Коментари - Русия е в траур за жертвите на пожара в Кемерово | dnes.dir.bg
назад

Русия е в траур за жертвите на пожара в Кемерово

На територията на цяла Русия знамената са спуснати наполовина. Културните учреждения и медиите отмениха развлекателните мероприятия и предавания.

Обратно в новината

Коментари - Русия е в траур за жертвите на пожара в Кемерово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

64 души, около две трети от които деца. Броят на безследно изчезналите се уточнява. Чакайте малко какво значи две трети - нямаме ли точна бройка?! Това е безобразие. Какво значи безследно изчесналите се уточняват?! Може ли един човек да е безследно изчезнал в следствие на пожар и да се крие след това?! ПРОСТО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА НАЗОВЕ ИСТИНСКИЯТ РАЗМЕР НА ТРАГЕДИЯТА.

от 2 дни наблюдаваме най -големия цинизъм,който се е случвал загинали 41 дечица,а бездетния запад никакво съпричастие поне да бяха изчакали с политическите поръчки на терезката личи си ,че нямат никакво отношение към хората а само чи четкат собствения егоизъм толкова ни отвратиха ,а така бяхме отворени и ние и руснаците към тях

ми в тоя ред на мисли, россия обяви траур за 40 души в кемерово, а за 200 жертви в сирия непричом!? ааа, сетих се! там их неть!

се мълчи - или се заключва темата, както беше направено за дете на министър. става дума за 41 детски живота. обаче не, пак трибуна за кого ли не. сори, че го казвам.

нечовеците от запада са мнооого доволни

че си прав е налице - никакво изчакване поне от приличие, чудене кой и дали да прати телеграма със съболезнования и валящи новини за гонене на дипломати. плюсът е от мене.

Айде по-леко с драмутургията и да не смесваме понятията. Гоненето на дипломати е реакция на руско престъпление извършено на територията на чужда държава за което Путин е директно отговорен. За никаква 'русофобия' не става въпрос, а само за пълна липса на доверие към кремълския режим.

е главния заподозрян. Скоро ще има и позиция на руската страна за действията на ЧУЖДИ ЗАПАДНИ СЛУЖБИ участващи в това престъпление.

Иди се прегледай!

Когато мислиш за печалба и пренебрегваш мерки за сигурност, се случват и такива трагедии. Това не е единствен изолиран случай, и в България е същото. Паметникът пред пързалката на загиналите деца в дискотеката Индиго, ще напомня за нечия небрежност - така и не се разбра чия. Гледах човешката реакция на Путин - веднага разпореди задържане на собствениците... Жалко за загиналите хора!

'човешката реакция на Путин' - при посещението му в Кемерово на площада нямаше жива душа на 15 метра радиус от слънцеликия..

Жалко за хората виновните да бъдат най-строго наказани както искат руснаците . Да си припомним и жертвите от Индиго защото у Нас нямаше наказани ! Украински блогър си направи жестока шега и пусна слух, че загиналите в Кемерово са 300 . Блогърът Евгени Волнов е прозвънил моргите в Кемерово, представял се е за сътрудник на руското Министерство за извънредни ситуации и е искал да бъдат освободени места за над триста тела. Потребителите на социалните мрежи заподозряха Волнов в създаването и разпространяването на слухове за гибелта на стотици по време на пожара в търговския център в Кемерово. Самият блогър публикува на канала си в ютуб няколко видеа. На първото от тях става ясно, че прозвънява моргите в Кемерово, представяйки се за майор от Министерството на извънредните ситуации. После иска да се подготвят места за над триста тела на загиналите при пожара. Служителите на моргите отговарят, че нямат физическата възможност да поберат толкова тела. Един от тях разказва още, че вече е говорил с друг сътрудник на министерството, който е предупредил за прием на 60-70 трупа. Тогава Волнов веднага нарежда тази информация да се разпространява никъде, особено сред медиите.