Коментари - Полският президент постави под въпрос връщането на Крим на Украйна | Днес.dir.bg

Полският президент постави под въпрос връщането на Крим на Украйна

Изказването му предизвика политически трус в страната и остра реакция на Киев

Обратно в новината

Коментари - Полският президент постави под въпрос връщането на Крим на Украйна | Днес.dir.bg

Коментари

Еврокешите започват да изтрезняват един по един!

Kримляни сами ще си решат съдбата чрез референдум, което ще стане след разпада на Бивша Русия.

Хиената на Европа (според Чърчил) поглежда към Лвов...

Егати откачения свят в който живеем, Крим е винаги бил населен основно с руснаци и “някой щял да си го връща”…

референдума мина

Скоро ще назовете ПИС фашистски, няма статия, в която да не подчертавате, че е националистическа партия. А Дуда изрази свое мнение, всеки има право на такова. укр.ите да стоят тихо и всеки ден да благодарят за помощта, която получават и ще получават от наивните поляци, които като че ли забравиха Волин. Явно по-важно е послушание пред ес отколкото историческа памет и справедливост.

Е той и Христо лодкаря щеше да бори Дохан и Бройко ама после друго стана. От самото начало всички знаят, че Крим е руски, всякакви други приказки за били театър.

Полаците имат подарена територия в укрия и май ще си я вземат

Крим отдавна проведе референдум и се определи като Руски. Погледнете и Мариопул въпреки войната, колко бързо беше възстановен от нацистките разрушения, хората не са глупави и правят по-добрият избор. Време е гумените глави като този да се замислят не за бъдещето на Крим, което е кристално ясно, а за бъдещето на Украйна, което усилено заминава в същото направление където е Крим.

Бавно и мъчително "стоплят" на запад! :))

Зашо

Някой имат идея други никаква, кой е прав? Тоя който има повече ресурси

е, че Фидес се присъединява към Консерватори и Реформисти, в частност към партията на Дуда. В същата партия е Мелони от Италия. Брюксел го е хванал грипа и само кашля. :) От нашите партии в тази група е ВМРО, а най-естествените и партньори са от Синя София и КОД.

В Крим може да се вее руски флаг, може да е под временна руска окупация, но не е възможно да бъде руски!

Какво точно има на Крим,та демократосатанистите на Широш газ пикаят от 2014,а хазарите са готови да използват ядрено оръжие ако имаха та да си го върнат?

Да ви припомня , че Крим сам премина към Русия? Там не беше изстрелян нито един куршум нито от Украйна нито от Русия, с което да се изрази несъгласие с волята на народа на Крим, който избра по-добрият живот и по-високият стандарт на Русия, пред мрачното бъдеще в КОРУМПИРАНАТА Украйна.

Абе как върви перемогата?

Най-стратегическото място за развръщане на широко мащабна военна операция срещу Русия

Дори и цяла Украйна да бъде окупирана, че даже и Молдова след това да окупират, ако щеш и Беларус, те няма да станат руски! Защо? Защото прекрояването на граници между съседни държави по насилствен път не е възможно, според устава на ООН!

Ако можеш да вземеш цялото, защо да вземеш само половината?

имаш температура,пий си хаповете

Питайте сърбите и Косово.

Народът на Крим не може да решава вместо народа на Украйна! Във всяка конституция тази забрана е най-важна, народът на един регион да не може да се произнася по отцепване от страната!

сега като им отидат 50 милярда .....а до фронта стигнат 50 милиона ...скоро ще се осъзнаят и самите украинци

Питай ги ти! Границата между Сърбия е Албания не е прекроена!

Автономна република Крим и град Севастопол обявяват независимост още 1992! От самото начало е спорно дали да е част от Украйна. А глобално проблема е от ПСВ още. Дотогава не е имало Украйна. Киев си е майката на руските градове и част от Русия към 3 века. След ПСВ се появяват 4 държави. една захапана от други. 3 се обединяват в Украйна (1917-1921г), но не достигат Черно море. Ленин им подарява огромната Новорусия. Май и Молдова част от нея. Където е Приднестровието там, там някъде са се менели граници между Русия и Румъния. Само че считащите се в Приднестровието за руснаци са повече от за украинци. Одеса е създадена от Русия края на 18 век, като военноморска крепост срещу Османската империя. Крим е руски. Който не приема реалността, да ходи на психиатър. Крим няма да оставят, ако ще да трябва да литнат ядрени ракети.

Невероятно колко бързо може да се промие мозъкът на човек от тея медии и соц.мрежи. За 8 години видяхме какво направиха след майдана а сега за 2 години тук в България вече около 25% станаха някакви луди антируснаци. Но колкото и да се опитват няма да се получи. Украйна или ще бъде проруска или няма да съществува. Колкото и да се опитват америка и англия да пречупят руснакът толкова повече бой ще ядат. Примерете се с тая истина и стига сте лаяли тук ,защото ние сме никой на световната карта. Винаги са се гаврили великите сили с нас и винаги ще го правят ако не спрем да се натягаме сами.

Техника е нужна на фронта, баджанак, техника!

Крим по-голямата част от времето е под турска власт. С оглед на възстановяването на обновената Османска Империя, мисля че е съвсем очевидно какво ще се случи.

Ами самата Украйна как се отцепи като регион от СССР? Да беше незаконно но се отцепи. Сега нещата се връщат обратно

Wiki "През седмото столетие пр.н.е. Древна Гърция|гръцки]] заселници започват да основават колонии на полуострова. През следващите векове в античността областта е център на Боспорското царство, след това става част от Понт, но след 15 пр.н.е. де факто е подчинена на Рим. През Средновековието Крим е завладяван от готи (около 250 г.), хуни (376 г.), прабългари (5 век) и втори път по времето на Стара Велика България (632 – 665 г.), хазари (8 век), Киевска Рус (10 – 11 век), Византия (1016 г.), кумани (1050 г.) и монголи (1237 г.). След 13 век генуезците превземат стари венециански селища и развиват търговия в района. След нашествието на хуните на полуострова се установяват тюркски народи. След унищожаването на Златната орда от Тимур, те сформират независимо Кримско ханство през 1441 г. под управлението на династията на Чингис хан. През 1475 г. генуезките градове са превзети от османците. След тази дата кримските ханове стават подчинени на Високата порта. През 1774 г. Руската и Османската империя подписват Кючук-Кайнарджийския мирен договор, с който Кримското ханство получава независимост и на практика попада под руско влияние. През 1783 г. целият Крим е анексиран от Руската империя." Къде тук се вписват украинците, освен че Хрушчов им подарява полуострова „Като се има предвид общия характер на икономиката, териториалната близост и тесните икономически и културни връзки между Кримската област и Украинската ССР“, а всъщност поради трудната икономическа ситуация на полуострова, предизвикана от унищоженията по време на Втората световна война и недостига на работна сила след депортацията на кримските татари,[8] тъй като преселниците на полуострова от руските региони не притежавали умения за земеделие в степните райони на Крим. При предаването на областта не е взето под внимание желанието на населението на Крим, тъй като референдуми не се провеждат в СССР. След разпадането на Съветския съюз, през 1991 г., на Кримския полуостров е образувана Автономна република Крим - т. е. украински етнос няма.

Браво на президента на Полша. Явно -историческата памет на поляците съществува и под недвусмисленото лицемерие. И тази памет им говори ,че когато настъпи подобна ситуация в международните отношения- на определен жаргон наричана " катавасия"- то тя неминуемо завършва с поредната подялба на Полша. Е- как мислите - дойде ли време да делим Полша?

Не бе регион, а Автономна република Крим. Отделно град Севастопол с още по-неясен статут, като от там руските войски никога не напускат. Обявяват независимост още 1992г.

Tи си неук нещастник? Какво ще кажеш за трите неуспешни референдума на Квебек за отделяне от Канада или тези на Шотландците за отделяне от Обединеното Кралство или Англия как излезе от педалският ЕС?

Поляците се събудиха, и се сетиха, че Украина е 2/3 руска и 1/3 полска. Утре може да се сетят, че не руснаците, а бандеровците са причината в УСР да няма полско малцинство.

Това , че Крим никога не е бил на 100% част от Украйна, защо все го забравят? Крим си беше Автономна република Крим в границите на Украйна, имаха си собствено правителство , президент , конституция, и т.н.

Ще остане ли изобщо нещо от Украйна, или новите Молотов-Рибентроп ще си поделят територията и както навремето с Полша. Време е Молотов.Рибентроп да останат само в приказките за лошите чичковци.

Въпросът е за Одеса :)

Неправилни са аналогиите на Крим с Косово и Кипър! Защо? Защото те не са присъединени /анексирани/ от Албания и Турция! Последните анексирани територии са Судетите и Австрия, с тях може да се прави аналогия! Полша, Франция, Гърция и т.н. също не са били анексирани!

Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!! НЕКА КЛАНЕТО НА РУСНАЦИ ДА ПРОДЪЛЖИ!!!

Крим е руски по-дълго, от колкото съществува пост-турска България. от 1780-та някъде официално е руски. А изцялу турски не е бил за толкова време.

абе те и украинците скандираха 'на гиляку' а сега били агресирани. за това - махай се с майданските си лафчета и ни остави нас, българите, да си решаваме кого ще колим и кого - не.

Възможно е Путин и Орбан да си поделят Украйна, ама само на чертежи!

Крим е подарен на Украйна от един бивш комунистически лидер. Крим винаги е бил руски.

А за одеса няма спор - градът е ОСНОВАН от Екатерина.

И месце требе :)

Ще поделят Украйна, точно както беше поделеа Полша. И ще последва това, което последва с разделянето на Полша.

И аз бих разбрал българите в Кърджали ако решат да се отделят от Булгаристан и изберат по-добрият живот в Турция. Като погледне човек къде са те тези, които комунистите навремето изгониха в Турция и тези които останаха в България, безспорно тези в Турция печелят по всички показатели.

Ма аре, могилизирайте още 500К укропраденца, па дано потръгне перемогата :)

Ти знаеш ли в Руската Федерация колко автономни републики има? Някоя от тях да е анексирана?

Коментари - Полският президент постави под въпрос връщането на Крим на Украйна | Днес.dir.bg

Полският президент постави под въпрос връщането на Крим на Украйна

Изказването му предизвика политически трус в страната и остра реакция на Киев

Обратно в новината

Коментари - Полският президент постави под въпрос връщането на Крим на Украйна | Днес.dir.bg

Коментари

Еврокешите започват да изтрезняват един по един!

Kримляни сами ще си решат съдбата чрез референдум, което ще стане след разпада на Бивша Русия.

Хиената на Европа (според Чърчил) поглежда към Лвов...

Егати откачения свят в който живеем, Крим е винаги бил населен основно с руснаци и “някой щял да си го връща”…

референдума мина

Скоро ще назовете ПИС фашистски, няма статия, в която да не подчертавате, че е националистическа партия. А Дуда изрази свое мнение, всеки има право на такова. укр.ите да стоят тихо и всеки ден да благодарят за помощта, която получават и ще получават от наивните поляци, които като че ли забравиха Волин. Явно по-важно е послушание пред ес отколкото историческа памет и справедливост.

Е той и Христо лодкаря щеше да бори Дохан и Бройко ама после друго стана. От самото начало всички знаят, че Крим е руски, всякакви други приказки за били театър.

Полаците имат подарена територия в укрия и май ще си я вземат

Крим отдавна проведе референдум и се определи като Руски. Погледнете и Мариопул въпреки войната, колко бързо беше възстановен от нацистките разрушения, хората не са глупави и правят по-добрият избор. Време е гумените глави като този да се замислят не за бъдещето на Крим, което е кристално ясно, а за бъдещето на Украйна, което усилено заминава в същото направление където е Крим.

Бавно и мъчително "стоплят" на запад! :))

Зашо

Някой имат идея други никаква, кой е прав? Тоя който има повече ресурси

е, че Фидес се присъединява към Консерватори и Реформисти, в частност към партията на Дуда. В същата партия е Мелони от Италия. Брюксел го е хванал грипа и само кашля. :) От нашите партии в тази група е ВМРО, а най-естествените и партньори са от Синя София и КОД.

В Крим може да се вее руски флаг, може да е под временна руска окупация, но не е възможно да бъде руски!

Какво точно има на Крим,та демократосатанистите на Широш газ пикаят от 2014,а хазарите са готови да използват ядрено оръжие ако имаха та да си го върнат?

Да ви припомня , че Крим сам премина към Русия? Там не беше изстрелян нито един куршум нито от Украйна нито от Русия, с което да се изрази несъгласие с волята на народа на Крим, който избра по-добрият живот и по-високият стандарт на Русия, пред мрачното бъдеще в КОРУМПИРАНАТА Украйна.

Абе как върви перемогата?

Най-стратегическото място за развръщане на широко мащабна военна операция срещу Русия

Дори и цяла Украйна да бъде окупирана, че даже и Молдова след това да окупират, ако щеш и Беларус, те няма да станат руски! Защо? Защото прекрояването на граници между съседни държави по насилствен път не е възможно, според устава на ООН!

Ако можеш да вземеш цялото, защо да вземеш само половината?

имаш температура,пий си хаповете

Питайте сърбите и Косово.

Народът на Крим не може да решава вместо народа на Украйна! Във всяка конституция тази забрана е най-важна, народът на един регион да не може да се произнася по отцепване от страната!

сега като им отидат 50 милярда .....а до фронта стигнат 50 милиона ...скоро ще се осъзнаят и самите украинци

Питай ги ти! Границата между Сърбия е Албания не е прекроена!

Автономна република Крим и град Севастопол обявяват независимост още 1992! От самото начало е спорно дали да е част от Украйна. А глобално проблема е от ПСВ още. Дотогава не е имало Украйна. Киев си е майката на руските градове и част от Русия към 3 века. След ПСВ се появяват 4 държави. една захапана от други. 3 се обединяват в Украйна (1917-1921г), но не достигат Черно море. Ленин им подарява огромната Новорусия. Май и Молдова част от нея. Където е Приднестровието там, там някъде са се менели граници между Русия и Румъния. Само че считащите се в Приднестровието за руснаци са повече от за украинци. Одеса е създадена от Русия края на 18 век, като военноморска крепост срещу Османската империя. Крим е руски. Който не приема реалността, да ходи на психиатър. Крим няма да оставят, ако ще да трябва да литнат ядрени ракети.

Невероятно колко бързо може да се промие мозъкът на човек от тея медии и соц.мрежи. За 8 години видяхме какво направиха след майдана а сега за 2 години тук в България вече около 25% станаха някакви луди антируснаци. Но колкото и да се опитват няма да се получи. Украйна или ще бъде проруска или няма да съществува. Колкото и да се опитват америка и англия да пречупят руснакът толкова повече бой ще ядат. Примерете се с тая истина и стига сте лаяли тук ,защото ние сме никой на световната карта. Винаги са се гаврили великите сили с нас и винаги ще го правят ако не спрем да се натягаме сами.

Техника е нужна на фронта, баджанак, техника!

Крим по-голямата част от времето е под турска власт. С оглед на възстановяването на обновената Османска Империя, мисля че е съвсем очевидно какво ще се случи.

Ами самата Украйна как се отцепи като регион от СССР? Да беше незаконно но се отцепи. Сега нещата се връщат обратно

Wiki "През седмото столетие пр.н.е. Древна Гърция|гръцки]] заселници започват да основават колонии на полуострова. През следващите векове в античността областта е център на Боспорското царство, след това става част от Понт, но след 15 пр.н.е. де факто е подчинена на Рим. През Средновековието Крим е завладяван от готи (около 250 г.), хуни (376 г.), прабългари (5 век) и втори път по времето на Стара Велика България (632 – 665 г.), хазари (8 век), Киевска Рус (10 – 11 век), Византия (1016 г.), кумани (1050 г.) и монголи (1237 г.). След 13 век генуезците превземат стари венециански селища и развиват търговия в района. След нашествието на хуните на полуострова се установяват тюркски народи. След унищожаването на Златната орда от Тимур, те сформират независимо Кримско ханство през 1441 г. под управлението на династията на Чингис хан. През 1475 г. генуезките градове са превзети от османците. След тази дата кримските ханове стават подчинени на Високата порта. През 1774 г. Руската и Османската империя подписват Кючук-Кайнарджийския мирен договор, с който Кримското ханство получава независимост и на практика попада под руско влияние. През 1783 г. целият Крим е анексиран от Руската империя." Къде тук се вписват украинците, освен че Хрушчов им подарява полуострова „Като се има предвид общия характер на икономиката, териториалната близост и тесните икономически и културни връзки между Кримската област и Украинската ССР“, а всъщност поради трудната икономическа ситуация на полуострова, предизвикана от унищоженията по време на Втората световна война и недостига на работна сила след депортацията на кримските татари,[8] тъй като преселниците на полуострова от руските региони не притежавали умения за земеделие в степните райони на Крим. При предаването на областта не е взето под внимание желанието на населението на Крим, тъй като референдуми не се провеждат в СССР. След разпадането на Съветския съюз, през 1991 г., на Кримския полуостров е образувана Автономна република Крим - т. е. украински етнос няма.

Браво на президента на Полша. Явно -историческата памет на поляците съществува и под недвусмисленото лицемерие. И тази памет им говори ,че когато настъпи подобна ситуация в международните отношения- на определен жаргон наричана " катавасия"- то тя неминуемо завършва с поредната подялба на Полша. Е- как мислите - дойде ли време да делим Полша?

Не бе регион, а Автономна република Крим. Отделно град Севастопол с още по-неясен статут, като от там руските войски никога не напускат. Обявяват независимост още 1992г.

Tи си неук нещастник? Какво ще кажеш за трите неуспешни референдума на Квебек за отделяне от Канада или тези на Шотландците за отделяне от Обединеното Кралство или Англия как излезе от педалският ЕС?

Поляците се събудиха, и се сетиха, че Украина е 2/3 руска и 1/3 полска. Утре може да се сетят, че не руснаците, а бандеровците са причината в УСР да няма полско малцинство.

Това , че Крим никога не е бил на 100% част от Украйна, защо все го забравят? Крим си беше Автономна република Крим в границите на Украйна, имаха си собствено правителство , президент , конституция, и т.н.

Ще остане ли изобщо нещо от Украйна, или новите Молотов-Рибентроп ще си поделят територията и както навремето с Полша. Време е Молотов.Рибентроп да останат само в приказките за лошите чичковци.

Въпросът е за Одеса :)

Неправилни са аналогиите на Крим с Косово и Кипър! Защо? Защото те не са присъединени /анексирани/ от Албания и Турция! Последните анексирани територии са Судетите и Австрия, с тях може да се прави аналогия! Полша, Франция, Гърция и т.н. също не са били анексирани!

Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!! НЕКА КЛАНЕТО НА РУСНАЦИ ДА ПРОДЪЛЖИ!!!

Крим е руски по-дълго, от колкото съществува пост-турска България. от 1780-та някъде официално е руски. А изцялу турски не е бил за толкова време.

абе те и украинците скандираха 'на гиляку' а сега били агресирани. за това - махай се с майданските си лафчета и ни остави нас, българите, да си решаваме кого ще колим и кого - не.

Възможно е Путин и Орбан да си поделят Украйна, ама само на чертежи!

Крим е подарен на Украйна от един бивш комунистически лидер. Крим винаги е бил руски.

А за одеса няма спор - градът е ОСНОВАН от Екатерина.

И месце требе :)

Ще поделят Украйна, точно както беше поделеа Полша. И ще последва това, което последва с разделянето на Полша.

И аз бих разбрал българите в Кърджали ако решат да се отделят от Булгаристан и изберат по-добрият живот в Турция. Като погледне човек къде са те тези, които комунистите навремето изгониха в Турция и тези които останаха в България, безспорно тези в Турция печелят по всички показатели.

Ма аре, могилизирайте още 500К укропраденца, па дано потръгне перемогата :)

Ти знаеш ли в Руската Федерация колко автономни републики има? Някоя от тях да е анексирана?