Вярващите смятат, че на Кръстовден небето се отваря за чудо

Православната църква отбелязва днес църковния празник "Въздвижение на Светия кръст Господен", наричан от народа Кръстовден. Хиляди нощуваха на Кръстова гора.

Обратно в новината

Коментари - Вярващите смятат, че на Кръстовден небето се отваря за чудо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждам тук, че някои страстни защитници на религията обвиняват науката колко е зла и как ни била донесла атомната бомба. Ами драги религиозни хора, защо не се замислите колко зверства са извършени в името на разни религии включително и нашето християнство! Я погледнете и в момента какво се случва на изток с така наречената Ислямска държава, пак в името на една религия. Защо не се замислите, че точно науката допринесе за елементарните блага в живота ви, които ползвате всеки ден, иначе още щяхте да си светите със свещ вечер и да умирате от абсолютно лечими болести. Всеизвестно е, че религията и невежеството са неразделни. Колкото по-невежа си, толкова повече имаш нужда да вярваш в измислен бог както и да се казва той, за да си обясниш неща които не разбираш, а те си имат своето напълно естествено прородно обяснение. Това, че човеците още не сме развили достатъчно способности и нямаме безкрайно знание, не значи, че има бог - не и такъв какъвто го представя която и да е религия. Истина е, че това са измислени пиказки на простовати хорица от време оно, за да си обяснят необяснимото за тях /не че то си няма обяснение/ и за да се държат масите в подчинение и страх за да се упражнява власт. Един индианец би се кланял на подводница нали, и би казал че е тя е чудо пратеник на неговите богове... - е, така ли е? Не, разбира се. Човек може да варва в доброто и без да се хипнотизира от разни религиозни измишлиотини. Затова по-добре бъдете мислещи хора вършешти добрини и можещи сами да различават кое е добро и кое зло, а не защото някой бог ви е казал, учете и откривайте повече за вселената и нейните принципи. Отворило ли се е небето вчера? Да да, ама не.

Тях ги пратили в БОлгария която започва от Рени в момента и свършва до Ростов а те приехали в БЪлгария ..

да бе проникнаха няколко групи КАРА конджули коитo с е изметоха по Укrайнa и КРим да си тъrсят родсtвеници..тука при мене имаше една дама потомка на едни БАБА рихи от ония земи под памир .Всяка нощ и влизаха в стаята да проверят що дига кръвно след като се отрови с някакви "болинки"

Вярвам в Бога, но не това е начина.

Прави ми впечатление, че повечето "набожни" хора които познавам винаги имат някакви облаги от църквите, в които членуват. Така например мой познат от Варна влезе в църквата на съботяните, и използва връзките си от църквата за да го назначат на работа. Непрекъснато твърди колко е набожен и вярващ, как спазва божиите заповеди , а личен телефон няма, ползва служебния. Със служебната кола ходи по магазините за техника през работно време, и когато събота е работен ден не ходи на работа, под предлог че религията не му позволява. Всички онези, които се облагодетелстват от религията са точно както партийните членове - обещават да сте добре в един друг свят, сега трябва да теглите и да страдате. Но едновременно с това те ползват всеки удобен случаи да се облагодетелстват заедно със семействата си, а всички останали са някаква рая и простолюдие. Обърнете внимание на хората около вас, не вярвайте на всичко което ви кажат. Религиите са много удобни за манипулация и контрол на простолюдието, и онези които се усетят стават неудобни. Каквото и да ви кажат не вярвайте и ако искат нещо от вас поискайте и вие нещо точно в момента, дори и да не ви трябва. Както една партия обещава едно или друго на избирателите си, но облагите са за малцина, останалите лапат мухите.

Госпот, Буда и Алаха толкова са впичетлени от добродетелите на РБ- населението, че цели ТРИ потопа ни испратиха, а онас наша чаровница дрогарката Сталинка, цели 2 /два/ кашона домакински ръкавици ни донесе ? Тенкьо, тенкьо вери мач майн гот! баби портестутки- искуфели соростии

ами посрещнете ги по партиииному, с пушки и калсшници и ги пратете в лагери. и там нека да пишат по три кофи мастило на ден показания. дс и кгб така наказваха, защото безрезервно вярваха, дори на троцки. а как ви висяха портретите по всички стени на учрежденията, като икони в църква. пък после само религията била опиум за народите, а партижния устав не бе библията на партията, че и любовта ви към "вожда и учителя" все по-безгранична...хахааа. ревност към други религии освен "комунизъма"?! хахахаа

понеже гледам, че "атеистите" се засегнали на военолюбие искам да им напомня само, че именно "атеисти", които вярват единствено на ленин, сталин и партията с главно "п" откриха лагери за смилане на другомислещи. да верваш безрезервно в науката, за която по-голямата част от вселенате е просто "черна материя" и да отричаш мненията на онез, които имат вяра в доброто е също толкова фанатично, колкото и въвеждането на шария. все пак, най-"светлите" личности от науката ни дариха и с атомната бомба, за да можем да имаме "възпиращата сила". колко хуманно и възвишено от страна на научните кадри, които също вярват и се молят, но само когато са насаме. лицемерие се нарича това.

Чудесата и хората,в които вярвам/земните/:родителите ми ,децата и внуците ми,социализмът,който даде възможност на милиони бедни деца като мен да стигнат до най-високо ниво на образованост и научна работа,докторите,съпругата ми,прителите и роднините,колегите...

вселената е безгранична, човешката простотия е безгранична, човешкото въображение е безгранично... за първото незнам, но за другите две съм сигурен... просто това "чудо" е във вашето безгранично въображение! абсолютно всичко относно всички религии и вярвания също е плод на човешкото въображение:) реално нещата стоят съвсем по друг начин... ако си мислите, че сте по-важни отколкото другите безбой живи твари, то сте в грамадамска грешка, която си е плод на вашето развинтено, безкрайно, погрешно въображение:)

rado_7_6@

Небето се отваря и 'камъните пааадат, падат от небето...' Ихууу :)

sawo

dir, откъде ги намирате тези "лоялни", които винаги пишат най-големите глупости? С какво точно са лоялни?

Вече нищо не може да ме учуди ... виж, ако било заради някаква дупка в небето или нещо друго, всички крадливи политици и протежетата им вземат да върнат откраднатото, ТОВА вече ще е чудо ... ... само дето чудесата са за детските приказки и за наивниците ..........

дя-до

Така е, отваря се - я на човек главата ще отрежат, я невръстно детенце ще погине в дерето... все Божии чудеса.

Не се учудвам, че социализмът се срина.... Само ги вижте.

друго си е да се качиш на бузлуджа и да чакаш комунизмът да изгрее от изток !

Отакто дойде демокрацията, стана весело да се живее. Чета и се кискам на глас, та жена ми от кухнята ме пита да не съм мръднал...

мръднал си !

Кръстова гора е свято място, въпреки тази масовост. В Родопите Господ е по-близо , рано или късно всеки си поучава отговора. Господ с всички.

И що да е по-близо?! Аз пък мислех, че е навсякъде.

дя-до

Щото той Господ седи на едно облаче и се изтяга като рязан турчин на миндер, пък там в Родопите, облачето е по-близо, щото там, в Родопите, пълно с ристиени. Не ги разбираш ти тези работи.

Родопите са енергиен портал.Друг има в Палестина.Това са порталите за свързване с висшите светове.Човек е завихрена енергия.Относно Кръстова гора,мястото има енергия,но не заради тъпизмите и лъжите,от по-ново християнко време.Тази инергия си е древна като Земята.Да си християнин,будист или мюсюлманин означава да спазваш закони на дадена регилия.10 Божи заповеди.А не да ходиш ,да палиш свещи и да смяташ,че има чудо.Чудо е да си добър,да си отговорен,да си морален,да носиш добра дума и мисъл за хората около теб ,за света.Чудо е да си скромен,справедлив,благодарен за всичко в живота,защото и злото и доброто те пречистват и учат.Чудо е да уважаш най-висшия дар живота-своя и на другите и неродените.Чудо е да знаеш,че всяко твое действие,дума и мисъл имат последствие,защото те са енергия.Чудо е да осъжнаеш,че живота на Земята не е само физически,което няма нищо лошо в себе си ,но и духовен.Другото е казано,когато Христос изгонил търговците от храма.

Господ е в ефективна стачка от самото сътворение, само дето наивните още не сте го проумели

Религията е опиум за народа. Дрогираните са видно не с всичкият си...

сталин ??

Не бе, Чифутина Ленин!

Чудото и събитие разказано от едни, които са го чули от други, които не са го видели.Суеверието се поражда от безнадежността- за милиони болни и изоставени това е лъч надежда.

"Бог дава, но в кошара не вкарва!" е казано. То не бе "Марко- Кралевити", не бе "Супермен" и всякакви такива .... Човекът все чака чудото. Някой да дойде и да го оправи. Много често го и "оправят"!( и мене в това число) По-лесно е да си страдаш и да чакаш освободителя, отколкото да вземеш нещата в свои ръце. Това, предполагам на всички е ясно, но когато, макар и рядко се запитаме ЗАЩО, нямаме отговор. А отговорът е може би много елементарен, ако се загледаме в РЕЛИГИИТЕ си . Коя религия не проповядва, че ако си СМИРЕН на тоя свят и безропотно си търпиш страданието, спазваш определени правила и почиташ ПРОПОВЯДВАЩИТЕ тази религия, то след смъртта си, ще получиш НАГРАДА ? НЯма таква религия! Лично мое мнение, е че сигурно има някаква СИЛА над нас, но тя няма нищо общо с религията. А НЯКОИ тарикати, на базата на желанието на човекът някой да го покровителства и на някои явления- доказтелства за наличността на нещо по-висше от нас, са "яхнали вълната" и общовзето са създали 100-те религии по света. А целта е да могже ТИ да спазваш правила, да си предвидим и "не убивай", а той да убива в името на "вярата", "не кради" ,а той да краде" ,което не е кражба, понеже или е взел нещо от "неверници" или така го иска вярата.... Да продължавам ли ?

На който не му стига акъла сам да си помогне, очаква някой друг да свърши това ...

Е? Дочакаха ли? А небето отвори ли се?

Вярата в християнството и библията имам предвид в тези 2,5 хиляди години, а не светът, Земята е на около 4.5 милярда години...

на света има достатъчно светлина за тия които искат да я видят,и достатъчно мрак за ония които не искат! колкото до Бога- Той не е оставил себе си без свидетелство !

Единственото доказателство за съществуването на Бог, е страха от него!

В кой град се намира тази "Кръстова гора" ?

Vasquez

"Кръстова гора е на 1545 метра над морското равнище над село Борово. Притегателната й сила се дължи на легендите и вярванията, с които е обвито мястото. Според една от легендите името и силата на Кръстова гора идват от това, че тук е била заровена частица от Христовия кръст. Поляната на Кръстова гора е дълга 500 метра и широка 300 метра, свързана е чрез алея с парклисите на 12-те апостола. В края на алеята, на най-високата част на поляната, е 99-килограмовият кръст, подарен от цар Борис ІІІ през 1936 г. Смята се, че кръстът също има чудодейна сила да лекува неизлечимо болните. В навечерието на Кръстовден, 14 септември, десетки хиляди вярващи, търсещи изцеление или просветление, идват да се молят за здраве и благоденствие по време на нощното бдение на Кръстова гора пред църквата Покров на Пресвета Богородица /завършена през 1995 година/. До Кръстова гора се стига по пътя Асеновград-Смолян /отбива се на юг след село Бачково/. Мястото е на около 45 км. Южно от Асеновград." /от сайта на община "Асеновград"/

Такива Кръстови гори има навсякъде. Наричат се геопатогенни зони. С такива е опасана цялата земя. На отделни места земната енергия е със силен положителен заряд. На такива места, познати още от древността, обикновено се строят религиозни храмове, защото хората за знаели лечебната им сила. На такива места наистина могат да станат чудеса, но те нямат нищо общо с различните религиозни храмове, построени върху тях. Въздейства и лекува не постройката и абстрактната религиозна вяра, а мястото. Съществуват и места със силно отрицателна земня енергия, които хората отбягват ако са им известни.

Админа! Имаш напредък, но моят съвет е все пак да следиш трафика вместо постоянно да си го търсиш в гащите- все пак ти палщат не за това!

Кумунягата "Руиз", повярвал в Бог!?А, преди трийсет и няколко годинки, стоеше пред входа на някоя църква, в състоянието си на млад кумунистически отрядник и записваше в списък, предназначен за милиционерските копои, всеки, който се мернеше около църквата!?Смешник!

християнството е на 2000 г . най великите умове през това време са творили , мислили и тълкували това таинство . някои са прозряли . тук има много гении които с 20 г си опит отричат 2000 г. история . вуте видял жирафа !

2000 години, от които 1800 години християнската църква е забранявала творенето и мисълта. Изгаряли са ги творците и мислителите. Добре, че Наполеон унищожил "светата" инквизиция и властта на папата! Дали нямаше сега да хвърчим из галактиките, ако бяхме продължили от Архимедовите изобретения, вместо наново да ги откриваме?

Той няма нивото, за да те разбере. Има много такива като него.

инквизицията съществува само в някой католишки държави около 300 г . наполеон няма нищо общо с това .

Тези, за които пишеш, т.нар. католици, са отпаднали официално от Църквата още през 1054, а неофициално и по-рано. Така че всичките им "подвизи" като клади, инквизиции, кръстоносни походи, индулгенции и пр. са си изцяло тяхно падение, логично случило се след отпадането им от Църквата, която няма нищо общо с тях.

Единственото чудо е че има такова количество напълно ненормални, които да очакват чудо пълнейки касата на църквата. За мен чудо е да видя нормални хора. За ненормални чета всеки ден. После хленчат, че са зле. Религия, зомбиране с вестници, конспирации, слухове, простотии.. това се лее по цял ден. Уродлива работа. Общество, което поощтрява подобна масова лудост завършва зле. Помислете над това, ако все още може да мислите. А нормалните лесно ги познавам. Не използват "вярвам, че", а използват "мисля, че". Е като откриете разликата ще разберете и още много неща от живота.

ще ми се да вярвам че си умен , но мисля че си глупавичък . убеден съм даже

Vasquez

Бях на Кръстова гора през 1997-ма - станаха много чудеса, не само едно. Пътувахме с един "Чавдар" - безмалко да паднем в една пропаст, на един много остър завой високо в планината... Автобусът трябваше да връща назад няколко пъти, за да вземе завоя - беше доста старичък, но въпреки това 2 пъти качихме Стара планина и 2 пъти преминахме през Тракия... Беше преди да бъде бетонирано навсякъде - имаше камъчета с кръстчета, които се виждаха при добро желание... Поклонихме се на метален кръст от цар Борис III дар, имаше нощно бдение - няма да забравя никога морето от свещи, което блещукаше на хълма до една малка църквичка, срещу една новопостроена църква... Беше доста студено, едва не изстинах и зъзнах като куче в автобуса, тъй като почти всички цяла нощ обикаляха параклисите, промушвали се през някаква дупка в някакво дърво, чакали на някакво аязмо 2 часа да напълнят половинка шише /голямо търпение проявили/... Най-голямото чудо, което ми се случи лично на мен, беше, че срещнах един пастор, който ме тестува и ми каза, че ще стана голям религиозен учител... С годините осъзнах, че БПЦ не е това, което трябва да е, затова поисках разкръщелно свидетелство... Вярващите в Царя на Правдата и Истината, и доказващи с ДЕЛАТА си своята вяра, от всички християнски /и не само!/ деноминации, са най-голямото Чудо, лично според мен - в свят на лъжа и неправда да искаш да си праведен и истинен, да БЪДЕШ такъв, да вървиш против целия лъжовен свят, за да бъдеш като своя истинен Господ - това е най-голямото ЧУДО, да си и да останеш ВЕРЕН на една ВИСША КАУЗА!

дя-до

Аууу, ма наистина от цар Борис III! Ех, да беше от цар Борис I - Кръстител... Ма нищо, и тоз става, той и Борката беше от Господа помазан.

"Зачекнал" си тема по която си явно доста бос! "Вявам, че" е в началото на всяко човешко творение- резултат на много труд и вяра в крайния резултат-"мисля че" е характеристика на индивиди от твоя сорт, които си мислят, че това, което те смятат за правилно е закон за останалите.

много си горд с атеизма си, но не това не означава,че си прав.

Още ли викате Неволята в България?

Светът бил на 6000 години ?! Луд си баце!

При това "здравеопазване" и доходи , единствената надежда на редовия българин остана Бог.Дали го има или го няма??Дали ни чува?

Честит празник! Искам да попитам върлите атеисти: Може ли по някаква случайност, от само себе си да се самосъзаде например един москвич? Ако мислите, че това е невъзможно, защо си мислите че е възможно човекът, който е милиарди пъти по-сложна конструкция от "бързоходната" машина да се е появил без да има някакъв "план", "конструктивна схема" или идея за сътворяването на човека. Може да наричате Главния конструктор "Бог", "Сатана", "Йехова" или да сте подръжник на хипотезата за могъщия извънземен разум правещ си експерименти на планетата Земя, но не можете да бъдете абсолютно убедени в теорията на Дарвин. В някои коментари се изразява мнението, че видите ли, не може през 21 век да се вярва на такива "приказки". Аз бих им отвърнал, че това е само повърхностно съждение и големите умове, в края на краищата стигат до един и същи извод- Съществува сила и разум, която е извън капацитета за логично обяснение на примитивния човешки мозък. Колкото повече човечеството напредва интелектуално- толкова повече стават въпросите, на които никой не може да даде отговор. До неотдавна най-малката неделима частица беше атомът, а сега квантовата физика борави със субатомарни частици, които са милиони пъти по-малки и ...краят му не се вижда. Та... бих посъветвал многознайковците- Малко скромност няма да ви е излишна не се дръжте като, че ли сте венецът на творението. Вашият жалък живот е не повече от един безкрайно кратък миг...

Е една от най-великите манипулации за зомбиране на човечеството, за да не може то да се събуди и да прогледне за истината. И тази теория продължава да съществува официално в учебните програми ( в Щатите и др.), макар че самите й разпространители ( от академичните среди) да не вяарват в нея. Приматите са съществували преди човека и ако намираме прилика с тях, то това е резултат от съвукопляването на хора с приматите в едно далечно историческо време. Освен това приматите са били използвани за генни експерименти 9каквито се върчат и днес).

А истината е че сме създадени от посредствени технологично извънземни, но с религия на милиони години. Този, който твърдите че е Бог е просто един обикновен лаборант на командировка в Слънчевата ни система. И изпреварващ отговор - тяхната цивилизация пък е създадена от друга галактика, е те на свой ред от вид от друга Вселена. :)

Теорията на Дарвин не е просто една теория, която да бъде приемана или отхвърляна просто така. Тази теория е достижение на човечеството към дадения момент и е в основата на фундаменталните и приложни открития по късно, направили съвременния свят такъв, какъвто го познаваме днес. Да отричаме теорията на Дарвин означава да отричаме това, което сме днес. Не е задължително да приемаме нещата от живота. Много хора се раждат, растат и умират без да влязат в час. Въпрос на избор.

Посещенията при психиатър все още се поемат от здравната каса. Не от форумите. А за ограничен мозък не съм чувал да има лечение. Все пак не е зле да попиташ. Може пък да се лекува.

Прав си! Трудно е да се обясни на един пещерен човек как работи един компютър.

да си го направим, че както е тръгнало ще ни затрият.

"4-годишно дете загина при тежка катастрофа край Благоевград" Ето ако днес наистина ставха чудеса щеше да загине пияния шофьор,а не детето

Ние мислиме, че Господа гледа ни отгоре, а той гледа ни отвътре.

Най-голямото чудо с обратен знак е, че в България народът беше газен, тормозен и унижаван от червените дяволи 45 години, но той продължава с кеф са ги избира още 25 години след това! Те на тва му викам чудо на чудесата!

Но като гледаш какъв Обямбо обитава Бялата къща вече втори мандат, ние сме направо за поздравления...

Честит празник!Пожелавам здраве и щастие,оптимизъм и малко по-голяма толерантност към различно мислещите!Нека всеки сам намери нещото,което му дава сили и желание за живот!Не е необходимо да се,,перчим,,и налагаме своето мнение!Свободната воля води човека към размисъл и отговорност към себе си и другите край него!

Трябва само да повярваш.Защото,както Спасителя е казал"Ако имате вяра,колкото синапено семе,планини ще преместите".

Стават бе, ама на книжка!

---> V !!!

Очите на Господа са обърнати към праведниците, и ушите Му - към техните вопли. Псалом 33. Слава на Бог!!!

единственият неизчерпаем запас,който има българия е от идиоти като теб,отворете си очите най-после 21 век сме,стига вече с промиването на мозъци,даже не сте и смешни

Браво, Елица ! --- Комай Ни се Налага Сами да Сътворим ЧУДОТО, Българ(к)и ! Ние. Всички. Заедно.

Добре че съм мюслюманин.

БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТОЛЕРАНТНИ : НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ МЮСЮЛМАНИТЕ СТИГА ДА НЕ РЕШАТ ДА УБИВАТ ХРИСТИЯНИ ИЛИ БУДИСТИ И ДА ГИ ГОНЯТ ЗАРАДИ ВЯРАТА ИМ :)

Между мюсюлмани и не-мюсюлмани е, че ако вторите нямат против първите, то те (първите) имат против всички, които не са мюсюлмани. Крчйно време е да се събудите и да мислите с главите си. Тази същност на исляма, която днес се проявява с цялата си "прелест" е заложена в смата същност на тази сатанинска религия. Коя друга религия преследва и убива друговерци, само защото са такива. Коя друга религия унищожава чужди храмове или ги превръща в храмове на своята религия. Пример: Църквата Света София в Стамбул!

и кое точно му е добрето ?

Руиз

От тези грубияни с атеистично изказване очаквам да извадят оръжие и да убиват! Честит празник - Кръстовден! Днес в местната черква имаше много хора! "Има ли православие, ще има български народ" е казал Васил Друмев, с монашеското име Климент- два пъти министър-председател на България.

Много си прост! Къде атеистите вадят по света вадят оръжие и къде вярващите?! Я си спомни колко войни са се водили поради религиозни причини?! Ами към настоящия момент?! Всеки вярва с своя си бог и убива заради него, щото другите пък не вярвали в него!

глупако, абе! В днешно време къде видя християни да вадят оръжие и да убиват за своя бог?! Това го правят само ислямистите-терористи. Те, простако, са тези, които режат глави в 21 век - виж съседната новина!

1917 г . атеистите взеха властта и създадоха империята на злото . събориха църквите , избиха свещениците и превърнаха народът , останал без вяра , в мразещи се едни други индивиди .

Може и така да е, но не го хвалете този предатаел и превратажия Васил Друмев. Отървал е затвора, защото е духовник. Стамболов доста се е колебаел, дали да му обръсне брадата.

Къде си видял атеист да вдига оръжие? Единственото оръжие което биха вдигнали атеистите е Wikipedia, няколко хиляди учебника и свидетелства за годините наука, които учените по света са извършили. Тъпи религиозници като тебе вдигат калашници и мечове.

Как е възможно в 21 век да има такива малоумници!

а, като ви видях тука е сетих, че можете да отговорите на въпроса на въпроса на "да попитам" ( нерегистриран ) от 14.09.2014 11:18. не можете да обвинявате хората, че вярват в нещо, което е безкрайно Добро и достатъчно силно за да се справи с всичкото зло, което хората сами си правят. но непременно трябва да спомена, че т.нар. "атеистии" в много случаи са по-големи фанатици дори от ислямистите. да не говорим за вярата в някакви теории за "големия взрив", който погледнато по малко по под друг ъгъл трябва да е Създателя ни- т.е. нашият отец. това най-вероятно обяснява факта, че всички, по си падаме по големите взривове и с психопатно възхищение в очите наблюдаваме светлините (и съмртта), които (в)пръскат всред точицата на живота.

Това са просто несвързани безсмислени приказки, с които по никакъв начин не доказваш нищо за вярата и Бог.

и какво стана, случи ли се някакво чудо или го оставяме за догодина?

ВЯРАТА В БОГ СПЛОТЯВА БЪЛГАРИТЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ! .... ... ЗАЩО МИСЛИТЕ МЮСЮЛМАНИТЕ ХОДЯТ В МЕКА ?

и защо всеки път има убити и стъпкани там от другите вярващи, вярата им май не ги пази особено?! та всеки си има някакъв бог, но какво от това?!

ВСЯКО СТАДО СИ ИМА ПО НЯКОЯ КОНЧИТА ВУРСТ КАТО ТЕБ :)

за хора с крехко здраве, след преспиване на открито, единственото "чудо", което може да ги сполети е да настинат така, че и здравната пътека да не може да им помогне. имаше една мисъл, която звучеше коре-долу така: ако дълго си търсил чудото и не си го намерил, не забравяй, че чудото си ти. което си е така, когато човек погледне въ себе си от какви клетки обединени в един комплексен организъм е създаден, който се управлява от химически процеси, бактерии, електрически сигнали, мисли, чувства и ец. огромен проблем и зло е ползването на това съвършенство за прогнили цели и зли намерения, чрез завладяването на собствената воля с помощта на "учението" на стадното чувство. вредата от манипулациите над чудото, което сме - никога не е довеждало до нищо добро през дългата история на развитието на "цивилизацията". имайте смелостта да ползвате собствените си мисли и по-често слушайте какво ви казва сърдцето само тогава и Бог ще ви пази. когато имам проблем, съм тъжен или паднал (в) лошо(то)- аз разчитам на чудото, което се намира до мен и ме смята за чудо и мен. когато се смея, го правя също заедно с него. да са живи и здрави имениците и всички покрай тех. Бог да ви закриля, чрез ангелите си-чудото на живота.

Честит празник! И най-големият атеист в тежки моменти се сеща за Бог, изрича името му и очаква чудо! Така че не бъдете крайни в мненията си относно вяра и религия. Животът винаги може да ви изненада. Има неща, необясними за човека, неразкрити загадки, не е нищо такова, каквото изглежда. Използваме малка част от подсъзнанието си и интуитивно всеки, някога е налучквал по чуден начин верен отговор за себе си. Желая на всички здраве и вяра!

Защо Господ или Бог, или както искате кажете, не чува молитвите на всички, а само на някаква незначителна част от молещите се?!? Или неговите секретарки му поднасят някакъв преференциален списък по тяхно си усмотрение?! Някои даже не се и молят и пак получават, без да притежават особени добродетели или вяра?! А?!

Бог чува всички молитви, но в повечето случаи отговорът Му е- НЕ! Хора- много,ЧОВЕЦИ- малко. Помага само на човеците .

Пълни глупости!

господ е дошел тука лично (в.ж. по-горе), и сигур ще ви отговори, ако секретарката му не е прехвърлила въпроса ви в графа "незначителни", както го правят и съветниците на президентите на света. аз лично смятам, че Бог не дава току-така, а иска да изпита сърдцата ни, защото всеки от нас си представя лицето в най-светла светлина, а най-тъмното у себе си го крие зад многолика маска. но това си е лично мое мнение и заключение породено от най-различни посоки.

Дали вярваш или не - това няма особено значение, това съм установил лично! За чудеса само съм чел и слушал и вярващи се познавам, на които БОг не е помогнал въпреки искрените им молитви! Е?!

И накрая получиха едно ГОЛЯМО нищо , защото бог не съществува. СТИГА се вярвали на няква 2,5 хиляди годишна детска приказка и се вземете в ръце религиозници умрели...