Турският посланик доволен, че у нас се гледат турски сериали

Със задоволство виждам, че турските сериали се гледат по българските телевизии и това показва, че няма предубеждения и предразсъдъци, каза турският посланик Исмаил Арамаз след среща с културният министър Вежди Рашидов.

Обратно в новината

Коментари - Турският посланик доволен, че у нас се гледат турски сериали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ашколсун,комшу,аферим!как няма да си доволен,като сме карабалъци и всичко чуждо ни е мило и сладко като шербет.а от гърците що не си доволен бе къзъм...там нещо не ви любят/и в сръбско/

И аз съм доволен! Да видят ПОМАЦИТЕ , че турците не носят ФЕРЕДЖЕТА !

Поне като мълчите, изглеждате малко по-умни!

А защо турските сериали нахлуха едновременно с идването на власт на Групата Елитни Разбойници в България /ГЕРБ/? Отговорът е прост: за пари. Тези сериали са манипулативни и дълбоко невярни по същността си. Освен Истанбул, Анкара и морските курорти Турция е далеч от отва което показва. ГЕРБ са поредните предатели на националните интереси.

Снощи гледах по канал 1 филма на Мартин Бърг за инвазията на исляма и същността на тази капсулирана религия.

Я тези министри, дето се надпреварват да ни дават съвети да разкажат малко на аудиторията за делото "Ергенекон", плана за преврат "Боен чук" , арестите и репресиите над висши военни и журналисти, делото с Орхан Памук,убийството на Ибрахим и т.н.То, " културния обмен" е от ясен, по-ясен, само дето не е двустранен, а еднопосочен!

Чисти инсинуации.Кой гледа тези жалки подобия на филми?Знам кой ги гледа.Гледа ги най-необразованата част от населението-цигани,неграмотни ,затъпяващи и хора, които хващат само бтв.Образовани и духовни аристократи ведната сменят канала сьс СНН,Нейшънъл географик,Еич би о,ТВ 1000 ,Хистори...Жалкото е, че тези, които пускат помиите се опитват да манипулират двукраките,навярно срещу тлъсти комисионни...

Културният обмен между двете страни е от голямо значение за взаимното духовно обогатяване, България жадно трябва да черпи от многогодишния опит на южната съседка в областта на киното, театъра, литературата, така че и ние някога да ги настигнем и си имаме наш Нобелов лауреат като Орхан Памук.

Турция Кътьо е тази ,която трябва да черпи с пълни шепи от по-богатата и духовна култура с ВЕКОВНИ традиции-Българската.Винаги сме имали достойни кандидати за Нобеловата награда в областта на литературата.За съжаление сме малка страна,без силно лоби.А Орхан Памук може би стана лауреат след репресиите към него от страна на турското правителство ,заради смелостта му да говори за Арменския геноцид и правата на кюрдите.

Културният обмен между двете страни е от голямо значение за взаимното духовно обогатяване, България жадно трябва да черпи от многогодишния опит на южната съседка в областта на киното, театъра, литературата, така че и ние някога да ги настигнем и си имаме наш Нобелов лауреат като Орхан Памук.

Турските сериали са мощно психологическо оръжие за въздействие върху плебса. Натрапват една визия за "общоевропейски" и "цивилизационен" облик на турското общество и действителност, което НЯМА НИЩО ОБЩО С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА. В момента в Турция се възражда ислямизма в неговите най-черни краски. Турската армия, която беше гарант на демокрацията и светската държава, е напълно обезглавена, като прогресивната част от генералитета бе хвърлен във затвора. Наскоро бяха арестувани и няколко журналисти по скалъпени обвинения. Външният министър Давутоглу от дипломатически совалки не може да се прибере в Турция и навсякъде тръби, че негов основен приоритет ще е възраждането на османската империя в нейните някогашни граници. Изобщо, край босфора започва да става много опасно. Между другото България е на ВТОРО МЯСТО В СВЕТА ПО ЗАКУПЕНИ ТУРСКИ СЕРИАЛИ. Дали това е случайно?

турция от Босфора на изток! (на около 300км по изток, за по сигурно)

ебати наглите копелета са тия фесове,ама не елуд тоя който яде баницата ! мислят си че са хванали Господ за шлифера , ама това няма да продължи дълго ,ще хапнат и те дървото,защото го заслужават!!!!

Явно с латиноамериканците също имаме сходни култури защото се гледаха и техните безкрайни сериали. Само на мен ли ми звучат двулично всички изказвания на югоизточните ни комшии?

Не само ти, аз също се обърках, ксенофоби ли сме(виж по долна статия) или турцолюбци!

турцилюбци могат да бъдат само безмозъчните, незнаещи и неразбиращи историческата съдба и поука прилежно зомбирани от днешната продажна медийна обработка ИДИОТИ. Истински интелигентните хора не са плазмодии, а имат национално самосъзнание и не приемат и отхвърлят турското нахалство и опитите за ново потурчване.

Отказвам да гледам турски сериали и каквито и да е филми. Моите приятелки също не ги гледат. Безкрайно ме дразни натрапчивото турско/участие, присъствие, политика, стока/, от което вече не може да избягаш във всяка една област на уж българския ни живот. Ако наистина има гледаемост на турските бози, то тя е принудителна, защото много хора от селата и малките градчета нямат примерно Булсатком или друга кабелна телевизия, а вечер по големите телевизии има само турски боклук. Позор и проклятие за т.н. български?! политици.

и какво лошо има по турските сериали? с тъпия ви изкривен национализъм ще агонирате в небитието!

сме националисти, защото имаме самоуважение, съзнание за национална принадлежност, помним миналото на народа си, почитаме героите и предците си, на които дължим самото си биологическо съществуване и държим на своето днес и в бъдеще. Своето не даваме, чуждото не искаме. Турците обаче са ШОВИНИСТИ - класически пример за завладяване, налагане, грабеж на ЧУЖДОТО.

Щом ВИСОКАТА ПОРТА е доволна аз съм щастлив и спокоен за бъдещето!

И аз съм доволен.Турските сериали са мощно средство за затъпяване на жените и бабите .Та мъжете да си гледат работата,без да им се пречкат жени.Щом чуя в 20 часа от телевизора да почне някоя виеща мелодия ,моментално се изнасям.Но спасение няма .Вижте кандидатите за тристаен апартамент при Дългия -само кючеци.Ами чалгата- 90% кючешки мелодии.Къде отиваш Българио?

Турция е много пред нас.

щом турският фес е доволен, българската капа требе да се замисли, ако е останало нещо под капата. нерде софия, нерде стамбул? цариград не съществува, разрушиха го фесовете.

и аз гледам турчаляшките сериали, защото са ми много смешни с техните анадолски порядки от 18 век, тук-таме напреднали и влезнали в 19ти! Дори с немски паспорти и второ или трето поколение германци, пак си остават диви потурести анадолци.

И българите трябва да са доволни че има турски сериали по телевизията. Нека да разберат какъв е живота в Турция, а не да слушат приказки от стари баби и дядовци:) Също така много хубаво би било ако има и турски канал, които да се хваща свободно в цяла България с обикновена антена.

разбира се , че е хубаво да се гледат турски сериали, за да видим колко изостанал е манталитета на хората в турция, колко са фалшиви, двулични, драматични и подмолни. а пък би било хубаво в българия да има и повече англииски и испански канали с комедии, все пак българия е в европа и трябва да се гледат и техни програми, не само азиатски и латиноамерикански бози.

Тези сериали описват "действителността" в Турция, колкото "Междузвездни войни" описват действителността в космоса. А за турски канал, който "да се хваща свободно в цяла България" ще почакаш. Да стане прадядо ми, който е загинал про Одрин.

Българите ще сме доволни ако такива като теб си съберат парцалите и айде в Анадола,че взехте много акъл да давате,наглоста ви мина всякакви граници!

Какви фобии какви предрасъдъци,като знаеш,че съседите ти те наричат "гяури". Относно филмите сами не им вярвате нали,то няма къдъна която да чатка с обувки в къщи и по къс ръкав ама в БГ са будали...

В сериалите е показана съвременна Турция.А у нас някои се напъват да правят партия като се правят на шутове с чалми на главите.Да видят на къде върви света без чалми без забулване на жените.Това привлича хората.Ако покажат героите си в смешни дрехи надали ще има тоз интерес

Че то българско говорящите останахме малко, само турци и цигани. И министърът на културата ни е турчин... А като влезе и Турция в Европа, ще трябва пак да хващаме Балкана.

Много вода ще изтече преди даже да си помисля да имаме нещо общо с турция.

След 23.00ч. по турските телевизии да се излъчват филми на "ужасите"като:"Капитан Петко воевода","Опълченците на Шипка" и "Време разделно".

те и по цнн го казаха. турця води борба за сурца и умове с серялите. ставаше дума за ирак, но показаха точно перла. и там вурви сустото. на по тупите да обясня воина за сурца и умове зачи промиване на мозуци. с тези серяли се приспива историческата позиця и ни се готви един голям рязан които да го хапваме осте 500 години *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Че защо да не е доволен.Къде другаде има такива мижитурки и безродници.

Ами как няма да е доволен? 500 години не успяха да ни потурчат. Сега сганта на Доган и Борисов за 4 години успяха да ни наложат турски имена и порядки. Дано всички млади майки, които кръщават децата си с имена от тези сериали да се засрамят, ей!

нароченото за български културен министър каменарче от турски произход рашидов , си хортува по окултуряването на българите с турския държавен министър. ела мечко, изяш,мъ, че иначе аз ша ги изям с парцалите тия двамата. да закупят по програмите за културен обмен прекрасния български филм 'козият рог' и да го преподават във всички турски училища, че иначе... що рога имаме подострени за такива като нихни милости...

Инфантилните ни половинки "залепват" по телевизорите, за илюзиите които им представят долнопробните турски сериали. Когато питам жена си защо българките казват:"Остави го тоя турчин", макар да е българин по паспорт, сменя веднага темата. За мен най-впечатляващо заглавие на сериал е "Сълзи над Босфора", защото е аналогично на съжалението изразено от Йешуа-Иисус по повод съдбата на Йерусалим. След 36 години по-късно от неговото умъртвяване от "Храмът на Йерусалим" е останала само "Стената на плача". Само Господ знае кога ще стане "разширяването" на Босфора, заради арестите на евродепутатите в Кипър, преди няколко дни.

Направо се гърчиха мизерните ни медиики как хем да го кажат хем да не го кажат щото дупетатката е от ГЕРБ.

Призовавам всички, които са овластени, парламентът да премахне т.нар. "двойно гражданство" - или си български гражданин или си гражданин на Турция. Това разкрачване предизвиква много шизофренично поведение в тези "изселници".

Подкрепям предложението !

Ето това ЕС няма вече как да го осъди. защото една германия, например, няма вече двойно гражданство, а причината е подобна на българската: фесовете се държат в страната гостоприемник като слон в стъкларски магазин. Крайната цел на фесовете е превръщането на въпросната територия в турска в бъдеще.

Когато човек е некомпетентен и невеж би било редно да мълчи а не да ръси глупости и простотии. Малко инфо:В България е възможно двойно гражданство само когато е по произход, а когато е по натурализация това не е възможно(отказваж се от первото). Така че не възможно премахване на двойното гражданство за живелите в БГ Турци, за разлика от Германия макар и да живеят извън пределите на БГ придобиват граждаство поради това че родите лите им са Бг граждани ...

точно поради тази причина и ти трябва да не си отваряш устата!

Предполагам, че "ТР" означава "Турска република". А това обяснява и изразената позиция. Моята идея е лесна за схващане, дори от хора с потенциала на "ТР": Народното събрание да приеме необходимите законови промени, с които да премахне института на двойното гражданство, като даде достатъчно дълъг срок (3-5 години), през който притежателите на такова ще решат какви са и ще излязат от шизовренното раздвоение на двойнственото си гражданство. Това се отнася главно за хилядите "българи" в Турция, както и за хилядите "българи" в БЮРМ - и едните и другите трябва да решат какво са и ако изберат да са българи - да бъдат така добри да си внасят осигуровките в България. И тогава ще могат с чиста съвест да гласуват и да бъдат избирани на всички избори, провеждани тук.

такъв закон да важи само за държави със които имаме спогодби за изселници,- Турция и Гърция. не забравяйте че има над 100 000 българи живеещи в Северна Америка и Австралия, които имат двойно гражданство,също и децата им , техните родители живеят в България,живеят с парите които им пращат и изобщо не биха са съгл;асили децата и внуците им да загубят гражданството си,което и да е било от двете. Време е да запоянем да мислим и действаме логично и точно, а именно когато единият пръст не е наред няма нужда да режеме ръката до лакатя,може само пръстчето да клъцнем,(само фесовете да махнем) а не като най големите галфони да си резнем вените!

1. САЩ също не позволява двойно гражданство, така че българите живеещи там или са все още с българско гражданство (и имат зелена карта) или са граждани на САЩ. Онези, които са придобили гражданство на САЩ, без да са се отказали от своето българско гражданство трепеят, защото ако ги усетят американците - ще им отнемат американското. 2. Това, че емигрантите пращат по някой долар на престарелите си родители не е заради тяхното българско гражданство, а изкупление за гузната си съвест, че са ги изоставили в самотата на техните старини. Гражданството няма никаква роля в случая.