Поставиха инсталация срещу шумовото замърсяване в центъра на София

Транформирането на ъгъла на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен" е част от инициатива за преобразуване на градски обекти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В NY, ако ходиш в коридора си с обувки и нямаш килим идват и те глобяват от общината. В BG вдигат цял квартал във въздуха с музика, гонки, ремонти по никое време... и няма никаква адекватна реакция.

НА НОВИЯ РЕМОНТ В ГОРНА БАНЯ УЛ. 757 ПАК СТЕ СЕ НАСРАЛИ :) СЛОЖЕН Е ЛЕНТОВ СИФОН ПРЕЗ ЦЯЛАТА УЛИЦА, АМА ГРАДИНСКИ :) МИНАЛ Е БЕТОНОВОЗ И Е ОТКЪСНАЛ ШИНИТЕ НА ЕДНО 60СМ. СЕГА Е ДУПКА 60 Х 40 НА КОЯТО ОТ 2 -ТА КРАЯ СТЪРЧАТ КАТО ПАРЧЕТА ОТ СЧУПЕН ГРЕБЕН. НЕЩО КАТО РЪКАТА НА ФРЕДИ КРЮГЕР И АКО МИНЕШ С КОЛА ГУМАТА СТАВА НА ТЕСНИ ЛЕНТИ, КАТО ПАСТА, А АКО ПАДНЕШ ТИ Е ГАРАНТИРАНА ОПЕРАЦИЯ В ПИРОГОВ . НЯКОЕ МРЪСНО БУЛГАНСКО ЖИВОТНО, Е ПРИЕЛО И ПОДПИСАЛО ПРОТОКОЛА ЗА ТОЯ СИФОН. КОЕ Е? https://www.youtube.com/watch?v=wPZHiV6Bj8E ЖИВОТНИ СТЕ И ЖИВОТНИ СИ ОСТАВАТЕ!

добър начин някой да взима добри ПАРИЧКИ за глупости предлагам и такса псувни или такса глупост такса селяния -тука е обещаващо

Да сложат шумоизолиращи панели на Ломско шосе защото цялата селяния минава от тука !!!

И на бул. Сливница - също.

Точно така! Похвална инициатива! Крайно време е да заработи борса и да се търгуват децибелни емисии. На всеки пълнолетен да се определи лимит, да се имплантира един шумомер и да се търгува с емисии - тези, които са прекалено шумни ще се бръкнат в джоба и ще се наложи да закупуват емисии, а скромните и тихи ще продават излишъци и ще се възползват от екосъобразния си начин на живот!

Страхотна инсталация!

Не мисля , че шумовото замърсяване е опасно колкото замърсяването на въздуха от стари брички !!!

две в едно. Пуснаха една магистрала диаметрално в Люлин. Царица Йоанна заприлича на Цариградско шосе, ама на Фанъкова не ѝ пука, а и на Борисов също!

А на български не можахте ли да напишете "преди" и "сега". А бяхме недоволни че веднъж седмично имахме руска телевизия. Сегашната американизация на езика е езиков геноцид.

Така и не разбрах - ще мери ли, ще предпазва ли или само ще показва, че има проблем.

И аз така :)

Искам да сложат и в нашият блок такава джажа . НАСТОЯВАМ . Десет годишен тормоз не стига ли .???. Комшиите всеки петък ... " Че си бегаме на село" ..И това тяхното синче събира в апартамент от 60м2 над 30 човека. Започва пиянки - дрога купон денонощно до неделя на обяд... Писъци, псувни, бойща, чалга и така докато ги изгони и чака да си дойде бащичко . Десетки пъти съм ги предупреждавал, идвала е и полиция и няма оправия. " То нашето си е много арно нищо не прави заблудил си се комши"... Та мисълта ми е следната няма ли начин да се сложи по едно такова устройство ( с решение на дом съвет и заплащане разбира се от входа ) и като се надвишат нормите да се съобщава на полиция, пожарна и който там е на смяна ?!?!?!

в столичния инспекторат, пуснете жалба в полицията, купете си оръжие!

измервне е едно!! А инсталация срещу шумово замърсяване е много различно! мисирки...

в дир.ру-то не са могли да спят, защото са си представяли, че бащите им са дрогирани рецидевисти, които оказват съпротива при арест

Аман от контролни органи и устройства. Ще мерим шума, след това различни активисти ще бързат да коментират и да докладват резултатите на Брюксел, след това ще ни сложат "шумов" Шенген и т.н. Шумът и неговите причинители са ясни не от години, а от десетки години. Някой може да направи дисертация, друг ще свърже резултатите от шума с предизборна кампания и така колелото се върти...., а маймунките се чудят защо им е все така шумно и защо България пак е в някаква измислена негативна класация.

като прочетох, че е срещу шума се зачудих - какво ли са направили, че да намали шума? нещо, което да генерира вълни с обратна амплитуда и да гаси шума? а то - някой си решил да изпере няколко хиляди евро за глупост...

няколко ДЕСЕТКИ хиляди

Сте неграмотници в този сайт! Има сериозна разлика между инсталация за измерване на шума и такава която ограничава шума Сменете дрогата, тази не ви понася!

Кога ще сложите инсталация срещу корупцията?

нон стоп дум дум дум дум от заведенията по цял ден и цяла вечер?

Инсталация срещу шумовото замърсяване предполага някакви звукопоглъщащи или звукоотразяващи панели, разположени около зоните с интензивен шум. А то какво било - един микрофон с LED панел. Велико, няма що. На всеки телефон може да се качи приложение за мерене на децибели - това прави ли го "инсталация срещу шумовото замърсяване"?!

помисли за друго: колко струва това нещо, за колко е фактурирано и кой комсомолец ще си пише актив покрай тази идиотия

Голям звукотехник си, няма що! Това е устройство, което неутрализира част от шума, като генерира звук с противоположни вълни. Среща се и в някои автомобили ;)

ще ми препоръчаш ли такава магия да сложа на Цар Борис III и Бъкстон, че с тия павета не се живее.

за съжление не си прав. това просто е пране на пари. или само източване... имаме еврофондове, дето някак си трябва да оползотворим..

"haha", ако нещото неутрализира шума, сигурно ще усетиш ако си навреш главата вътре в него, като гледам обаче има някакви решетки. На няколко метра от него няма да усетиш нищо от заглушаването (ако въобще има такова). Купето на колата е затворено пространство и там това може и да работи, но на открито- забрави. Мерят децибели с един варел. Това е всичко, и на някой му трябва спешно нещо за отчета на полугодието.

Плебейте освен колко са праховите частици в гетото вече ще знаят и колко децибела е шума. Не, че ги интересува. Сега остава да се мери и стреса при шофиране и търсене на място за паркиране.

Хайде да залагаме колко ще издържат, тоест кога ще ги откраднат! Трябваше поне на 3м височина да ги сложат!

Грознооо, много грозно! А грозното също натоварва и стресира.