Живков казал, щяхме ли да държим Сергей Антонов, ако беше замесен

Бившият комунистически лидер на Полша Войчех Ярузелски заяви пред полско списание, че зад покушението срещу папа Йоан-Павел Втори в Рим преди 30 години може да стои радикалният ислям.

Обратно в новината

Коментари - Живков казал, щяхме ли да държим Сергей Антонов, ако беше замесен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не са ислямистите. ЦРУ извлече най-голяма полза от цялото нещо, защото поляците са силно религиозни католици и папата-поляк беше тяхна гордост. Според мен това си беше турско-американска операция на ЦРУ. Да не забравяме, че Осама Бин Ладен също беше човек на ЦРУ. Това е типичния им стил и почерк.

от това "признание" на иерузелски излиза, че другите двама българи желев и аивазов са замесени, след като живков ги изтегли светкавично от "мястото" им в рим.

Папата си замина и добре направи. Мен сега други въпроси ме вълнуват - кой стои зад всичките цветни революции? Кой изнася тероризъм по света? Араби или американци взривиха кулите на онзи 11 септември? Какви оръжия има на Аляска, в Норвегия и Гренландия? Случайни ли са земетресенията в Хаити и Япония? В Мианмар? Какво има в зона 51? Какво е златното покритие на американския долар? Защо САЩ искат от другите да се разоръжават, а самите те се въоръжават? Тези неща са от днешния ден. И засягат живите днес. Да се разправяш кой е щял да убие папата, след като светиня му и тъй е пукнал, е подир дъжд качулка.

Приятелю, нито американци, нито араби взривиха кулите на онзи 11 септември. Всъщност загубата на няколко именити сгради, няколко самолета и няколко хиляди американци не е най-голямата беда за Америка в този случай. За първи път в историята си Америка получи истински урок по така дефицитните мъжество и морал. Скандалното в случая е, че този урок беше даден не от кого да е, а от колумбийската наркомафия. Затова беше толкова зрелищен и брутален.

не се косете-агджа е могъл да убие папата 15 по рано в един параклис в предградие на рим,където му е подхвърлен специален пропуск за гости,даващ му правото да се доближи до него на 10-на метра-не е стрелял защото е оценил,че в тази ситуация на суматоха няма да може да избяга-нещо което направи 10-на дни по късно вече в тълпата на пл.Св.Петър..въпросът е кой му подхвърли пропуска,подпомагайки го логистично замисъла му..този който издава пропуските във Ватикана е бащата на веднага след случая изчезналата Емануела Орланди,за която не се знае нищо и до днес..пита се коя беше западната сила,която чрез агентурата си във ватикана се опита да подпомогне замисленото от мангала..

Тази заинтересована сила си е все същия "световен жандарин", който от няколко десетилетия се напъва да провокира конфликти по цялото кълбо, и особено между католиците и ислямистите, за да може в мътните води на размириците да подчини на собствените си компании целия добив на нефт, който успее! Има и книги по въпроса, а особено показателни бяха веднага изскочилите писания на една журналистка, иначе наркоманка /тя умря вече/, която моментално съчини и издаде един пасквил, според нея пълен с доказателства за тяхната версия - че КГБ чрез БКП и КДС са искали да убиват папата - абсолютни врели-некипели, съшити с бели конци!

По време на студената война се пишеха къде по-страшни неща и от двете страни. На мен пък ми харесва теорията, че е дело на турската МИТ. Те бяха изключително активни по това време и след като нищо не стана с атентата задействаха другите планове довели до Възродителния процес у нас. Агджа може да говори свободно срещу всяка страна, но само не и срещу Турция и затова все още не е казал нищо съществено.

...лекетата веднага угоднически почнаха да храчат по родината си... неразумни юроди, така ли преуспявате в странство, като правите свирки и плюете после срещу България?

Тоя стар комунист-полски предател преди да прекрачи отвъд решил да поизбърше изцапанато с кръв сталинско лице на КГБ и СССР. Гузен е защото комунистите извършиха атентата по време на неговото управление.

а гедз се затича да пообърше с език д-то на ЦРУ... за които знаем, вече, че са спонсорирали де що е имало мохамедански терорист... пардон, "бунтовник".

Това бях сигурна (за разлика от някои българи- Ф.Д.) още през 1981 г. България също беше подложена на ударите на ислямския фундаментализъм. Но най-големия удар от тази клевета бе нанесена на икономиката ни. От тогава нещо се пречупи и тръгна назад и тъй и до днес!?!?

Нашите управници по онова време изобщо не си мрьднаха прьста да помогнат на Сергей Антонов.И тези като онези.Да не си бьлгарин няма кой да се застьпи за теб.А тези в посолствата са абсолютни селяни.

Недей да лъжеш като ром на почтена възраст! Цялата държавна машина на България се включи тогава в защитата на Антонов. Айвазов и Василев светкавично бяха изведени от Италия. Иначе и тях ги чакаше неговата участ. В България си проведе паралелно разследване. Изпратихме в Италия следователи, адвокати, преводачи. Външно министерство се задейства. Боян Трайков /шефа на БТА/ през два дни организираше пресконференции. Даже организирахме набързо скалъпен процес срещу двама италианци, които набързо оправдахме. /това, последното си беше живо преиграване/.. Ако действахме така и с либийските сестри нямаша да я докараме до осемгодишната сага. Съгласен съм, че след като С. Антонов се прибра в България, набързо го забравиха... по-точно забравиХМЕ.

Така беше.

А защо Айвазов и Василев бяха "изведени " така светкавично от Италия? И защо загинаха при загадъчни обстоятелства по- късно? Дали защото са били замесени в атентата? Дали някога някой ще отговори на тези въпроси?

Ами не, просто тихо и кротко си подлудя човека, сега нито спомени може да напише, нито на въпроси да отговаря. Впрочем, май даже почина преди известно време.

1. Не съм 100% сигурен, че ислямски фундаменталисти са опитали да убият Йан Павел Втори. 2. 100% съм сигурен , обаче, че България няма нищо общо с покушението над Светия Отец. 3. Също тако съм сигурен, че традиционно добрите полско-български отношения рязко охладняха след като България беше чудовищно оклеветена. 4. Вайчех Ярузелски за пореден път показва, че е честен и достоен генерал и политик от миналата епоха, истински полски патриот . Поляците тепърва ще оценят заслугите му към Отечеството.

Точно.Ген.Ярузелски е изключително скромен,честен и достоен човек с аристократичен произход.За което продължава да е уважаван от една голяма част от поляците.За пример-съпругата му-доцент в ъв Варшавския университет се возеше в трамвая,като обикновенна гражданка.С книгата си-"Военно положение,Защо?"с мото "На моя,полски народ"даде пълен отчет пред народа си и Историята.По никакъв начин не може да бъде сравняван с пияния акумулаторжия Валенса.Това да е ясно.

че определени сили в европа бяха против възкачването на папата на престола,поради това,че не обичат поляците и в частносх славяните е ясно,..това,че атентатът беше дело на един откачен психопат и религиозен ислямски фанатик също беше ясно..не е е ясно само доколко тези западни сили не само следиха лицето,в неговите действия и движения,но и не се намесиха и го оставиха да си довърши замисъла..това вече няма да излезе

ВЕЧНА МУ ПАМЕТ НА СЕРГЕЙ. ТОЙ БЕШЕ ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И БЪЛГАРИН. Живя скромно и почина с химна на Бългрия. ПРОСТИ НИ СЕРГЕЙ. НЕ СМЕ НАРОД , А МЪРША

Ти за мършата по-добре говори в единствено число:)

не е прав да говори за всички. като чета, обаче, освен теб има и други мърши - така че, множественото, макар и не многобройно, е вярното число.

Подлагаш на съмнение мнението на П.Р. Славейков за българския народ, че "НЕ СМЕ НАРОД , А МЪРША" ??? Бих се радвал да си прав, а ПVРV Славейков да е в грешка.