Самолет на ЛОТ се приземи по корем във Варшава

Самолет "Боинг 767" на полската авиокомпания ЛОТ с 231 пътника на борда, извършващ полет от Ню Джърси, кацна аварийно на летище "Фредерик Шопен" във Варшава, след като колесникът му отказа да се отвори.

Обратно в новината

Коментари - Самолет на ЛОТ се приземи по корем във Варшава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Момък, не издавай мат'ряла!

Изключенията доказват правилото. (лат. сентенция.)

Доколкото разбирам пяната е разпръсната по пистата не с цел по-меко кацане а с цел да не хвърчат искри, които биха подпалили гориво при евентуален разлив. Браво на екипажа, на пожарникарите и въобще на всички замесени в тази акция.

Правилно си разбрала.

Браво на тези пилоти за майсторството и психическата устойчивост! Но има и друг начин при отказ на челния колесник - приземяване на двата странични, за него се иска още по-ювелирна работа - показаха го разни телевизии - в Иран, местни пилоти приземяват самолет, на който също отказва колесникът, те вадят двата други и водят машината абсолютно успоредно на пистата до края, когато тя спира и носът леко се подпира на земята - и машината остава здрава, леко одраскана, и пътниците практически не разбират, че е имало проблем ... Евалла на майсторите!

Нищо не си разбрала,на поляка не му се е отворил нито един колесник/виж в интернет/. Кацнал е изцяло по корем! Евала!!!

Професионален подход и точно приземяване. Много други компании могат да се учат.

Браво! Не се учудвайте-пилотите на бившите соц.държавни в това число и нашите са най-подготвените. Последно съм пътувал до Торонто с авиокомпания ЛОТ-въпреки че закъсня с излитането с повече от 45 минути - пилота ни докара с 30 минути по рано. Нека господ винаги бди над нас-грешниците!!!

Бяха. Сега са пенсионери.

LOT е една от несигурние заедно с Малев. В началото на 80-те LOT имат два голями инцидента с IL-62, които завършват трагично. Техническата им подръжка е слаба на авиокомпанията. Все пак скоро ще имат във флотата си и В787. А нашата флота... загива.

Пиши грамотно!

Пиши ти грамотно Пипи!!! Нищо смислено не написа като информация.

Поляците си знаят работата - спасяват хората, трепят президентите си.

Пилотите и пожарникарите трябва да бъдат превърнати в звезди поне за три дни. Заслужават го от всякъде.

А ако се беше случило на летище София, дали щяха да посипят със специална пяна за по меко кацане? Иначе браво на пилота и екипажа. Дай боже да няма по-тежки случаи.

Да.

Ами щом се чудиш , значи си нямаш и грам представа от авиация !!! Естествено че щяха да действат по същия начин , то това да не е концерт по желание ... има си процедури , които са навсякъде еднакви горе-долу ! Иначе - браво на пилота ! :)

В интернет има видеозапис на кацането. Самолетът се приземи така меко, сякаш не е метална машина, която тежи стотици тонове, а най-елегантна птица. Идеално хоризонтално се долепи по корем до земята, не трепна ни наляво, ни надясно с крилата... възхитих се на висшето майсторство на пилота, приземил машината! И си помислих, какво ли му е било, да знае, че 230 живота зависят от неговите знания и умения... това изпитание със сигурност му е скъсило живота с десетина години! Този пилот е герой, дано да го наградят подобаващо!

Ей затова на такива хора милиони да им плащат пак не е достатъчно. Те и диспечрите носят огромна отговорност и са подложени на адски стрес. Браво за това, което са направвили!

да вярно е, тои е гиерои и ще баде награден от президента коморовски. казва се капитан тадеусз врона(което значи врана на бг.) позеланята за пилота са: "лети като орел кацаи като врана" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

господи, когато ходих до US пътувах със самолет на ЛОТ. хубаво е че няма пострадали

Горките хора, изживели са истински кошмар и ужас. Добре че няма пострадали.

добре че BB не е карал самолета.

И, че не е имало, тъпаци като теб на борда...

БРАВО, спасили са всичките пътници ! Дано не се повтарят такива случки и дай боже по нови самолети на авиокомпаниите.

Веднъж направих грешката да се дундуркам 10 часа и половина с този полет. Това си е чиста проба луда работа. Браво на професионалистите спасили пътниците. Поздравления.

браво!!! тези пилоти са истински професионалисти и заслуяват медал!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искрени поздравления за пилотите! Такива новини истински ме радват , защото това са 230 спасени живота. Браво !!!

Ама тези поляци какъвто и самотет да им дадеш руски или американски все ще го потрошат.

лелееее ама то има ли сигурна авиоцомпания вече? добре че всички са живи!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.