Преди 20 години "Ефир 2" каза "сбогом" на зрителите (видео)

През последните 7 години от съществуването й девизът на преименуваната втора програма на БНТ е „Две е повече от едно”

Обратно в новината

Коментари - Преди 20 години "Ефир 2" каза "сбогом" на зрителите (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А сега освен БНТ1 са се наплодили БНТ2, БНТ3, и БНТ4, БНТ HD и БНТ World. И всичките тези и заплатите на хората, които работят в тях, ги плащаме ние, данъкоплатците.

Не ми липсват ама изобщо. Както и бтв не ми липсва, даже не забелязвам, че все още го има.

А получаваме насреща какво? Ами едно голямо нищо, като изключим дежуните манипулации от страна на предаванията на БНТ, която всъщност отдавна не е нито българска, нито национална, ама това е...квото такова!

Безсмислена новина, вече имаме много повече безмислени канали на БНТ.

Хората които работеха в канал 1 и ефир 2 преди 20 години, бяха много по големи професионалисти и телевизионери от сегашните си колеги.

Ако ще се почувствате по-добре, само БНТ 1,2,3 и 4 има. БНТ HD е сегашното БНТ3, а World - БНТ 4, което е сателитният канал за чужбина, който се излъчва още от 1999 г. Може би единствено спортът по БНТ3 би могъл да се разпредели между БНТ1 и БНТ2, не мисля че трябва да си правим български вариант на Eurosport. Аз пък като цяло съм доволен от обществената телевизия, новините им са качествени и според мен са по-добри от на бТВ и Нова, водещите също са на ниво, а не сричащият Юксел. Другите са толкова безлични, че даже не им знам имената. Георги Любенов също много го харесвам, изказва се адекватно и има интересни теми. Иначе жалко, че Кошлуков я наследи в такова финаносово състояние и трябваше да се спрат някои доста качествени продукции, например Стани богат.

Да бе супер професионалисти бяха. Ефир 2 почваше 17:00 , пускаха новини и някакви малоумни предавания и през ноща 24 часа спираше. Добре, че тогава имаше вече кабелна и не се налагаше да гледам тези простотии. Българската телевизия беше пълна скръб.

Тогава все още имаше някакъв смисъл да се гледа телевизия, различен от този , да си губиш времето.

Това свърталище на недооценени величия трябваше да се отдели и продаде в първите години след преврата, за да нямат влияние върху държавната телевизия точно тези лица.

Този Ефир 2 беше пълна скръб. Добре, че го закриха. Пускаха разни малоумни предавания "Стари моцуни", "Панорама" - с този дето сега води предавания за ивзънземни и тем подобни. Тогава имаше вече кабелна от поне 10 години и никой не гледаше тези глуости. Даже си спомням, че по СофияКабел имаше канал, дето пускаха най-новите филми взети направо от видеотаката -българското НВО :).

Т.е. преди двадесет години махнахме една комунистическа креатура, за да пуснем телевизията на ония които година по-рано бяха разрушили Сърбия така ли?

То па по татово все едно някой я гледаше. Е, понякога се принуждаваше защото при наличието на цяла още само една програма си беше "разнообразие" .

Кога е това "тогава" и къде го видя този "различен смисъл" ?

По татово време се майсотряха приспособления и гледаха сръбската телевизия. Някои по-терикати имаха сателити, въпреки че не съм сигурен какво са гледали, при положение че повечето неща и тогава бяха кодирани. Турски, Сръбски и гръцки , само не малоумията на Тошовото БНТ

Югославия я разруши сръбския национал-шовинизъм. Решиха да правят етническо прочистване в край н 20 век и ядоха дървото. Никой не беше съгласен да живее в чужда държава като втора ръка човек. Като се има в предвид, че повече мръсотии от сърбите, никой не ни е правил. Ние сме най-печелившите, че Югославия умре.

че всяка тв обслужва определени субекти.Лошото,че при днешната т.нар.демокрация се оказа,че няма алтернативни тв на ,,стабилността,,

Там ли даваха Стар Трек в началото на 90-те или беше по БНТ?

Я разясни какво е според теб "тв на ,,стабилността,," ? Нещо по което ти обявяват как петилетката е преизпълнена за една седмица, повтарят до безкрайност последната манифестация и мАжките целувки с език на тато и брежнев ли?

В София си се ловеше сръбската с тези "приспособления", но там си беше като нашата +безкрайна чалга, шитня от всякъде един вид.

Пише си го в заглавието кога е. Преди 20 + години.

Преди 20 години "Ефир 2" каза "сбогом" на зрителите - така се прави частен бизнес - взима се държавното и се приватизират печалбите !!! Това е честният частник !!!

В тези отминали години, подборът на новините за "По света и у нас" беше възложен на два екипа. Тогава имаше период, когато Нери Терзиева завършваше новините на "По света и у нас" с "Бъдете здрави!" Времето си вървеше, докато една прекрасна вечер, неин колега от алтернативния новинарски екип завърши емисията на "По света и у нас" с думите: "И както се казва в Корана, бъдете здрави!" В отговор, Нери Терзиева се отличи с някакви сръдни в ефир, но повече не си позволи да завършва централната новинарска емисия на БНТ по този начин. Явно това разделяне на новинарските екипи беше една от първите стъпки към създаването на Ефир 2.

На мен ми е много интересно КОЙ гласува, по БНТ да се излъчват максимум 15 мин. реклама на ден? Не, че скам да гледам реклами, но същите хора, които искат по БНТ да има минимум реклама, после викат - ама защо телевизията получава толкова много държавна субсидия?

Махнаха ефир2 за да пуснат босфортв - кеф ти индийски, кеф ти турски пропагандни сериали, а на националния празник 3-ти март да дават холивудска помия и то не от качествената а от най-долнопробната. А щях да изпусна: Пъстоянно присъствие да имат пристъпници като Черепа и Главния чалгар на родината - Сл.Тр...... абе просто божествено...

Ама правеха и филмови маратони почвавщи от петък до неделя.

Респективно са заменили единия боклук с друг? Ами като има кой да ги гледа, да си гледа!

С бате Гойко :) Това им беше най-култовия артист, с най-култовите филми.

И какъв и беше "различния смисъл" заради който си е заслужавала да се гледа?

Телевизията е държавна и трябва да получава субсидия. Това,че няма милиони досадни реклами за мен е ОГРОМЕН плюс.

Да, по Ефир 2 беше. Първо там започнаха да дават и Дързост и красота :D

Комунягите да си гледат Клозет 1 и толкова.

Щом на EX-YU. музиката викаш чалга имаш сериозни отклонения. Не си въобразявай, че всички хора слушат само англоезична американска музика като теб

Напълно споделям вашето мнение. Впрочем за мен БНТ е най-стойностната телевизия

си спомнят за тиймбилдинга на екипа на "Частен случай", изкаран в местния бардак(най-вече голите хора) .

сегашния шеф на телевизията Емил Кошлуков!

училият, недоучил "студент" по "Политология"(всички знаем как замина това ПРОДАЖНО МЕКЕРЕ за САЩ), многомесечният му престой в "Пролет" и как се подигра със студентите(обръщайки им гръб - в Народното Събрание)!

Жалко за Ефир 2 - тогава нямаше фейсбук, ютюб, ако искахме да разберем първо какво става у нас и по света, научаваме от радио Хоризонт, като тогава новините бяха от БТА. Картината го гледаме в новините на Канал 1 и Ефир 2. Там даваха много интересни и смислени предавания - като Тодор Колев (Бог да го прости), Като лъвовете. Днес нищо интересно, но има 300 канала, който иска да си гледа. Българските телевизии за съжаление са подчинени на тулупа, но ги гледам най-много десетина минути и пускам Нешънъл джиографик.

И ти самият си безсмислен, ама те четем. Искате да се изходите по въпроса, да не останете по-назад от другите.

Също като теб пълна скръб.

Смисълът беше да се гледа смислена телевизия, вместо да се четат безсмислените писания на смотаняци като теб в интернет. Сега стана ли ти ясно какъв е смисъла?

Простотията няма граници и за простака няма почивни дни.

Пълна скръб като теб. Реши да се изходиш "компетентно" по въпроса.

Респективно го замениха с боклуци като теб!

И не само това. Частни губещи компании се национализират. Временно. По времето на КОВИДа на запад се говореше за национализация на губещите заради карантината големи западни частни авиокомпании. Които след това отново да си станат частни. Ето така се прави честен частен бизнес. Печалбите частни, загубите обществени, на гърба на обществото прехвърляни.

Така ли си се родил, или си падал на главата си?

И откога "БТВ е ПЪРВАТА частна телевизия в България". Като почнете да пишете глупости, без да мислите, край няма...