Саркози и Меркел предлагат ”правителство” на еврозоната

Германия и Франция предложиха колективно управление на еврозоната, както и ангажимент за балансиран бюджет в конституциите на страните с обща европейска валута, предаде Асошиейтед прес. Освен това те се споразумяха за данък върху финансовите транзакции.

Обратно в новината

Коментари - Саркози и Меркел предлагат ”правителство” на еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бравос на тез политици!!! Една малка стъпка за Европейците и една огромна стъпка към Европейски Съединени Щати! Тъй де, рая ин требе на тия двамцата!!!

Ха бравво! Тая година Европейско правителство, догодина - глобално световно!:)) И ние да не си мислите, че лапаме мухи и ви вярваме на "загрижените" планове. Големи смешници сте:))

десно синьо ;)) забрави

То това е целта на цялата криза. В суматохата всички да подпишат отказ от суверенитет, хазната да стане обща за ЕС и после ако на някого не му харесва - може да вдига въстания и да го пишат терорист.

Европа е в предвоенна ситуация. Никой не може да спаси еврозоната. Просто трябва да се извадят пари които са изхарчени, а ги няма. И тия двамата пускат прах и мъгла за избирателите си преди техните избори, на които ще си заминат по живо по здраво.......

Те от 2 години май предричат крах на еврозоната... някой дори казваха, че няма и да тръгне. Тъй като си специалист ще ми обясниш ли как точно прехвърлянето към "нови" 17 валути ще подобри състоянието на икономиката в Европа? Я си признай, че имаш чейндж бюро. :)

Ще ми налагат данък върху финансовите транзакции!!! ТУПАЦИ! Започваме транзакции в куфарчета..............................да духат супата........................

На планетата Земя има една непреходна валута и тя е швейцарския франк...

СССР 2,... ха, ха, ха... СИВ 2,...ха, ха, ха... Нищо ново под слънцето.... Борба за пари и власт! А, СЕГА, СПРЕТЕ ВРЕМЕТО!... ВЕЧНИТЕ? ЖелаещиТЕ да "гушнат" Слънцето?... Въздуха?... Водата?... Земята? ПЛАЗМАТА от недрата? .......с печатница на валута? .......с измислена наука/ С икономическа ВЯРЯ? "Пази Боже сляпо да прогледа"- българска поговорка.....

Трябва да има нещо като правителство, както е в други федерации, като САЩ, Индия, Русия. Ако ще е съюз, да е съюз, а не само фиктивно. Това не означава, че ще има повече бюрокрация...Трябва да се знае, както е казал известен политик - КОй е телефонния номер на Европа?

00

Г-да ЕВРОТО е елитарна валута.Доста държави или ще напуснат еврозоната или ще бъдат елит.Много скоро всички европейци ще разберат Цената да бъдеш в ЕЛИТА. Това означава ПРАВИЛА +КОНТРОЛ+ПРОИЗХОД.Когато ПЛЕБЕИТЕ побягнат от ЕЛИТНА Европа означава че всеки си плаща.Нищо лично Г-ДА.Трудът ще Ви направи ЕВРОПЕЙЦИ.

Хайде започна се пак ! Стъпка по стъпка към едно световно правителство оглавено от банда идиоти, а всички останали да са им роби. Тези двамата на снимката са просто лакеи.

Образовай се. България не е в еврозоната.. данъците са за Германия и Франция.. мейби и за другите в еврозоната.

Урааааааааа! Преведено на български : ще ни натаковат с нови данъци, за да може престъпните Евро бюрократи да си запазят статуквото за още време ....само,че не остано много такова, рано или късно всички продажници ще си получат своето (справка от днес -сем. Бокови) .

Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката.

Ха сега да веи видя български посткомунистически "макро икономисти" и критици на Дянков - двата първи евролидера Меркел и Саркози приеха неговите идеи за стабилизация на страните от Еврозоната на 100 % - И БЕЗ НИКАКВИ ОТКЛОНЕНИЯ ОТХ НЕГОВИТЕ ИДЕИ!!!!!! Къде си ти крадецо на ДДС Орешарски, къде сте вие крадци и мафиоти от БСП, ДПС и НДСВ?!?!?! Къде си ти Гоце, върховни мафиотски тарторе, да критикувате сега Дянкова... А мястото ви е само едно - най-малко в затвора и на бунището на историята нещастни посткомунистически малоумници и мародери!!!!!! ... А иначе за вас и смъртта е малко... Повече от 20 години крадете и убивате собствения си народ посткомунистически изроди, след като 45 години по комунистически го убивахте бавно и мъчително...!?!?!? НО ИМА ВИДОВ ДЕН - И ТО СЕ ВИДЯ ЯСНО НА ПРЕДХОДНИТЕ ИЗБОРИ, ЩЕ СЕ ВИДИ НА СЕГАШНИТЕ ПРЕДСТОЯЩИ И НА ПО СЛЕДВАЩИТЕ!!!!!! ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ...

Даже скоро щели да го поканят да "оправи" Еврозоната и да я направи Доларзона. Едно е да имаш някакви теретични познания и да си седиш в Световната банка без отговорности, друго е да отговаряш за финансите на най- бедната държава в ЕС. Да си ходи и това е.

Няма проблем. То нашата конституция и без това е проформа. Сума ти закони противоречат, никой не си спомня, че я има, та вътре може да пишем каквото си искаме. И тук не казвам, че е лоша, а че все едно я няма!

Ако правилно съм прочела, Сарко и Меркел прибягват до старата изпитана тактика- увеличение на данъците за фирмите и налагане на нови такива- върху транзакциите/неясно кои/. След като са се споразумели, значи ще наложат това за всички членове на ЕС. Нищо ново под слънцето...

Отрицателното бездействие се стреми да нараства.

Ха ха ха ха тоя малкия съвсем откачи. Тая работа немец да каже на англичанин какво да прави няма как да стане. Или пък испанец да слуша италианец. Вижда ми се края на EU вече

Следващата стъпка към нов световен ред

Нищо на този свят не може да се извърши без грешки, защото глупаците са така изобретателни!

Саркози и Меркел предлагат правителството на Еврозоната да се оглави от Боко тиквата

ЕС е чумата за България.Колкото по - у нас!бързо излезем,толкова по -добре!Да обърнем икономиката си към нашите исторически партньори-всичко на изток от нас-до Индия!Така ще възродим мощната си икономика от преди 22г.и ще имаме работа

Bravo, Eurasia is the way to Great Bulgaria.

И Северна Корея.

Правилно решение . трябва да има закон за балансиран бюджет. Това в САЩ се отразява положително, макар че и тук, може да има гаф, ако даден щат фалира---особено ако е голям като Калифорния. А България наистина се оказа изведнъж с (почти) балансиран бюджет и строга фиансова дисциплина - Дянков е прав. Разбира се, това не значи че сме добре финансово, а просто , че разходите и приходите са балансирани. ЕС има нужда от централизация.

Аха виждаме как са вързали и цъфнали финансово

и така - към Нов световен ред, скъпи другари и другарки!

Абсолютно си прав/а.

..ИЛИ КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА,КОЯТО АКО СЪПОСТАВИМ СЪС ИСТОРИЯТА НА СВЕТА,НЯМА ДА СЕ ЗАБАВИ МНОГО..

Саркози и Меркел ще се разберат...като Том и Джери! Че ЕС няма бъдеще е ясно. Някакъв Пламен ли беше или Цецо се кълнеше във форума, че САЩ, я утре, най-късно вдругиден ще се разпаднат. За САЩ не съм сигурен, но на ЕС края се вижда...Видя го дори Дянков и даде заден ход за Еврозоната. Една Белгия не може повече от година да сформира правителство, те милите, искат общо правителство за над 400 000 000 калпака, които говорят на 400 езика, имат 4000 различни истории и, и, и... - ненормална работа! После нашите политици били гламави - след такива френско-германски полюции ми идва направо да разцелувам половината МС и Народно събравие...женската половина.

Видяли че Еврозоната не е "честна" и вече "не я искат" - ПРАВИЛНО! Браво на Симеон Дянков!

Ха,ха.Абе г-н Саркози,г-жо Меркел,вземете нашият Дянков.Той вчера каза,че Еврозоната и дори САЩ са по зле от нас

Правителство на Еврозоната?! Още една армия паразитни чиновници, които да ограничават суверенитета на държавите-членки с малоумните си "политически решения"?! Вече много прекаляват! И фантасмагориите на тази шайка свръхскъпо платени евробюрократи ще взема решения, които ще имат по-голяма сила от решенията на националните парламенти и отделните финансови министерства?! От нежелание да носят отговорност за решенията си и да размиват всичко, за да се крият зад някакви групови съчинения с общи приказки и обтекаеми фрази, които не значат нищо, но звучат много "интелигентно" на електората, а истинските решения се вземат задкулисно от висшите мениджъри на компаниите и кастата на собствениците! Пълно безобразие!

браво аврора....е, веднъж да сме на едно мнение..като си доида в бг ще те черпя еднин джак дениълс силвър селект ....или домашна гроздова ако предпочиташ....аз в щатите си пия българска ракиика и калифорнииско мерло..........

Калифорнийското мерло ми звучи най-добре в тази оферта! Надявам се да е ароматно и топло нещо, пълно със слънцето на Калифорния :::))))

Дянков ми харесва! За какво ни е да влезем в еврЕозоната? Да перем дрисливите гащи на тамошните смотльовци ли? Експериментът си заслужава, стига да е в полза на БЪЛГАРСКИТЕ интереси!

Еврото отива на кино! Дръжте се за лева!

Що бе, чадо? По-добре - за турската лира или за китайския йоан! Или - още по-добре - за дедовия си...двор на село! Там КРИЗА НЕМА!

извиняваите много, ама за същите брюкселски технократи-некадърници ли става въпрос, които си затвориха очите за подправените данни на страни като гърция,португалия и испания при присъединияването им към еврозоната-и които години наред си затваряха очите за прахосничеството,машинациите и злоупотребите от същите тези страни и докараха сегашната криза с в европа малоумните си мечтания за европеиски соцялистически интернацонал, естествено на гърба на данъкоплаците? Aма тези ли брюкселски паразити ще оглавяват "правителството на европа" и създават фискална консолидация? това да не е нещо първоаприлска шега? извинете ме много, ама вие сигурно се шегувате?.....ако не, аз съм шокиранa............

Законът е безсилен пред силата.

Бих добавил: законът е Врата, през която минават глупаците! Шаблонно, но - истинно!

Абе и ние сме шокирани че нобеловият лауреат за мир обама увеличи 5 и повече пъти военното присъствие в авганистан ама нейсе

И аз бях шокиран, когато USA за малко не обявиха дефолт. А мисля, че не им се е разминало. Те ако тръгнат надолу - отива целия свят. Защо не коментираш и това?

проблем няма прятел-Cащ и да фалират, ще се оправят щот са тарикати,винаги са били и винаги ще бъдат;мислете му вие-дето ще ни платите масрафа....пак.....аиде сполаи

И ние тук сме шокирани от тъпотата ти и от това, че си специалист по всичко, ама както и да е...

от 4-ти километър пак са ги пуснали в домашна отпуска........

Теди, я дай рецепта за стабилизация на долара и повишаване кредитния рейтинг на USA!

а,че тои кредитния ни реитинг си е достатъчно висок-пет пъти петорно AAAAA,ако не , питаи инвеститорите които се избиха да купуват Aмерикански ценни книжa точно на следващия ден слеd като смешниците от "стандардшит" се опитаха да съставят изречение.....LOL

Tedi, USA! Винаги ме изненадвала "войната" дори на ниво 'елементарни частици" между ЕС и САЩ. Не е ли редно да се шокираш от случващото се в САЩ? Но там е трудно да се критикува...дори не е редно, нали?:) Разбира се, далеч съм от мисълта, че е ЕС не е пълно с политици-паразити, но нека всеки първо да изчисти своя континент.

Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост?

Малки стъпки към световното правителство.

АКО СПРЕТЕ ДА ПИЛЕЕТЕ СТОТИЦИ ХИЛЕДАРКИ ЕВРО ГОДИШНО ЗА ЕДИН ДЕПУТАТ МОЖЕ КРИЗАТА ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА В ТАКЪВ ВАРИАНТ. ПИЛЕЕТЕ ПАРИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ БАЛАМИ КОИТО НАМАЛЯВАТ!

Правилно! Малко е чиновническа сган! :)