120 сгради пострадаха при голям пожар в Ростов на Дон

Сто и двайсет сгради, от които 98 жилищни, пострадаха при разразилия се в понеделник голям пожар в историческия център на град Ростов на Дон, Югозападна Русия.

Обратно в новината

Коментари - 120 сгради пострадаха при голям пожар в Ростов на Дон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Пожарът избухна в ДЪРВЕНА КЪЩА в центъра на Ростов на Дон С НАСЕЛЕНИЕ ОТ 1,1 МИЛИОНА ДУШИ" !! Егати дървената къща!!

и ние имаме дървени възрожденски градове. А за презастрояването на новите квартали няма да говоря. Да пази господ.

по долу малоумници се загрижил как е във или извън Москва.Абе като не сте ходили поне видяхме как е по време на Купата на конфедерациите /малкото световно/-Сочи, Казан Питер -доста хубаво като булеварди инфраструктура паркове, , високоскоростни влакове сапсан, пътища, хотели стадиони и прочие.Същото е и в другите градове .Така че вицове не ми се слушат.Иначе ако ви слушат вас Русия нямаше да правят световни първенства олимпиади и прочие. А ние кога ще организираме поне махленски мач на някой допотопен стадион.Щото Скопие беше домакин на ман. ю-реал а ние на бистришките тигри и уевски

Град, колкото София. И дървени бараки в центъра. Какво ли е в покрайнините? Да не говорим за малките селища. Там не знаят какво е шосе, улица и тротоар.

иди и виж сам.ама нямаш пари за там.Дървени бараки в които живеят хора има в САЩ ,а тук става дума за "исторически център".Ама ти нали не си излизал от твойто село.

Виждали сме им "прелестите"-имат вехтошарници и от преди войната...

Обетована тема за съществата с една клетка в главата и литри жлъч в устата.

От 19. век в Русия е постигнат удивителен успех в кретенизирането на населението. Това е причината за всички бедствия и липсата на развитие.

Шило

Ако е така, явно е заразно, щото здраво си прихванал.

Заразно е само за руснаци, мелези и рубладжии. Само те могат да съчиняват тъпотии, на които никой не вярва и да стават за смях.

Тези хора нямат потенциал за развитие. Могат да рушат, крадат и лъжат, но не могат да изработят нищо свестно.

Дървена къща в центъра. Що за град!

Шило

За исторически център, не си ли чувал?

Шило

Явно, тоя с минуса, не е. Ама какво ли се учудвам? А бе, тролчета, разходете се малко из Европа. Посетете поне Амстердам.

Историческа барака. Невероятно! Сигурно такива "исторически" кочинки има безброй.

България, в отличие от Русия, няма амбиции в световната политика, не се въоръжава и не представлява заплаха за интересите на други държави. България няма "пети колони" в чужбина и не води информационни войни.

Шило

За разлика от България, Русия не си е свалила гащите.

Ето това е днешна "велика" Русия. Пожари, наводения, престъпност, падащи от небето самолети, потъващи на дъното на океаните подводници, грохнали, димящи самолетоносачи.

Ето това е "европейска България" - убийства с нож от малолетни посред бял ден; глутници кучета в столица, които разкъсват старци; конски каруци по централни булеварди, както и изпражнения конски и кучешки навред; стари трошки паркирани по жалки останки от зелени площи; омазани тротоари; всекидневни побои между шофьори; старци убивани и ограбвани по селата. И вярно!!! подводница,която не потъва, защото стои на постамента във Варна.

Това е жалък опит за охулване на страната ни. В сравнение с руската кочина, България е китна градина. Хората в градовете не живеят в птичарници и по селата - в дървени бараки.

Шило

Без много зор, тези етикети можеш да ги лепнеш на камара други държави. Вкл. и САЩ.

САЩ - не. Това е смешно. Но в Африка, Пакистан, Мианмар, Венецуела, Куба - да.

кво да кажем тогава за завършеното гето САЩ -дето всеки ден го има това +ежедневните убийства от "хубав живот",70 млн.гладни купоници годишно чакащи държавата им даде нещо , блъскащи се с кравевози и потъващи "супер бойни разрушители" с изчезнали и удавени моряци, авиация 2/36 от която не може да лети щото нямала резервни части и още доста изнересни факти загетот САЩ.А за БГ не ми се говори въобще.

Ово е реновация! Абе там противопожарни закони, няма ли? Как може единичен пожар да обхване 120 къщи!? Това да не е централен Лондон (големия пожар) от края на 19-и век? 21 век сме, все пак.

на Байконур бяха открит казармен тип ???

Велика държава, велики пожари. Каквато държавата такива и къщите.

миналата година в Хакасия, Русия изгоряха 120,000 сгради. Който е ходил в Русия извън Москва, знае, че повечето хора живеят все още в дървени къщурки без вода и тоалет. Повечето от тях са строени още преди революцията 1917-та, дървото е изсъхнало и пламва от нищото. Русия....

А МОИТЕ БРАТЯ В АМЕРИКА И БОБЪРИТЕ В КАНАДА ДА НЕ ЖИВЕЯТ В ТУХЛЕНИ КЪЩИ ??? .... ЗАЩО ДЪРВЕНИ КЪЩИ ? ... АМИ НИКОЙ НЕ ИЗКА ДА БАЧКА ДЮЛГЕРИН :)))

Бай Ставри

Ти виждал ли си руска копторка и какво ще ми я сравняваш с еко-американска дървена къща? Руската копторка е печка около която има стени, под и таван. подът е на две педи от земята, а отдолу е пълно с мръсотии. Вонята е навсякъде. Кенефът е дупка в земята на двора при прасетата, водата я носят с ведра

Посмали, Манго!

нали не бъркаш Русия с столичния квартал Драгалевци и Симеоново. Наистина там е септични ями.

големи пожари има в Португалия. Пак ли путин е виновен!?

Когато Путин отиде на посещение в някой град, кварталите със стари дървени вонящи къщурки ги покриват с транспаранти на хубави боядисани сгради и готово. Мизерията в Русия я няма

Путин да не е Стиви Уондър, та да не може да различи транспарант от реална сграда? Смешно!

ПАК СПОРЕД РУСКИТЕ МЕДИИ ПОЖАРА ТРЪГНАЛ ОТ ИЗОСТАВЕНИ КЪЩИ САМО ЧЕ НЕ БИЛИ ТЮТЮНЕВИ СКЛАДОВЕ КАТО В ПЛОВДИВ В КОИТО ЖИВЕЕЛИ КЛОШАРИ , А ПРОСТО ИЗОСТАВЕНИ КЪЩИ :)))

"Пожарът избухна в дървена къща в центъра на Ростов на Дон с население от 1,1 милиона души." Така построено, изречението внася не двусмислие, а трисмислие. Не е ясно дали фразата "с население от 1,1 милиона души" се отнася до дървената къща (впечатляваща къща!!!), за центъра на града (но все пак Ростов на Дон не е Москва) или просто за града (което е вярното, но за незапознатия е неясно поради словореда).

Шило

А, това остана- умишлен палеж. Ако е така, извършителят трябва да бъде обесен.

На путя приятелите не ги стрелят

Истината е, че руската провинция е дървена - спокойно може да се каже, че някъде живеят в 19-ти век. Романтично е донякъде и интересно, ако си за малко там. Но иначе...

"възпламеняване на битова техника." и така над 20 ОТДЕЛНИ ПОЖАРА за последните 18 месеца. Фирмата която си е харесала терените в центъра на Ростов на Дон им е предлагала смешно малко за парцелите и след отказа на собствениците открито им е заявила, че е по-евтино да ги подпалят отколкото да им платят колкото струват имотите. По време на пожара се оказало, че няма достатъчно техника за гасене, а в района ХИДРАНТИТЕ СА БЕЗ ВОДА.

реката е на 300 метра.

Фейк новина! Не вярвам във Велика Русия да стават такива неща!