година,бруто 227 лв. Данъци-ДОД,Ергенски данък,10%,а да не беше и 15%.Данък самооблагане-2%,Задължителни членски внос ДКМС и Профсъюз. Чиста сума за получаване,около 150 лева. Цена на цветен телевизор Велико Търново,с японски кинескоп-1300 лева.Не успях да го купя за 3-4 години. Режим на тока ,два часа има,два няма. В предприятието,докараха поради дефицит, 3-4 перални,хладилници,готварски печки.Чрез жребий успях да си купя печка"Ряховец" Чакаше се на опашки със списък по 2-3дни денонощно за тези дефицитни стоки,и пак не стигаха. Ама и тогава и сега пропагандата работеше на обороти.

Къв режим на тока ,бе, всички АЕЦ, ВЕЦ и ЗАЕЦ ги построиха комуниститебДемократите само закриваха блоковеб

Ей мъник, имаше режим на тока и то два часа има, два часа няма, молехме се по празниците да не спират, питай дядо си.

Явно си бил във мъдете на баща си тогава , щом ги пишеш тези глупости. Днешните джендъри знаят за тогава само от соросоидните учебници и нпо - пропаганда. Жалко е че сте такива елементарни неграмотници.

Дедо Мите, ти на помощи си бил По това време 350 лв чисто. Отделно който не го мързи си докарваше хубави пари. Поне още толкова. Аман от мързеливци.

Само разстрел на русофилските мърши ще помогне на България.

ти си първия за разстрел,щото си предател

Ха ха ха ха Иван костов никога не е бил член на БКП. Кандидатствал е три пъти и са го отхвърляли. Смятайте какъв некадърник е бил

Абе некадърник, ама е се е мушил в топлите кълки на партийния секретар кака ти Ленче, жена му.

Като отпадна ръководната роля на БКП, народа цъфна та върза.Не можаха да боядисат построеното от комунистите.

Което наследиха от монархията.

Да, бабите и дядовците ни помнеха какво им остави монархията, ама има загубени хора, които се учат за България по него време от сводките в чуждите посолства, да не казвам ембасито!

То пък едно построено... Неефективни заводи, дето работят на загуба и никой не ги ще. Др. Тодор Живков оправи собственото си село и и кръсти на него родния клон на Епъл 2. А пък на вас - комундетата много ви се иска да се върне онова старото време - когато вие - некадърниците командвахте и се правехте на важни... Родения роб само си мечтае за господар - не си представя живота като свободен човек!

за 45 години "комунизъм" населенито на българия от 7 милиона стана 9 милиона, за 33 години "демокрация" от 9 милиона стана на под 7 милиона, не е ясно още колко "демокрация" ще понесе държавата България преди да изцезне

КОГАТО НЯКОЯ ДЪРЖАВА ИЛИ ЧОВЕК СЕ ХВАЛЯТ С МИНАЛОТО СИ .... А НЯМАТ БЪДЕЩЕ .... СКОРО ЩЕ ГИ ОПЯВА ПОПА :((((

ТОГАВА ГОРБИ ЗВЪНЕШЕ ПО ТЕЛЕФОНА НА ЛУКАНОВ ДА МУ КАЗВА КАКВО ДА ПРАВИ, СЕГА ПУТИН ЗВЪНИ НА РАДЕВ.

ПРОМЯНА, грешиш! Тогава Горби звънеше на Луканов, а сега Байдън звъни на Радев! Нищо ново под слънцето! Само, че България е по-зле от тогава по всички показатели! Сега сме най-бедната страна в Европа и между най-бедните народи от целия свят!