Потопът в ”Аспарухово” - заради незаконни къщи и боклуци

Незаконни постройки, замърсяване с отпадъци и силните валежи са причините за приливната вълна, заляла кв. "Аспарухово" във Варна на 19 юни и взела 13 жертви.

Обратно в новината

Коментари - Потопът в ”Аспарухово” - заради незаконни къщи и боклуци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По повод н аголямата глупост дето си и...... Искам да ти кажа, че това дето за теб е "това" за мен е моята Мила Родина България и само ако си се опитал и да си помислиш да я закриеш ще се срещнеш с моя мощен български юмрук! После да не тичаш при същата наша държава дето искаш да закриваш да ти осигурява защита и помощ щото си малцинство!

Да, едни боклуци, дето ги избирате от десетилетия, съгласен съм.

"Столичината община губи дело срещу роми Според Европейския съд по правата на човека изваждането на ромските семейства от "Баталова воденица" не е необходимо в едно демократично общество и е нарушение на Европейската конвенция за правата на човека"

В Аспарухово е друга работа,не ги смесвайте нещата,не е само заради общинска собственост!

Ами за това каквото повикало ,такова се обадило .Бил съм свидетел на доста случаи в които общината се опитва да бутне незаконни ромски постройки ,уви безрезултатно .За софия става въпрос .Винаги когато изпратят багерите и съответно гетото се събира почват се едни викове извиваня тръшкане и задължително се вясва от някъде адвокат ,който те предварително са извикали и всичко се отлага до следващия цирк .Мисълта ми беше незаконния им начин на живот им донесе такова нещастие като издави няколко от техните .И там дето се тръшкаха че било изсечено не знам някой обърна ли внимание това което показаха по телевизията ,но дърветата бяха изрязани на метър над земята .Така действа т.н. дървена ромска мафия ,понеже ромите не са от най работливите и ги мързи да се навеждат и затова е изрязано и високо .Говоря с факти някой да не си помисли че си съчинявам свободно .И строили където им паднало ,хвърляли си боклука по стар ромски обичай ,секли незаконно .И сега може би държавата трябва да им оправи къщите и да ги обезщети .

За теб моята родина България е "това", само че ако се опиташ да я закриеш ще срещнеш моя юмрук. Да не хукнеш после да търсиш защита от същата тази държава дето искаш да я закриеш!

Това което за теб е "това" е моята родина България и всеки опит на българофоби като теб да я закриете ще се срещне с моят юмрук. Само че да не търчите тогава да дирите помощ от същата държава дето искате да закриете!

Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прегледаш! Познавам един психиатър....

е много хубаво,голям анализ!незаконни построики в отводнително derе,13 жертви,30 млн. за възстановяване и сега ги е страх от страсбург,ама случая е крикинален,какви ги дрънкате,бе!

"Сриват незаконни ромски къщи в София, ромите сезират Страсбург! ... Лечков ще съди България в Страсбург ... Няма да събарят незаконно ромско гето у нас заради заповед от Страсбург."

Случаите не са идентични!?Кой има повече права от ромите,тук има жертви,унищожена инфраструктура,трафопостове,автомобили,психически стрес,невъзможност за предвижване,загуби на имущество и в съседство,така че не може да се страхуват от Страсбург,когато е построено на неподходящ терен!Да ги събарят,да укрепят мястото,стига с този двоен стандарт!Може да им дадат възможност на подходящо място,например в с.Каменар е възможно,и там има роми,и да са под контрол,не да ги разпръскват !

ако има кой да чуе. Тъй като всеки кмет/партия се страхуват, че ако вземат законови мерки срещу незаконното строителство, няма да бъдат преизбрани. Нека се въведе със закон или постановление, каквото там е редно, понятието "служебно кметство". Аналогично на служебно правителство. Да има срок на действие и изпълняващият длъжността кмет на която и да е община да има право да събори незаконните постройки, бараки, катуни. Същият този служебен кмет предварително да е наясно, че няма да се кандидатира повече за кмет на тази община. Да бъде независим, безпартиен. Мисля, че това е добро решение на сложния казус.

"Столичината община губи дело срещу роми - България ... 25.04.2012 г. - Аргументите на общината са, че ромите незаконно живеят на общински терен, но в ... Според съда в Страсбург жилищата на ромските семейства ... Франция осъди български роми за трафик. ."

съд и затвор, ама нали няма да има кои да гласува за хамстера!

"Eкшън във Владиславово! 1.07.2014 г. - Започна бутането на постройки в ромската махала във ... Причината е началото на събаряне на незаконни къщурки. ... Циганите заявиха, че няма да излязат от постройките, макар, че предстои да бъдат съборени. .... Затворници с доживотни присъди осъдиха България в Страсбург."

Не мога да си представя, че в Страсбург биха осъдили когото и да било за това, че държа законите да се спазват. В случая става дума за една част от обществото, за която никакви правила не са валидни. Това трябва да се промени! Докато продължаваме да бъдем страна, изградена върху всевъзможни компромиси, независимо от причините, заради които се правят, трагедиите и проблемите ни ще бъдат безкрайни. Нужна ни е повече ДЪРЖАВА!

Да от СТРАСБУРГ осъдиха вече много пъти държавата ни за такива казуси, С РОМИ така че не си го представяй, ами просто си го прочети в архивите на новините.

Българските цигани се оказаха за пореден път национална заплаха. Няма закони за тях, няма ред, няма наказание. Десетки години това разпасано племе не желае да учи, да работи и да спазва правилата в държавата. Кражбата те смятат за фолклор, бандитизмът - благодетел и дълг. Българските управници са дълбоко корумпирани . всяка къща в Аспарухово е строена след рушвет за общинарите. Така се стига и до национално предателство в случай на война, когато врагът просто купува тези изроди. Симбиозата между катунари и такива като досегашните кметове на Варна е отрова за нацията, смъртна опасност и недопустима гавра с всеки от нас- гражданите и данъкоплатците на тази измислена държавица.

с две думи - циганите виновни

ако аз си харесам някое място да кажем по-близо до морето или на планина, да речем на Витоша като Сокола и си построя не сараи, а малка къщичка какво ли ще стане с мен?

Това чак сега ли стана новина? Ден след трагедията хората пуснаха клипове със кадри на къщите запушващи дерето, не почистените боклуци и карта на водосбора и алтернативните потоци в тази точка от град Варна. Или новата е, че най-после някой си благоволил да признае проблема?

Незаконн къщи? Че как тогава ползват ток?! КОЙ и ЗАЩО им е разрешил?

Констатацията на Дирекцията за национален строителен контрол има ли тежест. Могат ли въз основа на нея пострадалите лица (частни, юредически, община, държава и др. ако се сетите) да си търсят възмездяване от виновните притржатели на незаконни имоти и слувебни лица допуснали съществуването на имотите?

и да

Песента е: "Искам да съм негър, негър в Алабама". Иначе съгласен с всичко, което си написал.Тук скоро всички ще поискаме да сме цигани.

Те нямат задължения,те имат само права!?!?!Права да правят деца на 12 години,да не изпълняват закона за задължителното образование,да се настаняват и строят където си искат и когато си искат,да крадат безнаказано до 500 лева и това да се счита от закона за гостуване,да претендират за заплата от 1000 лева без да са завършили даже 1-ви клас,да получават помощи и издръжки,безплатно образование и медицински услуги без да са внесли дори лев в бюджета...ИСКАМ ДА СА НЕГЪР,НЕГЪР В ЩАТА ТЕКСАС!!!!

И като е единствено жилище на циганина, да му го узаконим, независимо от това, къде се намира? Закона не е ли за всички? И защо треперите пред правозащитни организации, не ми е ясно. Или просто искате да оправдаете всякаква липса на контрол, незаконните къщи не се строят за 2 часа, за да кажете, че не сте могли да ги спрете.

Сега е момента да се искат пари от Евросъюза да строеж на общински жилища за ромите . Така и работа ще имат и домове, а след това ще трябва да плащат наравно с всички и наем, и ток, и вода. Щом не ги искат при тях, да дадат пари за строеж на жилища. Така и входа на Варна от към втория мост ще има цивилизован вид. За това селище общината трябва да отреди подходящо място. Така от Максуда няма да има и помен. Същото важи и за Аспарухово.

Глупчо,глупчоооо,това вече беше опитано при бай Тошо.Изгориха паркета и дограмата в печките,настаниха магарета,прасета и коне в партерните етажи,извдиха инсталацията на входовете за мед,осраха и потопиха в помия мазетата и накрая продадоха апартаментите и се върнаха в гетата.Глупчо,глупчооооо!!

Фактите са следните: Само 10 % от ромите не успяха да се социализират, другите 90% се стопиха в българските блокове и станаха нормални и разумни съседи, дори започнаха смесени бракове. Самите роми започнаха да се българеят в поведението, облеклото и отношението към света!

Никой не ни пита искаме ли го този евросъюз или не. При всичките тези претенции за демокрация, демократичната процедура предполага референдум Изходът е провеждане на референдум за излизане от блатото наречено Евросъюз

Като не ти харесва, хайде в Сибир. Където ти е кеф в Якутия , кеф ти в Магадан. Кеф ти отвъд полярния кръг. Русофилите казват, че там давали много пари и е било най-демократично. На нас ни харесва тук в Европа.

Винаги съм се радвал, да си имам работа с доказани демократи като Вас

" На нас ни харесва" Никого никога не съм опълномощавал да пише от мое име. Защо цитата е в множественно число? Кои са тия, които твърдят горното? Двама адаши, всеки от които се казва "ха" ли?

А ти какво предлагаш да се задоволим с първо място по бедност и първо по-най-малка продължителност на живота ли!? Утре ще ни докарате до Сомалия?!

Някои задава ли си въпросът-какво ни показват и учат управляващите .Народа гледа от тях и копира незакония. Пита ли се някои къде са незаконното строителство , кои е следил и не е дал стопиране на незаконни сгради. Именно сега не само те а и тези които са строили на съд а не да реват за помощи. Идва момент в които Закона да е в сила за всички а не само трагедии и все някои да ни е виновен . Хората се научиха да правят каквото си искат , да лъжат и до кога а при трагедия хулят .

Българите спазват законите най-старателно, проблема е, че не могат заради натиска отвън, да накарат ромите да го спазват този същия закон.

Заглавието да се чете: Потопът в Аспарухово - заради безобразията на "братята роми" !

Инспирирани от ЕС, Съда в Страсбург и псевдо-правозащитните организации.

До кога лицемерието на ЕС, на съда в Страсбург и на разни псевдо - защитни организации ще избива българските граждани независимо от произхода им? Най-важното е всички да разберем, че не само ние българите, но и ромите са жертви на същите демагогии, защото те са нежелани извън България, а същите псевдо - демократи съсипват единствената държава, която могат да нарекат свой дом! Държавата която им дава помощи и живот.

До кога?! Зависи от нас от теб и от мен!? Устройва ли ни това положение?!

Явно поне един пишещ във форума не възразява да умират български граждани.

Тука някой преливат от законосъобразност , съдебност и компетентност и картография... и т.н. Ами проверете как в милата ни столица безумието наречено комплекс "Цариградски" или нещо подобно заедно с метрото таковаха комуникациите и плана на Дружба-2 от преди 1989 и не само това! И какво от това? Нищо! Безумието продължава! И Страсбург го задълбочава!

Ако било единствено жилище, нищо че е незаконно, не можели да го бутнат. Пълни глупости! Щом е незаконно, т.е. извън законите на ТАЗИ ДЪРЖАВА, АКО Я ИМА, значи не могат да бъдат осъдени ни в Страсбург, ни на луната, иначе са им много нефелни законите и също така и адвокатите. Те така оправдават и отявлени убийци, рекетьори и не знам там каква паплач. Законите за кого са тогава и има ли ги изобщо? А и това, което предизвикаха в Аспарухово тези незаконни постройки, смъртта на няколко души, не е ли за съд? И защо цялата държава ще им плаща помощи от парите на всички, когато те са си виновни? Съпричастност и милосърдие - да, но не на всяка цена и за всеки.

За малко да си помисля,че е валяло дъжд и за това имало много вода....

Закъсняваш с осигурителни вноски- незаконно, не ги внасяш въобще- законно; закъсняваш с вноскити към банката- незаконно, източваш банката- законно; нямаш строителни книжа за постройката- незаконно, строиш на страх и риск на удобно за теб място- законно; закъсняваш на работа- незаконно, не ходиш на работа въобще, като се зъбиш по този повод на журналистите- законно; изяждаш защитена костинурка от глад- незаконно, плюскаш като за последно на народна крадната пара- законно; крадеш от някой магазин- незаконно, ограбваш инфрастрктура с риск да направиш голяма трагедия- напълно законно!

Едно е незаконно, друго е опасно строителство. Тази община не се ли дава сметка, че БХК пак може да ги осъди в Страсбург?! Защото не са предпазили гражданите от бедствие, като са ги оставили да живеят в дерето, което има съвсем друго предназначение. Хайде общината да им предоставят някакъв чукар, за да си наместят катуна, да ги впрегнат да копаят дупки за залесяване, както по стария план и да престанат да говорят глупости!

Когато "Софийският Еталон" в строителството е отчайващо вреден и сбъркан, какво очаквате за някакво си село, квартал или малък град? Я се поразходете по милата ни СТОЛИЦА! А?

Странно неясни и хипотетични са констатациите / оправданията на ДНСК... Чуха се и други теории от независими източници, в които се твърдеше, че в злокобния ден всъщност е имало и отвряне на "преливниците" на помпената станция над злополучното дере... Това, обаче едва ли ще се разследва от общината и респективно от държавата... Както обикновено...!

К'ви преливници Ви се привиждат, бе хора!? Къде са те? Отвори google maps и дай кооординатите им!!! Поне Варна е снимана с резолюция под 5м, да ще се видят доста добре. И имате ли изобщо представа какво е преливник и разликата му с шлюз? Още малко цунами в соленото езеро ще измислите.

25 години потоп в България и най-вече в София заради некомпетентност алчност боклуци чужденци * незаконни къщи .........

Ако имаше контрол, ако нямаше корупция тези сгради нямаше да бъдат построени. Още на първа копка щяха да бъдат спирани. Не спирам да твърдя, че бившите казармени сгради и поделения, могат да бъдат дадени за живеене. Ето го и типичния пример, над Аспарухово е имало поделение което от кадрите по телевизията се видя, че е занемарено и не се използва.

Не е така. Потърси намеренията за въпросното поделение... Освен това изказването ти много напомня за едни отдавна (преди 68-69г) отминали времена, когато държавата пак е осигурявала жилища на малоимотни и бедни... Дано не се стига отново до там.

Когато купихме половин декар на баира до селото, обиколих всевъзможни кметства, общини, геодезисти, отдели за разрешителни, за да си построим единственото жилище. Нищо не ни пречеше да спазим изискванията за отстояния, огради, съгласия на съседа и пр. Точно, защото е единствено, не мога да си представя, че ще има нещо незаконно по него. Така че, архитектът и общината да имат много здраве!

Прати много здраве и на Страсбург.

Е, сега би могло да се пристъпи отново към озеленяване. Но не на чиновници от общината, а на въпросното дере, съгласно плана от 1978.

ЩОМ У ТАКА-НЕКА ГИ ДАВИ ЦИГАНЬОРИТЕ-НО НЕ ИСКАЙТЕ ПОМОЩИ ОТ НАС-ТЕ СА ПРИМАТИ, А ВИЕ СТЕ НОДНИ ОБЩИНАРИ И ДЪРЖАВНИЦИ!!!!

няма виновен, освен дъжда! Незаконното строителство всъщност е било законно,не знаех, че може да има такова заключение, затова кметът на Варна не го е спрял. Сега ще им построим на циганите законни къщи, ще ги обзаведем, ще ги облечем и нахраним. При следващия порой - отново!

Е, щом "нямали избор" и трябва да нарушават закона, тогава да се давят! Другият път да чакат доброволци от Страсбург да им ринат калта! Не, че ги мразя, гнус ме е от БХК.

За съжаление, решението на въпросния съд, по делото за незаконно настанилите се роми в Красна поляна, София, сериозно ни връзва ръцете за вкарване на ред и цивилизоване. :(

Конкретизирайте се, моля- в тази държава незаконното е законно! Да убиваш по пътищата е законно! Да изтакаш банките е законно! Да продаваш наркотици е законно! Да имаш група за отвличане и рекет, е законно! Да си лъжлив и крадлив политик, е законно! Да обираш чужди къщи, е законно! Дайте дефиниция- какво е незаконно, че се обърках вече?!

Не законно е да правиш любов със жена си:)

Така ли било? Ми да дигна едно катунче в градинката на НДК, няма да ми го съборят? Защо, вместо мангалите да платят щетите, ние ще им плащаме за да си строят пак незаконни катуни, или по-лошо, ние да им построим законни катуни?

Че трябва да си платят, трябва... А дали не трябва да носят отговорност за причиняване на смърт на 13 човека?

На мое имам нямам нищо, ще си направя плаваща къщурка и в аз. Искър ще го обявя за вкъщи защото нямам други избор освен в този гьоп да пикам и да се надявам жаждата на някой политик да утоля

"Абсолютно незаконно. Това са незаконни сгради на хора, които нямат друг избор. Те ако не си построят къщите там следващата зима, няма да са живи. От друга страна, общината ако им ги разруши, нарушавайки закона обаче, защото при единствено жилище, разрушавайки дори и законово, ще отидем в Страсбург и ще ни осъдят", БЪЛГАРИИИИИ СТРОЙТЕ НЕЗАКОННО! КАКТО КАЗВА ВАРНЕНСКИЯ АРХИТЕКТ НЯМАТЕ ПРОБЛЕМИ! СЪБОРЯТ ЛИ ВИ СТРАЗБУРГ! ДА ЖИВЕЕ НЕЗАКОННОТО СТОРИТЕЛСТВО! ГОЛЯМ ПРАЗ 13 ТРУПА хахаха РАЗРЕШИТЕЛНИ НЕ ВИ ТРЯБВАТ!