Помощи за всички, но трябва да се мисли и за държавната хазна

Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, в политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майната му на народа! Важното е хазната да е пълна за да има за ковчежниците.

Очевидно парите от вдигането на цените на всички продукти, отиват за покупка на оръжие за войната, която западняците водят срещу Русия. Всички ние трябва да плащаме, за да се запази хегемонията на САЩ, които искат да са наши колониални господари.

От платени руски тролове пишещи какви ли не безумия. Идиотче-цени скачат а пари изчезват от когато тия честни и почтени се докопаха до властта. Миналата година-когато любимата ти Русия още не беше нападнала Украйна и се кълнеше че никога няма да напада Украйна.

Извинявай, прав си, човека мисли за народа, господарите му съдействат, а ние сме едни неблагодарници пфууу!

Че въпреки всички заеми дето изтеглиха хазната е празна.

Изобщо не е необходимо да мислим за държавната хазна! Просто Киро и Кокорчо мислят за нея. Как да я оберат!

Миналата година като нямаше война и санкции пак ли плащахме оръжия за Украйна? Абе не бе вие не сте платени руски тролове просто тъпаци дето помнят само какво е ставало преди два месеца ама не и преди година. Ако вашия Путин любим не беше нападнал Украйна нямаше да има изпращане на оръжие в Украйна и нямаше да има бежанци.

Харвардските измамници само за помощи и компенсации говорят. Не вземат да повлияят върху начина на образуване на цените, ами раздават пари на калпак. В Харвард да не би да са учили социални дейности?

Лореалчо, никакви помощи не дадохте, особено на тези с ниски доходи! Работодателите "увеличиха" МРЗ само на хартия! Продължаваме да получаваме мизерните 500-550 лева! Няма нощен труд, няма прослужено време! Никай не може да ги задължи да плащат! Държавната хазна ще оцелее, но работещите бедни, едва ли! Всичко е ХАОС и АНАРХИЯ при вашето управление! Но, вас богатите министри не ви интересува, вие можете да си позволите шоколадови бонбони и маркови вина от по 100 лева, докато ние сме изправени пред дилемата, какво по-напред да платим и какви имитации на хранителни продукти да си купим на промоция, за да оцелеем! Господ, ще ви накаже!

Идва японския тошиба, да ни шиба с още едни батериии. Айде чифутския лъжец нема нужда да се хвалиШ.

Пропуснах да допълня нещо. Путин е виновен за всичко, той ни забрани да се ваксинираме, за да задръстим болниците и така да се срине здравеопазването. Путин ни накара да недоволстваме, че се грижат за украинците, за бъларите - чеп. Путин е виновен, че не харесахме прекрасната статуя на плачещата украинска майка, затова я махнаха. Утре го дават да вали, познай, кой е винивен?

Сензация! В Рамките на борбата срещу инфлацията, Даниел ще забрани на европейците и на американците да печатат огромните количества необезпечени евра и долари? Ще вдигне цената на хартията, или ще спре тока на печатарските машини?

Къв ръст на икономиката бе чифут. 8 милиарда са само и единствено от оръжия! Заводи постеоени от Тошо за оръжия които не унищожихте напълно. Къде е ръста бе мършо.

Т.н. "ЕС" и България имат коренно различни интереси. Испания, Нидерландия, Белгия, Франция, Германия са имали колонии и са свикнали да грабят. А България е свикнала да я грабят. А най-престъпната колониална сила е била Великобритания.

Миналата и по- му нашата все плащаме за оръжията и войните на краварите - я милиарди за чертежи на самолети, я на подводници, я за увеличаване на милиарди доте за годишна вноска в напълно мъртвото за всичките й членове, освен за кравария - НатУуууууууу уууууу, от 2% от Брутния вътрешен продукт , представете си ( не са глупави тия кравари!! Що не е 2% от размера на пенсиите в съответната страна- членка например тяхната такса за натуту, а е процент от БВП) я вдигнаха тая рекет такса на 4% от БВП.....всичко това е било подготовка на краварите за точно тая тяхна война с Русия, която те жадуваха вече над 70-80 години , всъщност откакто загубиха като хутлеристи втората световна война от Русия ..

Проблемът е че теглите заем след заем, защото изобщо не искате да приемете истината че нямате грам идея к’во правите - само лапането е важно. БВП да България се формираше от няколко милиарда лева годишно, които трудовите мигранти пращаха на семействата си до 2020. Тия пари правеха потреблението и се развъртаха няколко пъти в държавата - та да има внушително на хартия БВП. Сега понеже и тях ги няма - колкото и да въртите и да сучете - България е бедна, без стратегически отрасли и солидно производство - резултат от 30г управление от крадци като вас.

И как минувеоичихте доходите, като вдигнахте данъците бе, капути? Жената на Лорер е дясната ръка на Асен Василев. Такъв непотизъм нямаше даже при Герб.

Чорлав чужденец агент си...

Имаме отрицателен растеж. Все надолу. Няма да отстъпим Първото място в Европа, пардон, Последното място в Европа по всички възможни показатели.

Хората искат достойно заплащане на труда си и нормални сметки за вода, ток, отопление, транспорт - нарича се национална сигурност ...А тия "помощи" си ги заврете в гъза с Клаус шваб и новия ви световен ред, където , мечтата е господарите ни да ни отпускат дажбичйата храна на ден на нас овцете.....

Важното е вие тройката КирКорЛор да направите милионите. Всеки ден 2 милки в джоба. Помощи.

Вземайте от наплюсканите, защото започнем ли да вземаме ние, няма да е нежно!

България се управлява и котролира от сатрапи клептократи.

Тъпак си ти, лошото е че и ти личи.

Европа наистина отпуска някаква част за украинските бежанци, но голяма част от издръжката им е всъщност от държавната хазна. Безплатното им здравеопазване, образование, безвинетното им пътуване- всичко това е от нашите данъци. И народа с право се пита защо за гражданите на чужда държава се подсигурява всичко а за нас ,билгарите, няма пари.

Докато тези БОКЛУЦИ хранят Америка със газ и военна техника все така ще сме зле Колкото по скоро ги изметем тези нещастници толкова по добре Остава открит въпроса Кои да изберем след тшх Колкото по нови партиики идват на хоризонта толкова са по гладни

Умният държавник първо мисли за народа си и чак след това за другите. Справка: Орбан, Ердоган... Киро Тъпото нито е българин, нито е държавник. Той ни е назначен от бай Дъно. И следва американските интереси

За кво ни руска газ,ще се топлим на гей парада

Приели сме не бежанци, а украински туристи, които нонстоп обикалят магазините ни, моловете ни, козметичните ни и разкрасителни салони и ние им плащаме за да се кефят и да развяват дупари докато пенкионерите ни едвам преживяват. Гнус ме е от тази нация и от това, което виждам напоследък. Народът ти да измира, а ти да си в мола и да купуваш парцали и този какво още иска от нас?!

НЮЛАНД-ския поздрав! Не политкоректния превед "МАЙНАТА му на ЕС!".

МУ Е ОГРОМЕН НОСА, ТОЛКОВА МНОГО ЛЪЖЕ ТОВА ЕВРЕЙЧЕ ... ЧЕ И ОЧИЧКИТЕ МУ ИГРАЯТ ЛУКАВО ...

тия работят за чужди нам интереси и скоро ша си одят

Дневният ред на изпълнителната власт изостава от актуалните нужди на обществото и икономиката с минимум 1 година.

Български политици, Карлос, Контрера, Кристин Шкварек, Хамид,Хамид, Мустафа Карадаъъъ, и има още 20 такива + Лорер ! Чужди знамена се веят на Столичната община даже махнаха и Българското знаме. Утре ще поискат и имената ни да сменят и името на държавата -България, спете , спете още известно време !

Те погребват България!

Защо Украина не се погрижи за тия си "бежанци"

епа то е ясно, че пари нема. от 31 години е така! и че скоро новите "белогрвардейци ще бъдат настанени както винаги в българските казарми щото армията е разпусната.

що е тая година с дечурлигата или унуците на парада до Мустафъта а те у децката градина с заниматели от третия пшол а ти смело ще вееш знамето на дъгата децкия символ за "чистота"

Все за помощи и заеми се говори, но реални пари не идват. Ха дано другите да са се видели хаир и само при мен да е суша. Щом мислите за хазната, използвайъте инструментите на паричната политика. Каква н ие ползата от фиксирания курс, ако ние печатаме в пъти по-малко левчета отколкото биват печатани евра? Трябва да спазваме един и същ темп на нарастване на паричния обенм, за да се позлваме от фиксирания курс на лева.

Не знам, колко заблуден трябва да се, да си мислиш, че такива като Лорер са инсталирани за добро на България!

Тези фанфари с които бива посреашана новината, че БА не може да гарантира минималните дейсности по орхрана на територията ни, са крайни притеснителни.

То от много помощи, милостиня, субсидии... сме на този хал.

Аз подобно унижение на българите не смятах , че ще доживея да видя. Да лижеш подметките на американците- айде, както и да е, но да лижеш задниците на украинците по американска заповед е супер падение

За да има реални пари, трябва да ги реализираш. Това става с производство, работеща икономика и човешки ресурс. България няма нито едно от гореспоменатите, ЕС унищожи всичко, за да ни направи "несависими".

Миналата година сме били плащали за самолетите дето Борисово ги плати на 100% и дето го обвинявахте че ги е платил на 100%. Миналата година също така сме купували оръжие сме пращали на Украйна. Назначеното от Крим е руски другар Радев правителство тогава работило за Америка нали? Значи за простотиите на това правителство дето ги върши от една година не са ми виновни украинците нито американците нито Путин. Това правителство ви го натресе Радев. Така че оплакванията не към украинците или американците а именно към него. Щото докато беше Борисов и газ получавахме евтино и американците ни хвалеха и европейците ни хвалеха. Ама не-гладните и безпаметните искаха промяна. Искали европейски заплати Ама ако може без да работят и сега и на секундата. Ами така става като се хвърляте на врата на поредния месия заради късата си памет. Малко ли ви бяха месиите? Сега кой ще е следващия месия на който ще му се хвърлите на врата и после ще ревете Ама защо така стана?

Или ако не печатим поне да ни се качи курса.. например 5 евро за лв ми звучи добре.

Аз и близките и познатите ми и стотинка не сме видели. За какво по дяволите говорите?

Европейският съюз и САЩ съзнателно и упорито смазват България и българския народ. Забраниха ни Южният поток да мине през страната ни, забраниха ни и да построим Белене. Съвсем наскоро ни забраниха да плащаме руския газ с рубли, поради което изпаднахме в газова криза, а сега ни забраняват и да внасяме петрол от Русия. Към това трябва да прибавим и факта, че ни изнудват да допуснем Македония в Европейския съюз, което ще причини ужасяващи бъдещи проблеми за България. Никога България не е била така зависима, така поробена!

Ами при последното преброяване, ако се беше самоопределил на "циганин", щеше да имаш.

Изхвърлете Укрите от България и ще има пари за всички ! Господине , Новия Еросалим в Украйна няма да го има и точка !