Огън пламна край Драгоман, хиляди декари горят край Сливница

Пожари горят в района на Драгоман и Сливница. В Разград пожарникари гасиха треви и храстовидна растителност, пламнала до гъсто населен жилищен район.

Обратно в новината

Коментари - Огън пламна край Драгоман, хиляди декари горят край Сливница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

причините: 1.Два дни горяха ниски треви и никой не се опита да ги изгаси, при положение , че има пътища за пожарни коли. Пожарните дойдоха след обяд на втория ден , когато пожара обхвана иглолистната гора. 2.Военният хеликоптер дойде и гаси за около час време и изливаше водата по камънаците а в пламъците на горящите дървета. 3.Очаквайте още пожари ! От събота е открит ловният сезон за прелетен дивеч и не чакайте навъдилите знайни и незнайни ловци да пазят природата, за тях е важно да напълнят раниците с дивеч и да покрият разходите си по лова.

Всичките тези пожари са дело на ЦИГАНИ ! Които после " берат " дървесината на обгорелите дървета за да я продават .

кодът за ,,пожар,, бе подаден??? ние ,,изпълняваме,,!!! чудя се дали тази информация не трябваше да е ,,секретна,, и съответните само служби да я използват???

Пожарникарите в страната са толкова малко, че като гледам как с един противопожарен автомобил идват само двама бойци. Някога служех войник като пожарникар в София. Бяхме не по-малко от пет бойци в кола. Тогава доста предприятия работеха, имаше голям брой сеновали. Пожар след пожар...и то все значителни. Гасили сме скад на "Булгарплод" - Слатина, сеновал с над 20 000 бали и спасихме съседните два с по още толкова. Сега като гледам новите европейски пожарни коли масово аварират. Чувам, че този проблем не е само у нас, а и в други ЕС-държави. На едната марка коли отказват масово спирачките, при други не може да се вкючи помпата, "изхвръкват" кардани, чуват се несвойствени шумове в диференциала, спукват се цистерните за вода и ред други. Един нов пожарен автомобил стува на данъкоплатците около 600 000 лева.

Ице новите не са като стареца ЗиЛ - 131 безотказни и прости в обслужване... Нови времена -нови правила!!!

пак путин. аман от този смотаняк!

Цялата държава гори

не се притесняваи!!! имаме си ,,пожарникар,,!!! я си представи че премиерът ни беше ,,сутениор,,??? сега поне ,,гориме,,!!!

Ами скоро четох, че преди може би 20-ина дена изтече мораториума за износ на дървесина. Ето го и резултата. Последваха един след друг пожарите. Дървената мафия е в действие.

Като чета новините явно само в Крумово са останали вертолети и всичко останало е заминало за скрап.Егати и армията дето я имаме :).Какво да се прави - 2 вертолета ще спасяват цяла България.Един при наводнения и един при пожари :).

Не знам как ,някои хора си въотбразяват ,че могат да бъдат възприевани на сериозно..при подобни игрички

Pesh0

Ако искахте , да опазите горите , трябваше да гласувате закон , че само държавата , има право да сече в опожарени гори .

Защо държавата не взима никакви мерки срещу тези нарочно направени пожари?Защо по времето на Живков нямаше такива пожари,а сега се правят на ощипани,че не се знае кой е направил пожара и дали е умищлен.Пълни смешници,защо не видете кой печели от тези пожари?Всичко се знае кои унищожават страната ни безнаказано,но никой не прави нищо.

....Само не обвинявайте цензурата в така наречения ....."тоталитаризъм" ....многократно повтарян (поради беден речников фонд) от един веселиновски пигмей,незнайно как станал и професор,впоследствие и "доктор" и най-накрая прецидент....разрушил икономиката на страната ,ловейки като последен бракониер риба с голи ръце в ...."мътни води"! Аз съм но 60,не помня такива пожарища и наводнения (без това бедствие въ Враца)....въпреки ,че навремето масово се горяха стърнища след жътва.... Днес е ежедневие ,защо и как се палят тези гори ,както и КОЙ ги пали.... Времето не е наше ....ТЯХНО е ,на ....УНИЩОЖИТЕЛИТЕ на България !