Циклонът ”Пам” срина Вануату (обновена)

Времето е чудовище. Чудовище, което нападна Вануату. Ще трябва да започнем всичко отначало след циклона "Пам". Всичко трябва да се построи отново.

Обратно в новината

Коментари - Циклонът ”Пам” срина Вануату (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕРВЕНАТА СГАН е по страшна от всякакви бедствия - а на с тя ни е налетяла!!!!

Галеви дали са добре? Щото ЕЖК, че били там с официална делегация - щели да правят Островна Дупница - екзотична дестинация за прокудени от роден край българи!

Информация от първа ръка получена от мои приятели на място: Рой загубили дома си. Серж загубили дома си. Всеки от нас има някаква контузия, но всички са добре. Палецът на Джери беше почти откъснат от летящи отломки. Компанията няма международни комуникации за сега. Генераторът ни е без гориво, а токът още не е дошъл. Порт Вила е военна зона. Опустошена. Наистина тревожно.

Това ще мине и замине, да са живи и здрави и да не им се случва повече ! Да се радват, много да се радват че нямат чудовище като българския парламент и дано никога да нямат !

Бих живяла там ще ми бъде по добре в сламена колиба..плуване ..риболов..:) и далеч от лицемерието..

ми, да та вода тогава :)

Иве , намирам много сходни интереси ! Бих се присъединил в твоята сламена колибка - нали се сещаш: къпанце,рибка, - ех живот ....!

Каква рибка бе, сладури? Има, ама е много разредена с вода. Вземете си некоя консерва, мин вода и право на Амуляни. Една седмица се изкарва екстра.

Местните ако решат да те изядат какво ще правиш?

Едва ли ще се случи :),по пълнолуние ще ловя риба..

Като ви гледам коментарите, мога да кажа само едно: Е комунизмът скоро няма да свърши у нас! Седнали сте да съжалявате някакви хора, които се намират на другия край на света, защото им се е случило нещо прекалено нормално за техните гоеографски ширини: тайфун! И какво да им съжалявам на тях? Те финансови гиганти ли са? Нещо за световната икономика, ама крупнаа световна икономика допринасят ли? Ми не! Е, значи прав беше Дянков като каза: Ако не си голям, значи не си никой! Същото се отнася и за Вануату - те са малки и никой не бива да го е грижа за тях! Пък и ако искат да имат повече внимание, ми хващайте си самолетчето и към САЩ, от там на Уолстрийт и т.н. Американска мечта му се казва на това и всеки, ако е силен и корав може да я преживее. Но ако е слабохарактерен, както виждам, че са ония във Вануату ще си се свива в малката си държавичка и ще се оплаква, че го духал вятър. По-малодушно нещо от това не знам! Тъй, че хващайте се на работа, тавариши и таваришки, че петилетката е към своя край. Оу и забравих, като сте толкова морални, ми хвърлете една молитвичка за тая държава пред лика на Ленин, чувам скоро не сте го правили! Айде поздрави от Нийор.

Леле, ако го мислиш наистина това което си написал, ти си природен феномен и спешно трябва да ти се направи дисекция и учените да те изследват за, знам ли....тъпизъм в крайна форма или вселенски идиотизъм.

Още една '' гражданска простотия '' - А ти замислял ли си се , че за много други ( та дори и велики икономики ) ние също сме на другия край на света БЕ ???? Даваш ли си сметка колко '' братя американци '' НЕ знаят къде е България ???

А ти даваш ли си сметка, че с такова мислене няма и да им дадем повод да знаят къде е България?

Никак не е нормално дори за тези географски ширини. Трагедията е ужасна, не пиши простотии, ако обичаш.

Някакви природни ресурси има ли там?

Все по-често ми се случва да се срамувам от гражданите на тази държава. Колко от вас са посещавали Вануату? Имате ли идея какви хора живеят там? Как може да нямате грам съпричастност към чуждото нещастие? И вятърът е бил до 270 км, с wind gust до 325 км. Преживявал съм 2 по-леки урагана и повярвайте ми, не е шега. И за финал - от толкова оплаквания колко гадно е тук, въобще замисляте ли се всъщност колко е хубаво, и че проблемът сте вие, а не някой/нещо друго?

Понеже лекичко ми комунееш, ще ти задам един въпрос на който много искам да ми отговориш честно: Have you ever been in the USA and do you know where they are? Нарочно използвам английски, при това американски английски, за да проверя дали наистина си комунист или само на такъв се правиш.

А ти понеже доста ми тъпееш по-добре се замисли и се помъчи да се вслушаш в другите - Човекът е напълно прав !!! Това , че си научил 5 думи английски далеч НЕ те прави американец !!! Аман от Български американци !!!

До сега не се бях замислял, че проблемът си ти.

Айде не се срамувам чак толко, тайландски педофил, някои от нас гражданите ходим чак до Бали, а иначе имаме и идея какви хора живеят по тихоокианските острови, предтечите им както те гледат така могат да те зготват.

Те точно такива ''граждани'' като тебе ни разнасят славата по света !!! Трай , че и твоите предтечи не се знае точно какви са !!! Беше си много хубаво докато бай Тошо ви държеше в кошарата и нямаше Бали - нямаше Америка !!!Сега плъзнахте навсякъде по света - броите стотинките , търсите евтинджоси и се правите на ''граждани '' ! Да срам сме за много неща и затова ни е държавата на този хал - Ще го отречеш ли ??? Огледай се в какво състояние е Родоната ни - без да е минал тайфун - Какво ли ще е ако мине ?!

Hе разбрах"зготват"какво е .Aма си иначе "гражданка",а?

не разбрах"зготват"какво е

zeddd

dir.bg, пише се отначало, а не от начало, поправете си първото изречение :)

леле какво ти е на сърцето.... хич и не ти пука за новините, нали? Буквоедец.

zeddd

Точно, защото ми пука го пиша, а буквоедец е този в огладелото ти :D

Спокойно. В Вануату строят най-стабилните анти-сеизмични жилища в света - листово-клонов строителен модел. Дори в Япония им завиждат.

Жалко, че пак тръгват за листа - да оправят покривите! Ама "чудовище" и т.н. са само печелене на публика! Неграмотни журналисти пишат "нещо" за всеки случай .... Вятъра отнесъл шумата от покрива, ааа и малко фазер и найлон ... Айде търсете следващата Годзила!

Това пък нас какво ни интересува? Нали тука всички си е наред. А и като бяхме затрупани от сняг във Вануату или там както се пише, казаха ли нещо за нас? Еми не са! Защо тогава ние се занимаваме с тая държава,която с нищо не допринася за света? Или може би допринася, но на някого не му изнася да бъде казано с какво точно??! Хмм, има нещо гнило не мислите ли?

Oooo - Много е гнило даже !!!

Какво е сринал урагана - колиби от плет и палмови листа, канибала на снимката държи в ръцете си "керемидите" и с няколко бързи покатервания до вечерта покрива ще бъде поправен. На тихоокеанските острови ураганите са обичаино явление, както при нас снеговалежите или охапването от комар, независимо от това туземеца гледа като изтърван, подобно на нашите вечно изненадани служители. За журналисти обаче това е повод да си плюят на перата и да разтегат локуми за непосилната човешка съдба за борбата на стихиите за неуредиците и ужасния грях на чиновниците отговарящи за ураганите. На практика голямата трагедия се състои в това че на някакви жалки драскачи е оставено да тълкуват събитията и да оформят мирогледа на хората.

Планът ХААРП действа с пълна сила... Сега американците ще си намерят оправдание да отидат там и да дестабилизират района..

Едиторите да си оправят това "40 км в секунда (144 км/ч)", че това ще стане тема на коментари.

Абсолютно правилно тези журналисти това метри и километри ги нямат за нищо.

направо ни твеха плявата

"вятъра тази сутрин достигаше около 40 км в секунда" - Уау, баси вятъра! Четири пъти втора космическа скорост. Междугалактически вятър ще да е.

40 километра в секунда се равнява на 40x3600=144 000 километра в час. Ако беше възможно такова чудо нямаше да остане и спомен от споменатия остров. Само за сравнение ще кажа, че първа космическа е около 7,2 км/секунда

Да гътне... Винету ? Пенцйонери, изяли, марку , ох, пърдон... бйоджета Му !

сигурно на езика на природата означава....не си играйте игрички.

Когато природта се развихри става трудно за хората. Все пак жервите са нищожни. В БГ междувременно са загинали и са осакатени повече хора от автомобилни катастофи. Това е самоунищожение, без намесата на стихии.

на тия сламени колиби колко им трябва

При вятър 300 км/ч и тухлена къща трудно ще издържи.

БРЦК

Мда , добре че е било метри а не километри.