Евакуираха село заради опасен пожар

Евакуираха хората от най-застрашените къщи в тополовградското село Българска поляна, където пожар обхвана големи площи борова гора.

Обратно в новината

Коментари - Евакуираха село заради опасен пожар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОНЕЖЕ ИМАМ МНОГО СИЛНА ИНТУИЦИЯ,КОЯТО ПЪК МИ ПОМАГА ДА МИСЛЯ ЛОГИЧНО,ТЕЗИ ПОЖАРИ СА УМИШЛЕНИ,НО НЕ В СМИСЪЛ "ПОДПАЛЕНО ЗАРАДИ СТОПАНСКИ ИНТЕРЕСИ",А В ПО-СТРАШНИЯ И ГЛОБАЛЕН СМИСЪЛ "ПОДПАЛВАНЕ С ЦЕЛ ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА ЦЕЛИ РАЙОНИ" , С ЦЕЛ "ПРОГОНВАНЕ НА ХОРАТА" !!! НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ ДОСЕГА ТАКОВА НЕЩО НЕ Е БИЛО?!

Изгорихте я тая територия бе, изроди, гора не остана, морето пълно с лайна и нафта, въздуха още малко само с противогази ще се диша. Е, наядохте ли се, нагушихте ли се?

Уникално красива природа,гора,хълмове край Тополовград.... Кой олигофрен/и пали? Пожари,пожари...в Сакар,в Странджа,Източните Родопи-десетилетни гори стават на дървени въглища. Възхищавам се на пожарникарите-изкараха кошморно лято.Лошо оборудвани,малко на брой-тези мъже дадоха всичко от себе си.Потушат едно огнище,веднага пламва друго,още по-тежко и голямо. Докога?

Кой го е еня ти с каква техника разполагаш! Нали натовските кораби не потъват и както спомена някой - имат нафта, за да замърсяват добре нашето Черноморие. И да - по-добре самите хорица да не знаят - нали знаят колко магистрали се откриват - това е достатъчно. И да не се намери ЕДИНхеликоптер да гаси??? Защо въобще и ще трябва да го поправят - да ги хварлят на бунището, и нас влючително.

Кой го е еня ти с каква техника разполагаш! Нали натовските кораби не потъват и както спомена някой - имат нафта, за да замърсяват добре нашето Черноморие. И да - по-добре самите хорица да не знаят - нали знаят колко магистрали се откриват - това е достатъчно. И да не се намери ЕДИНхеликоптер да гаси??? Защо въобще и ще трябва да го поправят - да ги хварлят на бунището, и нас влючително.

Айде стига с тези искри... 99% от пожарите са причинени умишлено. Преди няколко дни се прибирам в моя град и на един празен участък от пътя разминавам с колата един циганин който върви пеша в най-голямата жега и само на 300-400 метра зад гърба му виждам, че тревата е запалена от двете страни на пътя и огъня се наема. Обадих се на 112 и явно пожарникарите са отреагирали бързо щото на другия ден пак минах от там и видях, че огъня не се е разрастнал. Тъжната ирония е в това, че ако това море от суха трева се бе подпалило първо циганските къщи щяха да изгорят. Пак повтарям... в повечето случаи има конкретно виновни. Търсете ги.

Значи, кара си някой трактора, който хвърлял много искри. Една искра скочила нагоре, чак до върха на бора, заклещила се в игличките и ето ти върхов пожар на 5000 дка гора. От 15-16 г. редовно горят българските гори. Изглежда, преди това тракторите не са хвърляли искри.

И в Пловдив складовете така се запалиха от една цигара 3 едновременно и после още един от прехвръкнали искри и все от покрива.

Все си мисля ...дали съм мнителен...,дали пък тези пожари не правят по-достъпна територията(без дървета и шубраци) за мангасарите идващи през границата....

Защо гори предимно Хасковско? Там дебили ли живеят, та не съобразяват боравенето с огън?

Тази глупост - борови гори под 600 м. н.м.в - са от соц. време. Боровите гори вода не задържат и трева под тях не расте и фауна не се въди много. И глобалното затопляне е факт. Може би е време да се спре засаждането на иглолистни видове под 1000 м надморско ниво. Там трябва да се садят широколистни дървета, под тях ще има трева и животни ще се завъдят.

Най-вероятно тези хора имат само домовете си в това село. Медиите ще ги превърнат в жертви, за да спечелят аудитория, а ББ ще им пусне по 350 лв като земетресението в Перник. На кой му пука за реалния ужас който изпитват тези хора в момента?! Ужаса е, че ще останат без дом, а не за живота им.

- Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той и заместникът му Валентин Ангелов координират на място действията на противопожарните екипи - селския герб-аджия ръководи служители на МВР ? Айде бе.. Особено че 'ръководителите' са далечко от пожара в автомобила с климатик, а онези които гърбят на пожара им е през уя за господата от 'голЕмото добрУтро'

За какви искри от трактор бе пичове, това да не е трактора на дядовците ви от 60-те. Трактора е двукрак. Легенди да искаш. Когато жънат не се пали, а след това се пали. Чудно!

Кви щабове ,кви пет лева, аман от тъпи пожарникари............един самолет и хели не ползват..иначе днес в морето отплаваха някакви военни кораби-нато- маневри и говорят че даже земетресение има около приморско...ами рибата дето я чакаме..., а мъртвите делфинчета,коитом от взривове под водати си губят майкитъе и загиват....

Какво по-напред да правим, ние пожарникарите. Новата ни европейска техника ни предаде от всякъде. "Рено Мидлум" гасне без видима причина пред фронта на огъня. "Ивеко Карго" пък често прави авария в ситемата ва включване на центробежната помпа, цистерната за вода е пластмасова, което крие риск от дефектирането и при пълнене, при високи температури автоматиката отказва и само седим и се чудим какво да обясним на тези изпаднали в беда, разчитащи на нашата помощ. В съседния нам окръг на такова Ивеко са отказали спирачките и за малко не са потрошили сградата на службата. На новити дихателни апарати Дрегер гърмят бутилките с въздух. Бойното ни облекло се износва изключително бързо. Дежурим по двама служители на смяна. Ако стане друг пожар се търсят служители отпочиващите смени... Икуп другипроблеми през послените пет години, изкуствено създадени, разбира се.