Само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила пълното унищожаване на сградата, предаде БНТ.

Малко след 10:30 ч. е получен сигнал, че сградата на минералната баня в Овча купел гори. На място се отзовават 4 пожарни екипа и една линейка. Няма ранени хора.

"Пламъци излизаха от първия етаж на сградата. Ние успяхме да спрем да не стигне до втория етаж. Тъкмо се качваше по стълбите на втория етаж когато ние дойдохме и успяхме да спасим доста голяма част. Тъй като вътре няма електричество, се съмняваме, че причината най-вероятно е небрежност при боравене с открит огън.", сподели Димитър Атанасов, началник смяна и инспектор в 6-та районна служба ПБЗН.

Близо час е отнело на пожарникарите да овладеят огнената стихия в старата сграда в Овча купел.

Сградата трябваше да бъде ремонтирана по Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и да бъде превърната в център за изследване на лечебните свойства на водите. Средствата бяха спрени в началото на месец април след одитен доклад на Европейската комисия.

"Сградата е много ценна за всички в квартала и за мен като кмет на района, така че никой не желае лошото на сградата, точно обратното. Всички искаме тя да бъде възстановена по възможно най-бързия начин.", заяви Христина Семерджиева, кмет на район "Овча купел".

Районният кмет добави, че ще бъдат взети специални мерки сградата да бъде оградена и хората да нямат достъп до нея до момента на нейната реставрация.