Коментари - Уорлик обвини магистратите, че няма съд за богати, те се обидиха | dnes.dir.bg
назад

Уорлик обвини магистратите, че няма съд за богати, те се обидиха

В България има две правосъдни системи - едната е за богатите хора с власт, които остават над закона, а другата - за обикновените българи, заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

Обратно в новината

Коментари - Уорлик обвини магистратите, че няма съд за богати, те се обидиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаме прекрасен български израз - "на всяко гърне мерудия", та така и г-н Уорлик.

В България мутри няма, кражби на високо ниво - няма, машинации - също. 20 години по-късно сме на това дередже единствено и само в резултат на напълно естествени процеси, за които виновни също, естествено, няма. Просто така се случи. А, и пирамиди почти нямаше... Това е колективната гледна точка на нашето правораздаване. Някой да може да я оспори?

Подкрепям посланника .Напълно е прав.А магистратите да си гледат РУшВЕТИТЕ И ИМОТИТЕ ПО МОРЕТО!!! Защото в БГ все още издигането в работата означава по-големи рушвети.

Тоя пич американския посланик започвам да го уважавам все повече и повече,найстина не е работа на посланиците да се месят във вътрешните работи на страната,обаче щом е за добро се приема.Критиките са му напълно обосновани,трябва да се премахне двоиния стандарт в бг съд.И навсякъде другаде .

Значи когато целия народ вижда двойния стандарт, говори за него и не вярва , че в България може да има справедливо правораздаване не се обиждате, а когато отвън някой ви лъсне задниците се обиждате. Вижте какво господа клоуни-магистрати , вие сте служители на тоя народ и първо от неговото мнение за вас трябва да се засегнете и хайде най-сетне се стегнете и не отсъждайте само според пачките , които се изсипват във везните на Темида. Щото един ден на хората ще им писне и тогава ще стане много много лошо и нито големите ви къщи ще ви скрият, нито лакейската ви охрана ще ви опази, нито хубавите ви коли ще ви помогнат да избягате. Много много лошо ще бъде, а така не бива...

Бъдете българи, а не американски мекерета !!!!!!!!

И от какво толкова са се обидили? Пред фактите и боговете мълчат!... Те да имат някакви контра-аргументи? Нещо ефективни присъди, едно-друго? НЕ!

Цял свят го вижда, това, колко хора е необходимо да ни го кажат, за да започнат драгите съдии да налагат закона еднакво за всички, а не да пускат всички престъпници с пари навън. Няма такъв продажен съд. Браво на Уорлик, че им го каза, няма какво да се обиждат онези двамата и те са в кюпа.

Веднъж и Уорлик да се окаже прав, и нашите магистрати да му се разсърдят!

Абсолютно е прав посланик Уорлик. Моите адмирации за изказването му. В България няма справедливост и това Е НАЙ-СТРАШНОТО. прокурори, съдии и прочее паплач беснеят и безчинстват - нужна е чистка в съдебната система. Цялата (или поне в голямата си част) е съставена от стари комунистически муцуни и отрепки, които дори нямат висше юридическо образование, а са завършили милиционерски училища в някогашния Съветски съюз - е, каква правда да иска човек от такива кривици. ВСИЧКИ МАГИСТРАТИ, КОИТО НЕ СА УЧИЛИ ПРАВО И СА ЗАВЪРШИЛИ В НЯКОГАШНИЯ СУВЕТСКИ СЪЮЗ ТРЯБВА ДА БЪДАТ МАХНАТИ - КАКВА ПРЕДСТАВА ИМАТ ТЕ ОТ ДЕМОКРАЦИЯ?

Ха-ха, обидили се? Ами казва им човека истината в очите, какво се правят на ощипани, все едно не са наясно всички. Да перифразирам един пословичен на времето надпис: 20 години 'независима' съдебна власт - 20 години цирк.

прав е Пича, за съжаление...

изплуват с обърнати кореми явно голяма бомба е взривена. Световните "Финансови акули" ни наложиха "Програмата Ран и Ът" 1990 година и сега се правят на ощипана госпожица. "Каквото посееш, това ще пожънеш." Посяваш "рестрикция" за период от 20 години, 30% = геноцид над населението в България и сега се "анаЛлизират" резултатите от Преброяване - 2011. "И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!"

И за какво им е на свевтовните финансови акули да го правят? Да не би да са се страхували от конкуренция? Че не са и завлекли нищо, защото всички откраднати пари са си все у наши хора.

Само погледнете какви хора работят в съдебната система. Назначени с рушвети, без никакъв морал. Отидете в съдебната палата и ще видите грозна картинка по коридорите чиновници, съдии и прокурори пушат.А искат да се забрани пушенето в заведения. В съда щом не спазват разпоредбите на здравното министерство какво остава за другите хора.

РЕЗОЛЮЦИЯ 1096 (1996) на ПАРЛАМЕНТАРНА АСАМБЛЕЯ на СЪВЕТ НА ЕВРОПА за мерките за разрушаване наследството на бившите комунистически тоталитарни системи .......3. Опасностите от провал на процеса на преход са многобройни. В най-добрия случай, ще властва олигархия вместо демокрация, корупция вместо върховенството на закона и организираната престъпност вместо правата на човека. В най-лошия случай, резултатът може да бъде "нежна реставрация" на тоталитарния режим, ако не и насилствено сваляне от власт на младата демокрация. .......

Тоя нема, нема па се изцепи. :)

Ами прав си е човекът. И нашите са си прави - хич можеха ли да не се обадят? Нали ще си помисли някой, че е истина.

За съжаление посланик Уорлик е прав и потвърждава нещо,което всеки честен и интелигентен българин отдавна знае- зле функциониращи органи на разследване, прокуратура и правосъдие. Не дай Боже да станеш клиент на системата и още по- зле, ако си в правото си и да чакаш справедливост. Така, че ако чуеш такава оценка от посланик, следва известно време да мислиш и после да се обиждаш

Thank you, Sir! Go on...

Eдин, който ме разбира!

кой е посланик на българия в сащ - ами да почне и той най после да се изказва за корумпираната полиция в ню йорк за неграмотните американски президенти за правосъдната система в америка която е различна за белите и черните и не само а и за богатите и бедните - ама не е ли така - ама вижте изцепките на техните им там зведди абе нема ли кой да му каже на тоя да си затвори устата ами за нарушаването на човешките права и всички международни закони в афганистан ирак ами когато нахлуха в гватемала а не беше ли незаконна намесата им в югославия хората там помните ли как стояха по мостовете на дунав за да ги пазят от братските бомби с с обеднен уран а не саздадоха ли някакви ислямски даржавици като косово и босна и херциговина дето - кой знае кви са - нещо като сърбомохамедани или кой знае кво щот чували ли сте са косовска народност а за нация - да не говорим абе нема ли кой да ги изгони тия американци вече кво толко ни се перчат ами да абе айде че много ми стана писането ........ ама считайте че съм го препсувала тоя ... мъжчо?...

да се изказва, но няма кой да му обърне внимание. Надали някой го познава там и изобщо каква работа върши? Преди години бяха обвинили Поптодоровата елена , че откраднала нещо си от мол.

братушка човека ни казва истината а ти се правиш на умен !!! я ми кажи коя мутра и кой политик осъдиха в нашата мила родина . ей затова всички бягат в чужбина няма работа и пари за хората ама за мутри и политици дал господ пари .а да се сравняваме със сащ ..... !!!!

Амче да. Той ако не знае.. дето цялата ни държава е по техен модел... е, без да имаме откъде да крадем нефтец, парички, работна ръчица... иначе, всичко, вкл. и съдебната ни система - е същото. ТАКА ЧЕ, ТОЙ С ПРАВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗКАЗВА. ТАМ, ОТКЪДЕТО ИДВА, МУ ВИКАТ ДЕМОКРАЦИЯ.

Някои коментари наивничко спорят, дали Уорлик е прав или не. Няма човек в България, който да не знае, а много имат собствен опит, че съдебната система работи избирателно и корупцията е жестока. Уорлик не е журналист и разбира се, че не съобщава новината - тя е всеизвестна. Но, когато един посланик на друга държава направи подобно публично изказване, трябва да се чете между редовете - защо го казва, кога, на кого, какъв резултат се очаква след казаното? Има ли връзка между казаното и посещението на двамата вице в САЩ? И т.н.

Абсолютно е прав г-н посланика: у нас винаги е било така: съд има само за бедните.а богати си остават недосегаеми както си беше преди с хората без защитници от партийците...

Уважаеми господа, посланика на САЩ говори самата истина, само че Вие не искате да я потвърдите. Не че не я осъзнавате.Така Ви устройва.

Срамувам се, че сме страна-членка на измислния от френско-немските смешници ЕС! Това е пародия на истиската демокрация! Да живеят САЩ!

дори френският посланник го беше казал по добре /имам чувството че законите в Б-я са правени от престъпници за престъпници/ ако сте забравили и това е по правдоподобно

Борето е прав да се обижда! Tой доста добре изпълнява ангажиментите, които е поел и сега такива думи!

ЗА ТОВА СТЕ НАПЪЛНО ПРАВ Г-Н УОРЛИК. НАРОДА ВИ ПОДКРЕПЯ.

НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО МАХНЕ ТАЗИ АМЕРИКАНСКА МУМИЯ

Уорлик е прав

Не е прав-седнал е!Сляп ли си?

прави са да се обиждат нашите върховни , висши, главни...магистрати. Най-добре ще опровергаят Уорлик като публикуват списъка с осъдените и излежаващи присъдите си богати българи. Хайде, господа магистрати, натрийте му носа на американеца!

брей чак пак са се обидили магистратите, извинявайте мили магистрати че дойде американския посланик и ви каза истината... чудно че от неговата уста ви заболя а от нашата не.. на народа нито един път не се обидихте.. или си е друго като заиграе тоягата..

Това вече не може да се приеме като обвнение. Това е утвърдена и позната на всички истина, която Уорлик просто споделя публично. Това обаче не значи, че нещо ще се промени от тоова. Просто българите ще имат още един аргумент да споделят истината за съдебната система, както и (дано) да премерят сили с нея, като я промменят. Трябва много добре да сме наясно, че сегашнният съдд е формиран от назначени от БСП кадри и да знаем за кого сме гласували тогава, за кого ще гласуваме следващия път. Явно намирисва и н апормяна в Конституцията, която да позволи съдиите да се избират от народа, а не от партиите или от тясното общество на самите съдии.

ЕМИ РАЗБИРА СЕ ЧЕ МАГИСТРАТИТЕ ЩЕ СЕ ОБИДЯТ НАЛИ ТЕ СА НАЙ КУРОМПИРАНОТО СЪСЛОВИЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ТЕ ГО ДОКАЗВАТ СЪС ДЕЙСТВИЯТА СИ.

Прав е др. Уорлик. Съдебната ни система , като започнеш от досъдебното , та до съдебното производство е на "ПАРЧЕ". От наблюденията ми установих,че за кокошка няма прошка. Богатите , как да ги съдят, като не се знае утре дали няма да е някъде на власт и да ти ритне канчето. Вижте в Пазарджик- там се работи по поръчка, или направо се приема сто-на сто обвинението. Съжалявам честните и коректни магистрати, които са в това блато-съдебната система. Но вижте и полицаите! Те са гола вода, но прокурора и съдията не обръщат внимание на некачествените доказателства.

Ами като не ви харесва да ви казват истината чужди дипломати, направете нещо вие. Кое не е истина от казаното? А кой от вас направи нещо, за да се оправят нещата. Ако не ни го каже той, ние ще си траем, че даже може да изкараме нашата правосъдна система най-добрата. Нищо, че знаем как се назначават магистратите (99 % от тях) и че някой от тях се оказаха едни от най- големите престъпници.

Споделям мнението и давам пример: 8-а година прикриваната злоупотреба с власт при наемане и освобождаване по взаимно съгласие? /в у-вията на установено престъпление и несъответствие със заеманата държавна-контролна длъжност от овластеното лице ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ при назначаването на Данчо Василев Кънев-виновен, съгл./Реш. по НАХД1094/09г на СРС за престъпление по чл.313 от НК!./ при косумирана злоупотреба с власт и конфликт на интереси за ИД на ОД Инспекция по трудав гр. Плевен, квалифицирал ме така преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ

Казва истината, а това е най-важното.В последно време тази тенденция се засилва изключително много.Според мен няма ефективни присъди почти за всички.Страшно е да се мисли просто.Затова е престъпността ни залива като лавина.За пример и размисъл - престъпността по пътищата, там се води направо война...

ей може и да си прав но в никой цивилизована страна посланниците не биха и си помислили да коментират правосъдието и. за това крайно време или да те изгонят или да си те бриберят смешко такъв!

СТИГА ДРЪНКАНИЯ ! Само нов мажиронитарен избор на съдии и прокурори. НАРОДА ЗНАЕ КОИ СА ЧЕСТНИ !

Браво на Уорли, за сетен път ни казва истината в очите

Много точно и ясно се е изразил Уорлик . Няма за какво да се обиждат магистратите, защото са си банда престъпници с имунитет.

Какво се правят на ощипани моми нашите хубостници съдии, прокурори и прочие продажници? Човекът им го е казал право в очите и затова ги е заболяло. Всички го знаем, най-вече обикновените хора, данъкоплатците. Е, как няма да го знаят посланиците на другите страни? Да не би да са изпратени тук да пасат патки?

Боже къде са ме родили!

Леле като име се каже на магистратите истината и се обиждат. А когато ОБИЖДАТ целия народ им е весело че успяват. НАЙ ПОСЛЕ ЕДНА ИСТИНА БЕ КАЗАНА ПАК ОТ СВЕТА.

А бе не му е работа на Уорлик да ни се бърка в домашните неща, НО ДОТАМ сме я докарали, че посланици се месят и ни показват мръсотиите, които се правим че ги няма. Години наред т.н. съдебна система се превърна в "престъпна" система. Сега се правим на ощипани когато външни хора ни сочат че царят е гол. Това че съдиите КРАДАТ масово и са корумпирани, явно никому не прави впечатление. Жалко че няма сила в България, която да промени нещата.....г-да съдии - все някога ще дойде видов ден за Вас....Все някога!!!??? Дано тогава има живи българи.....крадливи корумпирани чудовища...

прав е на магистратите така им отарва