Повдигнаха обвинения срещу китайската компания Huawei

Банкова измама, възпрепятстване на правосъдието и кражба на технологии са част от обвиненията

Обратно в новината

Коментари - Повдигнаха обвинения срещу китайската компания Huawei | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук му е мястото да кажеме на Дир.бг, че "филтърът", сложен на входа на коментарното поле (изпълняващ функциите на нещо като "Сезам, отвори се!") е доста "муден" (каквото и да означава това в днешно време), т.е. има и други начини да се провери дали даден посетител е реален човек, а не някаква роботизирана програма като бот например и т.н.

Чакай сега, то не е важно дали е реален човек, а две други работи - да става калабалък и да вървят рекламите и човекът/роботът да не нарушава партийната линия.

Може да са корпоративни манипулации и спекулации и удари под кръста, а може и да не са, казал някога мъдреца. Така нареченият обикновен човек няма как да разбере това, освен ако не е в този бизнес - предполага се, че там действително се ритат доста яко и безмилостно.

Сега атакуваме Хуауей в интерес на Епъл. После може би ще погнем Фолксваген, БМВ и Рено в интарес на Понтияците и Кадилаците. То ако родната икономика се подкрепяше с репресии спрямо конкуренцията комунистическите икономики щяха да са цъфнали и вързали. Само че не става така - доказано е при комунизма. Като махнеш външната конкуренция родните производители стават лениви и накрая произвеждат само москвичи. Тръмп би трябвало да го знае, но популизма е тежка болест.

а Китай дали така либерално допуска чуждите компании до собствения си пазар, хм?

Хуауей, скъпи журналисте, а не другото за веенето на ху...

Много добра новина. Дано издържи в съда!!!!!!

„Сред обвиненията фигурират банкови измами, нарушаване на санкции, възпрепятстване на правосъдието, също и промишлен шпионаж - кражба на технологии на американската T Mobile за тестване на смартфони“. -„банкови измами“ – а как е забогатял Сорос например? А какво са финансовите спекулации от Уолстрит? Какво е това банка да променя самоволно лихвения процент и таксите за „обслужване“ на клиенти? Какво е това банка да държи парите на престъпници под предлог за банкова тайна, а да запорира авоари под политически натиск? - „нарушаване на санкции“ – какви санкции бе байнольо? Кой ви дава правото да се разпореждате кой с кого има право да търгура и да поддържа търговски и дипломатически контакти? Кой ви дава правото да налагате вашите търговски войни и на трети страни? Това да не ви е кварталната детска градина, където може да си хулиганствате и да се разпореждате: „с това другарче няма да си играете, защото ще ви бия, а това ще го слушате защото ми е приятел!“. - „промишлен шпионаж“ - айде сега, крадеца вика дръжте крадеца. Та вие крадете научни постижения и технологии перманентно от целия свят, и то най-безцеремонно барабар с учените. Нима има страна във света, където да не трябва да се съобразява с вашите „американски интереси“ ? Съдите другите за това, че „били се месили във вашите демократични избори“, а вашето ЦРУ е инкубатор за терористи по целия свят, почти няма страна в света където да не сте организирали военен преврат или цветна революция. Били сте богати защото сте имали „американска демокрация“ а другите са били бедни, защото имали дектатури. Не скъпи, богатството ви се дължи на вашата международна световна диктатура! А тъй наречените „бедни диктатури“ искат само да се освободят от вашата тъй „просперираща демокрация“. Нима си въобразявате, че имате право да арестувате всекиго по света, да екстрадирате и да съдите, затова, че не върви по гайдата ви? - гайдата на шайка бандити, въобразили си, че са „Правителството на Света“. . .

САЩ ПРОИЗВЕЖДАТ САМО 5.93% ОТ ПОЛУПРОВОДНИЦИТЕ В СВЕТА :)) Semiconductor industry From Wikipedia, the free encyclopedia

Поредния глупак, който не може да разбере разликата между географското положение на една фабрика и интелектуалната собственост, която стои зад продуктите които фабриката произвежда.

Ти пък щото я разбираш! Полилтиката на САЩ е съвсем друго нещо. Само бой ги оправя и си го търсят упорито. Най-накрая ще го намерят.

Samsung са по-добри от Huawei.А с най-идръжливи батерии са Xiaomi.

вЕрвай ми - мобилните телефони нямат нищо общо с това, което се случва с Хуавей.

Щатите съвсем се разпищолиха. Това си е направо диктатура. Тези, които им се радват с пилешките си мозъци, не разбират какво робство ни готвят.

Обвинението е "Вие печелите повече от нас".

ТРЯБВА ДА СИ ИСТИНСКИ БЕЗУМЕЦ ЗА ДА СЕ ОПИТВАШ ДА ПРАВИШ ЕДНОВРЕМЕННО СЕКС С ЖЕНСКИ КОВАРЕН ДРАКОН И СИБИРСКИ КАФЯВ МЕЧОК :))

ДАЖЕ ПИЯН КАНАДЕЦ НЯМА ДА ГИ НАПРАВИ :))

Няма да се учудя ако американците започнат да арестуват и искат екстрадиране на собственици на китайски телефони. На път за работа те спират, без много обяснения те откарват на летището, където след два часа летиш за САЩ безплатно и с белезници. Защото преди два дни си си взел от Техномаркет последния модел Хуавей. И по такъв начин си застрашил САЩ. Напълно безплатно прекарваш 20 години в Америка.

Веднага си купувам Huawei и отивам в американското посолство с настояване спешно да ме арестуват.В щатския пандиз ще си купя последния модел айфон и веднага ще ме пуснат. Така ще се установя в САЩ,избягвайки дългите мъки за получаване на виза.

хахаха, само те те чакат, вече са ни направили виза, пардон направо паспорт и естествено към него поне седемцифрена банкова сметка, наколко именя, лимузини и поддържащ персонал.

Единственият проблем за Китай е, че доларът все още е световна валута.

това е единственият проблем на ред други държави, в това число самите САЩ. Последните още не го осъзнават това обаче.

Не "все още", а винаги доларът ще е основната световна валута. Нека зомбираните путинисти да обяснят защо рублата никога няма да стане световна валута. Наскоро Китай отхвърли предложението на Русия разплащанията между тях да се извършват в националните им валути. Търговията дори и между Русия и Беларус(официално се водят "союзное государство"),включително доставките на нефт и газ се изчисляват в долари,а не в руски или беларуски рубли.

Валутата символизира силата на икономиката на съответната държава (или съюз на държави) и влиянието й върху световната икономика и финанси.Затова винаги доларът и еврото ще са най-силните валути,а рублата никога няма да е световна валута.

Накратко до 5 години Юана световна валута

Старият китаец си знае работата. Владее технологиите, развива ноу-хау, разширява пазарите ... Старият китаец вече е богат, много богат. Американците късно се сетиха да обвиняват китайска фирма в банкова измама и кражба на технологии. Китай вече е напред

Ти какъв телефон имаш - Huawei или айфон на Apple и по какви критерии си направил съответния избор.

най-накрая сащисаните ще си намерят майстора:) това да не им е пудела южна корея да съдят самсунг:)

Айфона няма шанс срещу китайския смартфон.

какъв е обемът на продажбите на айфони и смартфони в световен мащаб и публикувай данните във форума.

Докато китайците не ударят по масата и не покажат реална решителност да защищават интересите си, наглостта на политическите им опоненти ще е безкрайна. Последно време по-слабия е ултра нагъл, а останалите, бидейки по-разумните отстъпват и чакат на празноглавите наглеци да им дойде акъла и да се успокоят. Няма да стане. Американците вече нямат какво да губят. Ще разчитат имено на необяснимата отстъпчивост на опонентите си.

китайците никога не удрят по масата. А отстъпчивостта на всички останали се дължи на споразумението от Брайтън Ууд.

Бретън-Уудс

Ех бе тоя дърт посерич - Сорос... няма ли вече се гътне та да миряса света!

Вече свърши приказката за лошата Червена шапчица и добрия вълк! Чичко Сам изкара голямата тояга, както си му е реда, и приказката се върна към познатия сценарий! Иначе какво беше? Ние сме добрички , следвайте ни сляпо!

Къв Китай? САЩ конфискуваха цялото имущество на Дерипаска! Назначиха американци и англичани в бордовете на директори! Алуминиевата промишленост на Русия премина безплатно в американски ръце!

Шило

Алуминиевата промишленост, в ръцете на Дерипаска ли е само? А и още нещо- какво я интересува държавата имуществото на един човек, при положение, че дружеството работи, плаща си данъците, работещите си получават заплатите, плащат си осигуровките.

А тази та урана в Канада в ръцете на Русия. 20% от урана на САЩ се държи от руснаците.

С алчната им просташка политика и бичех на самсунг...сега ще мина на хуауей.

Шило

Няма да съжаляваш.

Ами отдавна си минал, какво ги увърташ. И тайничко съжаляваш, ама това е положението. Айфаня има един проблем - доста висока цена и пак се продава и на червените мекерена им е скъп, а с копейките няма как да си го купят. Китай отдавна ебава Епъл в Китай. какви ли не номера им измисляха. Е сега из се връща.

Шило

Че да ги намалят бе! Какво има чак толкова айфоня? Китайците ги конкурират във възможностите здраво, последния модел на айфон е провал. Да ги пускат по 2 за лев и ще имат пазар. В махалата.

Въобще не съжалявам даже и тайничко. Подариха на жената айпад от службата на времето....късах си нервите с него и накрая си купих самсунг ес 2 таб и мирясах. Айпада го дадох на децата да си играят с него но и те го захвърлиха.

Шило

Какви ли не простотии измислят, само и само, измисления Iphone да получи по-голям дял. Отдавна за янките няма пазарна икономика,конкуренция

Продажбите на Iphone се сгромолясаха и трябва демократично да им се помогне, като се ударят конкурентите. Самсунг са ни приятели и затова ще ударим китайците.

Китай клекна набързо за митата. И с Хуавей ще стане същото. Номерата вече няма да им минават толкова лесно. А основният им проблем е че всички видяха какви са китайците и почнаха полека да оттеглят компаниите за износ. Примерно Епъл вече строи завод в Индия, а Фокскон затвори два завода в Китай пак заради изместване на производството. Хуавей ще трябва да се откаже от някои практики и да плати 3-4 милиарда глоба.

Китаеца не дава достъп до технологиите си и до информацията на братята по оръжие от зад гьола и са бесни. На сичкото отгоре хуауей са пред айфоня по продажби.

Че кой го еня китаеца. От половин година в САЩ вeче имат 5G.

Китййците нямат ли? И, дали 5 G мрежата е проблема, или това, че китайците ритнаха айфоня?

Имат 4G+ моето момче!!! Това, че са си го кръстили 16-20G, няма нищо общо с истината.

напъват да отрежат клончето на което са седнали... няма да се учудя изобщо ако Китай спре айфоните завинаги в отговор на тази наглост.

Но в момента продажбата им в китай е забранена.

Не е забранена.

Както и в германия на 7 и 8 айфони.

ПАК НАЛЕТЯЛИ , СЪСКАТ ТУКА. БЛАГОДАРЕТЕ ИМ НА САЩ И СВИРКА ИМ НАПРАВЕТЕ! АКО НЕ БЯХА ТЕ,СЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ НА САПУН! И ПРЕЗ 1990 ВИ ОТПУСНАХА ЗАЕМ, ДА НЕ СТЕ КАТО ВЕНЕЦУЕЛА1 КАКВО СТЕ СЕ РАЗСЪССКАЛИ?

Айде изпий си хапчетата, стига вече!

на сапун щеха да са мангалите . няма как да си сигурен дали нямаше да е по-добре

Ми да вземат да бомбандират Китай,ако им стиска- китай не е ирак или югославия,ако му скефне като нищо ще опатка 10- 20 щатски дипломата на стадиона с по 2 пълнителя в тила - за трафик на дрога примерно!

КАТ 2 РИ КЛАС- МА НА МОЯ БАТКО МУ Е ПО- ГОЛЯМ... КИТАЙ ПРИЗНАВАТ ВОЕННОТО ПРЕВЪЗХОДСТВО НА САЩ - ОФИЦИАЛЕН ДИПЛОМАТ ГО КАЗА ПО МЕДИИТЕ.

Китайците са хитри и са си оплели кошничката отдавна.

Китайците са толкова много ,че даже и с голи ръце да тръгнат срещу САЩ пак ще ги смачкат. Просто са по-умни от краварите, които рано или късно ще спрат да налагат "демокрациятЪ" на други страни. Интересно как те винаги са загрижени за страни с големи залежи на петрол.

В Канада арестуваха въпросната госпожа. Веднага след това в Китай арестуваха 5 канадски граждани. Канада, да си прави сметката.

ще фанат големия Hua на голямата китайска фирма.

не щат да събират информация за ЦРУ

Изчезват, американците ги заличават, последните илюзи от времето на договорите на Горбачов- Рейгън-Тачер-Кол - идеята за глобалните пазараи и производители... в Света да има глобален пазар и да произвежда този който го може най-добре. Вече стана ясно и за пеленачетата, че американчо в момента който ви набута тази стока - стоката ще работи за него, а не за купувача (за вас). Така са и новите, бъдещи БГ Ф-16 - без оторизация за всяка мисия от САЩ не могат да излетят ! А когато Китай взе да произвежда по-добра и разбира се по-евтина електроника и комуникционни съоръжения - единственият шанс да го контролират е дулата на пушките и бомбите - като начало репресии и много дИмократичната съдебна система... Кравари от дивият запад - к'во да ги правиш. А когато си купуваш нещо американско - трябва да имаш предвид, че американчо задължително ще се опита да стреля с това нещо срещу теб в случай, че са му "застрашени интересите". Дори, ако това нещо е тенджера !

КИТАЙСКИТЕ КОМУНИСТИ!

Кви са тия капути та да повдигат обвинения на чужда фирма?Що си не гледат тяхната кочина с мангалите.

Какво ли ще стане ако някой затвори 'Майкрософт' или 'Епъл'? Дано китайците го набутат до гърло на американците този път за да няма загуби в преноса. Вкус на спермелин, кръв и лайна чака Америка.

ДА КОМЕНТИРАМ НА ЛАЙНО КАТО ТЕБ! ВИЖ СИ ЕЗИКА! РУБЛАДЖИЯ ПРОСТ!