Гневен протест на полякини срещу проектозакона за абортите

Подкрепени и от мъже жени отново протестираха в редица полски градове срещу предложението за затягане на законодателството за абортите.

Обратно в новината

Коментари - Гневен протест на полякини срещу проектозакона за абортите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсурдно средновековно ограничение на свободата на жената. Вероятно Качински е във фазата на старчески маразъм, но няма механизми да го сменят, поне да го игнорират. Все-пак слабоумните не са хора, които трябва да управляват останалите.

Значи така, а? Ще се таковат и ако случайно сгафят - айде на кюртаж! Не става. Първо, да са мислили преди да им свалят бикините, и, второ, повечето са католици, а при тях е доста строго в това отношение. Остава им да си раждат каквото са си надробили и по славянска линия да ни ги прехвърлят, че ние пък намаляваме. Така ползата ще е двупосочна, ха-ха.

Фанатизъм до мозъка на костите! Да отнемеш правото на личен избор, е срам за съвременната цивилизация.

Ами масов секс ,брате!Болниците изнемогват вече от аборти!

Автора да си почете последния абзац, уж забраната е тотална, но пък ще разрешат аборти. Според мен е редно и справедливо в 3-те случая аборта да е разрешен и жената сама да решава, какво да прави.

затвор за това че правиш дете на жена без да я питаш дали го иска не -никой не е длъжен да ти ражда дете бе тъпоумнико без съгласие и по принуда

Аре бе да си купуват презервативи. Разбирам аборт само в случая ако детето е увредено и не може да му се помогне.

А чете ли статията? В нея точно за това става дума....

И ПОЧНАХА ДА МЕ ТРИЯТ .... :))) ДЕТРОЙТА :))

Детройта, прочетох ти баннатия коментар, преди да го махнат. Наистина се радвам, че хората като теб се махнаха от Европа. Само не разбирам какви комплекси избиваш, че продължаваш да пишеш тук.

ЕЙ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДЕТО ЧУКАТЕ ПРОСТИТЕ КРАВИ БЕЗ ПРЕЗЕРВАТИВ ГИ ЗАБРЕМЯНАВЕТ И ПОСЛЕ ВИКАТЕ "АМИ МАХНИГА ГО МА ":))) .. ОБАЧЕ И КРАВИТЕ СА ВИНОВНИ ДЕТО ВИ ДАВАТ БЕЗ ПРЕЗЕРВАТИВЕ :))

Кой ви излъга че варварската практика на абортите е също толковс напредничава кати Големият взрив и интернета, освен мас медийната пропаганда. А любителите на историята да потърсят как, кога и след кое дело се узаконяват абортите в САЩ. И какво мисли главната героиня в делото и борбата и за ""правото"" на аборта. Подведена и използвана за корпорстивни цели, защото абортиралите фетуси се използват като материал за някои индустрии.

Това "мас медии" не излезе ли от употреба преди 20-25 години? Никой не говори за напредничавост, а за човешки права. А една жена има доста повече права от нещо, което дори няма и форма. Дори и по българското законодателство. Жената не е стока, а личност и би трябвало да решава като личност дали да роди урод или не.

Има право да не бива убиван.

Не ебизлязло от употреба, защото всичките мнения в защита на детеубийството са резултат точно от масмедийните мозъчни промивки и липсата на ценностна система.

Няма нищо по-средновековно о секса без презерватив и избиванети на неродени деца. Даже и религиозните фснатици не могат да се мерят по средновековност с това.

странно , но какво са щурнали тези жени?? в русия протестират жени, искат да се забрани аборта! в полша жени протестират, искат да се разреши аборта! ми сменете си държавите , девойки жени и баби, и ето го пълното щастие!

Губиш европейското гражданство в единия случай. По-приемливо е да смениш държавата с друга от ЕС и там да абортираш на спокойствие. Ако не искаш да абортираш - в никоя държава не ти пречат да задържиш плода.

забранят,освен абортите...

Като не щат да имат деца, някой друг ще има вместо тях. Природата празно не оставя.

ИСКАТ ХЕМ ДА СЕ КЕФЕЯТ БЕЗ ПРЕЗЕРВАТИВ , ХЕМ ДА ТРЕПЯТ НЕРОДЕНИ ДЕЦА ЩОТО СА СИ ПРАВЕЛИ КЕФА .... :)))

а ти кво искаш да правиш нежелани деца ли бе тъпако!ходи се кастрирай най-добре!

Не става въпрос просто за нежелана бременност, а за такава, при която е ясно, че плодът е увреден и/или сигурно ще умре.

след няма и 30г демокрация в бившата източна Европа се възражда кумонистическото мислене в управляващите я.След закононите за аборти,ще приемат и такива които задължават съседите ако знаят за незаконен аборт да съобщят за него под страх от затвор.:))Излиза,че демокрацията е нещо като тоталитарно мислене и управление,но кръстено като европейски ценности

На европа и трябваха близо 1500 години за да се избави от мракобесния религиозен фанатизъм. Тия вървят назад. Идиоти. ПП Само ей така, междудругото. Хвърлете един поглед на геометричната прогресия, с която човечеството се увеличава. За последните 60 години се умножило по 3. Колко мислите, че това може да продължава?

Умножава се най-вече второкласната измет-африканци,араби,азиатци.

Някой май иска полякините да спрат да шетат.Няма да стане

в чужбина... Такъв закон само мъжки мозък може да сътвори. На чужд гръб и 100 тояги са малко.

А законите забраняващи убийството, карат убийците да убиват извън собствената си държава. Болни мозъци са законодателите. By the way, често срещан "аргумент" ЗА абортите е това.

Господа, мнението ми едва ли ще бъде одобрено от много но ще го изпиша. И да е на власт, на партия не се полага да решава и да използва държавата да решава съдбата на човешкия зародиш в майката вместо майката. Както е известно, от двата форми на съществувание на Човека, размножава се женската (мъжът - й е осеменител и защитник на жената и потомството на двама им), а партията трябва да предлага закони за доброто на семейството. Верски, та и крайно католически възгледи не бива да бъдат налагани партийно-държавно на майката за да й отнемат това, което й се полага - решението да има ли тя плод - бъдещ човек. На Майката, а не на Църква и не на партия се полага по Вселенски причини и закономерности да усеща, осмисля и подбира ще ли създад Човек от себе си и плътта си. За съжаление, господа, твърде много хора вярват в заблуди. Някои, че Човекът произлиза от маймуна (самият Дарвин никога не е твърдял това за разлика от последователите си); други - че религията е създател на Човека; трети, че обществото го създава. Нищо от това не е вярно, разбира се от живота ни. Човекът произхожда орт Човек - Майка и Човек - Баща, в нея той възниква, тя създава и изгражда организмът му, ражда го, кърми го, двамата го отглеждат а и не само те а и техните предци! учат го да ходи и говори за да не е само животно, та и за да не е само обществено животно поправят държавното му обучение с достъпните им знания. Затова, според мен, на партиите не се полага да натрапват на Майка чрез закони бреме, което е нейно, а на тях е е несвойствено - бременността.. Друго им се полага - да помагат, доколкото им позволяват оскъдните знания за Човека и незаслужено огромните възможности, дадени им от гражданите - твърде често по недомислие, заблуда или непредвидливост. И господа, и да се е напъвала, няма партия родила човек. Е, опитите продължават неуспешно...

Няма по-долен от религиозния човек. Неговият морал не е негова собственост, той е даден назаем от друг.

мъж направил дете без съгласие на жената да влиза в затвора -това е решението а не обратното -жертвата да плаща-мизерни джихадисти и средновековници

а да я задоволи, съгласие имал ли е?!

що за простотия !тук говорим за дете бе тъпак!

Ако не говорим за изнасилване, би ли уточнила за какво по-точно искаш да вкарваш някого в затвора?

говорим за това че без нейно съгласие и прави дете бе тъпоумник -толкова ясно е написано само малоуен може да говори за изнасилване и тям подобни идиотщини-ако не си я питал дали ти иска детето нямаш право да и го правиш! ясно!

Пак говорите случаи - от частен случай (изнасилване) да вадите изводи за общ случай - доброволен безотговорн секс и убийство. Марш в затвора всички мъже, които са правили секс по твоята логика. И ти включително, ако си мъж и си правил секс поне веднъж с приятелката си. Изнасилвач! Всички жени са жертви. До една са изнасилени и затова абортират.

Ми явно такава й е логиката. Не е в час нещо. Че и по 10 + си сложила по-долу :)))

затвор за това че правиш дете на жена без да я питаш дали го иска не схващаш ли?никой не е длъжен да ти ражда дете бе тъпоумнико без съгласие

абе да ти убиваме, пардон, абортираме в 9-тия месец с дигоксин, както Килъри Клинтън предложи в 3-тия президентски дебат преди няколко дни - тия бели с под 100 милиона нямат право но живот, живота на черните, еврейте и мюсюлманите е свещен!

или пък трябва да ги изчакаме да станат деца, за да можем да ги изтровим с "храните" на концерните от ттип, цета и с китайските бои по играчките.... то бива слабоумно лицемерие... все едно сега всички жени като се юрнат да абортират, че стой та гледай! а като е забранен абортът, те няма пак да го правят, ама нелегално и по-опасно. глей им акъла само!

Не че съм За това, което поляците правят, но нашите жени се кецат наляво и надясно, правят по не знам колко аборта и после олеле стерилитет, трябва да има контрол над абортите ние изчезване като нация!

Нали абортите бяха полезни и напредничави, а тези, коитко ги отричат религиозни фанатици, които горят вещици на кладата. Какво по-естествено от това да се абортира и после да има проблеми с раждането. То и без друго земята е пренаселена.

не контрол над абортите, а дългосрочна политика, за здравеопазване, детски заведения, работа и много други условия трябват, а не да захвърлиш на майките по пет лева на месец и да чакаш да не абортират.

Да бе да. Има една наука, статистика се казва. Има и лекари, един обясняваше как една от малцинствата отишла бременна на профилактичен преглед с история от 5 раждания и 14 аборта!!! Говори ми за женски стерилитет - ако се прави под медицинско наблюдение абортът е 98% безопасен.

Има и наука, има и наука статистика, има и лекари, има и една жена. Ама науката статистика с "една жена" не се занимава. Положителна корелация между абортите и женския стерилитет има.

А, бе, кецането не го ли правят съвсем не случайно с мъже?! И оплождането не става ли благодарение на техните сперматозоиди. Значи и жените, и мъжете се кецат. Само дето последните се правят на големи специалисти, а не знаят кога да си го извадят. а после плюят по жените, че искат аборт и си вдигат чукалата като чуят за дете

Когато бях ученик в час по марксизъм в 10-ти клас една ученичка попита как се съвместява религията с научния комунизъм в Полша и учителката я изяде с парцалите (говоря за края на 80-те, при реформирания соц). Явно отпреди това ги тресе поляците, ама в момента, в който цяла Западна Европа се освобождава, те се радикализират. А радикалните идиоти християни, каращи жените да раждат насила и на всяка цена, по нищо не се различават от радикалните идиоти мюсюлмани, каращи жените точно по същия начин да раждат насила и на всяка цена.

Шило

"Религията е опиум за народите". Дали пък, наистина няма нещо вярно в това?

Абсолютно е вярно, особено за простите. Колкото е по-прост човек, толкова по-лесно се манипулира. А манипулатори бол - като се почне от политиците, мине се през медиите, подкрепи се от семейството и се завърши с църквата. Българите са казали - прост народ, слаба държава. Образованият капиталист Маркс е казал - религията е опиум за народите. Гледаме в момента сеир - покемонър арестуван в Русия, че ловил покемони в църква, а в близкия изток режат глави, защото не се кланяш правилно на който трябва. И ТОВА В 21 ВЕК!!!!! Да ми го бяха казали едно време, нямаше да го повярвам. Ама всеки дебил със смартфон и интернет.....Смартфон може да си купиш, ама акъл не.....

Шило

Това е доста сложен проблем. Съдържа етика, религия, ценности. Имаме ли право да преценяваме дали е правилно един плод да живее? От друга страна- желан ли е този плод, всичко наред ли е, доколко е хуманно да страда? Макар, че не знам доколко го разбира като проблем :(

има много причини, поради които майката да не може, да не иска да запази ембриона. и днес никъде никой няма да направи аборт на седем месечно бебе, да речем, освен ако това не го изисква някаква спешна ситуация. могат да се правят експерименти с ембриони, но една жена не може да реши на своя отговорност.

Хората не създават живота и убийството си е убийство. Ти между тумор и бебе в корема на майката правиш ли разликата? Защото едното е живо човешко същество, което бива варварски убито. И това "чуждо тяло" се е появило там, защото някой е правил секс и не иска да поеме отговорност за последствията. С това си действие (секса) ти си отговорен за появата на детето на бял свят, но не си Господ, за да кажеш, че си го създал. А аборт е убийство на собственото дете (макар и неродено).

А тези полякини да си протестират колкото си искат за правото да се съвокупляват и убиват неродените си деца после.

Правилно са му казали да осиновява болно дете! Той искал да се раждат и погребват по християнски?????? Коя жена, че и мъжът и, ще искат да износи докрай болен плод, ще го роди и ще се депресират 100 пъти повече като си види болното бебе и го видят да умре??? А какво, ако то не умре след раждането изобщо??? Този нормален ли е, нека той си прави експерименти с неговата жена. Като онази мангалка от Сливен, която роди сиямски близнаци и те оживяха, ужас, все едно не е 21 век! Ще надминем и мюсюлманите!

Най-накрая едно разумно мнение! Тъкмк бях решила, че тук пишат само умствено недорасли ...

Жената е единственият човек, който има и първо, и последно право да реши за аборт и никой друг, и никой няма право да я съди за това нейно решение.

Убиецът е единственият човек, който има и първо, и последно право да реши дали да убива и никой друг, и никой няма право да я съди за това нейно решение. Убитият никой не го пита.

абортът не е убийство! по същата логика трябва да обвините и мъжете, които онанират в убийството на милиони деца.

Слагайте минуси, съвокуплявайте се и убивайте неродените бебета. Ако ми набиете хиляда минуса, това ще Ви направи по-малко убийци, дори и да нямате аргументи в коментарите.

А ти от чие име говориш? От името на изнасилвача, от името на пубера, забременил и зарязал гаджето си, или от името на жена, родила всяко дете, което са й направили? Защото аз съм мъж и напълно подкрепям правото на жените на аборт.

не бащата има точно толкова права колкото и жената!! а новия беззащитен живот - бебето - трябва да има всички права да не бъде убивано, защото не може да се защити!!!

никой не убива бебета, защото за аборта има срок. вие как мислите, че някоя жена ще реши да прави аборт в деветия месец. с чук ли ще трепе плода. аз не се учудвам, че такива, като теб, госпожа подкрепят талибаните.

обикновено бащата не присъства в отглеждането на дете, което и без това ще бъде захвърлено от него. ако той има мерак, майката да задържи детето винаги има начин да я разубеди.

Само звучи вярно, ама не е. Има случаи, когато решението е на лекарите.

АЛО, БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, НЕ НИ ЗАНЕМАВАЙТЕ С ПОЛСКИТЕ ПРОСТОТИИ! ИМАМЕ СИ ПО ГОЛЯМИ ГРИЖИ, ДЕРТОВЕ! ЕРДОГАН, ВСЕКИ ДЕН КАЗВА ДО КЪДЕ ИМА ПРЕТЕНЦИИ, ПРЕНТИЦИИТЕ МУ СТИГНАХА ДО ВАРНА! ВЪНШНИЯ НИ МИНИСТЪР МЪЛЧИ КАТО РИБА, ВСЕЕДНО ЧЕ ЕРДОГАН НИ ПОДАРЯВА БОСФОРА И СЕ РАДВА! КАТО ВЪНШНИЯ НИ МИНИСТЪР Е П.ТКА И ПРЕМИЕРА, ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА ЛИ СА ТАКИВА! СПИТЕ ЛИ! НЯМА ЛИ Я ВЕЧЕ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, ПРОДАДОХТЕ ЛИ Я?

Детето няма ли права? В 21 век всяка която е дорасла до там ,че да прави секс, би следвало да е на ясно как да се пази от нежелана бременност. Доколкото разбирам закона не забранява, а затяга контрола. Абортите са опасни за здравето и на майката. И пак стигаме до въпроса от ред първи.

ами те евровейките вече 12 годишни си лягат с мюсюлмани - щото мюсюлманина го е глус от бяла жена, ако не е девствена! и естествено забременяват - след това разбират, че не искат детето и че искат да го убият.

Теб , ако те изнасилят или знаеш, че детето е увредено и ще умре скоро след раждане ще искаш ли да родиш? То съвети на чужд гръб лесно се раздават...

винаги оправдания, аз като мисля, че си глупак, ако те ликвидирам убиец ли съм или да - никой по никакви причини, не може да решава да отнеме на 3-то лице живота. панимаеш? дай и всички болни от рак и спин и т.н. директно ги избием щото нали така и така умират.

ЧЕТИ (с разбиране) преди да репликираш. Точно при случаите, които си упоменала е ПОЗВОЛЕНО да се извърши аборт, понякога дори е желателно. А Постинга ми не вменява забрана за аборт при такива случаи! НАПРОТИВ. Само се чудиш как да се заядеш без причина. Поне си намери повод като хората.

ти прочете ли статияте бе, или първо коментарите пък после ще четем?

Абе Нощ, дай малко по-конкретно. Или ще бутаме празни провокации?

предлагам алтернатива - да се изготви закон за центрове за разплод на бялата раса - всяка навършила 18 трябва да служи в такъв докато роди поне 3 деца чрез изкуствено осеменяване, след това е изпълнила дълга си към родината и е свободна да прави каквото иска. също така казарма за белите мъже - целта е опазване на границата и избиване на всеки нарушител!

аз както и идолките ми супермоделите Хайди Клум и Даутцен Крус си лягам само с негрота и им раждам по 3 деца. иначе, благодаря на мама и тате, че са били от европеидната раса, да не направят такъв атрактивен и успешен модел.

кога ще се приеме закон, който няма да третира мъртво родено или починало малко след раждането бебе като биологичен отпадък, защото нямало акт за раждане? Айде стига с тези глупости!!! Всички стигнали до забрана на аборта, а кога мерки срещу истинските престъпници които всеки ден на всякъде по света убиват, ограбват, изнасилват....?

Напълно сте прав, бандата на ленинградските жужета, путлер, милер, сечин, мечков и компания сеят смърт и разруха по света и никой не им обръща внимание ???

Това е друга тема на разговор. Иначе сте прав.

Не може да вкарвате и да налагате такива строги закони, за най-ебл.вите полякини след рускините.

Един импотент от къде знaе?

бялата жена не разбира, че заради толерантните бели мъже, дали й толкова свобода, бялата раса умира, ето и числата: 1950: 30% от населението на Земята е от бялата раса; 7% е от цветнокожи 2050: 6% от населението на Земята е от бялата раса; 28% е от цветнокожи

точно, купонът свърши, време е да ги върнем към истинската им роля - биологичната им и тази, която природата им е отредила. а като видя бяла с някакъв кюмюр, че и дете от него да има, ми се повдига! предателки на собствената си раса!!

Поляците се наливат редовно, как няма да имат увредени бебета.

те са наи пияната нация с наи леките жени

Ненормалници, ходили сте в Полша да видите как живеят хората. Във всеки случай повече чест и гордост от мизерната ни, злобна и тъпа нация имат. Направо да ме е срам от собствената ми нация.

католицизъма си отива о е :) тия дето го предлагат с простите си кратуни си мислят, че живеят в средновековието и ловът на вещици е законен:))))

Полша пак доказа, че не може да се управлява сама - предния път полските панове изкараха в дивотии, масови безредици и почти гражданска война м/у 1917 - 1939 година - 22 години, сега м/и 1990 -2016 май им дойдоха в повече. Време е Русия и Германия пак да се разберат!!!

мракобесието в европа няма край -черни облаци са надвиснали -мигрантски тълпи забрана за аборти и заробващи търговски споразумения -май светът се е побъркал

Има мигранти заради това, че се самоабортирате бе. Няма вече кой да ви работи. Едното води до другото.