Полша обмисля да спре издаването на визи на руски граждани

Влиятелни страни от Европейския съюз обаче, сред които Германия Франция и Нидерландия, са против, заяви зам.-министърът на външните работи Пьотър Вавжик

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се се разревали за пияните рашисти бе? Много ли ви трябват? Я да си седят в крепостната държава и да се радват на тамошната "демокрация".

Депортират незабавно всички руски фашисти от България. Тябваше да светне червената лампичка още когато оная руска свиня от парламента им обяви че ще изкупят България и ще я направят руска територия. Да не си мислите ,че това са тегови приказки ,това е обмисляно на ниво пиздин и парламент и изказването е да се пробва почвата .

Ги събориха. Сега забраняват визите и съвсем скоро очаквам да започнат и гонения на руснаци - т.е. нацизмът си се завръща там от където е създадена. А тукашните соросоидни свине бурно ще аплодират и подражават както преди 1944 та.

Аууууу....! "Гонения на руснаци"!!! Не гонение а ИЗОЛАЦИЯ, брато! Руснакът да си стои в немитата Русия и да не поглежда на запад! Това устройва всички и цивилизования свят и самодостатъчната рашша.

Преди време мантрата беше да се гонят руски дипломат,а сега има нова мода,да не им се дават визи.

Заглавието щеше да е по-точно: Триморието обмисля да спре издаването . . . . А триморието се управлява от англия.

Бре , тези поляци големи ястреби го раздават. Да си прочетат пак историята , може да им просветне с кого е редно да се закачат и с кого не.

Хайде пак заплахи! Ей няма да станете хора и това си е! Дори и заплахите ви вече не струват, защото украинците ви избиха зъбките. Е най-много да ви оставят два "за семки".

НЕ Е МОРАЛНО ОТ СТРАНА НА ЕВРОПА, ДА ПУСКА МАЛКО БЛЯДОВЕТЕ ДА ЩЪКАТ ИЗ ЕВРОПА, ДОКАТО ФАШИСТА В БУНКЕРА ИЗБИВА УКРАИНЦИТЕ И ДЕСТАБИЛИЗИРА САМАТА ЕВРОПА ОТ 20 ГОДИНИ ! УНИКАЛЕН МАЗОХИЗЪМ ИМА ЕВРОПА, КОЕТО Е УЧУДВАЩО ! ПЪЛЕН БЛОКАЖ И ИЗГОНВАНЕ НА ВСИЧКИ БЛЯДОВЕ ОТ ЕВРОПА ! "АЛАГЕР КОМ АЛАГЕР !"

НА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО ДА ПРИПАРВАТ ДО ЕВРОПА ...НАЛИ СА ОТ ДРУГ СВЯТ (БЛЯДСКИЯ), ...ДА СИ СТОЯТ ТАМ И ДА ЦАПАТ ЕВРОПЕЙСКАТА ЗЕМЯ ! НИЩО ВЕЧЕ НЯМА ДА Е СЪЩОТО , ОТ ТУК НАТАТЪК , ТВА ТРЯБВА ДА ИМ Е ЯСНО НА БЛЯДОВЕТЕ ! ИЗКУСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ СА И ОТ ТАМ ИМ ИДВАТ ПРОБЛЕМИТЕ ! КАКВО Е ТОВА "РУ-СС-КИЕ" ?! КОЕ СА ТЕ ?! КАКВО ОБЩО ИМАТ ТЕЗИ БЛЯДОВЕ, ЖИВЕЕЩИ ДО ГРАНИЦАТА С БЕЛОРУС СЪС ЧУКЧИТЕ В КАМЧАТКА, ЗА ДА БЪДАТ ТЕ ПОД "ЕДНА ШАПКА"? КАКВО ОБЩО ИМАТ БЛАДОВЕТЕ ЖИВЕЕЩИ В БЛИЗОСТ ДО БЕЛИТЕ МЕЧКИ, С ТЕЗИ ДО ГРАНИЦАТА С КИТАЙ ИЛИ КАЗАХСТАН ? ВРЕМЕ Е ЗА ЗА РАЗПАД !

Да направят изключение за Пригожин.

Идиотщината с канселирането на 1/4 от гражданите на европейския континент продължава. И най-глупавото е, че самите канселиращи са наясно що за прпстотия и невъзможна мисия е това, но се напъват да показват омразата си към цял един народ с всички сили. И всичко това за дънки и банани…

Що се мъчиш в гадна Европа че и на всичкото отгоре да се налага да пишеш коментари за да преживяваш???? Как пък цялата мърша подкрепяща Русия за нищо на света не желаете да живеете в Русия?

Кой си ти ,че да казваш кой къде да живее и кой какво да пише? Човекът си има собствено мнение и си го пише. И защо трябва да ходи в Русия да живее?

Отивай в Бруклин или Бронкс, при неграта, там те пращам да живееш. Нали са ти любими хамериканците.

Аз живея в европейска България член на Европейския съюз и НАТО. Не В тоталитарната държава Русия. За това вие дето си искате тоталитарна държава ще си ходите в прекрасната Русия дето толкова много я хвалите.

Някой западни анализатори, повтарям западни за педалчетата тук, та те прогнозират цена на петрола над 500 долара. Правете си сметка с кви пари ще се нагушат руснаците и какъв голем кур ще налапат натовците.

Всеки ден обожавам да гледам отчета на руснаците, подробно съобщават, колко укропска техника са уничщожили и колко укропа са ликвидирали за деня. Отлична работа на тиим Z.

руснаците да си стоят в кочината и да се наливат с водка.Да им се спрат визите за цяла Европа.

Веднага! Това са поляци, не като наште разкрачени промити плазмодии, които само те могат да "обмислят" с да, ама..., но пък...., а дали......

Богатите финландци ходят да зареждат гориво в Русия, Поляците ще клекнат и те много скоро.

Ще клекнат сер в гърлото на Путя

* ът

Няма държава в света, която да не е воювала с всичките си съседи за територии. И едните и другите са "корави" и с претенции. Щом искат поляците да си ги мерят с руснаците - да си ги мерят. Явно цивилизацията ни се е изчерпала.

В последните 30 години такава държава е само Русия. Почти де... все пак още не е започвала война с Китай и С. Корея.

Пропускаш.И с Китай имаха военен конфликт.

3евзек

Не пропускам. Преди повече от 30 години е.

Съседи на Русия - Канада - САЩ - Полша - Беларус - Украйна - Грузия - Азърбайджан - Казахстан - Монголия - Китай - Северна Корея - Япония - Финландия - Норвегия Дотук само конфликти с Грузия и то не по вина на Русия, с Украйна, конфликт раздухан от НАТО, очаквам от вас данни за това как е свършила руско-канадската война - твърдението, че Русия е била в конфликт с всичките си съседи е ваше!

Аз се очудвам, че те даже и ги пускат на територията си. Всички руснаци вън от Европа до официялното приключване на войната… пардон, специялната операция в Украйна

Честито на Турция!

Честито евтини рускини.

Човече,вземи малко се ограмоти,преди да си изказваш мнението.Пише се Учудвам,а не Очудвам.

3евзек

Така де, а след препинателните знаци оставя ли се празно място?

Полша и Прибалтиките - машата на Щатите срещу Русия в Европа. Блестящ пример как Щатите са работили дълго и упорито тук със свои пионки, без да жалят средства. Както и в Украйна, разбира се.

В балтика са 30% етнически руснаци. Нещо да коментираш? Мислиш ли, че искат да ги денацифицират?

Работят още от 1955-а година. Нямат си Делян Пеевски да ги избави от американскпото присъствие, ше му се не види и Магнитския...

ВАЖНОТО е България да ИЗГОНИ всякакви китайци и негри - маймуни.. Тия искат САМО да ОТКРАДНАТ от нас...

Абе... така като гледам политическата обстановка, май България трябва да изгони българите, защото те крадат от нас най-много. Както казваше Шкумбата едно време - турците да си отидат в Турция, гърците да си отидат в Гърция, българите да си отидат в Либия, а ние, прабългарите, да останем да си оправим държавицата.

А в България кога!? До кога ще избухват складове с оръжие? До кога Лукойл ще държи високи цени на горивото, въпреки, че използва евтин сибирски петрол!? Питам! До кога путя ще си развява свободно байряка в моята държава!

Като не ти харесва, чемадан, терминал2 самальот, и на запад. ,Кенефите там те чакат да ги измиеш.

Аз съм на запад бе, охлюв! Ти кажи в коя точка на изток си?

А ти живееш в немит кенеф и акъл даваш с едната гънка.

Лукойл хрантути и украинци и наши, дето веят укро-байраци и изобщо един господ знае, а може и той да не знае, кого още.

Заради такава логика цените в магазините са по-големи и от тези в Германия! Явно ситуацията е безнадеждна...

Витаминчо, Логиката е нещо друго, а укрите, дето цоцат от Лукойл и нашите са реалност - жива. С какво гориво тук правят учения НАТО-вските самолети - нямам реална представа, но какво подсказва логиката??

3евзек

Ало, Витаминчо, троле руски, НАТО-вските самолети са наши, Лукойл продава гориво и за тях, а паричките отиват в руското джобче. Кой цоца казваш?

Едно животно е нормално да иска да се наяде и после е нормално да се изсере! Разликата между животното и човека е другаде. Не се опитвам да обидя когото и да е, опитвам се да те накарам да мислиш! Надявам да си ме разбрал.

И кой се опитваш да накараш да мисли? Реално погледнато - защо са тези войни? За суровини. А защо трябват суровини? За да правим оръжия и войни. Нищо по различно от " гледаме магарето за да ходим на царевицата, гледаме царевица, за да храним магарето".

Значи има разлика, някои са лъвове други магарета. Спокойно можеше да има тръба за газ през Сирия, спокойно може да има тръба и от Казахстан. Въпросът е... Дали ще го позволят лъвовете... Ама да ми хвалиш руската газ и да проклинаш възможните варианти си е глупост!

Не, тъй като силите на свободните страни са по-устойчиви, пиша в коментар за "Дойче веле" Миодраг Сорич. Всичко се случва паралелно: Русия напада Украйна, Китай подчинява Хонконг и провежда военни маневри край Тайван, иранските наемници се бият в Газа, а сръбският президент Вучич се перчи с армията си на границата с Косово. Авторитарните режими проверяват докъде могат да нагнетят напрежението. Деспотите имат нужда от конфликти, за да се задържат на власт - не могат да предложат друго на своите народи. Независимо дали в Русия, Сърбия, Китай или Иран: военното величие трябва да прикрие общата изостаналост на страната, да затвърди властта на съответния "национален лидер" и да скрие факта, че той, вождът, всъщност се отнася с презрение към собствения си народ. В противен случай има опасност народът да си даде сметка в какво окаяно състояние са болниците, домовете за стари хора и училищата, че в селата почти няма канализация, а заплатите и пенсиите са много ниски. Когато има вътрешен конфликт, винаги се намират "врагове отвън", които биват обвинявани за това. Задушава се всяка критика към управляващата клика, която безогледно се обогатява. Корупцията е държавна политика. Отделният гражданин не значи нищо в очите на политиците и в най-добрия случай служи само за пушечно месо ТОВА ВАЖИ В ГОЛЯМА СТЕПЕН И ЗА БЪЛХАРИЯ, КОЯТО ПЪК ИЗПОЛЗВАЙКИ АТАКАТА СРЕЩУ УКРАЙНА ВЗЕ ДА СЕ РЕПЧИ НА МАКЕДНОИЯ, СЪЗДАДЕНА МЕЖДУ ДРУГОТО ОТ "ОСВОБОДИТЕЛКАТА" С ИДЕЯТА - БЪЛХАРИЯ ВИНАГИ ДА БЪДЕ СЛАБА ! А ЗАДУНАЙКАТА КАТО "БЛАГОДАРНОСТ" *ЗА ВСИЧКО КОЕТО И СЕ СЛУЧВА ОТ "ОСВОБОДЕТЕЛКАТА" ПАК ИСКА ДА Я ХРАНИ, КАТО СМУЧА ОТ НЕЯ КЪРВАВАТА ГАЗЧИЦА! МАЗОХИЗЪМ - НА ЕН-ТА СТЕПЕН!

Баси глупостите, винаги съм се чудил що за тъпунгери четат Дойче Веле и подобните им

Чети заветите на Ленин.Там е истината.Ще построим комунизма и всички ще бъдем равни.

манете ги теа алабалистики , Zащо криете новината , че опраскахме ЧВК вагнер в Попасна , има вероятност в опаткания щаб да е дал фира и Пригожин ! тепърва Zaпочва веселбата с Украйна , съвсем скоро с ленд лиZa ще Zалеем украинците с наше супер модерно високоточно и далекобойно оръжие ! 20:04, 14 августа 2022 ВСУ ударили по штабу ЧВК «Вагнер» в Попасной Военкор Котенок сообщил об ударе ВСУ по штабу ЧВК «Вагнер» в Попасной По одному из расположений частной военной компании (ЧВК) «Вагнер» в Попасной нанесен удар Вооруженными силами Украины (ВСУ). Об этом в своем Telegram-канале сообщил военкор Юрий Котенок. ========================== ПРЕВОД : 20:04, 14 август 2022 г Въоръжените сили на Украйна удариха щаба на ЧВК "Вагнер" в Попасна Военният кореспондент Котенок съобщи за удара на Въоръжените сили на Украйна по щаба на ЧВК "Вагнер" в Попасна Една от локациите на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" в Попасна беше ударена от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи в канала си в Telegram военният командир Юрий Котенок. Според него източници в Донбас потвърждават тази информация. Котето също съобщи, че ударът вероятно е бил от ракета-носител HIMARS. „Украинските ресурси разпръскват смъртта на Пригожин – ние не потвърждаваме“, добави той. Според Руска пролет има загинали и ранени, броят им не се уточнява . Официално потвърждение на тази информация няма.

А в евросъюза обмислят заедно с къпането да спрат и яденето !

Горкият Евросъюз.Ще започне една емиграция към Русия.Там кеф ти гречка,кеф ти крупа,огурцьй ,квас.

е да ги затворят при Путин А то сега живеят на запад и хвалят,Ама не щат У смрадливата си държава да живеят

заповядайте в Полша, вашия автомобил е вече там. Има ли начин да се спрат тия отрепки и да си стоят в полската кочина? Европа ще стане много по сигурно място

Пълни глупости. Полша е райска градина. Личи си че не си я помирисвал.

Защото всички разбраха кой е добрия руснак-Това е само м..твия

Да си стоят в кочината, нали са си самодостатъчни. На който му липсват билет, чимодан, вокзак. И най-добре еднопосочен. п.п. Едно не мога да разбера защо всички русофили обичат Расийката, ама от далеч. Никой не се е юрнал да ходи там. Уж не харесват западняците пък се в Западна Европа си тътрят русофилските задници.

не разбираш защото си прост, ограничен и мозъка ти е колкото на една жаба.

3евзек

Ало, Е да, троле руски, Аз разбирам защо е така. А ти разбираш ли?

Ами обясни,бе едногънков .Ама освен чобански псувни на деревня друго не научи.

Дейба и ...като пият една бутилка с водка и се правят на велики. Онзи ден ,, уволняваха" урсула фон лайнен. Много на сериозно се взеха , братовчедите на укрите.

Прави ли ви впечатление, че държави, които са били част от СССР или от Източни блок, са най-настървени в желанието си да отрекат всичко свързано с Русия? Това важеше и за България до преди няколко месеца! Държави като Германия и Франция, които са били винаги съперници на Русия, разсъждават далеч по-трезво от Полша, Латвия, Литва, Естония и разбира се България до скоро. Какъв е извода? Не са виновно нито Западна Европа, нито САЩ а натегачите, които толкова си вярват, че са велики, че могат сами да победят Русия. Ама тези въпросни натегачи, са едни мишки, които ако стане страшно, ще се скрият някъде надалеч. И от това страдат обикновените хора. И за какво? Не е заради САЩ, а заради собствената простотия на локално ниво.

Германия и Франция съперници на Русия.Ама верно си тъп и необразован. И откъде купуват газ,бе кратуно.съперници друг път.интереса клати феса

Ми защото са им яли попарата, а западняците дори не могат да си представят на какви мерзости са способни

Водещите държави в Европа вече не са Германия и Франция ,а Полша и Украйна.кога ще вкарат меркел в затвора,ммм

made my day. Абе големи дебили има в тая България, гигантски дебили

Е и? Така и така средностатистическия руснак вярва на ТАСС че минеш ли на запад от братски Беларус веднага ставаш гей/транс/не бинарен.. За какво им е на руснаците да ходят в цивилизования свят тогава?!? Злият запад или добрата майка Русия? Естествено ще изберат Русия!!!

Ми не знам... чакам проф. Иво Христов да каже дали е добре това....

Ванга го е казала в лето господ е 1970 Русия ке падне и чеченци ще ши.ат русофили на околовръсното!!!!!!

Много добре го е казала пророчицата. Знаем, че казаното от ванга се е сбъдвало рано или късно. Така че очаквам и това да се случи.

Тя Ванга толкова неща е казала, че , ако бее жива, я разпознее 1% от всичко изписано по медии и изръсено от публични личности, я не:)))

В стремежа си да де харесат на западните си господари , тези страни стават направо смешни.....

не не са смешни. Те имат граница с русия. Германия няма. Дреме им на швабетата, какво става на изток. Правилно. Всички източни държави трябва да имат единна позиция. Това важи и за нас. Утре ще кацнат във Варна и ще кажат има тука 20 процента руснаци тва е наша територия......

Много халюцинираш, много.

тя Варна се напълни и с Украинци. Сега могат да поискат да станем част от Украйна. Както навремето украинеца Хрушчов им предаде Кримския полуостров. Ако поискат варна да стане украинско пристанище, ко прайм тогаз? Само питам.

“поляк” е диагноза

Поляците са патили и много добре знаят що за стока са руснаците. Интересното е, че българските путинофили сте много по-големи отрепки

Преди десетина години четох история на Полша, написана от поляк, специално за български читатели. Той непрекъснато пише, Русия, така, Русия иначе. Но все пак накрая признава и изтъква, че ТОВА, КОЕТО СА ПРЕЖИВЕЛИ ПОЛЯЦИТЕ ПОД РУСКО ИГО ИЗОБЩО НЕ МОЖЕЛО ДА СЕ СРАВНЯВА С ТОВА, КОЕТО НИЕ СМЕ ПРЕЖИВЕЛИ ПО ОСМАНСКО ВРЕМЕ. Самият той го признава. И друго признава, че руската окупационна част от Полша, е в задоволително състояние. Да не кажа доста добро. Има развита индустрия. Не е някаква разорена страна. Русите не са искали да унищожат поляците. Но са разтурили полския Сейм, когато поляциет се вдигнали на въстание. И са потушили въстанието. както вероятно са постъпвали и германците и австроунгарците в своите дялове от Полша. Тя е била окупирана от три държави, не само от Русия.

3евзек

Ало, хм, троле руски, Добре че са били османците, фашистите и австроунгарците, за да има с кого да сравняваш руснаците.

За танкове ще важи ли визата?

ЛЕОПАРД 27А В ПОСОКА МАСКВА - НЯМА ДА ВАЖИ !

Нали видя колко могат жалките рашисти. Жалка история.

Кой да иде там с танкове?!Руснаците до Киев не могат да стигнат вече 7 месеца хахаха къде е Вършава хахах. Не вярваш че ще срещна такова животно като тебе :) :). Я кажи някой друг виц!!

Ало, Българин, троле руски, Ако не важеше визата, защо мислиш нито един танк с руски туристи не е минал руско-полската граница в последните поне 20 години без виза?

Що е Рашка - стоп

Поляците да не си играят с огъня, защото току-виж Полша отново станала част от Русия!

И как ще стане това. За 3 дни или по-малко.

МОЖЕ ДА СИ НАПЪЛНО ПРАВ НО ДА ВИЖДАШ ГЕРМАНИЯ СЪЮЗНИК НА РУСИЯ КАКТО ТОГАВА?! КАКТО И АМЕРИКА И АНГЛИЯ?!?!?ако не ги виждаш значи си в жестока заблуда!

Поляките не са най-интелигентните хора, голем комплекс от русия имат. Доста неприятно племе са

ОТ ТОЗИ НА БЛЯДОВЕТЕ КЪМ САЩ И КЪМ ЗАПАДА ЗА ТОВА, ЧЕ ГИ РАЗБИХА В СТУДЕНАТА ВОЙНА!

ОТ ТОЗИ НА БЪЛХАРИЯ КЪМ ПОРОБИТЕЛКАТА ... ПЪРДОН - "ОСВОБОДИТЕЛКАТА" ? ТАКОВА ЧУДО НЕВИЖДАНО, СТИГАЩО ДО САМООТРИЧАНЕ, НЯМА И НЕ Е ИМАЛО В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ ! ПОРОБЕН, СМАЧКАН И УНИЩОЖЕН МЕНТАЛНО НАРОД, ВЕЧНО ДЪРЖАН В СТРАХ ОТ "СТРАШНИТЕ ТУРЦИ ДЕТО СЕГА ШЕ ДОЙДАТ (НИЩО ЧЕ СА ТУК 600 ГОДИНИ) И ПАК ШЕ РЕЖАТ ГЛАВИ! САМО ЗАРАДИ ТОЗИ ИСТОРИЧЕСКИ ШАНТАЖ (ЛЮБИМ МЕТОД НА МОСКАЛА), АНАЛОГИЧЕН НА ГАЗОВИЯТ ШАНТАЖ, БЛЯДОВЕТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ ОТ БЪЛГАРИЯ! И ЗАРАДИ ТОЗИ ШАНТАЖ СА И ВЕЧНО МРАЗЕНИ, ЩОТО ТОВА "ОСВОБЕЖДЕНИЕ" Е ПО-ТЕЖКО БРЕМЕ И ОТ "РОБСТВОТО" !

За турците са написани много клевети и неверни неща в българските учебници по история. Предимно в тези от комунистическото време. Пише за някакво насилие, което никога не е било. Обаче лъжата повторена сто пъти става истина според някои хора. Това, че мирно са съжителствали векове наред българи и турци никой не го интерсува.

просто са разкрили руснаците, както ние турците, това от империята на злото никога няма да им го простят.

2022-08-14 21:07:31 jingiby Руският свят си е самодостатъчен. Само да има водка и сельодка, а начело на държавата да е диктатор ---------- ФАШИСТКИЯТ РЕЖИМ В БУНКЕРА Е ПРЯКА ПРОЕКЦИЯ НА ЗЛОТО, СЛУЧВАЩОТО В ГЛАВИТЕ НА БЛЯДОВЕТЕ ! СКОРО ЦЯЛА ЕВРОПА ПОЕТАПНО ЩЕ ЗАБРАНИ ВЛИЗАНЕТО НА ВСЯКАКВИ БЛЯДОВЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СЪЮЗА ! БЕЗ САМИТЕ ЧЕБУРАШКИ ДА "УСЕТЯТ" ВЪРХУ СЕБЕ СИ ЕФЕКТА ОТ ВОЙНАТА, ТОЗИ НЕО-НАЦИСТКИ РЕЖИМ НЯМА ДА БЪДЕ СЪБОРЕН !

А Сенегал обмисля да спре издаването на визи за Етиопци, примерно.

Те, на руснаците за чий кур са им полски визи ....Те, ако решът си влизат там като "Войници Безвизово"....правили са го вече Няколко пъти , че до Половин Германия са влизали и пак без визи и после по 40 години са стояли там ПАК без визи !? Това,... да "Обмислят"... поляците!!;)

Времената са други! войниците вече ги видяхме, колко стават!

Ти ли ги "видя" бре , селски дебил....питай американците и европейците ,...Ако им беше толкова лесно Дали със "САНКЦИИ" щяха да ги "Спират" ???? Това, Не е НИТО ...Ирак , нито Либия , нито Сирия , нито Югославия ....ТОВА е Русия да ти Е.П.М ..."необразован" ром !!;)

jingiby

Руският свят си е самодостатъчен. Само да има водка и сельодка, а начело на държавата да е диктатор. Скоро ще им забранят дори да се движат свободно в самата Русия. Крепостничеството е най-добрия вариант за управление там...

А ,за тебе дебиле ...дано има руско ядрено гориво ...ЗА руската атомна централа в Козлодуй за да имаш ПОНЕ ток през зимата и ДАНО има петрол в Руската рафинерия край Бургас за да имаш дизел за трактора на село Иначе ...Няма да си Самодостатъчен за себе си ...да ти Е.П.М....проста селска!!;)

jingiby

Дреме ми на к?ра...

Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL), най-големият производител на батерии за електрически превозни средства в Китай, обяви, че ще построи завод за батерии на стойност 7,34 милиарда евро (50,79 милиарда юана) в Унгария. https://www.globaltimes.cn/page/202208/1272975.shtml

Това отдавна не е новина!

Това би могло да е новина за инвестиции и пари, не за визи и окупиране на съседни държави.

Руснаците не са европейци, за какво им е да ходят в Европа? Както по-долу се пише, те ще ходят в Азия и в Африка!

Винаги съм казввал, че колективният Запад може да се осере само колективно. :-)

Е идиот и заобиколен от идиоти съветници

Поляците не са лоши хора, имам много приятели там. Виж, управлявниците им са боклуци, също като нашите. А въпросът с визите не ме вълнува. То и ние сме първи приятели с Щатите, ама като отидеш да си вадиш виза... Та, не е голямо чудо дали ще ти издадат или не, по-лошото е, ако нямаш пари да отидеш. Което напоследък все по-често се случва.

Само да те светна, че управляващите и у нас и в Полша не са паднали от небето! Управляващите управляват по изричната вола на управляваните, освен това те не са се родили като управляващи, а са от средите на управляваните!

Та избират ги викаш и управляват. Елитите ги спасява това, че има много наивни хора, които вярват в демокрацията. Така е, когато гледаш нещо, но не искаш да го видиш.

Само е достатъчно да видите с ежене, ескалация, омраза, подкопаване на Минските споразумения докъде го е докарала Украйна, минус Крим, 25% от територята окупирана, 150 000 избити военни, умрели неизвестен брой цивилни, икономиката е в колапс, дефаулт по плащанипята, страната им стана една разкопана нива и бомбоубежище, 10 милиона Украйнци разселени из Европа. Това са фактите! Колкото повече се ескалира процеса, толкова по-големи неволи и страдания ги чакат! Не е нужно да си гении за да го прогнозираш това. Другият ефект на мерките със забраната за издаване на визи ще е Втвърдяването на подкрепата за Путин, тоест обратно на очакваното! Това ще доведе до още по-ускорено падане на Украйна с последващо стигане на Руските войски до Полската граница и тогава Полша ще се пита, ама защо така стана, а Украйна ще се пита, ама ние защо вече нямаме държава, но ще е късно и за Полша и за Украйна.

Не бъркай желаното с реалното! Руската армия има ли ресурс, за да окупира Украйна? А ако я окупира, да задържи окупацията, за един петгодишен период, примерно?

Пич изобщо не си запознат с реалностите, в момента 77 батальонни групи попиляват Украйнската армия заедно с цялата западна помощ. В Русия даже няма мобилизация, при бъдеща ескалация в Русия ще има МОБИЛИЗАЦИЯ, а именно от 150 000 руски военни в момента в Украйна ще влезнат над милион с потенциал и за два милионна военни въоръжени до зъби, Украйна ще падне за 3 месеца максимум! Моли се това да не се СЛУЧВА! Аз лично нямам нищо против Украйнците, имам приятели там, нека си имат държава, но едно е желанието, друго са реалностите! И ресурс има защото ще има МАСОВИ ДЕПОРТАЦИИ на Украйнци в Европа, тоест ще има ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ, Руснаците са специалисти в тези чистки! Тоест в Украйна ще си останат етническите Руснаци, около 9 милиона и Украйнците дето са преклонили главичка, всичко останало ще се моли за ПОМОЩИ в ЕВРОПА, а ТИ, АЗ, НИЕ ще им плащаме сметките! Ето затова тази ЕСКАЛАЦИЯ трябва да спре докато МОЖЕ и да се ПРЕГОВАРЯ докато може да се ПРЕГОВАРЯ! Слагане на още ЗАБРАНИ не е СТЪПКА в тази посока!

До зъби :)) Какви зъби ве моме? Те останаха без техника..

Да, ако слушате полюциите на Арестович, дето лъже като за последно и нищо НИКОГА не е познал. В Русия има оръжие останало от СССР за 10 войни като тази в Украйна, да може да е старо от 60-те, 70-те, 80-те, но го ИМА! И пушечно месо имат! Русия е 140 милиона, Украйна 40 милиона, чисто логически трябва да си ви светне. Отделно Русия се готви за тази война над 10 години вече! Има много доказателства навеждащи на тази мисъл. Накратко Украйна само ще е ГУБИ докато се ексалират процесите, ако искат да си спасят държавата трябва да се преговаря и това няма да стане без отстъпки и то големи!

хората които нямат държава излизат доста скъпо на империите, като кюрдите в турската

А аз пък не купувам нищо от Полша вече! Купих наскоро една бутилка сироп от вишни и вчера видях, че е произведен в Полша - веднага го излях в тоалетната и няма да пипна нищо полско вече!

Си руско :))) Да видим какво ше си купиш

Преди 1989 година се возехме основно на Жигулита и Лади. И по-малко на чешки Шкоди. Много се продаваха и руските портативни телевизори. Мисля, че и прахосмукачките "ракета" бяха руски. Почти всеки дом ги имаше. И разни други уреди. Всек идом имаше поне по един ВЕФ 204 или 206. Беше страхотен на късите вълни. продаваше се и Селена с УКВ, каквото малко транзистори тогава имаха.

3евзек

Г-н хах, явно не си запознат с нещата, По същото време радиоприемниците в корекомите имаха такова УКВ, което не си бил и сънувал.

почти всички сокове тук са полски, защото те купиха фирмата от ловеч. Трябва да пиеш само руска кокакола.