Чествания за 70 г. от освобождаването на лагера ”Аушвиц”

Триста оцелели от "Аушвиц-Биркенау" ще участват днес в церемонията в Полша по повод 70-годишнината от освобождаването на нацисткия концентрационен лагер.

Обратно в новината

Коментари - Чествания за 70 г. от освобождаването на лагера ”Аушвиц” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям рев, голямо чудо за тоя холокост, но нека напомня няколко скръбни факта за които кой знае защо никой не реве: - Баташкото клане 1876 - Старозагорските кланета 1877 - геноцида на Турция над Арменския народ - Геноцида на Турция над такийските Българи - Бомбардировките над България от САЩ и Англия - това че за последните 25 години така нареченият хуманен запад докара България до там, че 25 години подред се раждат с около 100 000 деца по- малко,което рави 2 500 000 неродени деца, а други над 2 000 000 не живеят в България, а децата им се раждат другаде!

ЛЕЛЕЛЕ толкова много оцелели до такива старини, направо да се чуди човек колко много са убити, а оцелелите с влошено здраве, и не на последно място пък и се връщат като туристи там дето са ги мъчили. УЖАС!!!!!!

Идеолог на фашизма е Хайнрих Химлер. И о, чудо, по произход евреин, чиито деца живеят в Израел. Преди година, дъщеря му публикува непознати 100 писма. В Израел. Хитлер, по произход евреин. Подобен е произхода на значителна част от обкръжението и генералитета. Да не забравяме и главният спонсор на Хитлер и военните му кампании, Ротшилд. Всичките му заводи по време на бомбардировки от американски самолети не са пострадали. А на нас ни се пласира, как гадните германци изтребвали горките евреи. Странни случки по този свят. Разделението е на лъжци и лъгани.

А какво всъщност е освободено. Я да разгледаме една статия: "Кашата холокост". Има и "Измамата холокост". както и една хубава книжка от един евреин, с чистосърдечни признания. Не ми е под ръка точното заглавие. Заплатил с живота си за истината.

Има нещо грешно в постановката на честването! Например, не е поканен Г-н Обама, чиито дядо, в състава на Африканския фронт, е освобождавал Освиенцим! Единствените, които правилно са поканени са немците, защото те са освободили (от присъствието си) лагера след идването на Червената армия!

фашисти са се събрали на честването!

Хехех баси порнографията. Значи всички знаем кой е освободил лагера - червената армия, но видиш ли Русия я споменават мимоходом. Е това изкривяване на историята много го мразя. Като са искали САЩ да са ги освободили. След като не са, да не опитват да криевят историята!

За съжаление младите говорят за концлагерите след 9.09., знаят за атентата в църквата 25-та, знаят за народния съд. Хубаво. Само че скоро студент, изучаващ политология, обърнете внимание политология, мислеше че концлагерите са закрити 89-та. Как да му обясниш, че ако демокрацията се беше забавила още 2-3 години щеше да има АЕЦ Белене. Този момък сигурно не знаеше, за "демокрацията", която е в България в периода 23-25 година трудно може да се сравни със всичко, станало след 44-та. Знаете ли кой е генерал Вълков, на който демократите, сега депутати от РБ искаха да му издигат паметник. Същият комитет от "демократи" искаше да издига паметник на загиналите турски башибузуци при Шипка. А съвсем новото поколение ще знае/има го в учебниците/ начален курс/, че Левски като един обикновен нарушител на османските закони е бил арестуван от полицията. Дерзайте!!! Ало историците и за Червената армия и най-вече за българската история няма ли да "мъцнете" нещо. Силно, силно се изкажете. Не само разни дърляния по ваши си сбирки. Говорете, говорете! Цяло поколение съсипвате. Те ще знаят за османско присъствие, за терориста Ботев, за мохамеданска нация. Ще помнят, че доброто в България е започнало от ББ и бум в евроатлантическото мислене е дал Азис.

Ами те и за баташкото клане няма да знаят, не е цивилизовано и ценностно. Онова провдивско недоразумение в расо каза че не е пазарно да не се ползва църквата. Младежите могат да се венчават и кръщават децата си там. Важно е да върви бизнеса.

А Латвия плаща пенсии на "ветераните" си, служили в СС, осигурява им жилища и ги обявява за национални герои, там си спретват шествия фашистие, пред очите на лицемерната Европа и в интервюта се хвалят колко хора са убили, гнусотия, Доналд Туск, внук на военен от Вафен СС, лъжещ, че двамата му дядовци са били в концентрационни лагери.

Същото и в Естония - всека година има официални чествания на ветерани от СС. Събитието се пази от полиция .

САЩ имата особен принос за осбождаването на хората от Аушвиц!

Браво Миме, а така

И той се изразяава в?

Отново е настанало време разделно. Светът отива към война. Дано не се случи. Като правило във всеки конфликт заставаме на грешната страна и този път сме на път да потвърдим правилото. И този път на чело на държавата имаме шушумиги. Най доброто което може да се случи за нас е да не вземаме страна, но едва ли ще се случи. Единственото морално успокоение може да бъде, че този път благодарение на нас лошите ще загубят.

НА СОРОС - 25 години му стигнаха да направи от българите ограничена, неграмотна и злобна ПАСМИНА. Която е толкова зомбирана, че не й пука дали е на дъното, важното на Вуге да му е зле.

Русия спаси света от фашизма! Да Русия го направи,за да спаси себе си, но ако някой ме е спасил от див звяр, защото е спасявал себе си пак му дължа благодарност. Поклон пред съветската армия, защото в нея нямаше само руснаци, но все пак Русия беше водещата сила! Помнете, защото късата памет ще ни докара след ПСВ и ВСВ, нова и по-страшна ТСВ! Надявам се българите да се поучим от грешките си, за да излезем с възможно най-малко щети от тая работа! Никой няма да излезе сух от водата въпросът е да не се удавим!

Днес седемдесет години по късно фашизмът отново навдига глава. Тоз път така наречените освободители на Освиенцим. Империята на злото започва да окупира страни и потъпква демокрацията. Само преди няколко дни невинни хора загинаха в Мариополь. Ние хората от свободният свят изповядващи евроатлантическите ценности трябва да се противопоставим на това.

Не си Шарли,а обикновено евроатлантическо зомби

евроатлантическо зомби, отколкото руска подлога препълнена и воняща като теб...

Ти не си Шарли, а най-обикновен зомбиран ръко и словоблюдец.

Ти си или луд или сляп или и двете!

Това е лъжа и го знаеш прекрасно. Много сте лъжливи комунистите. Срамна горозна работа.

Не лъжа - даваха нейното изказване по 1 немски канал. Ама ако ти само шопски владееш - това е вече друга бира

Нали джудженцето путя беше заплашило, че ще посегне на животчето си, ако не го поканели, пък сега не'кви секретарки пратило...

Ама той Путин много иска да е с героите Плевнелиев и Порошенко. Просто държавата му няма никаква заслуга и някакси не му е удобно да застане сред равни. Сигурно е вдигнал кръвното.

в България ще се направи подобаваща церемония, посветена на жертвите от комунистическите концлагери и убитите след 9-ти септември по политически причини? Защо все се замита и подценява тази част от историята на България? И защо я няма с подобаващо място в учебниците? Кога???

Дали знаеш,че в българия концлагери са създадени през 1930 години. Комунистически казваш? Първите живеещи там е били именно комунисти - или това си тактично ще превмълчиш. Ето за това говорим - пренаписване на история, лъжи и увъртания - по-европейски

по евр(оп)ейски

Когато прочетеш всичко, за всички държави в следвоенния период. Когато си отговориш защо д-р Менгеле не е съден след войната, защо САЩ не е депортирала нацисти и ги е укривала. В България се правят чествания, защо не си забелязъл/а? Прочети и за 9юнския преврат, прочети и в отговор на какво е атентата в църквата-там ще намериш нещо и за генерал Вълков. За съжаление е само ранен.

Грузинецът Сталин на първия прием в Кремъл по случай победата във ВОВ (1945 г.) е вдигнал тост "за руския народ, изнесъл основната тежест на войната". На срещите на тримата големи в Техеран, Ялта и Потсдам Сталин обикновено е казвал :"Ние, руснаците, .....". Американците, англичаните и изобщо на Запад, много често вместо СССР са употребявали "Русия", а жителите на СССР са ги наричали "руснаци". И това не е грешка или за удобство. Просто руският народ е бил свързващото, спояващото змено на тази многонационална държава. Не слумайно в химна на СССР има такъв текст :"Союз нерушимый республик свободных сплотила навеки великая Русь". Това за сведение.

ЦИНИЦИ! На фона на фашизирането на Европа! На фона на нацистките маршове в Украйна, които Европа "не вижда" и не иска да забележи. На фона на обстрела от страна на украинското правителство на деца!!!

А баба Меркел ще присъства ли?

Каква пародия само. Бандеровците ще честват освобождението на Аушвиц. Мже да запалят и някоя свещ за химлер.

на сбирката на избраните сатанисти

Никой дори не споменава, че престъпният режим на болшевиците е в пъти по-злокобен дори от съюзника им Хитлер. Избитите от собствените народи са десетки милиони. Депортирани от окупираната Полша са повече от 1 милион, от които много не оцеляват. Цели народи (напр. кримските татари и българи) са разселвани към Сибир. Защо не се припомня за евреите, изпращани в автономната област Бирубиджан в Далечния изток?А за голодомора в Украйна. Избитите полски офицери? А унищожените елити на Източна Европа? И сега петата колона има нахалството да тръпне от възхищение към тази дивашка държава - Русия, която потиска своята истинска интелигенция и инакомислещите. Колко журналисти (като Политковская) бяха убити от хората на Путин. А стотиците хиляди цивилни в Чечня?

Писна ми от промити, "компетентни" изказвания.Кажете на елементарните си лектори да повишат компетентноста си.

Така е .Жертвите на руския модел на комунизма възлизат над 100 милиона....Повече от втората световна война....И фашисти като Путлер продължават с този фашизъм и изтребване на мирни хора.Панславизма е новия фашизъм.

Човек като пише нещо трябва да внимава с нулите. Дори и да го е прочел някъде. Защото, ако тази бройка е вярна, вътре влизат и криминалните престъпници, джебчиите, футболните агитки и неприетите в университета. Бактън от репресирани!!!

Абе, Щерев, то по онуй време в страната не е имало толкова хора.Замислете се,ПРЕДИ ДА ХЛОПНЕТЕ НЯКОЕ МИСЛОВНО ИЗПРАЖНЕНИЕ.

А ЗАЩО ЛИ ТОГАВА БЛИЗО 80 ПРОЦЕНТА МИЛЕЯТ ЗА ОНОВА ВРЕМЕ В СЪЮЗА!?!?

Прав си за унищожените елити на Европа. Оттогава само идиоти и плебеи живеят в Европа. И ти си най показателен пример - неграмотен, необразован, тъп, злобен и арогантен. Абсолютно съм съгласна с тебе

Ти сега, ако можеше да депортираш циганите в Индия нямаше ли да го направиш. Или да ги разселиш в Европа, дето ни "учат" как да ги "социализираме", "присъединяваме"или с една дума - да ги хрантутим. Сигурен съм, че ще си бетер Сталин и Хитлер взети заедно.

На война, като на война. Сталин е бил жесток. Само че за него от 20 конгрес на КПСС се изнасят всички факти, които са против него. Защо не се изнасят факти, че "победителите" САЩ и Англия са се услушвали и се включват, като разбират, че Сталин може да задмине Германия и да забие знамето в Париж. Защо подкокоросват избухването на Варшавското въстание, само и само Червената армия да не изтласка немците от Полша. Ами да са ги изтласкали те. Те както сега носят мир и помощ само със самолети и тук-там бомби. Чърчил си е водил преговорите с полското правителство в сянка в Лондон, без знанието на Сталин. Вследствие на това 40000 цивилни са изклани от немците, за да не губят друг военен ресурс. Това защо не се популяризира. И когато въстаниците са били вече в канализационните шахти са се сетили, че може и Червената армия да им помогне. Сталин даже е искал да заобиколи Варшава. Е не става така. Пренаписвайте историята, правете Порошенко герой, но това ще ви изиграе лоша шега.

БРАВО!

Поляците може и да не "помнят" кой е освободил Освиенцим,но немците помнят. Затова и външният министър на Германия каза че Червената армия е освободила лагера. А поляците само се излагат. Не че им е за пръв път.Излагат се и губят. Веднъж -хора,друг път пари.

"изтребени 1,1 милиона души.." Поговорката гласи, че вълкът козината си мени, но нравът си не! Това, би трябвало да важи и за днешна Германия, където нацизма е в кръвта им. С какви очи оная дърта кошница ми приказва за демокрация ? Днешна Германия съществува само по волята на САЩ, Великобритания и Франция, които се уплашиха от Русия и не и позволиха да стигне до другият и край.Немците са престъпна нация и в момента са спящо зло, чакащо подходящ момент и условия, да се събуди.

Само ми посочи кое е доброто? Много моля да зная кое е доброто, че нещо се затруднявам да го намеря. Междувпрочем, победителите винаги са прави. Интересно би било, ако Германия беше победила във Втората Световна Война, каква ли щеше да е историята?

наистина ли не знаеш - или като "честен евреин" се правиш на "тапа" "Най-чистия ариец" австрийския педерас - евреина адолф хитлер заедно с 12 съплеменника (13 евреина) през 1919 година организира нац.соц.партия. В главното управление на хитлерова германия - всички възлови постове са заети от евреи. Както и днес у нас - единици са тези, които знаят истината за отвратите с подменени самоличности (всички документи са унищожени, но устните предания остават)! И Вие говорите за престъпленията на германците (по паспорт)? А нима циганите с бъпгарски паспорт се различават особено от тези с македонски или румънски документ?

до каква степен ПАСПОРТа може да промени психиката на приносителя си? Паспорта магически елемент ли е?

Освиенцим е място за помен на престъпленията на фашизма и германския нацизъм. Ето защо присъствието на фашиста и украински нацист Потрошенко там е кощунство за паметта на мъртвите.

Какво е разликата между Холокоста,Арменският геноцид,Баташкото и Старозагорското клане и др. подобни по време на Османското "присъствие"?

Разликата е тази,че едните са евреи, а другите... Другите са други.

Иман закон в някои европейски страни, който преследва хората омаловажаващи Холокоста, а в България се прави всичко възможно за да се "изтрие" историческата истина за зверствата на Османската империя в продължение на 500 години!За да не се "обидят"мюсюлманите - кому е нужно и защо го допускаме?

холокоста е избиване на евреи от евреи - но се говори само за жертвите, а не и за изпълнителите и спонсорите им!

Магазините за кашер по цял свят са на изчезване. Дори и в Израел. Единствения начин да "задържат" евреите, пръснати с парите си по цял свят, е страхът от холокоста. Че един ден може да се повтори. Треперете значи и плащайте. Религията вече не върши работа.

300 до 400 хиляди са умрелите в концентрационните лагери евреи, и то от глад и болести! всичко останало е тлъска ционистка лъжа, прочетете "Лъжата за 6-те милиона"! а благодарение на Втората световна беше създадена терористичната държава израел!

Е сега вече те изтриха!

Ти мани че ще го изтрият ама в някой "демократични" държави биха го тикнали и в затвора щото си позволява да говори подобни неща. Все пак свобода на словото.

300-400 хиляди казваш. От глад и от болести казваш. Интересно какво ли са правили там. Ааа били са на екскурзия. Ааа Хитлер ги е пазил от хората. Междувременно си е правил абажури, подвързии за книги и изтривалки от тях. Както си тръгнал да обяснява да продължим мисълта ти: в Батак некви женоря и дяца православни сектанти се самозапалили в църква.500 години османлиите ни пазят от християнско нашествие, а сега си живеем чудно в най- Богата европейска държава щот след 1989 братските немски,турски и гръцки народи ни я направиха такава. Хайде мани се и се скрий някъде, че не мога да те дишам мръснамюсулманска свиня.

През последната година музеят при Акропола е бил посетен от 1 036 059 посетители. Въпреки че туроператорите в Полша са на граждански договор към Израелското посолство май интереса извън Израел не е много голям. А и прави впечатление, че май от немска страна никой не е присъствал?!?

Kalin

Прошенко в ролята на представител на фашистките украински подразделения в Полша ли ще присъства?Да бяха поканили направо Менгеле нали се говори че е жив.

Да, жив е!!! На 108 години

само жужето вова няма да присъства, защото не са му се помолили лично да ги огрее с царското си величие на високите си токчета.

Какво жуже бе тъпако. Гледай себе си какъв ситнеж си комплексиран.

За една минута ли трябваше да я напишете тази статия? Редактори няма ли?

СЛАВА НА УКРАИНЦИТЕ, КОИТО ОСВОБОДИХА АУШВИЦ.

Освободен е от грузинците (Сталин)

Има нешо сбъркано в нашия "демократичен" свят. Ще присъстват "лидерите на Украина, които дойдоха на власт след преврат на Десен сектор, който от своя страна смята Степан Бандера и членовете на СС дивизия Галичина за национални герои

ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТИ МОЗЪК.

Ами ти изобщо явно нямаш мозък. Иначе би ми обяснил кое от написаното не е вярно

Айде, и тоя се видиотява и ти на тема комунисти.

.........Триста оцелели от "Аушвиц-Биркенау" ще участват днес в церемонията в Полша по повод 70-годишнината от освобождаването на нацисткия концентрационен лагер. ... ---- интересно дали след 50 години ще има оцелели след прехода у нас за да се съберат на чашка с мезе? по скоро не като гледам с ква скорост ни реформират!!! ----

абе да ти кажа русофила дебелян не ми изглежда да е залинял. еле па шаренковата както е загладила косъма...

Безспорно средната продължителност на живота на преживелите Аушвиц е по-висока от преживелите демокрацията. Както и Мандела след 40 години затвор докара докъм 100. Иначе средната продължителност в неговото племе е 40 год. В затвора няма какво да го изяде