Няколко дълги уикенда ни очакват през 2016 г.

По четири последователни почивни дни през март, май и септември 2016 г. ще имат работещите, реши Министерският съвет.

Обратно в новината

Коментари - Няколко дълги уикенда ни очакват през 2016 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Разместванията се налагат, тъй като през 2016 г. Националният празник на България - 3 март, се пада в четвъртък, а по календар 4 март е петък. " Необоримо, както и следващите сентенции в стил Цв.Цв. Юлианският календар очевидно се нуждае от сериозна реформа!

Опитайте се да обясните на някой западноевропеец сливанията и отработванията на празнични дни и вижте каква ще му бъде реакцията. Просто ние сме свикнали да си гледаме само в своята кочинка и никога да не поглеждаме опита в другите страни.

българина си живее цял живот в един безкраен уикенд,пращат му пари от чужбина,някъде го водят на работа,където той не благоволява да се яви,но получава тлъста заплата,която директно се спестява,има доходи от поне още десетина места и накрая още по-тлъсти с нищо незаслужени пенсии,никъде по света няма такова лежане като българското,кога ще е видовден,има ли го изобщо,изгубих надежда

Що не си гледаш в твоето канче? И твоята си работа?

Ти да не си от свидетелите на петия ден, след втория, преди последния четвъртък, рано на обяд.

Хубаво е обяснено, даже става ясно, че петък е след четвъртък, събота преди неделя, даже и меринджей би го разбрал хахахаха.

Ама прости... две слова НЕМА за Великден,,,

Много ми харесва една реклама по TV: "-Какво работиш? -Безработен съм. -А какво ще правиш като вземеш печалбата? -Ще си почина." Та и в случая по-добре е за много хора да не ходят на работа защото и без друго нищо не произвеждат и от почивката им цялото общество само може да спечели.

Така не ми е ясно защо е нужно всичко това. Който иска да си пусне отпуска да почива и слива дните си както намери за добре. Аз работа в администрацията там се процедира така например отиваме и всеки път имаме дежурства. При което останалите си тръгват още по обед да му мисли този който е дежурен дали му е добре да дреме там до края на работния ден. Против съм защото е загуба на ток цялата администрация я няма никаква от 2 часа примерно но парното навсякъде работи защото е работен ден иначе говорим че сме бедна държава и нямаме пари за пенсионери здравеопазване и така нататък. Всичко е за тях депутатите които могат да си ходят на спа и в чужбина по празниците - за тях си го измислят. Айде стига вече.

Аз предлагам плаващи празници. Както са църковните. Проста работа - национален празник първия петък на март... И т.нт.

Решението е добро.

Стига с тия отработваници! как пък не се намери едно правителство да ги отмени! Ама понеже тия на държавна работа отиват в съботните дни само за да си изпият кафето. При частника обаче се отработва по пълна програма и шест работни дни идват множко

си го вица ти-6 работни дни,че той господ е работил 6 дни,а българите живеят по-добре и от богове и 6 мин.работни през живота си нямат,имам предвид нещо свършено наистина,не мотаене,крадене и скатаване,което наричате не знам защо работа,смешници

Какви уикенди бе (казва се почивни дни). Войната не познава почивка...

Нали поамериканчихте българския език, да му мисли проф. Танев...:-).

Споко, бе колегите! Защо се изнервяте предварително? Ами и да паднем и да бием нали пак ще се напием? Не се ли сещате, че тези "сливания", отливания (дето само по нашите земи ги има) важат само за т.нар. публичен (държавен) сектор. В него "сливанията и отливанията" са добре дошли за държавата, защото колкото по-малко работят държавните чиновници, толкова по-малко разходи и бели правят. (приемете горното за шега и с извинение към действително заподозряните потърпевши - лекари, учители .... и ние).

Българина и като получи възможност да почива 4 дни на куп пак реве!

без да се налага да пуска отпуск

Абе който иска да си слива дните , да си пуска дни. Защо принуждават хората да отработват. Ебаси безумието.

са всички нормални хора и кво да се заровим в бумащина ли за по един ден отпуск? И колко по пълноценно ще го отработиш този ден вместо заместващия?

И кои са ненормалните хора? Кви бумащини, кви 5 лева. За кво са ми 4 дни, като после ще ми излиза през носа. Като толкоз искаш 4 дни да почиваш - хората са измислили отпуск за тази цел.

Уникална БГ идиотщина.

като се изплю по родът си?

Ти си некое новобогаташче работодателче и ти е мъчно че робите няма да ги има цели 4 дни. Нали егоцентиче ?

Ква е тая простотия със сливания и отработвания, само в БГ-то го има. Да не говорим, че отработването е голям майтап -до 14.00-15.00ч. и после айде. А и ако работиш с чуждестранна фирма - и едните, и другите губят, заяото нито контакти, нито плащанич са възможни. Айде със здраве!

е фирма тази, която те пуска да си идеш когато искаш! При нас и за секунди се следи. Не ти е виновен МС , че фирмата ти не е читава.

Не става въпрос за тръгване - ти и йато спиш до 18.00, то си е пак същото. Като искаш сливане - вземи си отпуска (то в БГ така и така си вземате болнични вместо отпуски). Иначе - само загуби.

Само така - почивки, отпуски, малко работа!!! На който му се работи за мръсните работодатели - капиталисти да си работи и през нощта и събота, и неделя, и през празничните дни!!! Работодателят капиталист мисли само и единствено за себе си и за никой друг!!! Ако може да вземе залъкът от устата на бедния и това ще направи, а на едноокия вади окото!!! Долу мръсните работодатели капиталисти, да живее свободата!!!

Те тези работодатели капиталисти са бившите комунисти!

Поредната Бг простотия

ей аман от тия сливания -цялата държава блокира нищо не може да си свършиш не дай боже да ти се наложи да се разболееш -всичко е блокирано -не разбрахали че това е пагубно за българия

дава ти се почивка за празник, а ти си мечтаеш за болести.Така ще си вечно болен и няма значение кога бачкаш и кога не.

От името на работещите И в събота мога да кажа едно БРАВО, защото ще има дълга почивкаааааа, пък отработването така и така ще си работим!

Пълна простотия.Нямя ефективна събота.Пак осигуриха на държавния служител дълга почивка.

осигурено е за всички в България! Що се цепиш и после ревеш, че ти го нацепили.

той е форумен храчещ пенсионер....обичат да мразят всичко и всички

Що да не би пък единичния работен ден ще да бъде по-ефективен?!

Въъъй, уаа. Абе туй то в Българията обявили четири работни дни за неработни и работещите българи се зарадвали, но не за дълго - четири от почивните дни били обявени за работни.

Чудя се тези от кабинета, някога ще се вслушат ли в мнението на народа?! Каква е тази каша? Така става, че едните от семейството работят, а другите почиват! Ако искат да дават допълнителни почивни дни - ок, ама с тези отработвания (мижи да те лъжем, но пак денят ти е изяден), аман Ви казвам! Работя на второ място в неделя и като ми направят това разместване, ужас! По две седмици я карам без почивка. Сега като гледам в септември - целият месец ще работя!

Кво значи едните работят а другите почиват?!? ГЛАСУВАНОТО СА ОФИЦИАЛНИ ПОЧИВНИ ДНИ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! Ти в Гърция ли работиш ?!?

Май не знаеш, че частниците (някои) хич не ги интересува кабинетът какви почивни дни си гласува!

ТОВА СЛИВАНЕ БЕЗУМИЕ .КАК СЕ РАБОТИ С НАМАЛЕНО ВРЕМЕ , КАК СЕ ИЗДАВАТ ФАКТУРИ И СЕ ПРИКЛЮЧВА МЕСЕЦ ПО ДДС НО УПРАВЛЯВЯЩИТЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА , ГЛЕДАТ СОБСТВЕНИЯТ СИ ИНТЕРЕС .

Няма намалено...броя работни дни за месеца си остава същия!

До тогава: Maybe camel, maybe camel-driver (казано по американски).

Гласуваното днес не подлежи на прегласуване догодина. Абе вие от Луната ли падате? На края на всяка година се гласува за следващата!

И НИКОГА не се променя? Сигурен ли си или просто така си пишеш? Занимавам се със счетоводители и ТРЗ софтуер. Всяка година се залагат почивните и работните дни в началото в софтуера. Познай по 1-ви път: променят ли се след това?

Чиновническото паразитно съсловие съставено от калинки трябва да почива по-дълго в Гърция. Това е тъпотия голяма. Само Тиквата ги прави тези дълги почивни дни. Кога ще се съкрати администрацията? Не е ли време вече?

а ти като почиваш 4 дни на куп зле ли ти става? Ами тогава да ти махнат всякакви почивки и да си все във идеална форма.

Зле ми е, защото трябва да си изкарам заплатата,шматко!

Виждам, че Тиквата не ти е любима, ама ако се напънеш ще се сетиш, че така беше и при Станишко, и при дедо Мони, и при Ването Костов. Пък аз си спомням, че така беше и при соц-а. Просто сега ги обявяват 1 г. предварително, та да се знаят, което е хубаво.

да, така ще е най добре

Предлагам да слеем и всички съботи и недели и след като отпочинем добре, тогава да почваме работа.

и четири седмици по 6 работни дни, пълна глупост

Престанете вече с това сливане1 Само да говорят хората, че държавни и бюджетни служители много почивали! А после отработването никой не го вижда! Обикновено през май месец отработваме всичките съботи. С един почивен ден е много трудно, особено за жените! Ако искате да дадете по някой ден - просто го дайте! Това отработване беше измишльотина от Тошково време. ДОКОГА?

Събота някой отработва!?! Най-вече държавните служители, ма моля Ви се, не ни разсмивайте - чешете се до обяд, обедна почивка и после шефът Ви пуска да си ходите! Отработвали те...

Това, че ти се почесваш не значи, че всички са така. Явно ти се почесваш целогодишно и търсиш оправдания!

Аре стига с тия размествяния бе малоумници. Не ща да работя събота и неделя, а тия дни дето сте ги избрали не ща да почивам Ако искам ще си взема отпуска и сам. Аман от ТЪПАНАРИ дето решават вместо нас, кога да почиваме.

ами вземи си отпуск когато се отработва и си карай без разместванията.

Ами ако искам отпуск друга част от годината? Например ако планирам голямо пътуване? Ще си хабя отпуска заради смотани кюфтетаджии.

Това да се отработва го няма никъде по света!

направи предложение до МС да ни ги подаряват, целокупният БГ народ ще ти бъде благодарен :D

си пускаш отпуска,никой нищо не ти подарява както вие си мислите,след като не сте свършили работа и за 5 ст.ви се подарява заплататат,по света не е така,работиш си примерно на 4 март,прекъсваш си дните,ако искаш да ги сливаш си пускаш отпуска,а вие хем отпуска 365 дни,хем и почивки,и всичко така си ви минава живота,шапка на тояга

А за Православните - Великден е на 1 Май. Прочее и тук още два дни 29 априлий и 2 Май. Амин

И НЕМА отработване. Алилуя!

А за 2017-та и 2018-та почивните дни кога ще са?

Всеки ден :)

За 2017 и 2018 питайте я Ердоган, я Путин... Може и хлебарките.