Горя сградата на банята в Овча купел

Пожар горя в минералната баня в столичния квартал "Овча купел". Сградата е паметник на културата.

Обратно в новината

Коментари - Горя сградата на банята в Овча купел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко е измислено и се практикува в света на хората. "Ако е допуснато унижоването на паметник на културата, първо се намират виновниците и паралелно всичко се въстановява за сметка на държавата". Само дето тука за маймуните не важи и няма желание да важи. Мда....

Да, да, това е несъмнено работа на говедаря от Кресненското дефиле, дето запали и тютюневите складове в Пловдив

Работата е проста. Стига сте хвърляли вина върху бездомните! Просто терена е добър. Някой му е хвърлил око, но тъй като сградата е паметник на културата и неможе да се бутне,че да се построи там бизнес страда най-лесното е да се унищожи сградата чрез пожар . Да обвинят някой бездомник и...апетитното място да попадне за няколко подкупа и жълти стотинки в ръцете на този дето му е хвърлил око. Просто, както всичко в тая държава.

Не се учудвам в този район около банята живеят клошири. Те спят по пейките, ръсят боклука си на всякъде и обитават банята.

Отдавна има мераци за това място и просто са приложили изпитания трик вече да подпалят, после клошар да намерят и накрая за жълти стотинки да го придобият..

За кмета тази сграда е много ценна, със сигурност, но искам да го попитам за жителите на кв. Овча купел с какво е толкова ценна освен със спомени от преди 20 и повече години. И второ, според вас има ли по изоставени и западнали сгради от паметниците на културата в България. Също като самата култура.

Набедената за кмет мърла що не се появява га в същата сграда се снимат холивудски "шедьоври", които излизат директно на видокасета? Къде е "кметът", когато същата тая сграда е взривявана, палена, къртена и боядисвана в разни безумни цветове, когато паркът се превръща в паркинг за екипите на тези достойни за кабеларка кинематографични образци на бездарието? Къде е същата тая особа, когато дебилите, които ползват плажа в парка, паркират по дърветата, за да си въртят отпуснатите анатомии "на море"? Къде е? Или сега просто ще шитнат терена на някой "високоинтелигентен инвеститор", който ще шибне там едно хотелче (в най-добрия случай) от 30-ина етажа. За доброто на живущите и обществото, разбира се! Както казвам винаги - за еднонещане сме ние, а не те, но явно така ще бъде :(

Дее.. наркоманското свърталище дее.. .

Овча Купел и пребройте повече от 60 служители. Цялата тази нищоправеща глутница е на шиите ни.Построиха нова детска градина, но паркингът към нея е зад нея, защото там е блокът на общинари.Хората изваждат децата за градина в движението на улицата пред градината. Умно, също като палежа.

Що така говориш бе човек?!! Цялата тази пасмина е впрегната да подготвя и урежда разни недосегаеми да си вземат каквото иска срещу едни пари, дето няма да отидат в бюджета на общината.

следващия 57 етажен блок в тихата зелена градина на тази баня.

То целата държава е изгорела под ръководството но ГЕРЪБ, Вие за некаква баня се ядосвате

...Семерджиева,защо до сега банята не е оградена и пазена? Или г-жата не е от тази община? Дали не е тъпа и мързелива тетка ,или е в играта??????

Както му е обичая ,ще оставят да се самосрути ,след това общината ще се събере някаква комисийка по нищо-правене , ще настане съответното кършене на ръце и съжаления и накрая нищо,както си му е реда.След това малка пауза ,едно решение ,че сградата не подлежи на възстановяване и готово.Ще израсне поредния стъклен "билдинг" с форма на призма ,паралелепипед,цилиндър ,конус,пирамида ,модерно , лъскаво ,безлично с много офис площи.В България офиси бол, но индустрия -не , ако не броим шиенето на гащи и потници.,развой никакъв.Ние сме краен консуматор.Нека не се забравя ,че хората в общината са временно на постовете и те трябва да формират средства за внуци и правнуци

Отдавна й бяха хвърлили око.

Сградата трябва да се запази и реставрира. Аз съм влизал и вътре преди години и мога да кажа, че сградата беше уникална отвътре, колкото и отвън. Сега има двуметрови дръвчета израснали в улуците..... Все пак това е символа на квартала. Горнобанската я реставрираха отчасти, банята в Банки също. ПП 6-ти септември е празник освен на съединението и на овча купел, така че чести празник на всички от квартала.

Въф Факултето се разпиляват много знания и творчески умения и беше крайно време изгорялата баня да се реконструира в Офчи университет / Съвпадението с името на квартала е случайно/ . От цяла БГ, даже и от София има голям наплив... Подпалвачите на Банята ако подпалят Язовир Искър ще ги призная за майстори в професията.

Там районът е але-мале. Историческа сграда. Е била. Сега е страшно, буквално страшно, едно открито такова, ама те е страх да минаваш. Самата баня явно е свърталище на наркомани и клошари. Кой има интерес от такова място в София? Явно не са се разбрали кой да открадне терена и да прави 'честен бизнес' там. Дано поне да го дадат като декор за някой филм на ужасите, та измислицата да измести малко реалният ужас.

Сградата е ползвана при снимането на много филми.

Ало, вие от село? Изобщо бил ли си някога в Овча купел? Банята е в стария квартал, а не в комплекса и допреди 10-15 години се използваше по предназначение. Просто в един момент някой реши да затвори кепенците и да я остави на разрухата, както Софийска община прави с всички сгради паметници на културата, разположени на апетитни парцели, за да се продадат после да жълти стотинки на наши хора. А Овча купел има страхотен потенциал. Неслучайно в градоустройственият план на София, първоначално е била определена за курортна зона.

Типично за българите - цакаме се един друг, докато активите поевтинеят, като мислим да надхитрим себе си. Те наистина поевтиняват, и ние живеем в кочина вече 25 години. При това "кочина" е по-добрия вариант, беше по-зле.

Ники

Местоположението е чудесно! Парк, няма презастрояване, отлични транспортни връзки и др. Отзад има болнично заведение за рехабилитация. Чудесно място за СПА хотел на някоя дебеловрата свиня!

Повечето от тези сгради са паметници на безхаберието и абдикацията на държавата! То култура няма , те паметници тръгнали да обявяват ...

"...Няма ранени хора." Само чувството на обществото ни, че в България се ценят, запазват и поддържат паметниците на културата е вече убито! Амин!

Де е столичният....

Красива сграда,но съзнателно занемарена. Отдавна й се точеха и сега я запалиха.Идва момента "бизнесмен" с пръст и половина чело и минало на автокрадец да я усвои.Не се накрадоха!

Клошар с цигара , същия дето запали " Сън сити " на бл. " Христо Ботев също изоставена сграда паметник !

Някой "бизнесмен"е хвърлил око на терена....

Нямаме нужда от подобни боклуци! Да съборят този коптор и да построят модерен спа център!

А какво пречи да се реставрира сградата и да се направи модерен спа-център в нея??? Не знам дали има друга държава, която да не цени и пази старите си сгради.

Пречи на някоя безродна селска мутреса "нейният чоуек" да си спретне хотелче.

vasil

Спа хотел "Стримон"в Кюстендил,сега собственост на сина на президента Първанов е бивш балнеосанаториум на над 60 г.,реновиран и осъвременен доста прилично от бившия собственик.

Общински боклуци, кога ще улесните достъпа до извора за минерална вода? Хората си влачат тубите на 100м заради преградените улици. На Президенството не е отцепено толкова.

Водата не става за пиене, но това не е причината, а алчността на чиновниците да дадат на инвеститори да построят нещо модерно и тази вода да се използва за лечение и отдих!

Същата вода я бутилират и я продават в магазините. Какво значи не става за пиене?!

Според мен е крайно време да я изринат тая сграда и да построят нещо полезно там!

Г000лям глупак си! Не се изказвай неподготвен!!!

Крайно време е мекерета като вас (м.б. е съвсем нарочно) да не си отварят устата, със съмнителна хигиена, за всяко нещо! Ето за това е крайно време! Какво да построят? Някой МОЛ? Някои 250-метров блок? Аман от модерности вече!

от културата ни ще останат само паметниците ,които мафията ще продаде на добра цена .

Ей, няма мира от тия пловдивски клошари. Свършиха ли старите сгради в Пловдив, че се домъкнаха в София.