Над 400 пострадали от труса вече получиха по 325 лева

38 пациенти са прегледани за 5 часа от екип кардиолози на болница „Св. Екатерина” в Перник. Прегледите в Перник са безплатни. В града започна раздаването на социалните помощи от по 325 лева на пострадалите от земетресението. Почти 400 помощи са платени до 15.00 ч. в четвъртък.

Обратно в новината

Коментари - Над 400 пострадали от труса вече получиха по 325 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С изненада разбрах,че ако имаш застраховка на имот с включена клауза земетресение,застрахователят отказва да изплати щета.Излиза,че ако нямах застраховка щях да получа 325 лв. Хора не се застраховайте.

общо даржавата е похарчила за нешастниците по малко отколкото бонусите на онази тратка от здравната каса и другата от нап, които сами са се вазнаградили за маясилите от нищоправене в размер на месечните пенсии на хиляда пенсионери.

аззз

браво, това са политиц, които мислят за народа. ако бяха комунделите щяха да раздадат по две рула тоалетна хартия и шише белина и всеки да се оправя как намери

Вече твърдо съм убеден ,че всички злини в тази държава идват от Дянков.Ще има нови трусове и то по-голями.

Модераторите трябва да забранят достъпа на червените кратуни до фоума,задръсти се от тъпи парчета,а глупомерът е пред счупване!

Моите доходи са си добре,да живее ГЕРБ,комунистическата мизерия свърши,кадърните просперират,а некадърните плюят по форумите!

Много милосърдие, много чудо. Какво искат да демонстрират тия велики доктори от една от великите болници? Че в тая болница от памти века се плащаше само за "добър ден". Мой близък преди няколко години на носилка, с направление, беше вече стигнал без да подозира пред вратата на кабинета за ултразвук и тогава го попитаха веднага дали си е платил. Опитал се да попита ама нали съм с направление. Да ама не. И започнаха да звънят на нас близките му, да му съберем 40 лв. Та сега много загрижени за бедните хора в Перник. Аз акъ съм на тях няма да ида, все някой друг ще ми направи ЕКГ. И никога няма да се оперирам.

защо трябва да плащаме щети по чужда собственност? На мен градушка ми очука незастрахованата кола-някой перничанин ще дойде ли да ми я плати? Нали пак е природно бедствие? Хората трябва да се научат да си застраховат имотите и вещите, никой не е длъжен на никого...

И от здравните вноски откраднаха, по техни обяснения-пренасочиха! И сега здравните работници живеят с мизерни подаяния, вместо заплати. А обществото се насъсква срещу лекари, сестри и санитари...

popov

Мдаааа 2000 ще получат по 320 лв, за да могат 7 милиона да им завиждат и псуват. А че с толкова пари и един комин не може да се възстанови, какво от това, дай така по "християнски" да мразим ближния си.

Даам...."раздават помощите на пострадалите от земетресението". А спомняме си за "раздаването" на кредити, "раздаването" на куфарчета ... Сега "раздаване" на помощи. Има такива заместители, като предоставяне, отпускане и т.н. Щом някой е използвал думата "раздаване", значи е искал да внуши отрицателно отношение към процеса.

И ти ли ще свършиш тази работа, или ще квичиш в нета, драпайки се между краката като кастриран комуняга?

обиждаш съпартийците си,а като те чете човек май още криеш книжката като ББ . Хем си прост,хем насран и не си траеш.

За помощите и техния,размер няма да коментирам,толкова може да отпусне правителството,толкова дава.На главния прокурор мога да дам едно рамо,докато се чуди какво да прави с разни самопровъзгласили се врачки,екстрасенси и пророци и безотговорни меди.Г-н прокурор,имало е вече едно такова дело в Хасковския съд,срещу един малоумник който успя да накара половината град да се евакуира.Мисля че го осъдиха по някакъв член за разпространяване на невярна информация :)

Имаш проблеми? Май си се задръстил и с комплекси!!!

Има ли значение от къде ще се почне.....За толкова години никой не проумя, че ни клатят все едни и същи, навързани като свински черва "хора". Кой ще позволи истинска алтернатива и опозиция в държава, която повече от 20 години оперира като бананова република и се унищожава всичко, което не е в кръга на "нашите хора" или интереси. Преди 10 години можеше да се пробва по безкръвен път, но сега той не може да се избегне. И е редно да се побърза, защото първите признаци преди рухването на една система са дните, в който всички т. нар. политици мазно ти съобщават,че всичко е наред и няма място за паника. Европа и целият свят гори, но за разлика от тях ние нямаме капитала да ЗАГАСИМ този пожар. Парите са в ръцете на всички знайни и незнайни борци за унищожението на България. Същите, които сега лицемерно раздават по 300 лв. на калпак.

На всички е ясно, че тези 300 лв., които се раздават днес, до няколко дена ще бъдат изпити и къщите ще останат в същото състояние. Ако действително управляващите искаха да помогнат, щяха да възложат на някоя държавна или общинска строителна фирма да извърши ремонтите, а тези пари да се дадат на нея. И пострадалите да не търсят сами "баш майстори", които за 300 лева ще им оправят къщите. Навремето такива случаи се поемаха от строителни войски, но днес тази дейност може да се извърши безплатно от затворници, а държавата да поеме само разходите за материалите.

Тогава щеше да има мрънкане, че "имам един майстор, дето по-добре щеше да го направи". Истината е, че хората искат пари за пиене, не за ремонти. На който му пука за къщата му - вече си е оправил комина и на никой не чака, даже е помогнал на бабичката от съседната къща. А другите само мърморят и се чудят как да изкрънкат някой лев без труд.

на живо виждал ли си ? По това, което си написал, и как с 300лв. се оправя къща ми изглежда, че освен пред компютъра в някаква клетка или капсула без прозорци друго не правиш. Най-елементарна аритметика за най-леко пострадалите - счупени 3-4 стъкла ( средно по около 20лв. всяко, само стъклото, без други материали и труд ), паднал(и) комин(и) - по 200лв. на всеки, счупени керемиди и пренареждане на покрива - много относително, но поне 200лв., паднала мазилка и тавани - много относително, тук и приблизителна цена не пиша, отделно някой ел.уред - паднал или ударен. Голяма кеф, ще си направят с тези 300лв., по твоите изчисления сигурно 2 седмици пиене и ядене и по още една къща ще вдигнат хората.

Не си ме разбрал правилно, но нейсе. Аз ти говоря, че щом държавата е решила да помогне, (което е похвално), трябваше сама да извърши ремонтите, а ти ми плачеш, че 300 лв. са малко. Ако всички прозорци са ти счупени и къщата ти е за тотален ремонт, то и 3000 лв. ще са ти малко, но ако ти е паднал само комина, който още на следващия ден си оправил сам, то тази сума е предостатъчна . Затова ти казвам, че този подход беше грешен.

Трябват ни убийства. Обесени политици, съдии и всякаква друга паплач, която ни доведе до това мизерно съществуване. Имената се знаят. Ако на народа му стиска и все още има истински полицаи и военни да затварят границите и да се почва големият лов. Не милиони, а милиарди ще се върнат в ДЪРЖАВАТА, а с тези пари ще можем да се погрижим както за децата си, така и за родителите ни, които оставиха здравето си заради шепа крадци и национални предатели.