Съветът на Европа: Внимателно с експулсирането на роми

Експулсирането на роми има много тежки последици върху хората, подчертават международни институции, включително Съветът на Европа, предадоха Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Съветът на Европа: Внимателно с експулсирането на роми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комисаря да вземе да поживее до цигани и да се опита да ги интегрира! Да видим дали след една година ще пее същата песен!

Внимателно с експулсирането на англичани! Защото им писна от вас!

От ЕК съобщават по СНН, че Обама е един потенциален експулсиант ако дойде в европа !!! Срам и позор !!! А ние имаме къщички, дворчета, бабички !!! Добре дошъл, Обама ! Живей като ром, ще имаш всичко :) ЕС много ни порицават, но не е така - ние даваме всичко само да ни трепете бабичките !!! Идвайте, роми, тук, България....ви чака !

ами що експулсирате бежанците бре??? то това не е ли грях пред амвона на Толерастията? приемайте всички и ги интегрирайте, що правите далавери с Турция за експулсиране? много вони този ЕС вече, направо плувна със собствените си морални фекалии

Аха, миришееее

усещате ли соросите как си мълчат по такива теми? щото по определение са толерасти, тоест толерантни към всички глупости и изродщини които текат към нас от Брюксел и Вашингтон и няма как - сега на опорните точки са на мултикултурални и анални тематики затова няма как да пискат по темата

Наистина мълчат, пущините :))))

Моля за помощ ! Наистина не съм запознат, а и от европейския съвет не съобщават, ромите малцинства ли са, етнос ли са, народ ли са ? Моля, помогнете да се ограмотя по темата ! А ЕС е прав да се намесва във всяка страна-членка когато има необходимост ! Тук явно има. Пак апел - ПОМОГНЕТЕ ми, моля !

Добре де, дир. По темата - Роми, европейки съюз, експулсация. И това ли ще изтриете ?

Да помислим заедно - какво е ЕКСПУЛСАЦИЯ ? Аз мисля, че е пулс в минало време, т.е. убиване. Може би не съм прав... Но споделете и вие, драги съфорумници ! Желая ви всичко добро !!!

От ЕС - препоръки, мъмрене... Бих желал да видя ром с чип-лична карта ! Моля, пишете на есеу.мом Искам среща с такъв :)))

История - истина е : старото име е цигани, новото е ром. Не трийте, факт ! Но все още има цигански романси, няма ромски романси !!! Та в този ред на мисли - скоро очакваме, след препоръките на ЕС да има ново име - РОМБ ! Т.е. -български роми - РОМБ.

От съвета на ЕС се спускат правила, задължения ит.н. в този дух... До кога ??? Искам да попитам кога ще се дадат мечки на ромите ? Моля, не трийте ! Това им беше поминъка...

Да живей РОМА !!! Експусация му е майката, искам и аз !!! ПРАВА, права и правдички ! НЕ на гражданството !!! Живейте разумно, БЪДЕТЕ роми !!! Бъдете малцинства... Дали не е тъжно, наистина.........

А т нар. "роми" спазват ли Европейската конвенция за правата на човека и законите на страната,те в които живеят?

Именно заради такива малоумни дебилни европолитици които се бъркат в работите на всяка държава и искат да вкарват някакъв техен ред и контрол се скапва целият ЕС. Като толкова милеят за тях да им ги закараме безплатно в Брюксел пред парламента и да направят катуни там да видим дали и колко ще ги търпят? Наистина в този европарламент има много глупави хора които вземат отговорни решения.

Прав сте ! Плюс това, идеята е да се посочват слабости към всяка страна от ЕС, а не постижения !!! Диктат по демократски !!! ЗА ТОВА ИМ ТРЯБВАТ РОМИТЕ

Англичаните ви теглиха една майна заради това, че си навирате носовете навсякъде и се бъркате навсякъде. Сега се вайкате олеле да не да не тръгне доминото да пада. Ами ако продължавате да се натиквате под юргана без покана и да задължавате и наставлявате за неща дето самите вие не изпълнявате или си нямате и ни най-малка представа защо са така и как стоят нещата, май много скоро доминото ще спре да се клати и ще падне и повлече и другите. Май ви да е*а проста еврогейска чиновническа.

Само искам, до къщата на тоя гей Нийлс Мужниекс да се засели катун и след като последната бъде плячкосана, той отново да прати лайня.ите си писма.

аман от тези прости и лицемерни европейци ................... ей некадърни профани защо не си ги приберете във вашите страни а ги изпращате в България ??? май не можете друго да правите а само раздавате нареждания тази менторски тон го използвайте сома за вътрешна употреба .................. ние знаем ,какво да правим с крадливите мангали изгонени преди векове от Индия.

те и без това западняците са им братя и сестри и принадлежат на днк-х да си ги вземат в тяхното общество да не ги пробутват от векове в нашето? или да изпращат пари и средства за грижите които се полагат за тях от векове както и компенсации, затова че са ги докарали и заселили умишлено по нашите земи и да замълчат завинаги иначе ще настъпи наистина експулсиране към западна Европа и Индия.

извинявам се за техническата грешка DNKH е на циганите, DNK X е на американците.

Цигани имахме и по Татово време. Защо по негово време нямахме тези проблеми?Или ЕУ намери проблем който им позволява непрекъснато да казват- вие не сте изпълнили наше поръчение. Понеже ЕУ знае, че проблемът с циганите е неразрешим това им осигурява вечен предлог да държат България в безизходна ситуация. Е, това е нагледен пример за това как се очертава бъдещето на държавите членки от ЕУ.

едно уточнение: РОМИ - това са господари ! КАКВИ РОМИ БРЕ ХОРА ??? ТИЯ КИРЛИВИ МАНГАЛИ са ЖИВИ ПАРАЗИТИ, дето СЕ МНОЖАТ от "майки" НА ПО 12г. - 13г. .... НИКОЙ не ГИ ИСКА в ЕВРОПА, щото са дигнали РЪЦЕ от ТЯХ !!! ТРЕБЕ ДА се ЕКСПУЛСИРАТ в ИНДИЯ ---> при ДРУГИТЕ МАНГАЛИ !!!

Светът ще си отдъхне от циганите единствено, ако се е експулсират на една територия от която са "плъзнали"(някъде в Индия)и са налазили Европа. Там да им се разреши да си направят държава и да започнат САМИ да се грижат за себе си и за бъдещето си. Трудът, само трудът ще ги направи хора!

Крайно време е да вземат да им измислят и една конвенция за задълженията на тези примати! Идиоти смотани!

someone

не е законно ромите насила да се местят вътре в българия, нито ги местят насила - не знам за какво експулсиране се говори. връщаха ги от франция, което също е незаконно.

Експулсирането на ромите се отразява добре на хората.

Съветът на Европа: Внимателно с експулсирането на роми Добре, по-внимателно ще ги експулсираме.

А експулсирането на роми от Франция към България сигурно води до добър психологичен ефект в/у тях. Някой от тези дърдорковци може ли да каже къде изчезнаха колибите по поречието на Сена????? Как така бяха там над 10 години и вече ги няма?

"Модерна Европа" одобрява, защитава и изисква утвърждаване на колибарство, чергарство, просия, простотия, престъпност и всякакви мургави мизерии.

тея не си взеха поука заради простотията и лицемерието си. Англия ги напусна, а те продължават да ровят, където не им е работа. Циганите ги изгониха от франция, германия, щото не се интегрирали. А тук искат да ни задължават, ние да ги търпим, при незаконни заселвания на чужда земя, когато убиват, грабят, насилват и пребиват бабите, дядовците, жените ни и децата. Че и да им осигуряваме едва ли не къщи и издръжки. Значи ние плащаме данъци, работим и изкарваме прехраната си кой колкото може, а те чакат наготово, плодят се безконтролно, не плашат нишо - ни ток, ни вода, ни данъци. И хоп - трапаньосват ни ги на издръжка. Колко ще е търпението ни???

pegenes

Не, че искам да дразня, ама защо правителството не тегли една майна на този европейски съвет и да им каже да си гледат работата и да не си завират носа дето не ги викат?

Щото ще им спрат кинтите те за това.

Примата няма човешки права, той не желае да се държи като човек и не разбира когато се държиш човешки с него. И стига вече с тези мангали, защото идва критичен момент, в който тези, които ги издържат ще им писне, ще си вземат шапката от тази тъпа държава и ще оставят европейските интегратори да мислят как да ги хранят и да им спазвата правата на тези паразити, по-лоши и бездушни дори от животните.

реферндум към българския народ за експулсиране на циганите от България : 1 въпрос - да бъдат експулсирани към Индия родина по принадлдлежност на произход DNK H? 2 въпрос - да бъдат експулсирани към западна Европа кръвни роднини по принадлежност DNKH?

може ли да се отговори с ДА и на двата въпроса. А, и няма нужда от уточнението с ДНК

Вземете ги всичките, образовайте ги, интегрирайте ги, обогатете обществото си с тях.

те и без това западняците са им братя и сестри и принадлежат на DNK-H да си ги вземат в тяхното общество да не ги пробутват от векове в нашето? или да изпращат пари и средства за грижите които се полагат за тях от векове както и компенсации, затова че са ги докарали и заселили умишлено по нашите земи и да замълчат завинаги иначе ще настъпи наистина експулсиране към Индия или западна Европа.

трябва всички цигани да ги импулсираме в Германия та да мирясат .. Може по християнски и безплатни билети да им дадем, но трябва да бъдат инструктирани да си скъсат българските паспорти предварително ..

Де тоя късмет..

Тоя- Нийлс Мужниекс, освен да пише поредната глупост, дали е взел някой и друг циганин в къщата си и се е опитал да ги интегрира?!?! Ето за това не харесвам ЕС, защото някой си, от някъде си ще ни дава наклон на х.., без преди това да го е тествал!!!

Когато през 92-ра/94-та отбивах военната си служба, по стечение на обстоятелствата съжителствах с огромен брой турци и цигани и мога да дам кратки впечатления - ЕДИНСТВЕНИЯ свестен циганин, който помня, бе със средно образование, всички други бяха със шести-седми клас или въобще неграмотни,мизерни, лъжливи и мързеливи, от долни по-долни! Необразования човек, като цяло, нищо не става от него! В момента циганите се множат като мухи, дават им се помощи, чаветата им не ходят на училище, крадат, не работят и въобще, живеят на наш гръб. Та, на темата, като вземат тия ми ти европейски чиновници да дават акъл, без въобще да са се доближавали до циганин, как да не ги напсуваш на майчин полов орган!?

Европа(континента) за европейците, индо-европейците DNK-Hкъм които принадлежат и циганите DNKHв централна азия от където са дошли ! или да останат в Европа при условие да си вземат циганите без да ни ги пробутват отново и отново от векове, ние нямаме нищо общо с циганите, не са наша кръв дето се казва.

Ексика са ни правата на циганите-тези, които се обаждат по телефоните и най-нагло тревожат и ограбват хората, тези, които проституират, тези, които се занимават с трафик на хора, наркотици, оръжие, живак, цигари и алкохол, тези, които източват оскъдната ни социална система, тези, които биват подминавани в ГТ и не се глобяват, тези които гласуват срещу заплащане, тези, които крадат, убиват и безчинстват по обезлюдените ни села, тези, които знаят всички угодни закони и у нас и в Европа, за да се впият като кърлежи и да лежат на гърба на работещите, тези-наглите, брутални, които крадат ток, жици, кабели и т.н.......а кога Европа ще размаха пръст срещу корупцията ни на всички нива, срещу приемането на закони, които убиват икономиката ни, срещу вноса на стари и негодни меса и храни.

Защо бе господа, "ГОЛЕМИ НАЧАЛНИЦИ"? Това което стана в Париж, Хелзинки, Рим, Стокхолм си беше АЧИК, АЧИК, ЕКСПУЛСАЦИЯ НА РОМИТЕ. Но нали в Норвегия примерно, се е плащало за два крака донесени от рицар при феодала. Или по-късно във времето, провежданото "интегриране" според ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ?! Проблемът с тези наречени с многото имена "ЧОВЕЦИТЕ"-ромите, е неразбираем за еврогейските чиновници. Най краткото описание на същността му е, СЪЗНАНИЕТО ОПРЕДЕЛЯ БИТИЕТО. Ако някой се съмнява, нека види резултатите от "Декадата на ромското включване 2005-2015 г.". Според марксистко-ленинската философия, БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО. И какво се случва с обиталищата, които наготово им се предоставят???... В държава "кочина", тези ЧОВЕШКИ жилища стават след не дълго време кочини.

пак са писани глупости,не да ги експулсират а да ги есхумитат,манге

Е за това британците излязоха от ЕС. Постоянното бъркане на носа в чужди работа не е по вкуса на никой. Истината е че който и да дойде на власт в България, незнае и неможе да направи нищо с циганите. Практиката е показала че едениственият начин за справяне с необразовани и изключително бедни малцинства които живеят по правилата на гетото, могат единствено да бъдат разделени и бързо асимилирани от мнозинството. Това е единственият начин. Друг начин е насилствено изселване от територията на държавата. Къде обаче ще отидат ....един Бог знае. Всъщност след втората световна война имаме вече един пример....Изрел.

Нали чухте каква поредна глупост е измислила калинката, набедена за социален министър? Работещите хора (сиреч българите) да не получават детски помощи. Такива да получават само социално слаби и неработещи (сиреч в болшинството си ман-гали). Бах ти и тъпотията! Но какво да очакваш от партия и правителство, оглавявани от пожарникар, прочел 1 (една) книга в живота си?

Виж сега, положението предполагам е следното във всички области в държавата. Казват на Калинката... "Ето ти пет лева, 4 от тях трябва да идат в партийната каса или там на когото са написани и с останалия един лев прави социална политика." И Калинката знае че има само един лев и почва да измисля разни глупости за това едно левче. Тоест истинска политика липсва защото първо гледат кви пари имат и после почват да мислят. А политиката е обратното ...първо е идеята и после заделяш пари колкото ти трябва. Докато измислините икономисти казват на идеолозити и политиците какво да правят а не обратното ще е така...пълно с Калинки.

Много роми цял живот не са били работещи данъкоплатци, а са консумирали чуждите ресурси за живот вкл ЧУЖДИ ДОМОВЕ, ЧЕСТО НАДТАНЯВАЙКИ СЕ В ЧУЖДИ АПАРТАМЕНТИ И КЪЩИ,КОИТО ОБИТАВАТ КАТО СВОИ И ДОРИ КРСДАТ ТОК И вода, КАТО ИЗОБЩО НЕ СА ЗАЧИТАЛИ ПРАВАТА НА ЖЕРТВИТЕ СИ, НИТО ТЕХНИТЕ НУЖДИ....И ТАМ, И ТУК...И НАПАДАТ,КРАДАТ, ПРЕБИВАТ, СПЛАШВАТ, ЛЪЖАТ ,И КЛВЕТЯТ И ПРАВЯТ ПРЕПЯТСТВИЯ НА ПРАЕОСЪДИЕТО, РАЗМНОЖАВАТ СЕ С МНОГО ДЕЦА, ОТ МАЛОЛЕТНИ, РАНО НАПУДКАТ ОБРАЗОВАНИЕТО , И С ЪОЗИ ТЕХЕН МОДЕЛ НСНАСЯТ ШЕТИ ЗА МИЛИАРДИ НА ДЪРЖАВИТЕ, ЖЕРТВИТЕ И СЕБЕ СИ / ДОКЛАД НА ООН, 2012/3/ , ...

Дебелите миризливи задници от Брюксел ще направят с подобни дебилни писма така, че дори тези, които са за членство на България в ЕС да го намразят! На мен ми писна малоумни евро-дебили, които са виждали циганин само на снимка, да ме учат как да живея с него в мир и любов! И да ми говорят за "нарушените им права", след като специално у нас този етнос има само права, достигащи до всепозволеност и безнаказаност в съчетание с НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ и нулев принос към обществото!

Поздравления! Аз съм от привържениците на ЕС, но не с малоумно ръководство като сегашното.

Странно... да не би да сме почнали да експулсираме роми към Индия?

"да експулсираме ромите към Индия" И нали индийците сега ги припознават, като сънародници?!

Краят на 4 райх наближава. Още малко, за съжаление българите са свикнали да са роби и ще чакат пак някой да ги освободи. До тогава ще бъдат ГМО салами и холандски домати от Лидъл.

Докато ви забалбукват с роми, атентати и брекзити, ето какво искат да приемат 240-те малоумници в Парламента. Те предлагат проектозакон според който само адвокати, а не счетоводители, юрисконсулти или куриери, ще имат право да носят и получават документи от НАП, НОИ, НСИ, Булстат, БНБ, Инспекцията по труда, общините и останалите административни служби, както и да внасят финансови отчети или други документи в търговския, имотния и други регистри. Този лобистки закон окончателно ще удари ножа на дребния и средния бизнес. Ще наруши всички свободи и права на граждани и обикновени хора. Ето затова трябва да се пише навсякъде и непрекъснато!

Нещо са огладняли адвокатите явно! Е ако на това не се казва лобизъм, здраве му кажи. Да ви е честито, но няма нужда защото не ни е за пръв път.

Както казва дъртия, тъп и грозен, целта е дребния и средния бизнес. За подаването на всеки документ ще трябва да се търси услугата на адвокат. За мнозина това посредничество няма да е по силите им и ще фалират.

по този начин никой циганин няма да може да посещава тези институции, това е за чистотата на администрацията направено ..

Алоо ЕС, тук сме им давали и жилища, които те разглобяват и продават арматурата, давано им е всичко на циганите, но уви... Сега малко да поспазваме законите, нямаш право да си правиш катун както и където искаш, гонене и събаряне.

ВЪНШНО моля действайте, не оставяйте да ни очернят. 1. изискайте конкретните данни, направете проверка и ако не се потвърди информацията 2. моля входирайте официално оплакване към този които е публикувал документа. В България се спазват законите, които са в синхрон с Европейските

Честно казано - като чета и ми се приисква да се бях родил циганин! Всякакви екстри, че и чак жилище! Безплатно ток, вода, храна, размножаване на корем... Закони няма да ме ловят, всичко ми е позволено. Мощни европейски организации се грижат за мен и за правата ми.