Пореден българин, работил в колцентър, е заплашен от екстрадиция в Германия

Заедно с още четирима младежи е обвинен, че е извършил по над сто измами на стойност над 1 милион и половина евро

Обратно в новината

Коментари - Пореден българин, работил в колцентър, е заплашен от екстрадиция в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шенген

Няколко пъти ми звънят такива, номерът е винаги от някоя европейска държава, вдигаш и те поема един като тези. Супер нагли започват да ме убеждават разни неща за наивници. Питам ги откъде имат моя телефон, имена, това е лична информация - супер нагло ми казват от интернет пространството. Мама мия, не знам да съм си публикувал някъде личната информация. Колко пъти им теглих по една майна, но са супер нахални и продължават да звънят. Ами нека сега да си получат заслуженото. Никой не може да ме убеди, че не знаят, че правят нещо престъпно. Поне аз съм убеден, че много добре знаят какво правят.

Класически кол център обслужва гугъл, фейсбук, техническа поддръжка! Но продажба на криптопродукти за мен си е престъпление и може да е знаел какви ги върши, ако мине номера! Дано се оправят нещата за момчето и колегите му!

Криптото до това води. Пирамиди, измамници ...и балъци.

може и да знаят, но те са само наемници. Лъжата е на високо ниво, което никой не закача и всъщност го толерират. Дребните риби не са невинни, но не те са злото, нали се сещаш. Жалко за образованите деца, надали ще ги защитят, ще изгорят като бушони.

Няма как тези да не са знаели какво работят, или ако не са имали детайли, то поне е са имали идея, че мирише. Малък кол център от 5 човека на кръст (условно казано), собственичка от Сърбия....?? Много съмнително. А и тези крипто неща - много са безобидни... Или е ако мине, или са били яко малоуммммнииии.

Заплата от порядъка на 5-6000 лева. За какво ти плащат тази заплата? Само да звъниш на хората и да ги анкетираш? Няма да мине в ГДРто.

В Кочината се мисли по един начин, в Германия по друг начин. Като са невинни ще идат на съд и ще се защитят с доказателства и документи. Пък ако нямат пари ще им предоставят служебни адвокати.

Не казвате коя е фирмата работодател!!!

Какво значи колцентър? Кол - Дебел прът, заострен от единия край, който се забива в земята. (от речника за български език на БАН)

Алчността никога не води до добър край, но нагруханите със западни ценности младежи, ще трябва да го научат на собствен гръб. От тях няма толкова задръстени, че да не знаят какво вършат, просто прагът на съвестта им се качва с пари.

Има цял куп подобни фишингови оферти, с наглед напълно невинни предложения за работа - да предлагаш продукт, да коментираш форум, да създаваш активност за прокарване на сайт... Дори да се консултирате с адвокат по информационни престъпления, той ще Ви каже, че нищо от това не е наказуемо в България. Обаче когато ла#ното удари вентилатора, се оказва, че можете да бъдете привлечен като обвиняем по законите на цял куп страни. Най-лошото е, ако ви нарочат от САЩ/ФБР. При такива дела обикновено горят най-низшите изпълнители и дребните риби, а шефовете и мениджърите от средно звено нагоре откриват нова фирма в някоя друга страна и продължават бизнеса. Пешите ще се молят да не бъдат екстрадирани от страната и няма да смеят дори в Турция да идат на пазар, че на летището може да ги чакат по списък.

Кол центрове разни затова е препоръчително да се попита за името на фирмата на интервюто и да се провери поне в коя държава е регистриран.

Много добре са знаели какво правят. Ще ги осъдят на 5 години затвор в Германия и ще го излежат целия, както предишните българи.

Схемата преди се вършеше от България, плащали са си на Бойко, после Интерпол ги погна и се преместиха на по-сигурно място в Сърбия, но пък Сърбия влезна в някаква европейска полицейска система и така. Засега само в Русия е безопасно. Един щеше да е защитен свидетел, но почина млад от инфаркт в един софийски хотел. Друг потенциален защитен свидетел се отказа от пластични операции и сменена самоличност и си лежи присъдата. Работат е дебела, Бойко си е пълнил гушата.

Не е ясно дали са били наясно какво ще им се случи. В Германия ще се изясни.

// Get the comment from the database $comment = $row['comment']; // Allow HTML tags in the comment $comment = htmlentitydecode($comment); // Display the comment on the page echo $comment;

Едно време и на мен ми звъняха някакви от фондове да ми предлагат да инвестирам. От начало им обяснявах, че не ме интересува, но те званяха всяка седмица и все различни.Накрая на един му казвам, ок кажи къде да ти донеса парите! И тоя глупак започва да ми казва адрес офис. Знаят много добре какво предлагат!

Не са западни ценностите обаче, тези центрове водят на изток.

Алчността е западна ценност, това е достатъчно, ако ще на Марс да водят конците.

Потърсете снимката на Бойко с Гал; Барак - Вълка от София. Него също го осъдиха, но лежа само една година (!) и го пуснаха да се прибере с частния си самолет. Говори се, че е подкупил съдиите. Тези, които са под него във веригата, включтелнои и жена му, българката, ги осъдиха на пет години и си ги лежат целите.

Верно е. Така пише у Шок и една м@нгалка на пазара така казА

Никой неще да бачка в кол център, да бъде маймунка на телефона

Защо ми давате минуси, всичко е какато съм го написал - Гал Барак лежа само 1 година, а останалите си излежават целите 5. Известен е в чуждестранните сайтове е прякора Wolf of Sofia. Има известна снимка с Бойко Борисов

Ето ти да четеш за цялата сага - https://fintelegram.com/tag/gal-barak/ И не, не го е казала манглака. Питай за всяко нещо поотделно, да ти обясня

Подозирам че добре са знаели с какво се занимават. Често и на мен ми звънят, аз пък често си нямам работа и си говоря с тях на дълго и широко. Нагли са много, верно е. Но, на въпрос - Добре защо си губиш времето в празни разговори с мен, а не вземеш сам да изкараш купищата пари дето ми предлагаш? Отговора е - Ъъъъ, то моята работата е друга....

споделете годините и сумата на заплатата, и ще си проличи дали е знаел. 4000 чисти прези 2018 за колцентър... все едно 10 сега... освен това как си е получавал парите.

ооо, както личи от разказа на единия от тях, да речем асен?!!! че как да не повярва човек на разказа на асен?? само дето ония шваби на разказчета не вярват! кофтито е, че парите винаги оставят следи! винаги!

Очевидно изкареат и те :)))

Тези, които ти звънят на теб, за аматьори на съвсем друго ниво. Големите пари ги правят с немскоговорящи - Германия, Австраия и Швейцария. Първаначлно не искат пари, създават приятелства, интересуват се от семейството ти, събират информация, търсят по доверчиви хора да им влезна под кожата. После ти казват да пробват да купиш акции в един сайт, който те са направили. Там винаги печелиш първия път. После губиш. Целта на телефонния оператора е да вземе номера на кредитната карта. Тези, които са много добри ги правият шефове и достигат до 50 000 на месец. Събират страшно много пари, купуват апартаменти, но това са единиц, които стигат до големите пари. На тях проблемът им е как да изперат парите. Дано Дир-а не ме издадат на евреина, защото ги знам какъв продажен сайт са, а онзи може да ги купи.

не точно в ТОЗИ изток, а в 'западния' изток.

По принцип фирмата, която ги вършеше тези работи, се казваше E&G Bulgaria. Няма да се учудя, ако е възкръснала.,

Това не е обикновен кол център тип обслужване на клиенти, а boiler room с цел продажба на високорискови финансови инструменти. Тези не са случайно попаднали там, както се опитват да го представят.

Изглежда Иван Тилев се е разприказвал. При него ставаше дума за шефка от Сърбия, а този тук обяснява, че тя е на свобода. Дали е същата дама? Ако за миг допуснем, че са чисти като сълза,означава, в най-добрия случай, че са работили за едни хора, дето продават на едни други хора едни неща, за които се нужни пари, които идват откъдето и отиват накъдето и вторите хора, като изгубят, нито звънят обратно, нито си търсят парите, а нещата продължават, щото такива са рисковете на програмата. И вторият казус, ако някой ти даде 10000, понеже си му обещал да спечели на 100%, но после изгуби всичко, но въпреки това ти си прибираш комисионната, няма ли да се запиташ дали е редно?

за прословутите високи заплати в ИТ сектора и супер интелигентните спецове дето ги взимат

Те горките нищо не знаели, никого не познавали и нищо не са запомнили. Направо взех, че им повярвах.

Ти нямат нищо общо с ИТ сектора.

УЖАС, умно момче, а не е е знаел и разбрал, че се занимава с измами!

Би ли обяснил какво означава това?

Шарани е имало и ще има!

с кетъринга ли

Одавна работят това което е подобие на циганските ало измами но на по високо ниво. Няма такива дет да незнаят какво правят просто нямат скруполи. Познавам 1 2 такива но никога не бих ги нарекъл приятели или бих ги допуснал в близкото си обкръжение.

Тъп ли си? Търсят и намират млади и амбициозни деца, обещават им светло бъдеще и много пари, и започват обучение. На третия месец вече когато младежите са се усетили какви глупости вършат, работодателя ги съкращава и играта започва със следващата група наивници!!!!

Много добре е знаел..

Има ли още, дето се чудят как така не сме в Шенген?

Само милион и половина евро? Много са стиснати немските пенсии.

Че те тук ги пазят, нашите власти с в схемата. Ако не е Интерпол няма с пръст да ги пипнат.

Не вярвам да е така, както се опитват да го представят. Именно защото са високо образовани много добре са знаели и разбирали с какво се занимават, но високите заплати са ги привличали.

най-вероятно акаунт менъджири е немци и ко ся ща праим?

Измамници има навсякъде и в Холандия.