17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, пилота, като вижда, че не може да се засили достатъчно, защо не набива спирачки... и не включва на задна!? :-D

успешно все още биват експлоатирани пътнически самолети як-40 & як-42 ,живи & здрави

Катапултът няма мощност, поради което самолетът пада в морето!

част от катапулта е пневматичен механизъм който изстрелва на поне десетина метра височина авиатора привързан чрез предпазен колан за седалката и след това чрез автоматично отворил се парашут авиатора седнал в работното му кресло се приземява или върху суша ,или върху водна повърхност, живи & здрави

Човека говореше за катапулта на самолета бе!

катапулта е конструиран да изстреля аварийно вертикално авиатора + - помощник-авиатора; не, не може да се ползва да задвижи до минимална скорост за излитане тежащия тонове военен едно или двуместен самолет, живи & здрави

Абе льольо, иде реч за палубния катапулт на самолетоносача, който осигурява допълнително ускорение при изстрелването на самолета от пистата.

Идеално. искаме още. и без катапултиране на капута вътре.

Отказ на двигателя най-вероятно. Две такива руски цъмбурнаха по същия начин. Риск си е професията. Ще си купят друг, важното е, че човека е жив и здрав!

И на спирачките. Самолета се движи явно под 80 кмч. Между другото едва ли са дледали точно това видео експертите. Това е видео от мобилен телефон.

Е то преди има няма месец цопна и един хамерикански Ф-18 а преди това още няколко.

Да го сменят под гаранция , поради дефект

Абе, аз една бензин-колонка не видях на този самолетоносач. Е, как да фръкне хаѝвана като очевидно му свърши бензиня точно на ръба. Да се обърнат към Марешки, ще избият загубите от удавеното хвърчило.

От няколко години летят и естествено катастрофират.Руският му конкурент СУ57 за сега е само приказки.Опитният образец падна а вторият е недокомплектация заради ембаргото.Един СУ25 беше "фризиран" и показан на Ердоган,нотурците бързо разпознаха измамата.Договорът не стана

Ти тъп ли си? Или мислиш другите за тъпи и не могат да влезат и да проверат че произведените до момента Су-57 sa 6-7..какви 2 броя те гонят мунчо?

Днес бутах с количка по рампата Една торба цимент. На края на рамата торбата с цимент падна като F-35.

Но вероятно с по-добра аеродинамика.

Проблема на Ф-35 не е че му се случват от време на време неприятности когато трябва да излети, лети или каца, на много самолети им се случват такива неприятности. Проблема на този самолет е че поддържа постоянно комуникация с наземен контролен център и то през сателитни комуникационни канали. Дизайна на самолета е такъв, че за да може ефективно да се използват всичките му възможности той трябва да се контролира паралелно от наземен център за да се подпомага пилота. Центъра на земята е вариант на изкуствен интелект разработен от Локхийд Мартин точно за Ф-35 и проблемите с програмата за Ф-35 бяха основно свързани със синхронизацията между наземния контролен център и самия самолет когато изпълнява мисия, просто се изисква много време да се изчистят всички бъгове и проблеми които съществуваха, а и още съществуват при контрола на самия самолет - той е много-много труден за управление от пилотите дори и такива с натрупан огромен опит и за това има нужда от допълнителна помощ от земята. И сега идват най-големите проблеми за тази програма. Ефективен РЕБ в комуникациите в зоната където евентуално ще лети Ф-35 буквално го превръщат в летящ ковчег, а да не говорим ако им думнеш сателита през който поддържат връзка с центъра на Локхийд Мартин. Затова и САЩ подскочиха яко когато руснаците си думнаха от земята техния сателит в орбита - т.е. имате си як самолет, ама внимавайте да не остане неизползваем.

Едва ли сателита има отношение към нещо толкоз просто и в същото време критично като излитане. Там е спирачка, ластик за връзване със самолетоносача, нагнетяване до F1, V0, V1 и излитане. Няма нищо за компютър. Просто тяга до дупка и освобождаваш ластика. Единственият елемент извън самолета е ластика или въжетата на самолетоносача, които го държат до определена тяга и трябва да не се откачат преди това.

Жилото на педала за газта се скъса !

Ха сега де, тъкмо щяхме да обвиним Путин и изтече видеото. Изгубихме шанса . Бързо да се нанерят предателите, издали секретният клип, и да се разстрелят.

Шшшшшт това е фейк, само руски самолети падат ..............

Какво видео е това? Типична руска анимация.

Струващ някакви сто и нещо милиона долара! А сега, лека нощ деца!

Петров и Боширов били ли са наблизо?

Каво ли очаква нашите пилоти с купените от Бойкошенко F35 B70 ,за които до днес има само прототип ,а пробната серия за БГ ще е вероятно през 2022-2023г.?

Ф-16, не 35, некадърен трол!

Не виждате ли аналогия в поведението на това високотехнологично чудо и ефикасността на ваксините? И в двата случая все още експериментални образци и със аналогичен резултат, но упорито налагани за употреба!

Значи вакса-фирмите бият военно-промишлените фирми десетократно, че и повече от 2020 насам. Модерна например е с 2 поредни години на финансова загуба от порядъка на почти 200млн бакса. 3-4 години по-късно завършва 2020 с над 200млрд приход. Ако така върви, американците могат да си съкратят армията, няма да им трябва да ограбват народите с оръжие. Ще продължат да го правят много по-ефективно с армии вакса-нацита. Даже не е необходимо да са американски граждани, достатъчно е да отделят по някоя троха и за тях. Повтарям - 200млн загуба vs. 200млрд приходи.

Не е луд тоя (фарма-мафията), който изяжда два зелника, луд е този (ортаците ѝ и продажните подлоги-правителства), който му я дава!

Интересно кого се опитваш да лъжеш, след като всеки с телефон в ръка да може да провери. Печалбата на Moderna до средата на годината е под 5 млрд. Да по-голяма е от миналите години, когато фирмата пак е била на печалба, въпреки че по-малка. Какви загуби какви 200 милиарда!?

Едисон направил 2000 опита преди да измисли крушка за 1 лев. Ф35 е свръх технологии и свръх пари.... Но, трябват ф16 да са Авангарда

Няма скорост ,нагоре ли,напред ли.... Иначе високи технологии,черешка на тортата....първо тортата

Фи-триесеипет - 120млн бакса. 8 Фи-триесеипет - 960млн бакса. 8 Фи-шеснаесе - 1,8млрд бакса! Сделка по мутренски или по "брански". Вие изберете сами. Крадливата банкянска мутра, която се опита да си купи индулгенция и неприкосновеност от краварите ни нахендри с тези безумни милиарди дадени авансово без да се знае дали и кога ще има самолети... Да срокове има, но какво от това?! Да не мислите, че ако не спазят срока американците ще върнат парите? Или че ще платят неустойки?

Компютърна анимация на руски хакери.

Произведени 720, а летят едва 10, щото било много скъпо!

Скъпо е, като на всеки 2-3 излитания трябва да сменяш целия "самолет".

Сега, що го пунтираш? Ще полудее.

Не пунтирам никого. По-надолу нахвърлях няколко факта за Фейл-35, после пристигна някакъв, на когото явно тези факти не му харесаха, подписа се като мен и взе да си фантазира, че въпреки това аз съм бил "менте".

Не си прав! Всички, включително и ти, знаем че Дада е болен на тема САЩ. Луд до побъркване. И за всички неуспехи на САЩ са виновни руслямците! Въпреки, че не е помиривал САЩ, щото е беден.

Не го знам какъв е и що е и защо се подписва като мен, ама ако е неудачник и тъпак, си е негов проблем. Не е чудно обаче при това положение, че му се иска да го мислят за някой друг и обвинява наляво-надясно в "менте".

Дали пък проблема не е в катапулта...

Варно ли е , че два такива , са се опитали да догонят ТУ 160, и не са могли, щото летели до 1, 900 км, а ТУ до 2,400?

Не е вярно.

Изобщо не е вярно! На F-35 му е официално забранено от Пентагона да лети на свръхзвукова скорост, защото му се свлича невидимата боичка и се чупи антената на опашката.

боичката ползвана в технологията стелт не е невидима а просто попива в себе си насочените към нея радарни лъчи

щото летели до 1, 900 км На 1900км не лети никой. Даже МКС дето е в орбита, макар и ниска, е на 408-410км

май предния колесник му пропадна поради ниската скорост и задра

Раптата стана "Жельо, же упре"

Руснаците имат радар, който може да им прекъсва горивото. Изглежда са го изпробвали с успех.

Отлична и навременна реакция на пилота. Да е жив и здрав и да благодари на Алах или Буда за спасението!

На алах благодарят в Руслямска държава, а на Буда в Китай.

Точно британците с висши държавни служители с имена като Джавид и Садък нямат повод да се оплакват от успешно сливане с исляма и национално благодарене на аллах. Русия, за разлика от Великобритания, граничи с мюсюлмански държави, и пак няма да видиш в Думата да седят бурки и чалми, а П. Патил да се разнася редом с премиера им.

100+ коментара, обаче нямате време да изчистите снега.

Ма той утре ше се стопи. За ко дахарчим пари, като може да ги изпишем и да ги приберем.

Някой задавал ли си е въпроса, защо след като Ф-35 е такава барака и бангия продължават да го произвеждат..а? Защото това чудо юдо струва 2 трилиона долара на краварските данъкоплатци! Защото тази черна дупка за трилиони долари е истинска златна мина за краварския военнопромишлен комплекс! И кой му дреме че се разбива и разпада редовно, и не става за чеп за зеле в сравнение с руските Су-30 и Су-35! На никому не му дреме! Важно е паричките да текат в джобовете на корпорацийте! Ф-35 въпреки купищчата си дефекти е твърде изгоден за някой масоноюдейски слоеве на краварсвкото общестов за тия 0.000001% който са най богатите там и които държат акцийте на Локхийд Марти, Боинг, Сикорски и т.н

Струва ти тъпата тиква. Това са предполагаеми разходи за 4000 броя до 2070 г. В случая има човешка грешка на обслужващия персонал и това няма нищо общо с качествата на самолета. Руслямските СУ-та за котио пишеш първо са произведени 6 пъти по-малко и имат 3 катастрофи, което съответсва на 18 катастрофи при същата произвадена бройка. Демек са много по-зле, защото имат около десет пъти по-малко летателни часове на самолет.

Аве Дада тъпия козацки педоджендърски женски калъф! всичко което съм написал факи, може да го прочетеш в така любимата ти краварска преса педи! Искаш да кажеш, че краварска козацка мистия като теб ще се опълчи на господарите си, и ще търди че пишат невярни неща ли? А джендърски биологичен отпадък!

Който е снимал видеото е знаел че ще има издънка, защо иначе ще снима ?

Не пиши от мое име,уважаеми алкоголик! Пак си пил лосион.

А антифриз и белина ли да пие?

"Военните започнаха и проверка как секретно видео като това се е появило в интернет." Кой знае колко още "секретни видеа" има на падащи "свръхмодерни" Фейл-35, които просто не виждат бял свят. За два трилиона и 30 години разработване - толкова от америслямците.

Китайското менте пак седнало да пише от чужда име. Щото си знае, че е боклук и нищо и тъпотиите му не могат никой да впечатлят.

Ти пишеш след мен и се подписваш като мен, ама аз съм менте, а. Лъжеш както америслямците, че Фейл-35 бил самолет.

Видеото е фалшиво. Самолетът не се е разбил при излитането, а се е ударил в една летяща патица, Маде ин Иран.

Типично в руслямски стил. Някъде падне самолет и почнат да се бият в гърдите че те са го свалили.

Ама сте прости! Това е самолет, задвижван с електричество, съгласно разпоредбите на Урсула!

"високотехнологичното чудо" на САЩ се оказа пунта мара!!!!

Ама пък към момента е изяло два трилиона долара за разработката. И още не е готово, 30 години по-късно.

Чакам Гешев да се самосезира с цената на Ф16. А Цацаров да разследва кюлчетата на Борисов. Ха ха то с чакане няма да стане... Така 500 години сме чакали и Турците да си тръгнат. Оставка на Гешев и Цацаров! Оставка на ВСС

нелошо материалче на Блумбергите доста позитивно за Ф35 , всъщност https://www.bloomberg.com/news/features/2017-04-04/is-the-f-35-a-trillion-dollar-mistake но дори и в този прикрит ПР на щедро корумпиращите от Локхийд Мартин има предостатъчно информация, за да се замислим за закопаните наши милиарди за един морално престарял модел Ф16 Is the F-35 a Trillion-Dollar Mistake? мдернизирани летящи ковчези ?!

така е така е... добре е и да се чете Лента-ру... дето само хвали руското оръжие истатията е: В провале Су-57 обвинили F-35 lenta.ru/news/2018/04/26/su57/

Кажи сега, какво общо има Русия, с падането на ф 35?

Ти мислиш ли че ядем доматите с колците и не знаем що пращаш разни тъпи статии на списвачи които го правят за едни пари. Аре не на нас тия. Още малко ще ми цитираш УЖ американския сатй Национал интерест... аре у лево. намерил та премерил от кой да ми дава тон в живота. ФАКТА Е ЧЕ ГО КУПУВАТ КАТО ТОПАЛ ХЛЯБ И СА ПРОИЗВЕДЕНИ НАД 720 БРОЙКИ В СЕРИЙНО ПРОИЗВОДСТВО. както да говорим повече? Че някой сприсвач си е изкарал заплатата ли? То това не ти е ТАСС дето само пропагандата минава на статия.

Пак ли руснаците са хакнали "свръхмодерния" Фейл-35? Сигурно пак руснаците са похарчили чудовищна сума за това НЕлетящо недоразумени, докато америслямците измират от глад и студ през зимата?

голям мерак имаш руснаците да са постигнали нещо. Това "нелетящо" самолетче е произведено над 720 пъти... а големия "летящ" в гората Су-57... няма и идин да лети

Когато този "самолет" има повече изгубени бройки, отколкото бойни мисии, е нормално да го произвеждат в големи бройки. Пък и все някак трябва да се опитат да избият поне част от тези трилиони държавни пари, че идва зимата, а предната америслямците измираха от глад и студ.

Стига! По добпе да не идват въобще! Трябват нови писти, бензин, застраховки! Не, мерси. Каквото платихме, халал да са им!

Тъпите козари така и не разбраха едно нещо! Руснаците не бързат с производството на Су-57 заради всестраните летателни изпитания на които го подлагат, за да са уверени че като почне масово производство няма да има проблеми! Това да не е краварската бракма Ф-35 който го пуснаха в производство с купища дефекти и детски болести, заради които и сега пада като круша! О изненадка! О чудо! Радара се бъгва и не работи нормално, катапултното кресло чупи гръбнака на всеки пилот който е под 65 кг, системата за подаване на въздух над 5000 метра не работи и души пилота, супер пупер сложния шлем е тежък и при рязка маневра откъсва главата на пилота, двигателите имат навика да се запалват, по целия фюзелаж и крилета има микропукнатини и това не позволява на Ф-35 да лети и маневрира на свръхзвукова скорост, стелтпокритието пада и при най-лекия дъжд или пясъчна буря, всяка мълния е последна за този самолет ! И още дна камара други дефекти! И лудите крави почнаха да го произвеждат и продават с тях! И после защо Ф-35 падал.....О, изненада! Изобщо как лети тоя Дефект! Ето това вече е истинско чудо! А да, и още нещо! Весеки педокозак който не ми вярва може да се порови в краварската преса, там има достатъчно статийки по въпроса. Факт!

Да бързат ,като су 35с е много по добър от всичко летящо в момента

Пак ли тролиш родоотстъпника? Я почни пак да плюеш по България у да възхваляваш Македония и Русия за да те видим що за стока си. Я пак почни да говориш как българските войници за избивали македонски жени и деца-нали тава са ти разпрявали? Смешко- пилота е жив а самолета се произвежда. Пък руският аналог - може би 2025.

Аве Дада АНАЛИзапора на задния отвор! Пак ли се пишеш с чужди никове ве туркестански джендърски юроде!

Защо свръх модерния ф35 струва 120 милиона а ние си купихме ф16 (модел преди 35г.) За 270 милиона долара парчето? ББ кажи батка рушвета в стотици милиони ли беше?

то е като строенето на къща и небостъргач - като имаш багери и кранове - строиш небостъргач, като имаш лопата и лебедка - къща. Щото се сещаш какво ще построиш с гол тумбак

че ИП сменячката няма да ти донесе много радост на тъпия пост.

F35 струва 120 милиона а ние за 2 милиарда си купихме 8 бройки F16. Както и да го смятам, излиза че Баце ни е прекарал много здраво с цената. Ама нали харчи нашите пари, а него и каракачанката ги повозиха на самолетоносач.

Едното е в долари, другото в лева. То по тая логика един СУ-57 струва 2,2 милиарда пък ти се пенявиш, че 8 броя Ф-16 струват 2 милиарда

Мухльо, чети бавно, за да вникнеш в написаното. МO: Плaтихмe нaкуп oceмтe F-16 Blосk70 C тaзи cтъпкa бългaрcкaтa cтрaнa e изпълнилa aнгaжимeнтa cи пo дoгoвoритe Публикувaнa: 12 Aвгуcт, 2019 13:44 Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa e прeвeлo цялaтa cумa в рaзмeр нa 1,2 милиaрдa щaтcки дoлaрa пo мeждунaрoднитe дoгoвoри зa дocтaвкaтa oт прaвитeлcтвoтo нa CAЩ нa oceм caмoлeтa F-16 Blосk 70. Сега сам потърси за 200млн за "модернизиране" на летището, за 100млн за наземна техника и локация, а пък за въоръжението и мунициите дума няма да отварям. Пилотите ще стрелят с прашки и лъкове.

Е "невидим" самолет с "невидимо" излитане. Никой не го видя

Тоя 100 милионен боклук направо си избухна преди да фръкне. Това е вече третия или четвъртия такъв самолет дето пада и все не могат да разберат защо. А самолетоносача защо много ми приличаше на руския? Или англииските папагали са изкопирали рампата едно към едно.

газ пикаят като гледат как тази хамериканска гемия пада като гнила круша. хахахаххахахаха

когато турска хадъма с Ф16 свали руски самолети... или когато Азербайджански стори същото и Путя развее бялото знаме на Армения? ;) Или когато руснаците сами си гръмнат товарния самолет щото играел на криеница с Ф-16. До сега статистиката сочи че като се срещнат американски самолети и руски - руския "става невидим" за радарите.

Кат гледам теб май само те кефят резаните патки...и нищо друго! Но както се казва къде ти олигофрен ще знае разликата между изтребител какъвто е Ф-16 и НЕВЪОРЪЖЕН бомбардировач като Су-24. То сигур затова после резаняците на чийто дюнери толкова се възхищаваш не летяха 2 години над източна турция..Защото руснаците си сложиха там едни С-300 и повече никой не летеше там. Факти!

вЕрно ли бе? за това ли Иран в Сирия се оплаква,че всеки ден ги пуцят израелците с дъртите Ф-ки? За това ли Дамаск остана без ПВО? За това ли през цялтото време се Иран вижда израелски Ф-35 и се жалва Май отдавана не следиш ситуацията там... 3 години след "слагането" на С300 през 2014та Русия и Сирия се оплакваха от Ф-16 на Израел... а за томахавките няма да говорим... :))))

Е... те уж стреляли от далече и не влизали в тяхна територия. Макар да не виждам разликата втова да ти чупят къщата от вътре или да ти мятат камъни по къщата и ти да им "прощаваш", щото не били в имота ти.

Ф-35: 14 разбити на 720 произведени ураааа... почти 2 % фира Су-57: 10 произведени, 6 никога не летели, 2 разбити: ураааа... 20% работещи. ааа... де е 20 де 2 а? Русия винаги едни гърди напред.

Де ги видя тия 2 паднали ве смешник? Я дай линкове! А сега обясни как чисто нови Ф-35 падат веднага а?

доволен ли си? aviation-safety.net/wikibase/231667 aviation-safety.net/wikibase/166845

ама друго си е ИП сменячката... тя казва истината ;)

що млъкна бе брей...чо... :)))

Надявах се да ти махнат поста с линковете.

не са ти точни числата. 10-те произведени са тестови образци, 2 от които са общо взето годни за бойна служба, макар и без модерният радар и хубавите двигатели. Колко бройки регулярно производство са направени никой не знае - даже и руснаците.

Пича просто си катапултира на бавен ход

Секеретну фидиу на нивидима бръкма.

Руските са невидими щото никой не ги е виждал. ок.

краварските както ги ВИЖДАМЕ.....падат! ХАхахахахахаха

верно ли летят? де са? летят из хангарите и има залепят АК47 по крилата и показват как стрелят по хартия. Това го гледахме вече :))))

това че си сляп, си е твой проблем. виждаме колко падат, пардон летят хамериканските кошници.

колко пада? 2%, колко руски летят? едва 20%... ама 20 било повече от 2, нали? :)

Путиноидите лаят а Ф-35 все пак лети.А самы лучший во всем мире безаналоговой СУ57 лежи на части в гората,друг няма...

Да де! Да! Виждаме как лети! ХАхахахаххахаха....кат се излузва кат лай...о в кенеф и то от паубата на самолетоносача:)

Явно в главата ти има мозък от лайна пропит от руска пропаганда.

А явно Коко е истински джендърски манафчо който има кофа с лайна вместо глава? Нали така ко ко коко педоджендърчето:)

на ДИР-а къде видяхте “разбиване” самолета просто се изхлузва от палубата и си пада бавно и полека във водата ! Толкоз!

при 720+ бройки и производство от 14 години, ще пада по някой, но ще е на въоръжение до 2070 и ще се произведат 3000+ бройки, а до тогава някои все още ще летят на самолети от 1970, щото го няма цецецерето хахахаххахах

Кви четиринайсет години те гонят ве човек! Той толкова години само го тестваха заради купищата дефекти! Дефекти които и до ден днешен не са отстранени и си казват думата във вид на падащи гюмета Ф-35!

Така пише... от 2006 се произвежда, няма как да му скриеш всичко на самолета, много компромис е да се направи толкова сложна машина, не вярвам че всички развити нации хеле пък израел, япония и тн са толкова тъпи, та поръчват от тая "бракма". И нашия фатмак летя на него и той каза добри думи.

Согласно основной версии случившегося, причиной падения F-35 в море стала неубранная заглушка в двигателе самолета, которую засосало внутрь. Крышки и заглушки обычно снимают техники перед вылетом, и, как правило, они скрупулезно делают свою работу.

Мноо нежен тоя Ф-35 ве! Направо кат мека китка нежен! Една пластмасова тапа и пада! А какво остава ако го улучи 30мм снаряд от руско оръдие ГШ-30-1 а?

Реших да цитирам руснаците и всички платени драскачи и малоумни путиноиди веднага се съгласиха...ШЕБЕЦИ!

аз съм малко момиченце с умствен дефект , не ми обръщайте внимание.

Ето как се мятат $100 милиона в морето :-)