Банкер №1 на Полша отрече за ”нацисткия влак”

Гуверньорът на полската Централна банка Марек Белка заяви, че историята с "нацисткия влак" на съкровищата е измислица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Банкер №1 на Полша отрече за ”нацисткия влак” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Принципно не съществува тотално никаква логика Германците да си натикат златото в Полша вместо да речем в Баварските Алпи. И в допълнение, да се твърди, че цяла композиция е останала непосетена в протежение на седемдесет години е повече от абсурд. Дори планините да са били строго охраняван резерват и там да са щапукали единствено горските пазачи пак нямаше шанс това нещо да остане скрито. Всичко прилича повече на ход на общината за привличане на туристи, отколкото на дори отдалеч достоверна история.

Правилна позиция!! По няколко причини. - не се налага да обезщетяват ев. откриватели - няма да се налага да обяснява за какво ще бъде използвано това богатство - елиминира всякакви болни златотърсачески щения - предотвратява ев. амбиции на Германия за наследник и правоприемник върху собствеността на въпросните богатства

ДАЛИ Е ЗЛАТО ИЛИ ЦЕННИ АНТИКИ НЕ ЗНАМ ,НО ЧЕ ГО ИМА СПОР НЯМА!!ПОДЯЛБАТА ...ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО !!ЩЕ СЕ ИЗТРЕПАТ КАТО У НАС!!!

Че злато има - има! Спомена се не от един и двама. Проблемът им е поляците е друг. Или го крият от братята американци, или вече е полетяло натам. :))

И какво очаквате да каже?-"Има такова злато" !!!И да тръгнат, иманярите на светът да го търсят.

Pesh0

На банкер , вяра , да нямаш. Особенно ако е най - печения , от всички :) Какъв измамник , трябва да е :)

Вече по повода написаш, че полската шЛяхта си има свой Индиана Джоунс. Саркатично-майтапчийски. Щото цялата тази "история" прилича повече на идея за холивудски филмов сценарий, отколкото на някаква що годе "истина". Защо така наивно се мисли, че германските Нацита са първосигнална орда грабители. И ще заравят от немай къде някакви заграбени ценности във вагон примерно. Ами той Нацизма изобщо не си е отишъл от Света и едва ли е оживял до днес, като "паричен вегетарианец". Само помислете, колко нещо се е наляло и се налива уКраинските наци формирования да бъдат екипирани по последния вик на военната мода. То това със "закопано злато" изобщо не върви .... Някой хора много "екшън фентъзи гледат по ТВ-тата"... Че и на сериозно се "впрягат" в разни размишления ... все едно, че нашенското полузаровено германско панцерче край границата, дето го бяха аха-аха продали нашенци на части.

Кой направи и с каква цел волфрамовите златни кюлчета и защо германците не могат да си приберат златото, оставено на съхранение в Щатите. Но най-интересното е къде отиде самото злато?!

А нашите банки,които имат да ни възстановяват 3 млрд лева от онзи Фонд,вече са натрупали 2.5 пъти повече печалби.Ама кой ти гледа в тая жега!

В изключителна грешка си! Точно обратното е, това са пари дадени/заделени от банките за такива случей, по закон! И пак по закон след разпродаване на дивидентите на фалиралата, парите трябва да се налеят обратно в този фонд, друг е въпроса кой ще ги прилапа! Така че, банките имат да взимат, не да дават, провансал!Прочети малко книжки, не е трудно!

Според мен, се правят на тъпи, за да отклонят вниманието от златото и да го прилапат тихомълком. Елементарна тактика, с която може да заблудят само балъци.

работата не е измислена! Влак има. Има и злато и скъпоценности. Но не са цял влак, а само 1 вагон, Неуките не знаят колко тона побира един жп вагон! Останалото е било военен ешалон. Може да има и други неща в него, но златото е било най-ценно.

преди дни едни гмуркачи откриха цял кораб със съкровища - златни монети на стойност 20-30милиона долара.

Паисий

...... така че не всичко е легенди и измислици!

Един ж.п. вагон НЕ МОЖЕ да побере 300 тона, независимо какво, защото ще се разпадне от тежестта на такъв товар! Затова НЯМА КАК толкова злато да е в един вагон. Друг е въпросът, че това са "фантазиите на Фарятиев" и такова скрито злато не съществува. Мда, за съжаление на някои хора! ;-)

НАЦИСТКОТО ЗЛАТЦЕ СИ НАНКА СЛАДКО , СЛАДКО В ШВЕЙЦАРСКИТЕ БАНКИ.АМА ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСЦЕ СЪНУВА.А ПРОСТОЛЮДИЕТО ДА СЕ РАДВА НА КНИЖНИ И ВИРТУАЛНИ ПАРИ-ХАРТИИ И ПАРИ НЕНАПЕЧАТАНИ ОБАЧЕ И ТЕ ВЪРШАТ РАБОТА И С ТЯХ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ЗА СЕГА.

Ако имаш кюлци злато, а ти се сере. Предполагам, че ще прибегнеш до хартиени или електронни пари за да си купиш тоалетна хартия.

Една част от кюлчетата на нацисткото злато е претопявано от зъбите на концлагеристите. Така, че не му протривай жадно ръце.

И аз да те светна - медицинското злато е около 8-9 карата..... сещай се кви кюлчета стават от него!

Ха ха! Поляците май ще гризкат дръвцето "Царичина дупка"

На тема нацисти, фантазии и фантазьори колкото искаш, след влакът със съкровищата, скоро ще чуем и за нацистка летяща чиния скрита някъде в Австрия!!!

Тя отдавна е на Луната!

иконите на мародерските приключения Хари Форд и Анджи Джоли да играят в новия филм "Nazi Train and the curse of David"

Високопоставен банкер казва,че няма злато и вие не му вярвате?!?!?!???? Прави сте!! Щом банкер казва,че няма гепено злато,значи златото е някъде там!!!!

Браво Това е точната мисъл

симо

Още едно от мен.....