Изгоря покривът на емблематичната спирка Вишнева в София

Най-емблематичната, най-чаровната, най-уникалната и любима трамвайна спирка на софиянци е в пламъци.

Обратно в новината

Коментари - Изгоря покривът на емблематичната спирка Вишнева в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди малко минах от там ! Май не само покрива е горял. Охранява се в момента и дано Фандъкова се сети , че това също е част от историята на София и я възстанови !

е особео важна за другарите от БКП. Там Другарите Сергей и "Сергей" караха влака, пардон - трамвая, по пътя си за спечелване народната любоф.

Колко трябва да си ограничен, за да пречупваш станалото през призмата на политическите си пристрастия!

Като гледам какви са ги отнесли и ГЕРБ, и Борисов, и Фандъкова по-надолу.

Абе дебил тъп,това ми е в махалата и ако съм сигурен,че е от клошари още от утре почвам да ги гоня с песа из цялата гора. Тия идиоти си палеха огън около бившето лятно кино,около Семинарията. Но може те и да не са виновни,а тия дето пушат там трева.Около кантона и на детската площадка.

Къде е тази спирка бе? кореняците. До пл."Журналист" ли е ?

След :) вътре в горичката :)

Отивайки с трамвая след Журналист към бившия Дворец на децата в ляво....Останали са толкова малко хубави неща от предишна София с които са живели много поколения софиянци:(((((

Бившата кръчма "Тенекиите" знаеш ли я.На 50 м надолу по Арх.Миланов.Или посредата между "Велчова завера" и "Журналист" Иначе е чудно место за почивка.Едно време чешмата която е там беше към рилския водопровод и народът си пълнеше вода там.Там даже живееха тези които поддържаха линията на трамвая.

кво сте хванали с Корни, вижте ЦЦ със шесте апартамента. То много бе - може ли да се сравнтяват с жълтите стотинки с които Корни се налапа като изпълнителен директор на Техноимпекс и го приватилизара, а Техноимпортекспорт - който се занимаваше с търговия на дрога и оръжия - тя пак като шеф на Борда на директорите на двадесет и пет години го приватизира. Знае Костов кой къде да постави!!! Ама мълчат и не русдождат! за нашите хора за сина на първата дама втора Радева - нейният син също в САЩ, както и отрочетата на всички депутати ха-ха.

гледам и модераторчето днес, се изявява като писател

а какъв проблеми си решил ти селянино - само лапаш. Дори тук не си плащаш данъците. Половината селяни ги плащат по месторождение. Тази спирка е мила на истинските, тук родените софиянци. Тъпак!

Не обиждай селяните :) Ако му кажеш , че е селяндур вече е друго :) И той си е точно такъв ! И аз не съм от София но къщичката колко пъти съм минал покрай толкова пъти ме е кефела и ми е навявала спомени от моето дестство :) Не само в София има подобни къщички :)

Някой не си е ъпдейтнал опорките

Абе всички проблеми на София сме решили, всичко е наред, като тиква на плет, че опрехме до глупости като бараки некакви, спирки старухански и прочее... Изгорела, че се турне нова и това е. Гледаме напред, държавата се управлява твръдо и сигурно, и въобще не ми пука какво вислите по въпроса за износа на магданоса. Ми ти се тука тръкалят некакви пустиняци пак да протестират...

Истински ГЕРБер и Боковист !!!

Човек да се неначуди. Пак управлява Бойко Борисов. Тока по-скъп от преди две години, а по площадите вече никой не се пали. А тогава се палеха всеки ден. Много интересно.

Новоперчещия се софиянец няма как да разбира от тия неща и за него всичко е ''бараки и спирки''.. Жалко е че не сте живели в София, не я познавате като такава от преди години и за това сега стъклените грозотии ви привличат...

да се върнем 1950 година. Ех, какъв живот!

Не съм кореняк , но мразя бетон , метал и стъкло ! Като видя мол или други подобния "творения" на новите архитекти ми се драйфа ! Винаги съм се впечетлявал от старите сгради и като видя стара сграда която е занемарена ми се къса сърцето !

Къщичката е запалена от надрусани наркомани, които бродят из парка и нощуват там през нощта ! Паркът е пълен с травестити, наркомани и други извратеняци !!!Вечер, а вече и денем си е страшно да се разхождаш там !!! Къде си ХИТЛЕЕЕЕЕР ????

Ако на мястото на къщичката изникне някоя "лафка" ясно кой я е запалил. Фандъка явно е продала мястото на някого.

Точно така е станало. Няма как да е иначе. Разбира се. То е очевидно бе. Няма как да е иначе. Разбира се. Разбира се.

А Фандькова хочеть там мавзолей построить- я это точно знаю, как всех софиянок-старушек.

Това е работа на "умните и красивите" проетестъри. Те така унищожават всичко, което им напомня, че България има история. Запалили са го по евро директиви, след като са се надрусали до козирката.

:)))

А, Костов е виновен!

от дупките! Помним как Кошлуков запали Партийния дом и изперкалия "доктор" който го насъскваше като бясно куче! Помним оня Бакърджиев, който събори мавзолея с взривове. Помним унищожението на "Балкан" от Костов. Просто помним!!! Пожелавам ви на всички отново такива времена на фашизъм, реваншизъм и гнет.

Палят я за да може утреда направят паркинг на нейно место! Всичко е за пари!

Жалько наистина, хубав къщичка было, а всичко това е защото да се унищожи всичко хубаво създало се с помощта на СССР по време на народната власть, за да нямат работещите людьми къде да отдохнат после тежкия работен день, защото тогава люди работали за себя, а сега за кого - за една шепа мошенници !!!

Александрович, хич не ти върви руския

както гласи една телевизионна реклама. Никъде няма да ходим, тук си оставаме - тук в България, в София като Корнелия Нинова. Ама верно бе, той синът и в най-скъпия и престижен колеж в света - Бъркли - ама има бол пари дава.Пък ние знаем и си траем, само минуси дращим.

На ЦЦ честният с 6 апартамента нали щерка му завърши в Англия? Ама гербозомбитата това не ви касае

ГЕРБ е европейски ориентирана партия. Нито плюе по ЕС, нито иска да излизаме от него.

път широк - кеф ти Русията, кеф ти Сев.Корея - там където стъпи комунистически крак - трева не никне.

Това , което посадихме при социализма, вече 30 години не може да изсъхне, сельо тъпи !! Жалко е ,че има толкова прости и невежи българи като тебе, които ще я затрият до 20 години !!

Ако го нямаше цоциализъма и не ни крадеше СССР, щяха да ни трябват векове да унищожим постигнатото. Преди Втората Световна Война, в България е било пълно с гастърбайтери от Западна Европа, които са работили на българските ниви.

къде има общини управлявани от нас-комунистите? Няма да замина през Терминал2 - тук си оставам, да променя нещата.

добре, но може ли без палежи и безредици? и аз само питам.

много лоша бе. Колко му е да се управлява половин България!!! Всички у Софията - всеки ден се регистрират повече от 100 возила тук. Ама нищо не прави бе! Не че има съпротива, лъжа е, че искаме от тук да почнем, както бат Бойко почна - първо кмет, а после премиер. И ние можем. Ама имало завод за боклука, що да не го опаковат и разнасят като подарък, ама имало метро - аз лично не ПОЛЗВАМ МЕТРОТО НА ФАНДЪКОВА - протест, както и не ползвам магистралите Бойкови - само тези останали от комунизъма!

Не знам кво ползваш, но МИЛИАРДИ ПАРИ ИЗЧЕЗНАХА, а насреща е ТОТАЛНА РАЗРУХА. В Цялата Държава

десетки милиони!

Нито общината нито МВР вършат нещо полезно за гражданите. Само мислят как да събират пари

Дай да ги затворим! До месец ще се задавиш в собствените си боклуци.

Е явно според теб те служат само за събиране на боклуци. Апропо тази дейност в София я вършат частни фирми

Ще последва съдбата на ЦАРСКИТЕ КОНЮШНИ. Юрданкъ не се церемони вече. Направо почва да пали наред

Общината събира данъци, такси, синя зона... Да видим сега като трябва да даде пари за ремонт дали ще го направи /в близките няколко години/. Спирката е най-красивата в София, дано я оправят.

голям бирник. Всъщност средствата които постъпват съвсем не са малко от всички видове такси, които обикновения гражданин му се налага да плаща ежедневено, ежемесечно към бюджета. Не просто да даде пари за ремонт. Да се хване и да РЕМОНТИРА спирката. Да видят хората че има отношение и за града се работи, не просто да се подхвърлят пари и обещания. Не някакви комисии сега три месеца да подхвърлят един на друг отговорност. И като дойде зима да почнат да я правят криво-ляво.

тази спирка-къщичка не е създадена при комунизма селянино! Няма да ви разрешим да съсипите нито Народната банка, нито Двореца, нито емблематични министерства като на земеделието, нито Народния театър, нито Съдебната палата, която си хареса принцеса Людмила - да не са създадени при комунизЪма?

...гражданите настояват "център за градска мобилност"...ха-ха...това е една от най-активните общинска хрантутница,ръководството на която е научено само да лапа и граби,не да дава и прави

унищожава всичко хубаво създадено при комунизма. Целта е ясна. Да се скъса с миналото и да се насажда омраз в обществото, да се манипулира историята и се изкара комунизма деспотично робовладелско общество. Така се отстраняват пречките пред мъртвородената демокрация.

" и се изкара комунизма деспотично робовладелско общество"

Що лъжеш бе? Ваште дрогаре искат да очернят властта и правят всякакви провокации масирано. То е ясно като бял ден.

Определено някой има интерес към мястото и къщичката е запалена за освобождаване на терена...

може да каже, че и тук има реституционни желания.Тази спирка-къщичка е на повече от 70 години - или е на общината или на градския транспорт, който също е държавен. Абе комунистите хвърлиха във въздуха огромната ЧЕРКВА, убиха повече от 200 души и 500 раниха, та сега за една къщичка - напрежение трябва да има!

Нещо се бъркаш ! Градският транспорт е общински , а не държавен !

ако комунетата са подпалили къщичката, т.-е. платили за нея на някои клошар за който 50-100 лв. са заслужавали престъплението. Искат да изкарат ама много лоша Фандъкова - ама няма да успеят. Дори и новопристигналите "софиянци" си харесваме кметицата. Както с подпалването на крана. И какво доказва тозди урод-"паметник", ако го нямаше - нямаше да имаме история?!

За какво да я харесвам кметица ?! Откакто е кметица нищо не е направила като хората.Едни велоалеи не може да направи като хората и редовно идиотите ги ползват за паркинг.А за ремонтите които прави въобще не мисля да го коментирам !

Някои помним и времената на Софиянски. Помним и времената на Янчулев, когато кратерите по софийските улици получиха нежното наименование "янчулевки". СО си работи повече от добре, като се има предвид, че 50% от сегашните "софиянци" плащат данъците си по месторождение, а за СО оства само глътка студена вода.

Освен, че Фандъкова подпали къщичката от детството на софиянци, ходи и лично паркира колите на идиотите по велоалеите!

Ти си кръгъл идиот. Наистина особено новософиянците си харесвате Фандъкова - затова е и кмет. Но София не се управлява с празни приказки и хвалебствия, за каквито услужливите медии непрекъснато й дават трибуна. А проблемите ги виждаме и през информационната мъгла. София се управлява лошо и така ще е, докато възхвалявате кметицата си и цялата местна власт. Лошото е, че вие решавате, а за разлика от нас, не ви пука какво става с града.

Дойдохме си на темата, т.е. отместихме темата за къщичката и платените писачи започнаха да рекламират дейността на кметицата и да политизират събитието.

Абе важното е напрежение да се помпа, ясна е работата...клошари дъра-бъра... Неубедително.

Да бе, клошар.... Не че някоя мутра е хвърлила мерак на мястото....

Да не се окаже, че и тук има реституционни и застроителни претенции?

И аз имам същите подозрения, прецеденти - много.

аз съм стар софиянец и помня къщичката от най-ранното си детство. Тя стана повод за детските ми фантазии. За мен Царската детска градина, която никой не си спомня - с локомотиви, самолети , които за нас малките бяха почти като истински и се катерихме по тях, люлки, пързалки Докторският паметник с градинката около него, пикаещото момченце - това беше за мен София. Сега наслагаха в градината някакви "паметници", които плашат децата и никой не смее да ги пипне - това са шедьоври - паметници на изкуството ха-ха.

vasil

За пикаещото момченце не си спомням,но голото момченце с кратунката и патетата,от чиито човки излиза водата на чешмичката пред "Кристал" си спомням много добре.Момченцето с кратунката сума време беще изложено за продажба в антиквариата в сутерена на ъгъла на "Московска" и "Раковска" откъм страната на Столична община-на има- няма 100 м от нея.

Не съм кореняк , но когато е видях за първи път събуди възхищение.Страхотано къщичка и винаги ме е кефела и ако не я възстановят ще е кощунство :) Какво му трябва на човека - една такава къщичка в гората и пейките около на които да си пие биричката с приятели :)

Фандъкова не взима решенията в Столичната община. Орлин Алексиев дърпа конците и разни други елементи покрай него

Бавно,но сигурно България се завзема от ИДИОТИ и ОЛИГОГРЕНИ. НОРМАЛНИТЕ се спасяват през ТЕРМИНАЛ 2.

къде ще идеш като излезеш през терминала?

Подобни настоятелни искания, могат да имат само хора, отдавна откъснали се от действителността. Учудващо, че не са искарали Фандъкова виновна, че не е предотвратила пожара.

Не сме откъснати от действителността,а искаме някои хубави неща от миналото да останат неразсипани от настоящето! Истинските софиянци помним и други красиви места от столицата ни,преди да бъде завладяна от селяните с техните простотии!

Фандъкова не е виновна, че клошарите се ширят около спирката, но със сигурност ще е виновна, и тя, и всички управници на София, ако на мястото на култовата къщичка се пръкне някой частен обект!

На нероден Петко, вече му шием костюма за абсолвентския бал.

Ти май живееш в паралелна чалгареалност където хубавите неща са забранени ! Горещо бих ти препоръчал новият сериал по HBO Историята на прислужницата ! Тъй като знам колко много "четеш" не ти препоръчавам книгата по която е правен сериала !

А някои "вишисти", дори не са разбрали написаното.