"Последен изстрел": Операциятa, която спря ядрен удар на НАТО

Работата на Михаил и Галина Федорови помага за решаването на кубинската ракетна криза

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имало едно време... Старите приказки от стария куфар на стария агитатор-пропагандист (агитпроп). САЩ и НАТО имаха 18 години тотално превъзходство над СССР и сателитите им от Варшавския договор. За толкова време те не употребиха ядреното си оръжие въпреки многократните казус бели (блокадата на Берлин, Унгарското въстание, Карибската криза). И защо това е така бе путински рублофилчета? Отговорът е прост като вас самите. Защото никой в цивилизования свят не иска война за разлика от СССР и доминирания от него Коминтерн, които мечтаят за Световната революция и как целият свят ще е в Съветския съюз в единен строй в казармения им социализъм, гладни но въоръжени срещу другомислещите. Единственото което правеха беше да дестабилизират обществения ред навсякъде по света за да предизвикат революция както те наричат тези преврати.

Ето това са истински патриоти на родината си! А не кат козацките факърчета джендърски педита които продават родината си за 5 жълти цента! И които лижат подметките на мръсните наглосаксонски луди говедари които по сходен план са определили няколко атомни бомби и за майка България!

Твоята майка не е България! Твоята мама е Россия! Дано ти се отворят очите някога.

Интересни времена бяха...

Всички руснаци искат да емигрират и да идат на Запад, за да станат шпиони и да служат на Русия!

то се вижда , ама точно обратното, че на запад емигрират основно талибани ,муджахидини ,африканци и араби .Виж и им състава и стркурата и битието на тези остатъци от държавици на "запад". Това е положениет другарю.

В отчаян опит да продължат да твърдят,че в България има още останали русофили и по тази начин да делят българите в полза на руския интерес.Руската империя лека полека икономически изчезва. В междунариден план русия е една смешна агресивна държава,крепяща се на пробитите нефтопроводи в Коми и засипваща света с екокатастрофи.

Всеки нормален истински българин, първо е българофил и после русофил.

вече 20 годии все изчезват всеки ден фалират и падат по 500 пъти на ден ама по телевизора и в тролериата.Обаче те така и не знаят за това и правят каквото си поискат, където си поиската през сащисаните осатъци от африканските гета наречени незнайно защо "западен свят".

Чета статията и се напикавам от старческо удоволствие.....что в Болгарии ничего не меняеться.

Не си никакъв майор,ти си едно обикновено епилирано педерунгелче,което е държало мама за полата,когато е трябвало да е в казарма.

За последно отварям дирника тази руска клоака.

защото герои и интересни личности може да има само в САЩ така ли? Явно си обсебен от филмова пропаганда.

А какво предпочиташ, филмовата хроника на Холивуд ли?

Ми чети Пик, той е тъкмо за такива кати тебе...

Защо ,напускаш ли ни вече?

Сега бг заприличва на Крим скоро и икономически мизерия и недоимък. Е това е Румен Радев руска подлога ,

Да не би да си бил скоро в Крим?Че само моста,който руснаците построиха ние не можем да направим следващите 100г.,въпреки милиардите получавани от Европа.

Що за безумен опит да се изкарат герои някакви служители на най-агресивния и яростен комунистически режим? “Спасили били света” ... ПОРЕДНАТА РУСКА ИДИОТЩИНА и Дир разбира се веднага преписва от ТАСС... Всички ядрени сили имат планове за нападение и отбрана - нали затова са армията и ракетите, бе идиоти! България беше ОКУПИРАНА от същите тия нещастници, дето сега се пишат спасители

само се замисли върху тъпотиите, които пишеш - ако всички ядрени сили изпълнят плановете си за използване по предназначение на ядрените си беприпаси, няма да има смисъл от нито един от техните планове за отбрана и възстановяване... помисли защо. тва колко кой е агресивен - само в бг можеш да се наречеш успешен ако предаваш интересите на собствената си нация, на всякъде другаде важи "целта оправдава средствата", а целта е именно това, което нацията/нейните лидери искат. Точно както ОК поиска Фокландските острови ....

По времето когато България според теб е била ,,окупирана", бяхме сред 30 те най-развити държави в света. Произвеждахме компютри и пращахме космонавти в космоса, а сега, под американска окупация продължаваме, напред и надолу към дъното.

И бяха върнати а не изнесени, Вася! "Компютрите" на ТАТОвината ти бяха откровенно копие на IBM. Некадърно побългарени по комунистически. Но до 1945г в България има ДВЕ ФАБРИКИ ПРОИЗВЕЖДАЩИ САМОЛЕТИ. Съсипани от твоите окупатори, мать твою сука бля. Лустрирам трайно без метастази!

Личи си, че лустрираш, първо върху себе си го направил, полуидиот безполезен за обществото.

Имаш ли представа колко хиляди фабрики и заводи са построили комунистите за 30г бе празноглавецо? От къде да имаш представа, като главата ти е празна.

Не му обръщайте внимание на олигофрена Калин Каменов, той е моя пудел и лична надуваема кукла.

Взели плана от шкафчето на боко ей Тва е какви шпиони имало едно време а не като сега Мата Хари!

Страхотни са! Излъгали да всички! Само не могат да излъжат Господ! Сега са цяла вечност ще бъдат в огнената геена и преизподнята! Продали са си душата на Лукавия!

Федорови са герои и за България . САЩ са планирали ядрен удар и срещу нашата страна. Федорови предотвратиха и тази опсност

то ако някой беше натиснал тогава бутончето, щеше да последва страшна верижна реакция и едва ли вече щеше да има свят какъвто имаме днес. Кенеди и цялото му семейство платиха с живота си за това примирие. Смятайте, че антируската пропаганда в САЩ е нещо, което е вече в днк-то им - толкова е силна, че дори е успяла да накара страните от бившият соц блок като България да мразят себе си защото примерно са имали общо с Русия. В Сащ ако се спомене комунизъм на открито в някои щати могат директно да си те отстрелят.

Журналята, има ли някаква рационална причина да публикувате текст за хора, обслужвали един от най-човеконенавистните режими: 1. Убил милиони хора дори в собствената си страна (Гулаг и Гладомор) 2. Поробил милиони, дори с цената на прегазване на мирни протести (Унгарското въстание, Пражката пролет) 3. Отнел имуществото на милиони предприемчиви и трудолюбиви хора? Да, сещам се за една причина - не се вълнувате от историческата истина, а от копейки.

Историческата истина е, че тези хора са спасили света от американска ядрена агресия, едни истински герои на които само можем да им отдадем почит.

браво гогов - громи мръсните капиталисти - венсеремос

Шушкаше се,че американците изпратили ( не знам директно или как)първите снимки от първите си военни сателити на съветският геронтофилски маршалитет и генералитет. На снимките се ниждали ясно и отчетливо не военни обекти на СССР,а дачите на маршалите и генералите в Подмосковието. Това е имало голям сдържащ ефект по времето на Студената война

Щирлиц седи мирно в кабинета на Мюлер и слуша крясъците му с каменно лице.По едно време Мюлер му казва:Щирлиц!Вашите гащета са на червени и розови цветчета нали? Щирлиц трескаво размишлява:Какви са ми гащетата знаят само от Центъра и радистката Маша.Значи съм разкрит. Но Мюлер му казва с усмивка:Закопчайте си дюкяна!Хер Щирлиц.

И кой днес се връзва на тази руска пропаганда?

Тия дето избраха Мунчо.

Мунчо е Борисов.

Каква пропаганда бе. Това е истината. Нато си е подлота на сащ и агресивна организация. А тук някои за мен не добре с главата говорят за копейки.... вие може и да се продавате...

Работили за загубената кауза на комунизма.

Тези хора са спасили милиони невинни хора , които щяха да загинат при американската агресия и от двата лагера, поклон пред паметта им.

Пълни глупости! Ако искаха САЩ можеха да превърнат сесерето в ядрена пустиня без никакви последствия за тях, защото почти до средата на 60-те ватниците не са имали, нито достатъчно на брой атомни бомби, нито средство, с което да ги доставят до САЩ - самолети или ракети. Сигурен съм, че ако на територията заобиколена от цивилизация имаха такова превъзходство, каквото САЩ са имали тогава, балалайките щяха да ударят свободния свят.

Я се поинтересувайте за операцията с наименование ""Paper clip"" и тогава се изказвайте "компетентно"!

Факт след Хирошима имат капацитет да правят по 1 атомна бомба на 3 месеца. Русия взривява своята първа почти 10 години след това. Отделно че са летели над ссср когато си поискат. Но в нито един друг строи не е възможно богатствата на Сибир и цяла Русия да се появят на пазара на тази цена. Ватенки, ушанки, каскети чоплят 1/5 от земното кълбо за 200долара на месец?!?!? А преди за 30?!?!?

И накрая СССР се пръсна! Красиво, със звън!

по-скоро сянка която се оттегли защото няма какво да я хвърля, въздушни кули.

Сега в момента, всякакви Арабски и китайски ШПИОНИ, нападат Европа, представяйки се за бежанци, мигранти,, Тия трябва да бъдат застрелвани още на турската граница или в Средиземно море !!

Федорови са свършили добра работа. Скромни и почтени хора, работили за своята страна и за спасението на света. Имало е хиляди като тях. И днес ги има ....

На такива глупави шпиони Са пускали дезинформация ,А тука ги изкарват герои..Последните си години изкарали мизерно в някоя квартирка и със си скубе косите че не са избягали на Запад

Типично по сталински - не можем да го измислим, по-лесно е да го от КК раднем.

От куба ,ама бързо му свиха сармите...А сигурно е че СССР е искал да бомбардира ЗАПАДНА ЕВРОПА ,Ама са разбрали че са предварително изгорени...ЗА такава дезинформация тук някой ще гушне много рубли

Реклама на руските шпиони работили против алианса...На съд и позор за такива медии

Във връзка с този материал (който не случайно идва сега), изгледайте (задължително), за да с е ориентирате в обстановката, филма "Blackmark"". Даваха го съвсем на скоро по една от ефирните бълг. тв, има го и на сайта на www.filmi7.com. Колкото до Dropshot, точният превод би трябало да бъде "падащ изстрел" , т.е. че се касае за бомба. И за да е пълна картинката за онези (славни) времена да си припомни крилатото: "ГРУ поздравляет ЦРУ"!

Са докарали милиони в родината..Жената вместо медал е получила подарък.....чорапогащник сигурно ..Такава е съдбата на руските предатели..Инак други шпиони са им отказали да сътрудничат Уж по здравословни причини а всъщност А истината е че им се е усладил живота извън руската кочина извън руската кочина

е тази статия.От начало до край лъжа и демагогия.Пфуй.Връщат ни в 70-е години на ,,развития соц”

Сякаш ни управляват комунисти?

ДИРа обърна палачинката. Мунчо спечели изборите и вече дават статии в прослава на СССР.

това се случва с всички в източна европа, много постепенно забравят руския и започват да живеят като истински хора...

Не се превежда като последен изстрел! Досещам се колко е действителна и тази история.

БКП-КПСС-ДИР, вечна дружба! Оле, оле, оле ...

Хубаво е, че е имало и има такива умни, смели, честни и почтени хора, като семейство Федорови. Светът все още съществува благодарение на тях.

Вече са само 15 Но Британците Са Курви И Умеят да правят политика !!! А докато се разпане напълно Еврогейския Съюз Ще Е далечно Минало хахааахааа

А най доброто е че се разпадна Британската империя! Май никой не го забелязва!

Колко да се е разпаднала? Общност от 57 държави лесно ли се разпада?

Общност. Очаквах такъв отговор, но независими държави, вече подчинени на САЩ, а не привинции!

Разпадна се империята на злото СССР.И сега е на път да се разпадне кочината Русия на Путин

Но преди това , Британската империя! Остана едно островче, колкото България. Ако говориш за Съветската империя, то тя си съществува като ОНД, само изхвърли ненужния баласт, който хранеше. Сега руснаците живеят богато и щастливо.

и да не са империя - пак не са на върха понеже нулевия паралел не минава през острова им, може би все още националния флаг на някоя тяхна бивша колония в един от ъглите си включва умален националния този на великобритания; лека му пръст на джон атанасов и на майка му ирландка, и на баща му българин, живи и здрави

Та коя империя се е разпаднала, след като желаещита за гражданство в Канада, Австралия, Шотландия и др. трябва да се кълнат във вярност към държавата пред портрета на английската кралица? Помисли само цялато антируска кампания я започнаха англичаните със Скрипал, а за вражески на русия държави бяха официално обявени Чехия и САЩ! Това е то имперска политика и дипломация! Човек само може да се чуди на акъла на французите надяващи се да продадат оръжия за милиарди на колония без одобрение от метрополията!

Аз съм любопитен, дали НАТО, ще обяви война на Русия, в предстоящата война, или ще нападне подло? Щото НАТО, на Наполеон/ от цяла Европа, само Русия не се присъединява към морската блокада на Англия/ напада без да обяви война, при съгществуващ договор. НАТО на Хитлер, напада без да обяви война. Да видим сега!

На НАТО не му пука за РФ. И без това китайците са ги подпрели яко от зад, откъм Сибир. НАТО не иска промени в Русия.

Чувам, че в първите редици на източния фронт, ще са българи и норвежци! Та, да ти го набия, вчера имаше статия за НАТО, как плаши Москва! Китайците са навсякъде. В САЩ, Канада - Ванкувър само китайци.

Ванкувър е построен от китайци. Нищо ново не казваш.

Добре, сега кажи за Столтенберг!

НАТО не иска война с Москва, защото освободи ли хватката си Москва, ядрените и оръжия попадат в ръцете на хилядите руски мафии, борещи се за надмощие една над друга и тогава нещата излизат извън контрол. Много по-добре за всички нас е, в Москва всичко да си е както до сега.

Кажи де! НАТО на САЩ, дали ще обяви война на Русия, или ще нападне като Хитлер, без да обяви такава? Аз залагам, че няма да обяви, ами ще нападне подло а в гръб, както винаги!

"Щото НАТО, на Наполеон/ от цяла Европа, само Русия не се присъединява към морската блокада на Англия/ напада без да обяви война, при съгществуващ договор. НАТО на Хитлер, напада без да обяви война." ////////////// Първо, земи па попрочети някоя истинска книга за историята на Наполеоновите войни. Виж там кой кого и кога е нападал, и защо е нападал. Ама недей да четеш "Войно и мир", а истинска история, с документи. Ще останеш изненадан. А за Хитлер също не си прав. Ади е успял пръв да извади пищола и да гръмне, ама не е очаквал че дядя Сэм ще застане зад таваришч Джо и ще помага. Чети документи, а не худ. литература издание на ЦК на КПСС.

Когато Наполеон анексира Олденбургското херцогство, принадлежащо на александровия зет, Русия отказва да спазва блокадата.Френският император решава да се справи с проблема по типичния си начин – като смаже противника си с мощен удар в сърцето на неговата сила. Огромната му армия навлиза в Русия през юни 1812 г.

Другарю Хи Хи, вие имате свръх опростена и силно политизирана представа за Историята. Които показва, че или сте много млад и има още много да четете или че сте много ограничен ум, който се изявява из форума в обслужване на нечии интереси, срещу скромно заплащане. Четете малко повече - например за кореспонденцията между Наполеон и турския султан от 1806 г. - още тогава Наполеон е уговарял султана да нападне Русия в синхрон с наполеоновите сили, при един конфликт, който е описан като неизбежен. Нямате си елементарна представа от общата картина в Европа, от динамиката на гео-политическите процеси от това кой какво започва и как във времето поставените цели се преосмислят, за да се нагодят на вечно променящата се обстановка. Пишете смешни и елементарни неща, сякаш сте събирали вестникарски изрезки от "Комсомольская правда" и сте забравили в каква хронология сте ги рязали. Имайте поне малко срам и достойнство и вземете прочетете поне една книга, преди да си врете мнението в очите на всички.

Хитлер обяви война на СССР защото Сталин беше струпал 4,5 милиона войска и н’ам си колко хиляди самолети(двуплощници) и танкове БТ 35 които можеха да вървят с вериги и без вериги и броните им бяха толкова калпави,че и пушка ги пробиваше

Уууф! Абе глупак, нали знаеш, че Хитлер много се е сърдил, че руснаците стоят на старата граница , укрепена, а не се придвижват до новата. Овръзна ми да обучавам киртаци! Важното е кой напада, в Неделя сутринта без да обяви война , когато всички са в гарнизонни отпуски.

Ха ти за Аустерлиц чувал ли си? А че там са разбити и руснаците знаеш ли! НАТО няма да обяви война ако не е нападната държава членка! Но специално за Украйна ще предостави огромна помощ във въоръжение, а хора да го използват ще се намерят, като доброволци от Полша или наемници от блекуотър!

На р5уския царски флот съществуването си. В противен случай историята щеше да е много пои-различна. А тя историята трябва да се познава, 'щото иначе ще бъдем непрекъснато неприятно изненадвани, без да проумяваме невежеството си.

когато няма новини

243Win

Хахаха, мурзилките били предотвратили... Верно ли? Тази статия е тотална демагогия, обръщане на истината с хастара навън. Всъщност, кубинската криза е забъркана от руснаците и само железните нерви на американските военни са предотвратили края на света.

Стига бе! Я обясни по подробно, че ми е интересно! Защото съм чел, че САЩ са искали да разположат ядрени ракети в Турция, и от там тръгва патакламата!

Амрикански ракети има в Инджирлик от 30 години.

Schilo

Значи от 1991 год. Явно от тогава нааовците се канят на Русия?

Тъкмо днес (предвид много годишнини и този материал) да изгледате филма BLACKMARK, а не само да плещите без да знаете за какво става дума, но имате категорично мнение по всите въпроси...

Руски тъпотии

Коли го интересува руската тъпотия, северно азиатците трудно могат да се нарекат хора. Народ от полумонголоидни чолухора

Schilo

Лелее а ти, дето не си знаеш рода, за човек ли се имаш?

Руската пропаганда си е на нивото на сдемдесетте години на XXти век. Никаква креативност.

Schilo

Що, западната по-модерна ли е станала?

Колкото по дълго продължава войната, толкова пачки трупат в САЩ. Англия си изплати заема миналата година. Дядото на Буш е правел ленд лийз на Хитлер. САЩ излизат от първия си фалит/Голямата депресия/ в края на войната. Вторият фалит е 1971 година, когато отказват да заменят кораб с долари на Франция за злато.

Добре,че добрите руснаци не са имали,а и сега имат аналогичен план за нападение на Запада (нормално). Имам чувството,че не сме в НАТО и живеем в социализма, където само Запада са лошите.

не сме в нато. бъди сигурен. Могат твоите работодатели да се удедят и на практика, ама вярвам, че вече го знаят.

вече съм сигурен!

Че, не сме, нали?

лесно се лъже

Пак се почна с тоя лииз! Абе малоумнико, когато СССР, отблъсква хитлеристите на 300 км от Москва, имало ли е лийз? Англия получава 2/3 , защо се свива 3 години на острова. Сталин го моли за втори фронт още от началото на 1942 ра.

До скоро руските тролове отричахте изобщо "лийза".

Schilo

Никой не го е отричал, ама 4-5% от общия ресурс, използван от СССР не е от кой знае, какво значение.

Не се отклонявай! Кажи битката за Москва , има ли лийз?

Schilo

Е, забравяш "героичната" защита на Дюнкерк...И "изпълнението" на договора с Полша, след като поляците са нападнати от Хитлер. Така де... Е, после "героично" са се бранили в Ардените, та Сталин е променил и датата на Висло-одерската операция, за да спрат да се излагат срещу хитлерюгент и опълченци.

Три са ми любимите битки. Дюнкерк, когато насрани французи и англичани, бягат през глава. Варшавското въстание, когато Сталин спира настъплението и им гледа сеира. Арденската операция.

Schilo

Човечеството е имало късмет, че Кенеди е бил президент. Последният американски президент с акъла си. Че, имали са преди това един Форестал, де от фобии откачил. И, всеки, който малко повече чете, знае, как е свършил.

Поредната сАвеЦка пропагандна статия изкензана от дирника в неделя сутрин! CPAM!

значи ни управляват комунисти. На печелившите честито. Ние в чужбина сме заредили пуканците и ще ви гледаме сеира.

Когато имаше комунисти на власт , Европа беше едно спокойно място за живеене и в двата лагера. Сега не е така, защо ли, сигурно пак комунистите са ви виновни на вас алчни капиталистически изедници.

После комунистите похарчиха парите.

И кое е глупост? За 45г колко войни е имало в Европа и сега за 30г. То небеше Югославия, то не беше Молдова, Грузия, Украйна. Конфликти и преврати все организирани и финансирани от запада и САЩ. И това само в Европа, да не говорим за Азия и Африка.

Още Май 1945, Чърчил е откачил и е исгал да обяви война на СССР. Едвам са го спрели!

че през ВСВ СССР води завоевателна военна кампания и като резултат поробва половината Европа.

Schilo

Тъй ли? А, щатите, ква са водили? В Африка, Европа? Във Филипините, Япония?

А ти троле, не струваш.

Така е. Много си прав. Твоят идол, Адолф Хитлер, е мислел че СССР, ще спрат на старите граници.

И САЩ така си мислеха и наливаха самолети, танкове, храна, оръжия на СССР. Сталин ги обърна срещу тях.

Schilo

Кои танкове са американските ? Т-34-85М или ИС-2? И, аре, прочетете го тоя договор и вижте, къде са отишли 61 % от помощта. И колко процента са били за СССР, който е отнесъл огромната тежест от войната.

Дори всеизвестните Катюши са монтирани на американски камиони.

Schilo

Глупости...Правилното е "и на американски камиони". Все пак прочети, няма да ти е излишно. А т.нар "Катюши" са били монтирани и на съветски камиони, действали са и наземно. т.е. не на платформи. Камионът е само платформата, а системата са релсите, ракетите, пиропатроните и механизмите за изстрелване на ракетите.

Жалко, че се намесиха наглосаксонците през ВСВ , сега цяла Европа щеше да е свободна от американска окупация.