Пострадалите от потопа в "Аспарухово" започват съдебна битка

Близки на загинали с граждански искове на стойност над 3 милиона лев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съществуващата съдебна система, с такива съдии, едва ли ще успеят. Но им желая успех.

Българската държава мисли за народа само тогава, когато някой бял не си е платил данъците и глобите!!! Че често и тогава нехае... А политиците се сещат за народа само по време на избори...

Баси наглостта! Пострили са незаконни къщи, а друг им е виновен! Боклуците в канала ках ги е изхвърлил? Имаше едно гето и в София на бул. Европа при околовръса и там беше същата работа. Построили някакви къщи, мъкнат боклуци от целия град и после ги изхвърляха в река Какач.

Това не беше ли едно гето, незаконно построено на опасно място? Дали не трябва да платят наем обитателите на гета с незаконни колиби, изчислен със задна дата и лихви?

Нещо много адвокати се усетиха да богатеят от природните бедствия...

Съд ! В България ? Има ли още дебили,които вярват в това?

ако беше в София щеше да ревеш на умряло! Чак пък гето, има си общинска служба която се занимава с незаконните постройки ако е имало такива трябвало е да ги спрат! Драги от такив акато теб България никога няма да мръдне!

Ще съдя държавата че не е изчистила боклуците, дето хвърлях в дерето! Ще я съдя, защото незаконната ми къща се е наводнила.

Нека се обединят, желая им късмет, нека веднъж и някоя институция понесе отговорност !

Така става. Оправдаха причинителите с незаконните постройки, и тези напълниле дерето с боклук, сега същите искат обезщетение.

Този народ в хахалата не е точно бял. Но сте прав, точно защото не са бели ги оневиниха за незаконните постойки и боклука затлачил канала.

къщи в дъното на дерето ...... как да не ги отнесе водата !?

Съвсем ромско гето си е частта с потопа. И да не питаш половин км от там имам апартаменти, и там имаше наводнение с напълнени мази, както е имало много пъти. Мястото е един голям баир, и водата истича доста бързо в канала, демек морето. Не а като на други места да чакаш на покрива да дойде лодка. Проблема разбира се беше незаконни постройки, бараки направо на улицата, и един куп боклук в дерето. Един дам просто, и като се отприщи отми хора, коли и един друг куп бараки. Обаче виновни няма. Защото а. виновните са от тъмните съграждани и б. общината е виновна, защото не са им свили сърмите както трябва.

Ей нагли цигани. Строяха си незаконните мръсни съборетини в дъното на дерето и след големият дъжд е нормално да бъдат пометени от водата, която няма свойството да заобикаля циганския катун по върховете на склона. Вместо да ги глобят за незаконно строителство, те ще съдят държавата... Марш в циганския си Бангладеш.

Снимката е уникална!!!

Ами това е , приемете го - отговорността е на времето - много е ВАЛЯЛО - просто е... ГЕРБ ..

Не си съвсем прав за гетото.Цялатя водна стихия,дето се изля се стече и покрай ул.Балкапан и Народни будители.Там цигани няма.Блоковете са военни.Наясно ли си какви поразии станаха там-мазите се напълниха до таван и цяло чудо беше,че водата не заля още нагоре.Иначе щяхме да се издавим както бяхме вътре в апартаментите си.Дано никога да не преживееш такова нещо,блокиран от вода навсякъде.

Точно пред ул.Балкапан 1 водата довлече труп на дете,което поради невъзможност да дойде линейка и да прибере трупа,го оставиха във входа,завито с одеало.Искаш ли отново да коментираш по темата и как са се чувствали всички съседи,знаейки за това.Дали изобщо са мигнали през ноща от ужас,от стрес.Игнорирам факта,че детето беше от ромски произход.Шока остава завинаги.

Пред ул.Балкапан3 точно срещу блока има къща в която живееше възрастно българско семейство.Приливната вълна от 3метра разруши оградата от каменни блокчета сякаш бяха бисквитки.В този момент възрастната жена слязла на първия етаж да вземе часовника,защото го забравила и това е бил последният й миг живот.Огромната вълна я е удавила и на следващи ден откриха тялото й пред Народни будители.И това ако не е огромен УЖАС.Нека тези,които не са наясно,по добре да не пишат глупости,защото на думи всеки е силен.Тези които го преживяхме няма да забравим докато сме живи.

... сме збравили, че при БСП не вали, щото отдавна не са били на власт...

В боклука е проблема. Хвърляли боклук и изградили дига. Цял следобед валяло станало гьол с дига от боклук. Боклука се е напоил и късния следобед като заваляло по силно дигата-боклук се сринала и водата тръгнала надолу. Лека им пръст на загиналите.

Защо строим къщи там където минава водата ? Водата трябва да мине , какво е виновна , че някой си е решил на своя глава да строи където не трябва ?

Да ги съдят до дупка!

на босия цървулите.