Коментари - 8 пожарникари сваляха 2 часа коте от дърво в София | Днес.dir.bg

8 пожарникари сваляха 2 часа коте от дърво в София

Близо 2 часа екип от 8 пожарникари от столичната пожарна спасяваха малко коте, качило се на високо дърво в района на Орлов мост.

Обратно в новината

Коментари - 8 пожарникари сваляха 2 часа коте от дърво в София | Днес.dir.bg

Коментари

А защо В София свалят котки, а в Пловдив отказват. Котката стои от 3 дена на дървото, звъннахме на пожарната, но ни отказа. Защо???

браво на смелите огнеборци. При това съвсем малък екип от 8 души са се справили с тази почти непосилна задача, почти за отрицателно време. Евала.

Много им крив мерника за 2 часа не могат да го уцелят.

За това ви бива, а да разпънете платнището под някой, който ще скача, за това не ви стига акъл!

A самоубиеца в Шумен не можахте да спасите нали?

Във вътрешен двор в Центъра на София, Попа, възрастна госпожа ревностно храни 5 бълшасали котета под прозореца на спалнята ми (партер). Нощем спят в едно мазе без прозорец. Размножават се неконтролируемо. Майката роди 10 за 2 год. Едното от новородените, на 2-3 месеца, черно-бяло, хубавичко, с котешкия си акъл беше заобиколило квартала (на 300-400м от двора) и незнайно как беше влязло от бул. В. Левски в моя вход. Мяука, та се къса. Вратата е с автомат, отключих, изхвърча в неизвестна посока... P.S. Вече на 160 ли да се обаждаме за бълшасали котета в беда?

P.P.S. Госпожата имаше и наглостта за залепи на вратата на входа един пасквил, че за нетолерантно отношение към котетата и можело да се влезе в затвора. Иначе и аз съм съпричастен, макар да не одобрявам поведението на госпожата, им сипвам вода в жегите, животинки са все пак.

въздушна пушка 5.5, от женския пазар ти решава проблема. бабата не я гърми, сама ще си отиде търпение

Ей го на, недоволният българин отново започна да лае! Що за хора сте вие? Избивайте си нещастния живот вкъщи! Браво за доброто дело! Дано все по-често срещаме доброто в милата ни родина..щ

Кое добро дело?

В кланниците има много животни в опастност за които никой не подава сигнали и свършват зле, а вие сте причината да бъдат убивани тези животни, защото плащате за да ви бъдат доставяни техните трупове по магазините за да ги ядете. За пенсионерите и бездомниците в беда не ви трепва сърцето - да кажем такава ви е ценностната с-ма, НО ЩО ЗА МАЛОУМЩИНА Е ДА СЕ БЕСНЕЕШ СРЕЩУ НЯКОЙ, КОЙТО ТИ ПРЕДЛАГА ДА ГРЪМНЕШ КОТЕТО И ДА ГО ИЗЯДЕШ, ДОКАТО ТИ СИ ЯДЕШ ПЪРЖОЛАТА, КОЯТО СИГУРНО Е ПАДНАЛА ОТ НЕБЕТО ?!!!

Що не ме викнаха след даскало, с един изстрел я свалям.

а кога ще се загрижат и за хората по подобен начин - макар че , котенцето със сигурност се е изплашило от "кадърните"пожарникари и се е стресирало - защо , когато видят изпаднали граждани в беда на улицата на никой не му пука/ имам предвид полиция/ - най-много някой случаен минувач да се обади в полицията и и примерно старшина петров да "констаHтира" нарушението - всички знаем какво следва след "битият - бит......."

Гаранция давам, понеже познавам животните. Една уплашена котка ще се стресира още повече и уплаши когато се опитват 8 човека да я хванат и да дрънкат стълби. Това е естествена реакция на дървото при много видове котки. Качват се за сигурност. Ама иначе нали трябва да се покажем че сме загрижени и да влезем в новините.

Ами да, котето по-скоро се е спасявало от преследващи го пожарникари...Поредната милиционерска идиотщина на мутро-милиционерите, които ни управляват.

Котето със сигурност е можело да слезе самичко и без намесата на пожарникарите. За това ли са похарчили 2 ч. време на 8 пожарникари и парите на данъкоплатците?

Ами направили са си тренирока, днес пожари в София няма!

Да си я бяха направили в двора на пожарната, а не да харчат гориво и моточасове.

Хората се познават по отношението им към животните...

Също се познават и по опитите си да манипулират общественото мнение с изсмукани от пръстите, но представящи в добра светлина дадени институции новини. Още веднъж за неразбралите - котките могат да се качват и да слизат от дърветата САМИ.

...по отношението им към животните! И ко прайм тогава с циганите?

Дали ако не бяха протестите на МВР за повече заплати, котето не би си слезнало само ...

тази котка ако не е била на любовницата на някой дупетат... съмнителна работа

дупеДат...Произлиза от това, че си дават дупетата / в техния случай, не дупета, а ГЪЗОВЕ/

В конкретният случай дават нашите дупета, гъзове и всичко останало ...

"Някои от тях бяха възмутени от коментарите на охранителите на близката офис сграда, че е далеч по- лесно е котето да бъде свалено с един изстрел на пушка." Още едно потвърждение, че за да станеш охранител не се изисква нито акъл, нито образование. Даже колкото си по-тъп и агресивен - толкова по-добре. Това са критериите в България за охранител.

Страхотно обобщаване, характерно за високоинтелектуални личности като вас. Вчера една жена ме настъпи в рейса - всички жени са гнусни садистки!

Че то само нямаше ли да слезе!

Само чак след час, а така е спасено с наши пари само за два!

Не стигнаха ви пари на някои.

Браво на момчетата! Определено трябва повече сърдечност и човещина в днешно врмее. Относно охранителите бих ги качил горе вместо котето и да пострелям по тях с моята Арсеналка 5.56

Браво, супер си, убивай хора, "спасявай" жабите от реката!

То, и пред нашия вход в липата по цял ден виси едно коте да си лови пиленца. Значи ли , че пожарната трябва цял ден да ми е под прозореца.

Викай пожарната да спасяват пиленцата.

Преди 4 години доколкото си спомням имаше лятна буря. Живея в провинцията , къщата е на главна оживена улица. На 1 метър от тротоара в нашия двор имаше стара слива - джанка висока над 10 метра. От дънера и тръгваха два дебели клона единият расте към тротоара , другия към двора , този към тротоара се сцепи и надвисна над тротоара подпирайки се на жици и кабели. Привързах надвисналия клон с въжета за здравия и се обадих на 112 . От там ме попитаха къде е дървото в нашия двор или на тротоара. След като разбраха че е в двора казаха че сами трябва да го махнем, въпреки че опасността беше за преминаващите по тротоара и МПС - тата по улицата. Потърсих отдел гражданска защита в общината - има такъв отдел , от там ми казаха че трябвало от 112 да ги пратят и нямали специализирана техника???? Тази ситуация застрашаваше човешки животи. Баща ми тогава беше на 74 , аз на 44, аз се качих на покрива на старата двуетажна къща 8-9 метра височина и с обикновени триончета с удължители парче по парче 1 седмица рязахме дървото докато махнем опасния клон без специализирана техника. Е как да не ми е смешна тази новина :)))

На кофти пожарникари си попаднал. Ако беше попаднал на тези от "смешната" ситуация, по друг начин щяха да се развият нещата. Затова тук във форума някои се радваме на пожарникарите, дето са се отзовали за животинчето. Това са истинските мъже, а не тези, дето ходят да стрелят по беззащитните животни, за да се доказват и те не знаят пред кого.

По-скоро тези са били клоуни!

Такова разхищение на средства, хора, време, ресурси и т.н. за някакво примитивно, въшлясало помиарче...?! А за хора понякога няма кой да прати и една линейка. Смешна държава.

Жалко за такова мислене....примитивно....е като има такива индивиди България няма да мръдне напред.....

Най-фрапиращото е, че ако не го бяха плашили е щяло да си слезне само до час-два, иначе чак нощеска.

ти какво добро си направил за хората, като си толкова загрижен за тях!?

А защо към Мони, това е въпрос към държавните органи на РБългария.

Занимават ни само с Глупсти... В БЪлгария се живее зле и населението намаля, а те тръгнали да си губят времето с Дива улична котка... Когато дивите животни( които нямат собственик) станат много, ВИНАГИ се правят хайки които да разчистват и убиват тия диви животни- котки, кучета, вълци, мечки, глигани, плъхове...

Повече добрина трябва да има в хората! Никой да не пипа бълхите и хлебарките в мазето на блока ни! Искат да пръскат отрови за да унищожат прекрасна популация от насекоми!

България е в това положение заради мислещите и постъпващите като теб. Голяма част от свестните, като тези от пожарната, отдавна си биха камшика за в чужбина и тук остана предимно шкарта и тук там някой свестен, който е все още тук в името на чистата си съвест и ангажименти към близки хора.

Най-вероятно ти си един от свестните, а тези които не мислят като те са от шлаката ;)

Ех, ако по същия начин се грижехме за хората!

Котешка му работа. Що се катери там от където не може да слезе?

Щеше да слезе, ако пожарникарите е бяха я изплашили.

Историята е за мокро коте сваляло 2 часа пожарникарски шланг.

Аз за толкова години още не съм виждал скелет на умряла котка на дърво. Вие може и да сте виждали, ама аз не. Котката като се успокои и движението на Орлов мост намалее до минимум към полунощ котката е щяла да слезе сама. Ама по "атрактивно" е да се съберат един куп пожарникари, сеирджии, "защитници на животните", след това "новината" да се отрази в "медиите" и да стане едва ли не най-коментираната "новина". Да се смееш ли да плачеш ли !? Тия които преди една седмица протестираха, сега свалят котки от дърветата. На това Народа му вика - На гол тупан - чифте пищови! Ама щом ви харесва - дерзайте :)) " На борба другари за нови борби!" :)) И те така .......................... !!!

Как да ти кажа, че да се сетиш... Някакси, в цивилизованите държави се смята за голямо добро това. Точно защото сме хора. И да подчертая - в цивилизованите, не в богатите държави. Иначе...няма скелети и на операционните маси. Точно в контекста го пиша това. Няма скелети на котки и по пътищата, където най-често намират смъртта си. Разгледай малко клипове в нета. От цял свят постват спасяване на бедстващи животинки и са сред най-гледаните. Защото те са просто животни! И защото ние сме хората! За това. И за протокола - по-добре да я смъкнат гадинката. Остави това, че е уплашено, мъчи се, гладно, жадно... Тормози хората. Едни се нервят, други са съпричастни - разваля им спокойствието в ежедневието и прочие такива. Дори и да ни нямаше, дори и да не можеше да слезе (след като е на ръба от глад - точно тогава слизат) пак нямаше да видим скелет на котка на клон. Защото, нали знаеш - започват да се разлагат, вятър клати клоните, насекоми, птици...сещаш се нали. Аз пък знаеш ли какво не съм виждал в нета по другите държави. Даже и в по-долнопробните, с по-непретенциозно и диво население. Няма никъде клип на човек, който влачи куче вързано за кола. Само у нас станаха няколко. Не говоря за бой с кучета или разни обичаи. Дано си ме разбрал. Тази гадинка нямаше да умре там. В същото време, колкото по-дълго е там толкова по зле... не за нея. По-зле за онова нещо, което умря и се вмириса като умишлено прегазено коте от подпийнал българин късно вечер - качеството, което ни прави човеци. И което ни показва ясно, защо сме доминиращ вид и кое ни прави по-различни от животните!

Човече, за какво "спасяване" говорим!? И аз като много от коментиращите тук съм виждал котки по дърветата, качили се по различни причини и после си слизат сами. Каква пожарна, какво спасяване !? Аз също обичам животните и не съм умъртвил животно през живота си с изключение риби като ходя на риболов и прибирам част от улова. Разбирам те донякъде, но като израз на жалост към животното. Останалото което се е случило си е пълен абсурд. На кого е било необходимо това, като и ти сам казваш, че котката е щяла сама да слезе по-късно. Пародията ми беше в това, че само преди седмица пожарникарите бяха излезли на протест с надписи, че са дали хиляди евро от джоба си за оборудване, каквото и да е то. Е!? И днес свалят котки от дърветата с оборудване за милиони левове. Ами ако тая стълба беше потрябвала спешно някъде в район на София, кой щеше да ги извини, за забавата докато приведат стълбата в транспортно положение и стигнат до пожара !? Той Народа има още мъдрости и друга една гласи - Евтини на брашното, скъпи на триците. както искаш така го разбирай, и аз съм с най-добри чувства! И те така ...................... !!!

Ама си ТЪЪЪЪП!!! Той скелта на дървото ще виси, така ли?! Ти за гравитация чувАл ли си?!

За 2 часа 8 пожарникари можеха не коте,а ягуар да свалят от дървото, ако бяха поискали. Лафим, люпим семки, а службата си върви... Ден да мине, самун да замине!

Мяу!

Добре, че успяха да го спасят преди да си слезне само :)))

Зоополиция няма.При нас една котка стоя 4 дни на дърво.Пожарникарите дойдоха, видяха и ги извикаха на адрес и си тръгнаха.Дъщерята с помощта на други хора се качи да я свали.После и дом и намерихме, зашото никой не я потърси.

Ама и Вие сте спасител, иначе поредното котешко скелетче на дърво. Вече няма къде да кацат птичките от умрели котки по дърветата.

Нямаше ли да искате да ви спасят, а бяхте стояли на едно тънко клонче, 4 денонощия, без храна и вода и ви кълвяха гаргите?

Браво, момчета! Животинките са благодарни, хората не!

Да им плащат със животинските благодарности, а не с хорските пари!

Ей ненаядохте се някои и все ви не стигнА.

ги давиме у виро, оти ядат яйцата на кокошките

Кофти, че и по градовете плъзнахте.

Спасете ме и мен, не ми стигат парите, много ми удържат за данъци, а после ги харчат за простотии.

т.е. 2 работни дни за една котка

Виждам, че отново не разбра, кухата тиква си ти. А колко плащам си знае НОИ, но уви не ми обяснява за какво ги харчи.

Браво на момчетата, че са спасили една животинка, а всички злобари ще си останат нещастници докрая на живота си.

От какво е спасена котката ???

или да не слънчаса, от каквото си избереш

Някой попита ли котето дали иска да бъде свалено?

Днес родните пожарникари извършиха добро дело- спасиха котка ,която се катери, утре по план има да спасят куче,дето лае, вдругиден - хамстер,който гризе опасни солети , в края на седмицата-риби ,който се давят и бълхи ,които хапят!

По-хубаво от това пожарникарите да нямат какво да гасят здраве му кажи.

Когато Господ иска да накаже някого, първо му взема акъла. После онзи се наказва сам. Идиоти.

така е, господ е наказал поне 2 милиона българи, които гласуваха за мен, а аз ще ги донакажа с литературните ми словоблудства и най-вече ужасяваща некомпетентност!

да сваляш котка от дърво е като да вадиш риба от подмол

що не съм котка в София

Бързо, бързо в Борисовата градина е забелязана катерица на високо дърво! Викайте хеликоптер да я сваля !!!

Днес хеликоптерите не летят! Духа вятър.

И двата ли не летят :)))

Ами като се сравняваш с котките по права и задължения,що не излезеш гола на улицата през марта за да те плющят на воля 10 улични бараби котараци цяла седмица ,пачавро правозащитна??

Защото си плащаме, а кой ще плати за котето???

Ето, за това искат увеличение на заплатите

Много злобни и нещастни човечета има на този свят. Понеже който мрази животните не обича и хората, затова като видим и човек в беда също така реагираме - с учудване и злъч защо трябва да се намесим и да помогнем. Образовайте се малко с Анимал планет и др. ТВ- вижте какво правят по света за животните. За хората е ясно.

да ти имам образованието

Образовайте се и Вие. Чудни предавания има по Енимъл планет за това как котки се качват и после слизат от дървета. Напълно бесплатно. Виждали ли сте котешки скелети по дърветата - аз не!

Прегледах си поста и бързам да се самопоправя: беЗплатно

Моля? Правилно ли прочетох? Наистина ли съветвате хората да се "образоват" от ТВ канал? ГОУЕМ СМЕХ! Екофашистите гледат по цял ден цизър милан и другите лайняни риалитита по енимъл планет и се имат за големите разбирачи от животни, а всъщност грам не знаят нищо за биология, екология и животинско поведение.

За кво ревете за заплати ,нови кубинки и униформи,бе отрепки- за да сваляте котките на откачените бабички по дърветата ли?Айде сега ,които го измисли това ,да се бръкне в своя джоб за бензина на пожарната и надника на милицинерите!

Булгаристан - държавата на малоумниците и циганите... Има ли все още някой, на когото не му е ясно защо нормалните млади хора избягаха (или ще избягат) от тази кочина?

Чисто биологически котето щом може да се качи на едно дърво - може и да слезне от там. Защо е впряган немалък ресурс да се "спасява" това коте??? Айде да ловим птички на земята и да ги пускаме в небето с хеликоптер ... За това ли отиват мойте данъци???Защо има бездомни животни??? Виновните ще бъдат ли наказани???

А на бас, че точно ти не си внесъл и лев данък! Щото точно такива най- много реват! Като циганите!

Благодаря Ви за съмнението, но НОИ не ми оставя шансове. Иначе с удоволствие не бих плащал, особено като гледам за какво се харчат данъците ми.

БОКО ИМ БЕШЕ КОМАНДИР ЩЕШЕ 16 ЧАСА ДА ГО СПАСЯВАТ.

Коментари - 8 пожарникари сваляха 2 часа коте от дърво в София | Днес.dir.bg

8 пожарникари сваляха 2 часа коте от дърво в София

Близо 2 часа екип от 8 пожарникари от столичната пожарна спасяваха малко коте, качило се на високо дърво в района на Орлов мост.

Обратно в новината

Коментари - 8 пожарникари сваляха 2 часа коте от дърво в София | Днес.dir.bg

Коментари

А защо В София свалят котки, а в Пловдив отказват. Котката стои от 3 дена на дървото, звъннахме на пожарната, но ни отказа. Защо???

браво на смелите огнеборци. При това съвсем малък екип от 8 души са се справили с тази почти непосилна задача, почти за отрицателно време. Евала.

Много им крив мерника за 2 часа не могат да го уцелят.

За това ви бива, а да разпънете платнището под някой, който ще скача, за това не ви стига акъл!

A самоубиеца в Шумен не можахте да спасите нали?

Във вътрешен двор в Центъра на София, Попа, възрастна госпожа ревностно храни 5 бълшасали котета под прозореца на спалнята ми (партер). Нощем спят в едно мазе без прозорец. Размножават се неконтролируемо. Майката роди 10 за 2 год. Едното от новородените, на 2-3 месеца, черно-бяло, хубавичко, с котешкия си акъл беше заобиколило квартала (на 300-400м от двора) и незнайно как беше влязло от бул. В. Левски в моя вход. Мяука, та се къса. Вратата е с автомат, отключих, изхвърча в неизвестна посока... P.S. Вече на 160 ли да се обаждаме за бълшасали котета в беда?

P.P.S. Госпожата имаше и наглостта за залепи на вратата на входа един пасквил, че за нетолерантно отношение към котетата и можело да се влезе в затвора. Иначе и аз съм съпричастен, макар да не одобрявам поведението на госпожата, им сипвам вода в жегите, животинки са все пак.

въздушна пушка 5.5, от женския пазар ти решава проблема. бабата не я гърми, сама ще си отиде търпение

Ей го на, недоволният българин отново започна да лае! Що за хора сте вие? Избивайте си нещастния живот вкъщи! Браво за доброто дело! Дано все по-често срещаме доброто в милата ни родина..щ

Кое добро дело?

В кланниците има много животни в опастност за които никой не подава сигнали и свършват зле, а вие сте причината да бъдат убивани тези животни, защото плащате за да ви бъдат доставяни техните трупове по магазините за да ги ядете. За пенсионерите и бездомниците в беда не ви трепва сърцето - да кажем такава ви е ценностната с-ма, НО ЩО ЗА МАЛОУМЩИНА Е ДА СЕ БЕСНЕЕШ СРЕЩУ НЯКОЙ, КОЙТО ТИ ПРЕДЛАГА ДА ГРЪМНЕШ КОТЕТО И ДА ГО ИЗЯДЕШ, ДОКАТО ТИ СИ ЯДЕШ ПЪРЖОЛАТА, КОЯТО СИГУРНО Е ПАДНАЛА ОТ НЕБЕТО ?!!!

Що не ме викнаха след даскало, с един изстрел я свалям.

а кога ще се загрижат и за хората по подобен начин - макар че , котенцето със сигурност се е изплашило от "кадърните"пожарникари и се е стресирало - защо , когато видят изпаднали граждани в беда на улицата на никой не му пука/ имам предвид полиция/ - най-много някой случаен минувач да се обади в полицията и и примерно старшина петров да "констаHтира" нарушението - всички знаем какво следва след "битият - бит......."

Гаранция давам, понеже познавам животните. Една уплашена котка ще се стресира още повече и уплаши когато се опитват 8 човека да я хванат и да дрънкат стълби. Това е естествена реакция на дървото при много видове котки. Качват се за сигурност. Ама иначе нали трябва да се покажем че сме загрижени и да влезем в новините.

Ами да, котето по-скоро се е спасявало от преследващи го пожарникари...Поредната милиционерска идиотщина на мутро-милиционерите, които ни управляват.

Котето със сигурност е можело да слезе самичко и без намесата на пожарникарите. За това ли са похарчили 2 ч. време на 8 пожарникари и парите на данъкоплатците?

Ами направили са си тренирока, днес пожари в София няма!

Да си я бяха направили в двора на пожарната, а не да харчат гориво и моточасове.

Хората се познават по отношението им към животните...

Също се познават и по опитите си да манипулират общественото мнение с изсмукани от пръстите, но представящи в добра светлина дадени институции новини. Още веднъж за неразбралите - котките могат да се качват и да слизат от дърветата САМИ.

...по отношението им към животните! И ко прайм тогава с циганите?

Дали ако не бяха протестите на МВР за повече заплати, котето не би си слезнало само ...

тази котка ако не е била на любовницата на някой дупетат... съмнителна работа

дупеДат...Произлиза от това, че си дават дупетата / в техния случай, не дупета, а ГЪЗОВЕ/

В конкретният случай дават нашите дупета, гъзове и всичко останало ...

"Някои от тях бяха възмутени от коментарите на охранителите на близката офис сграда, че е далеч по- лесно е котето да бъде свалено с един изстрел на пушка." Още едно потвърждение, че за да станеш охранител не се изисква нито акъл, нито образование. Даже колкото си по-тъп и агресивен - толкова по-добре. Това са критериите в България за охранител.

Страхотно обобщаване, характерно за високоинтелектуални личности като вас. Вчера една жена ме настъпи в рейса - всички жени са гнусни садистки!

Че то само нямаше ли да слезе!

Само чак след час, а така е спасено с наши пари само за два!

Не стигнаха ви пари на някои.

Браво на момчетата! Определено трябва повече сърдечност и човещина в днешно врмее. Относно охранителите бих ги качил горе вместо котето и да пострелям по тях с моята Арсеналка 5.56

Браво, супер си, убивай хора, "спасявай" жабите от реката!

То, и пред нашия вход в липата по цял ден виси едно коте да си лови пиленца. Значи ли , че пожарната трябва цял ден да ми е под прозореца.

Викай пожарната да спасяват пиленцата.

Преди 4 години доколкото си спомням имаше лятна буря. Живея в провинцията , къщата е на главна оживена улица. На 1 метър от тротоара в нашия двор имаше стара слива - джанка висока над 10 метра. От дънера и тръгваха два дебели клона единият расте към тротоара , другия към двора , този към тротоара се сцепи и надвисна над тротоара подпирайки се на жици и кабели. Привързах надвисналия клон с въжета за здравия и се обадих на 112 . От там ме попитаха къде е дървото в нашия двор или на тротоара. След като разбраха че е в двора казаха че сами трябва да го махнем, въпреки че опасността беше за преминаващите по тротоара и МПС - тата по улицата. Потърсих отдел гражданска защита в общината - има такъв отдел , от там ми казаха че трябвало от 112 да ги пратят и нямали специализирана техника???? Тази ситуация застрашаваше човешки животи. Баща ми тогава беше на 74 , аз на 44, аз се качих на покрива на старата двуетажна къща 8-9 метра височина и с обикновени триончета с удължители парче по парче 1 седмица рязахме дървото докато махнем опасния клон без специализирана техника. Е как да не ми е смешна тази новина :)))

На кофти пожарникари си попаднал. Ако беше попаднал на тези от "смешната" ситуация, по друг начин щяха да се развият нещата. Затова тук във форума някои се радваме на пожарникарите, дето са се отзовали за животинчето. Това са истинските мъже, а не тези, дето ходят да стрелят по беззащитните животни, за да се доказват и те не знаят пред кого.

По-скоро тези са били клоуни!

Такова разхищение на средства, хора, време, ресурси и т.н. за някакво примитивно, въшлясало помиарче...?! А за хора понякога няма кой да прати и една линейка. Смешна държава.

Жалко за такова мислене....примитивно....е като има такива индивиди България няма да мръдне напред.....

Най-фрапиращото е, че ако не го бяха плашили е щяло да си слезне само до час-два, иначе чак нощеска.

ти какво добро си направил за хората, като си толкова загрижен за тях!?

А защо към Мони, това е въпрос към държавните органи на РБългария.

Занимават ни само с Глупсти... В БЪлгария се живее зле и населението намаля, а те тръгнали да си губят времето с Дива улична котка... Когато дивите животни( които нямат собственик) станат много, ВИНАГИ се правят хайки които да разчистват и убиват тия диви животни- котки, кучета, вълци, мечки, глигани, плъхове...

Повече добрина трябва да има в хората! Никой да не пипа бълхите и хлебарките в мазето на блока ни! Искат да пръскат отрови за да унищожат прекрасна популация от насекоми!

България е в това положение заради мислещите и постъпващите като теб. Голяма част от свестните, като тези от пожарната, отдавна си биха камшика за в чужбина и тук остана предимно шкарта и тук там някой свестен, който е все още тук в името на чистата си съвест и ангажименти към близки хора.

Най-вероятно ти си един от свестните, а тези които не мислят като те са от шлаката ;)

Ех, ако по същия начин се грижехме за хората!

Котешка му работа. Що се катери там от където не може да слезе?

Щеше да слезе, ако пожарникарите е бяха я изплашили.

Историята е за мокро коте сваляло 2 часа пожарникарски шланг.

Аз за толкова години още не съм виждал скелет на умряла котка на дърво. Вие може и да сте виждали, ама аз не. Котката като се успокои и движението на Орлов мост намалее до минимум към полунощ котката е щяла да слезе сама. Ама по "атрактивно" е да се съберат един куп пожарникари, сеирджии, "защитници на животните", след това "новината" да се отрази в "медиите" и да стане едва ли не най-коментираната "новина". Да се смееш ли да плачеш ли !? Тия които преди една седмица протестираха, сега свалят котки от дърветата. На това Народа му вика - На гол тупан - чифте пищови! Ама щом ви харесва - дерзайте :)) " На борба другари за нови борби!" :)) И те така .......................... !!!

Как да ти кажа, че да се сетиш... Някакси, в цивилизованите държави се смята за голямо добро това. Точно защото сме хора. И да подчертая - в цивилизованите, не в богатите държави. Иначе...няма скелети и на операционните маси. Точно в контекста го пиша това. Няма скелети на котки и по пътищата, където най-често намират смъртта си. Разгледай малко клипове в нета. От цял свят постват спасяване на бедстващи животинки и са сред най-гледаните. Защото те са просто животни! И защото ние сме хората! За това. И за протокола - по-добре да я смъкнат гадинката. Остави това, че е уплашено, мъчи се, гладно, жадно... Тормози хората. Едни се нервят, други са съпричастни - разваля им спокойствието в ежедневието и прочие такива. Дори и да ни нямаше, дори и да не можеше да слезе (след като е на ръба от глад - точно тогава слизат) пак нямаше да видим скелет на котка на клон. Защото, нали знаеш - започват да се разлагат, вятър клати клоните, насекоми, птици...сещаш се нали. Аз пък знаеш ли какво не съм виждал в нета по другите държави. Даже и в по-долнопробните, с по-непретенциозно и диво население. Няма никъде клип на човек, който влачи куче вързано за кола. Само у нас станаха няколко. Не говоря за бой с кучета или разни обичаи. Дано си ме разбрал. Тази гадинка нямаше да умре там. В същото време, колкото по-дълго е там толкова по зле... не за нея. По-зле за онова нещо, което умря и се вмириса като умишлено прегазено коте от подпийнал българин късно вечер - качеството, което ни прави човеци. И което ни показва ясно, защо сме доминиращ вид и кое ни прави по-различни от животните!

Човече, за какво "спасяване" говорим!? И аз като много от коментиращите тук съм виждал котки по дърветата, качили се по различни причини и после си слизат сами. Каква пожарна, какво спасяване !? Аз също обичам животните и не съм умъртвил животно през живота си с изключение риби като ходя на риболов и прибирам част от улова. Разбирам те донякъде, но като израз на жалост към животното. Останалото което се е случило си е пълен абсурд. На кого е било необходимо това, като и ти сам казваш, че котката е щяла сама да слезе по-късно. Пародията ми беше в това, че само преди седмица пожарникарите бяха излезли на протест с надписи, че са дали хиляди евро от джоба си за оборудване, каквото и да е то. Е!? И днес свалят котки от дърветата с оборудване за милиони левове. Ами ако тая стълба беше потрябвала спешно някъде в район на София, кой щеше да ги извини, за забавата докато приведат стълбата в транспортно положение и стигнат до пожара !? Той Народа има още мъдрости и друга една гласи - Евтини на брашното, скъпи на триците. както искаш така го разбирай, и аз съм с най-добри чувства! И те така ...................... !!!

Ама си ТЪЪЪЪП!!! Той скелта на дървото ще виси, така ли?! Ти за гравитация чувАл ли си?!

За 2 часа 8 пожарникари можеха не коте,а ягуар да свалят от дървото, ако бяха поискали. Лафим, люпим семки, а службата си върви... Ден да мине, самун да замине!

Мяу!

Добре, че успяха да го спасят преди да си слезне само :)))

Зоополиция няма.При нас една котка стоя 4 дни на дърво.Пожарникарите дойдоха, видяха и ги извикаха на адрес и си тръгнаха.Дъщерята с помощта на други хора се качи да я свали.После и дом и намерихме, зашото никой не я потърси.

Ама и Вие сте спасител, иначе поредното котешко скелетче на дърво. Вече няма къде да кацат птичките от умрели котки по дърветата.

Нямаше ли да искате да ви спасят, а бяхте стояли на едно тънко клонче, 4 денонощия, без храна и вода и ви кълвяха гаргите?

Браво, момчета! Животинките са благодарни, хората не!

Да им плащат със животинските благодарности, а не с хорските пари!

Ей ненаядохте се някои и все ви не стигнА.

ги давиме у виро, оти ядат яйцата на кокошките

Кофти, че и по градовете плъзнахте.

Спасете ме и мен, не ми стигат парите, много ми удържат за данъци, а после ги харчат за простотии.

т.е. 2 работни дни за една котка

Виждам, че отново не разбра, кухата тиква си ти. А колко плащам си знае НОИ, но уви не ми обяснява за какво ги харчи.

Браво на момчетата, че са спасили една животинка, а всички злобари ще си останат нещастници докрая на живота си.

От какво е спасена котката ???

или да не слънчаса, от каквото си избереш

Някой попита ли котето дали иска да бъде свалено?

Днес родните пожарникари извършиха добро дело- спасиха котка ,която се катери, утре по план има да спасят куче,дето лае, вдругиден - хамстер,който гризе опасни солети , в края на седмицата-риби ,който се давят и бълхи ,които хапят!

По-хубаво от това пожарникарите да нямат какво да гасят здраве му кажи.

Когато Господ иска да накаже някого, първо му взема акъла. После онзи се наказва сам. Идиоти.

така е, господ е наказал поне 2 милиона българи, които гласуваха за мен, а аз ще ги донакажа с литературните ми словоблудства и най-вече ужасяваща некомпетентност!

да сваляш котка от дърво е като да вадиш риба от подмол

що не съм котка в София

Бързо, бързо в Борисовата градина е забелязана катерица на високо дърво! Викайте хеликоптер да я сваля !!!

Днес хеликоптерите не летят! Духа вятър.

И двата ли не летят :)))

Ами като се сравняваш с котките по права и задължения,що не излезеш гола на улицата през марта за да те плющят на воля 10 улични бараби котараци цяла седмица ,пачавро правозащитна??

Защото си плащаме, а кой ще плати за котето???

Ето, за това искат увеличение на заплатите

Много злобни и нещастни човечета има на този свят. Понеже който мрази животните не обича и хората, затова като видим и човек в беда също така реагираме - с учудване и злъч защо трябва да се намесим и да помогнем. Образовайте се малко с Анимал планет и др. ТВ- вижте какво правят по света за животните. За хората е ясно.

да ти имам образованието

Образовайте се и Вие. Чудни предавания има по Енимъл планет за това как котки се качват и после слизат от дървета. Напълно бесплатно. Виждали ли сте котешки скелети по дърветата - аз не!

Прегледах си поста и бързам да се самопоправя: беЗплатно

Моля? Правилно ли прочетох? Наистина ли съветвате хората да се "образоват" от ТВ канал? ГОУЕМ СМЕХ! Екофашистите гледат по цял ден цизър милан и другите лайняни риалитита по енимъл планет и се имат за големите разбирачи от животни, а всъщност грам не знаят нищо за биология, екология и животинско поведение.

За кво ревете за заплати ,нови кубинки и униформи,бе отрепки- за да сваляте котките на откачените бабички по дърветата ли?Айде сега ,които го измисли това ,да се бръкне в своя джоб за бензина на пожарната и надника на милицинерите!

Булгаристан - държавата на малоумниците и циганите... Има ли все още някой, на когото не му е ясно защо нормалните млади хора избягаха (или ще избягат) от тази кочина?

Чисто биологически котето щом може да се качи на едно дърво - може и да слезне от там. Защо е впряган немалък ресурс да се "спасява" това коте??? Айде да ловим птички на земята и да ги пускаме в небето с хеликоптер ... За това ли отиват мойте данъци???Защо има бездомни животни??? Виновните ще бъдат ли наказани???

А на бас, че точно ти не си внесъл и лев данък! Щото точно такива най- много реват! Като циганите!

Благодаря Ви за съмнението, но НОИ не ми оставя шансове. Иначе с удоволствие не бих плащал, особено като гледам за какво се харчат данъците ми.

БОКО ИМ БЕШЕ КОМАНДИР ЩЕШЕ 16 ЧАСА ДА ГО СПАСЯВАТ.