Пострадала от пороя: Чу се ”помощ, помощ”, после всичко спря

Ужасният дъжд започнал в 2.30 ч. през нощта. Това разказва една от пострадалите при наводнението в Бургаско - Станка Алексова пред Bulgaria ON Air.

Обратно в новината

Коментари - Пострадала от пороя: Чу се ”помощ, помощ”, после всичко спря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ние сме бежанци в собствената си държава"

Шефа Шиши ми напомни да спомена за директивата на вожда Боко: В България трябва да остане сам0 едно село и това е Банкя! Боко още е открил и истината за язовирите - тяхната основна цел е да се използват он местната мутра да си изстудява биричката.

За поредене път пиша следното: След 15 г. в ЕС, НАТУ, Съвет на Европа, сертифицирани, хармонизирани, с евро-ценности в главата (и на други места) се набива в очи голата истина: БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ОРГАНИЗИРА И ИЗДЪРЖА ЕЛЕМЕНТАРНИ ДЕЙНОСТИ КАТО СЛУЖБИ ЗА БОРБА С ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ, ПОЛИЦИЯ, БЪРЗА ПОМОЩ ! След масовите грабежи на гербери, демократи и либерали, измирането на "старите" специалисти и изселването на малкото създадени нови в България никой не знае как се управлява язовир или малък водоем. България беше номер 1 в Европа по тази дейност - най-големите язовири и най-големите турбини и ВЕЦ-ове са създадени тук и са произведени на 100% от български заводи. Сега всичкото това е унищожено, а населението е оставено да се дави в собствените си домове като крави и кучета ... ТОВА Е ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ ! ТОВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ "СОЦА" и ДНЕШНАТАТА ДЕМОКРАЦИЯ !!!

не пропусна ли някого? Най-големите грабежи ги направиха комунисти и социалисти. То бяха куфарчета, източени пенсионни фондове, фалирани банки...

ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,СУРОВО НАКАЗАНИЕ ЗА ДЕЖУРНИТЕ НА 112 В ОНАЗИ НОЩ.ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ.

Тъпотията на Емел Етем продължава да дава плодове.

Само че от 9 години управлява ГЕРБ.

Добре де, ясно е, че на тези, които се занимават със сигналите, не им пука ей толкова. (За което трябва да им се търси сурова отговорност, но на всички ни е ясно, че нищо няма да се случи.) Ами тия хора, след като знаят, че съседите им са трудно подвижни, и "вече до кръста във вода", не можаха ли да идат заедно и да ги преместят криво-ляво при себе си?

Жената го е казала точно и абсолютно вярно - всички сме бежанци в собствената си държава! Повече няма какво да се добави...

Грешиш. За бежанците повече се грижим, настаняваме ги в жилища, даваме им храна и пари, освен това са и здравно обслужвани за наша сметка. Става въпрос за бежанци, които в голямата си част са влезли у нас нелегално. А нашите родители са само тежест на държавата.

Такива работи по времето на бай Тошо немаше. Язовирите се поддържаха и не заливаха къщите на хората.

Статията описа с няколко думи ситуацията в България. Народът вика за помощ, никой не реагира, накрая я го намерят, я не. Та, те така :)

И ще е така, докато народът продължава да вика за помощ вместо да изпсува сочно и да хване сопата/винкела/лопатата и да влее при НАРОДНИТЕ ИЗБРАНИЦИ на консултация.

Аз предлагам държавата да изземе бюджета на "Америка за България" и да го даде на хората от пострадалите от наводненията села в Бургаско, това ще да бъде едно справедливо, демократично и дори богоугодно дело, за което тази фондация и нейните....десни "сътрудници", с радост биха се лишили от грантовете си, мерси.

окото ти все в чуждото.дай от своето

И какво стана с Хитрино ? Колко милиона се покриха ? Това не е държава , а кочина !

Тези язовири ги имаше и през Соца преди 1989.Тогава нямаше загинали от наводнения.Убийците на тези хорица са на платени длъжности от "приятелски служби".Докато не си отворим очите ще сме така.

Наводнения винаги е имало и ще има. Примерно 1954г благоевград - 13 загинали. баш при соца.

Важно че Боци Цуци Цецка, Томито и компания са съпричастни....вие пък....

Има видео"Потопът в Бургаско от птичи поглед"-От неподържани язовири водата се стича в населените места.По пътя водата залива всичко.Язовирите са стратегически обекти.А те са ги раздали на частни лица.Това е равносилно на тероризъм.Жертви,щети.

неподдържаните язовири са държавни. За такива селски язовирчета никой не се натиска.

дрън

стратегически неща има в държавите...интересно що се търсят на нашта територийка...? тук е важно да наклоним кофа пред камерите да се поснимаме с полицаи ю...такива неща ...

те 30 год. ни давят и заливат. заслужаваме си го. Ние бугарите си го правим. Едни за сметка на други.

d4

ами ако бяхме в тропиците?? тогава к,во пр,айм?? т,ва мусони, урагани, тропически бури, наводнения, свлачища, цунами.... безхаберието в Бантустана е тотално. спасяване поединично!

Що бе? Нима преди месец в гърция не беше същото? преди това в германия. преди това в италия. пролетта в русия.

Продължавайте да си ги избирате. Всеки народ си заслужава съдбата!

Кого да изберем, като всички правят едно и също. Не мога да забравя една госпожа по бедствията и авариите, която отиде при бедстващите хора с бял тоалет и бели ботушки.

Ми ше си изберете един от вас, и ше го наложите да ви защитава, ако требе, ше държите семейството му под ключ. Какво се давате, какви сте оФци! Дигнете се, протестирайте, и вземете властта за себе си! махаде! Нека ви спрът, кога се дигнете целото село, и си назначите ваш чувек! ваша си раута кой ше назначите, и как ше го държите да ви служи добре! А после, кой ми изяде попарата! покрито млеко, котка го не лочи! оставете си гащите на сенка, пък гЗа на слунце, и кой мине да ви ебе! щото тоя дибел гЗ, нищо не мое да го мръдне дасе разбунтува и да наложи свое управление! МАЛКО ВИ Е, ПАДА ВИ СЕ!

Не мога да повярвам, че след повтарящи се за кой ли път едни и същи бедствия, висши чиновници обясняват, че имало язовири с неизвестни собственици. За какво взимат заплати в това министерство? За какво изобщо има такова министерство, след като не знаят какво управляват? С какво ще помогнат на пострадалите хора, като се изсипят няколко министри наведнъж, освен да покажат колко много са загрижени? Как с 300 лв. тези хора ще покрият щетите, като само една печка струва повече? Или пак народът ще събира пари, а кметовете ще решават на кого колко да дадат? Безобразията край нямат!

В нормалните държави хората си правят застраховки и застрахователите изплащат щетите - държавата няма чак такъв ангажимент. Но у нас хората едва оцеляват със сумите, които получават като заплати - много българи са виждали почивка през крив макарон през целия си живот, особено тези от селата. При това трудно оцеляване, на никого и през ум няма да му мине да си прави застраховка на имуществото.

Причината за наводненията и сушите на първо място са поради масовото изсичане на горите!!! Безхаберното отношение на общините към реките водоемите също спомага за резултатите на които ставаме свидетели!

Именно...като няма коренна система пороите са на лице!

...сутринта Дончев обясни, че в гората като паднат няколко дънера и направят бент, водата се събира, повлича дънерите и се стоварва като водна стена надолу. Може и да е вярно, но какво правят, за да не се случва? Вместо да си вършат работата, горските трябва да гонят бракониери.

Много странно име!Бедата е станала, не че са секли, а са секли, където не трябва.Трябва да се изсече всичко,което пречи в речното корито.По принцип трябва да се залесява, да се правят тераси, ама това не е като да се краде.

Тел.112-още една непотребна придобивка,наложена ни от ЕС.

Значи само 28 години демокрация и всеки малко по силен дъжд унищожава няколко села и изтрепва хора! Еми да ни е жива и задрава демокрацията! Не знам но по бай-тошово време и азовирите се следяха и преградни диги се правеха и пътища се ремонтираха и как така е ставало това тогава а сега дето уж технологията е дръпнала напред, не може да се види, че едно дере е запушено!? А дори си имаме и министерство дето за тия баш неща се грижи!!!!!!!

1954г благоевград наводнение - 13 загинали.

Пич значи нема да казвам и показвам само за 3 години от 2014 до 2017 колко наводнения е имало само в Бургаска, Хасковска и Пловдивска област и с колко загинали! Дори няма да споменаваме разните взривове на заводи, влакове,коли, самолети и прочие за същите тези 3 години! Но ще кажа 1954 Министерство за борба с природните бедствия и стихии Няма, Телефон 112 Няма Току е почнала да се изгражда бързата медицинска помощ т.е. казано с други думи Бърза помощ Няма, Хеликоптери Няма и т.н. и т.н. Та сега кажи ми кои от изброените от мен неща за 1954г. ги няма и в наше време за да разбера де сме ние и де е 1954г!

България ще се промени, когато при такива случаи всички хукнем да помагаме, а не да си седим на топло вкъщи и да викаме "Що никой нищо не прави".

Глупчо, защо аз, който не съм обучен и не искам да попадам в такива екстремни ситуации да ходя да помагам, като има пожарникари, които са обучени точно за такива опасни ситуации? Искаш и аз ли да се удавя?

Защото пожарникарите в село са кът. А мрънкачите - бол. И да загубим някой - само плюс.

Да, хората помагат - когато и с каквото могат! А четеш ли как човекът е стоял затиснат от водата до кръста, а от "гражданска защита" са му махали отдолу, от безопасното, да "слезе при тях"!!!

синоптиците му били виновни за трагедията ! Сички знаем,че е идиот , днес доказа, че е такъв на квадрат, а само бойко си го гушка и целива и го не изхвърля!

Как е възможно една и съща трагедия да се повтаря, на едно и също място и по един и същи начин в рамките на няколко години, и управляващите като започнеш от кмета на селото, кмета на Бургас и стигнеш до наш ти Бойко да казват, че това е нормално като вали дъжд. Аз не мога да повярвам вече, че живея в страна, в която няма нормални хора, които да изхвърлят тези нагли управници и най-сетне да се вземат мерки, ама не с пране на пари по разни европроекти, а с истинска воля да се направи, така че да не се повтаря едно и също бедствие и после с цялата си наглост да ме убеждават, че няма виновни! Престъпници са това, мали хора и ние си ги отглеждаме! Хайде да се хванем и да ги изметем вече, че от тях до гуша ми дойде!

Ами те управляващите са едни и същи.

направо ми се смрази кръвта като гледах жената това не е ураган с 300км./ч.!!! прииска ми се да ударя някой много здраво

Аааа, не е така, бе Станке! Министър Радев вече ти обясни, че при такъв дъжд бедствието ( пък и жертвите) са "неизбежни"! Пък ти звъни с часове на "спешния" телефон и чакай с часове гражданска "защита" да се отзове! Министър Радев също така вече ни обясни и други основни положения: - за ало-измамниците рече, че докато има кой да им се доверява, ще има и кой да страда - но пък нищо не рече за полицейския шеф, организатор и покровител на схемите в Пловдив; - за измамника Спас/ Александър ни обясни, че докато има "тарикати" да търсят евтини билети, ще има и спасчовци да ги лъжат - но ни спести, че от 2012 има сигнали за Спасчо в МВР, ама действия по сигналите - йок! Така че свиквайте, граждани, със следното: според министър Радев и МВР всичко, което ни се случва, е по наша вина! Техният ангажимент е да усвояват над 90% от огромния си бюджет за заплати и да искат още!

Из хроники от ТЕРИТОРИЯТА, където МАФИЯТА си има свая ДЪРЖАВА!

Няма как ''ужасния дъжд'' да започне в 2,30 и да залее селата в 3 часа..А тези дето са викали ''помощ'' явно не са проумели че за толкова години ако сам не си помогнеш няма кой да ти помогне защото съседите ти и те са на твоето дередже а тия дето това им е работата са глухи и слепи за този зов:(((

Нали 5 язовирни стени се скъсали ама те не са виновни като по миналите години. От дъжд няма как да има приливна вълна!

Скъсала се е язовирна стена и е имало вълна, няма как иначе да дойде толкова вода, че да събаря къщи и да дави хората. Язовирите не се поддържат от отговорни хора, а от шуробаджанаци на тоя и оня феодал. Това се случва вече толкова много пъти, но яростно се отрича от псевдодържавата..

В КОЯТО ЕДНА МУТРА И ОРГАНИЗИРАНАТА ОТ НЕГО ПРЕСТЪПНА ГРУПА ДА ДОКАРА ДЪРЖАВАТА ДО ТАКЪВ АБСУРД. ФАЛИРАЛИ БОЛНИЦИ , УНИЩОЖЕНИ СГРАДИ И СЕЛА , НАПУСКАЩИ МИЛИОНИ БЪЛГАРСКИ МИГРАНТИ ТЪРСЕЩИ ПРЕПИТАНИЕ В ЧУЖБИНА! АБЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО СВАЛИ ОТ ВЛАСТ ТОЗИ БАНДИТ?

Ние в Пресцентъра на Партията за българия издирваме будни българи, които не забравят злините на Бойко Борисов и ще ни помогнат да му покажем, както и на целия народ, как се управлява и къде зимуват раците, както неведнъж сме правили.

Получили сигнал, ама не могли три часа да стигнат до хората за да ги спасят от удавянето.

Чух по тв местен каза,че дъждът не е бил чак толкова силен... Ама вие си знаете де.