Пожар във варненски дом за възрастни: Един загинал, 7 в болница, десетки евакуирани

Една стая е изцяло изгоряла, като обитателят й е загинал. Предполага се, че огънят е тръгнал оттам

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама като знаеш какви хора ще обитават сградата, връзваш климатиците директно към тока, минимизираш всякакви потенциални заплахи. Ама де тоз акъл?

Човекът е бил със сериозни психически проблеми. Защо е приет там?

Най-приятната смърт е човек да умре в своето собствено легло. Така наречената естествена смърт. Без страх и без болка.

Баба и дядо са на 76 години и двамата не знаят какво е болест или бастун. Но всеки ден до обяд се трудят в двора или при животните. Нещо като фитнес на село. Наборите им отдавна измряха ,някои в ужасни мъки от заболявания. Аз също съм активна и не познавам болести. Не съм влизала в болница от раждането си ,а в аптека от 15 години. Хосписа е ужасно място. Ядене , телевизия и спане.

Спешно идете на преглед. Едновременно с това, отворете някой учебник по граматика. :)))

"Ценностите" на еврогейското общество и "цивилизация". Когато човек не може повече да работи и да бъде изстискван като лимон и е в залеза на живота си, бива настаняван в ей такива домове за да бъде унищожен физически, защото вече нищо не дава, само взема. От джунглата не са мръднали ни на йота.

Някой изрод напляскал шест минуса дотук. Щото истината е много болезнена.

директорката там, вълева, е гербаджийска брантия, домъкнала се във Варна от разградските села. Не е чудно, че всичко, до което се доближи изгаря.

Не е вярно! От "Мутри вън" е! Пак жалки опити за лъжа и манипулации...

Всички домове са за ПРОВЕРКА! Плащат се по 700-800 лева, а хората са оставени на произвола на съдбата! Толкова ли трудно беше да му се обърне подходящото внимание - сега нямаше да има жертви!

Тъща ми беше 4.5 год в хоспис с тежка деменция, първите няколко месеца ходихме по различно време умишлено да ги хванем собствениците в издънка, не можахме. Има разбира се дребни неща, които можеха да са по-добре, но да не бъдем максималисти. След ужасните две години, които преживяхме покрай заболяването, там намерихме покой, зимата на топло, лятото на хладно, три основни и две допълнителни хранения, медицински грижи. Доста пари изсипахме, женицата беше дълго време в кондиция. Тъй че не им гледай в канчето на хоспис ите, необходимо зло са и никой не е застрахован, че няма да стигне до там. Простото правило, когато тръгнеш да търсиш удачно място за близкия човек е, когато влезеш в сградата без предупреждение да усетиш обстановката,персонала да бъде неподготвен, усетиш ли да лъха на урина продължаваш към следващия. Ние успяхме от третия път, не ни беше най удобния но пък не мога да си кривя душата и да плюя по хората, срещу 700 лв получихме необходимите грижи.

А двата, които не ти харесаха? Продължават да си работят и да прибират парите на наивниците. Точно за това трябват ПРОВЕРКИ, а не всеки да проверява сам с парите и времето си. Мисля, че се разбираше това от горният ми коментар. Между другото, деменцията се лекува. Домовете са изключително подходящи това да се случи, но никой няма интерес да го направи.

Не се лекува приятелю, за жалост. По някое време започва невинно, отнема повече от година докато осъзнаеш, че нещо не е наред. Посещаваш първо невролог и стигаш до психиатър, като направят ЯМР и истината лъсва, когато направиш контрола след година разбираш, че злото е дошло и на твоята глава. След поредица от беди, пожар, наводнение, изчезване на депозити за черни дни, изчезване на важни документи, агресия, минали са още две години ти стигаш до неизбежното и тежко решение да оставиш родителя, който те е създал и отгледал друг да се грижи за него срещу съответно заплащане. Винаги съм се чудил какво чудовище трябва да си, за да оставиш майка си или баща си на чуждо място. Трябва да ти дойде на главата, за да го разбереш, колкото и да ти обяснявам, ти няма да ме разбереш. Успешен и спокоен ден!

не знаех, че като включваш и изключваш климатика, може да предизвикаш пожар.

Може да е решил да запали климатика с клечка кибрит ?

Неведоми са пътищата божии на тъпотията и невежеството - може да постигнеш велики неща!

Радев, Нинова, Мая и Слави са безбожници и са прокълнати!

Идиот!

Абсолютно вярно! Това е самата истина. Колкото и на някои хора да не им харесва.