По-строги мерки в НПК срещу ”бегълците от правосъдието”

Обвиняеми, на които е наложена мярка за неотклонение "домашен арест", ще бъдат контролирани чрез гривна за електронно наблюдение.

Обратно в новината

Коментари - По-строги мерки в НПК срещу ”бегълците от правосъдието” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дкми

А цецко що е навън? И напуска страната?

Да не са решили да вкарат най-накрая Цветан Цветанов в затвора? Преди 10 дни трябваше да решат за присъдата му, но не бързат.

Истината е, че не са лоши и стари НК и НПК, а съдебната система и полицията са пропити от повсеместна корупция и зависимости. Каквито и закони да се въведат, са безмислени ако тези, които са задължени да ги прилагат, поради алчността си ги четат като дявола евангелието.

И понеже да не се натоварят, ще ги жалим съдиите, че е по-лесно. Не гледаме как трябва да се направи, а как ни е по-лесно. Вие нормални ли сте? Това само адвокат може да го каже, за да си вади клиентите от панделата. За всяко тежко престъпление ако не е в ареста, слагаш му гривна на подсъдимия и точка. Малко ред, дори и в повече трябва да има. Трябва да има автоматични процедури - не се ли разпише - веднага Интерпол, граници, всички се информират и пуска за национално, за минути може да стане.

jingiby

Е, Брендо нашият съд го оправда и човекът свободно си бяга накъдето му видят очите с 20 годишна присъда в Италия. Той не попада в хипотезите на промените изброени в статията. Значи пак не е направено каквото трябва...

Заради бегълците държавата реагира адекватно строго и мисля, че с този режим сума адвокати ще гледат да бягат след заседанието, за да не се чете в тяхно присъствие осъдителна присъда.

като няма затвори, да правят палаткови лагери и с гривните да работят земята за биоплодове и зеленчуци, да се грижат за животни... така ще са и рентабилни за държавата и обществото, които са ощетили за да попаднат там