Коментари - Зов за помощ за районния прокурор на София | dnes.dir.bg
назад

Зов за помощ за районния прокурор на София

Районният прокурор на София Александър Налбантов страда от тежко онкологично заболяване и спешно се нуждае от животоспасяващо, скъпо лечение в чужбина, съобщиха от прокуратурата и призоваха за помощ.

Обратно в новината

Коментари - Зов за помощ за районния прокурор на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ АДВОКАТИ, СЪДИ ,ПРОКУРОРИ, МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО, БИВША МИНИСТЪРКА И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ДА МУ ПОМОГНАТ!ВСЕ ПАК ТОЙ Е ТЕХЕН КОЛЕГА И НЕ ТРЯБВА ДА СА БЕЗПРИЧАСТНИ!дАНО ИМА КЪСМЕТ! ПОЖЕЛАВАМ МУ ДА ОЗДРАВЕЕ!!! ВСЕ ПАК ТЕЗИ ЛАПАЧИ ТРЯБВА ДА ПОМОГНАТ!!!

ЛИЦЕМЕРИ

престорен, прикрит, притворен, тартюф, двуличник, ласкател, подлец, фарисей, лъжец, злонамерен, неискрен, лъжлив, угодлив

Прокурор без пари!Стига!Тоя не е българин.Дано се излекува,дай Боже.

Всеки има право да поиска помощ, но наистина е цинично "по-хора" да искат от "втора ръка хора" пари. Спомнете си здравната каса как е надула цените на лекарствата точно за онкоболни и с какъв цинизъм им се предлага да си доплащат, ако искат нещо по-добро от съмнителните генерици. И понеже обикновените българи не могат да си го позволят, остава да се молят не на държавата, не на властниците, а само на Господ. И се сещам за онази бариера, наречена Фонд за лечение на деца в чужбина - това пък е върхът на цинизма - миналата година върнаха неусвоени милиони, а горките родители гледат как дечицата им умират. Срам ме е!

мога да посъветвам семейството му да ипотекира жилището където живеят или просто да го продадат,в Сф за 150хл. е възможно,защо след като разполагат с тези пари се търсят от другаде?

млад мъж е и има деца. Но... точно Прокуратурата ли взе да реве за помощи ?? бай Иван, безработен от 4 г и жена му- безработна откак се помни, да дадат някой лев. 150 000 лева при поне 300 прокурори в България ( моля да ме извините ако бъркам нещор ама съм готов да се хвана на бас че поне 300 има при 253 града в България) означава, че ще им "резнат" от бонусите, премийките или как се казват вече, по едни 500 лв и човекът ще е жив. А дано! А те да се размърдат и да проверят, защо при лечение в България не се оцелява, та трябва да се ходи по тази "пуста чужбина".

И аз имам две деца и искам да ги видя как растат, и аз имам рак, но с приликите - дотук. скато простосмъртна българска гражданка съм лекувана тук, с доблопробни генерици и никой никога не ми е предлагал лечение или консултация в чужбина. За такива като мен, а за жалост ние сме много, хора обикновени, със заплати смешно малки (моята на висшист е 430 лева) има само една привилегия - да се запознаем отблизо с враждебната система на здравеопазването. И смятам, че са прави тези, които намират циничен подобен зов за хора с възможности, независимо на какъв пост са. И докато чакам да умра, пожелавам на г-н Наблабнтов да получи необходимата помощ и да се излекува. Аз лично помагам според скромните си възможности само на онкоболни деца, към които държавата ни е повече от мащеха.

на такива като тебе, защото се сблъсках с тази система преди 2 години, но за близък човек. Видях как се отнесоха към него, човек с 40г. стаж и всички здравни осигуровки, но прост пенсионер. Видях и отношението към богопомазани - хора с финансови възможности и публична известност, но подпомогнати от обществеността и държавата, благодарение на пропагандни дарителски кампании. Видях болни деца, без шанс за спасение, само защото родителите им не можеха да си позволят да афишират болестта им и да получат средства. Не го пожелавам на никого, но за съдебната система 150 хил.лв. са нищо и можеха да ги съберат вътрешно без циркове и сантименти.

Каква е тази мода, и коя е тази европейска държава, която не може да лекува онкоболните си? Ей приятел, какво каза? - Чалгария на ГЕРБ и Цара-Тиква ли рече? А иначе тъжна съдба за млад човек. В БГ има специалисти, но модерните (targeted drugs) са скъпи.

Да се лекува в България! Ако няма възможност за това тогава държавата му поема лечението в чужбина. Като че ли не иска да се лекува у нас, защо ли???

Не мога да разбера злостните коментари по адрес на болен човек. Що за хора се разхождат по форумите?!?!?!? А, може би не сте хора? Всичко ли човешко в нас изчезна? Ако можеш - помогни, ако не няма нужда да злорадстваме на чуждото нещастие... Този човек едва ли е искал да се разболее, както и много други като него.

Не ги приемайте като злобни, а по-точно като коментари на хора в същото положение, дали не малко с работата си, но никой не ги базари за слива..Дано да оздравее човека, но неможе хората да се делят при здравеопазването на бедни и богати, на прокурори и работници.Всеки има семейство и никой не е застрахован от болест..

+1

докога ще помагаме щом няма заплати и пенсии

Този гажданин със сигурност е "осигурен" и то върху реалната си заплата, която хич не е малка. Защо тогава няма достъп до необходимите му средства за лечение, а се налага да проси?! Дали в Германия така просят по медиите за лечение осигурените граждани?

Преди време ми дадоха една рецепта от едни игуменки , с която мой близък от Канада се излекува.Докторите не можеха да повярват.Ако искате ми пишете на мейла zalekabv.bg По долу съм сгрешила мейл адреса .Затова го повтарям

Дано да се излекува!!! Но- в стария ЗАКОН за ЗДРАВЕТО /не съм лекар, но съм го чела/имаше текст, че ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО в БЪЛГАРИЯ е "съгласно международните медицински стандарти Как стана така , че днес се търси лечение в чужбина?

Преди време ми дадоха една рецепта от едни игуменки , с която мой близък от Канада се излекува.Докторите не можеха да повярват.Ако искате ми пишете на мейла zalekabv.bg

Аз ще пиша но до съответните органи да те проверят защото ми намирисваш на шарлатанин.

Иди при игуменките и изречи 200 пъти "Отче наш"! Може и да се свестиш! Аз не вярвам - ама пробвай все пак!

Преди време ми дадоха една рецепта от едни игуменки , с която мой близък от Канада се излекува.Докторите не можеха да повярват.Ако искате ми пишете на мейла zalekabv.bg

Дано намери средства и да се излекува човекът. Не го познавам и не мога да го коментирам. Но ми се струва МНОГО цинично от страна на прокуратура, съд и т.н. институции да молят за помощ обикновения гражданин, с когото самите институции се гаврят ежедневно. Ами, обърнете се първо към главния прокурор да дари заплатата, която му подариха колегите за рождения ден от нашите пари. Нека съсловието да събере средствата за лечение помежду си и тогава да моли нас. Възмутена съм от наглостта им.

АБСОЛЮТНО ТОЧНО НАПИСАНО

Г-н Налбантов е достоен човек. Скоро малкото му дете навърши годинка. Стига сте плюли и стига сте сипели пумия - който може и има желание помага, който не може или не иска - просто да си стои и да не го мисли повече...

Помия, драга. Бюджета на съдебната система е над 1 милиард лв., колкото на МВР. заплатите и бонусите всички ги знаем. Защо не решат проблема вътре в системата, а занимават цялото общество. А простите хора да мрат, те са само електорат.

Всеки има право на мнение. Познавам човека и за това си позволявам коментар.

+1

И аз се имам за достоен човек. Когато срещу моето смейство бе извършено престъпление (да не влизам в подробности) НЕГОВАТА районна прокуратура излезе със становище (накратко) "Лице 1 и Лице 2 твърдят, че не са виновни и за това прекратятвам производството".. Игнирира факта, че Лице1 и Лице 2 са с няколко висящи дела за същото престъпление. Рака е кофти и никой не знае кога ще го връхлети, за това ме е страх да плюя. Все пак този случай идва да напомни, че всички сме смъртни макар и тук на земята да си играят тези институции на богове.

+1 Благодаря за коментара !

Искрено пожелавам на човека да се оправи. Но не мога същевременно да не запитам: когато властимащи, високопоставени чиновници и модни журналисти се разболеят от тежки болести веднага се вдига шум за помощ и ЛЕЧЕНИЕ В ЧУЖБИНА. Защо никой от тези можещи хора не е направил нищо за да се подобрят условията и качеството на лечение В БЪЛГАРИЯ, които се ползват от простосмъртните? Лесно се крещи "лекарска грешка" и "убийци в бели престилки", когато като закъсаш си вдигаш чуковете и отиваш там, където се плаща здраво. Още по-добре, ако друг ти плати сметката. А останалите да мрат...

+1

харесва ми !!!

Като магистрат и майка на дете,което се лекува от тази болест не съм съгласна с коментара.Нашият син Иван беше опериран в България от проф.Бусарски и в епикризата му се сочеше че му е отварян черепа,което е абсолютна лъжа.Неговият случай е описан подробно във в-к Капитал от 18.11 2011г.Ние не желаехме лечение в чужбина,но това беше единствения шанс за живот.А вие какво бихте направили в подобна ситуация?

+1

В съдебната система имат достатъчен финансов ресурс да си помогнат без подобни нагли призиви. Има хиляди български деца, лишени от лечение, защото родителите им нямат нито достъп до средства за масова комуникация, нито до финансови такива.

каде са бандюгите да помогнат на горкя човек,нямали маргини,нагли,братя галеви и т.н...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

чадо, като чета писаниците ти явно скоро ще се срещнеш със създателя, така че недей да го предизвикваш със същата болест да те "дари"!!!Гнидо нечовешка!!

В съд и прокуратура и др институции са..престъпниците, обогатили се, гаврейки се с нас и нашият живот-спазарявайки го АЛЪШ-ВЕРИШ, съсипвайки ни, да помогнат на младият човек, колега им е, да оздравее!

Тамара, това е районна прокуратура - т.е. прокуратурата на най-ниско ниво в йерархията - тя не се занимава с големите бандити.