Коментари - Варшава чака военни репарации от Германия | Днес.dir.bg

Варшава чака военни репарации от Германия

Германия трябва да изплати на Полша военни репарации за нанесените щети и извършените престъпления през Втората световна война.

Обратно в новината

Коментари - Варшава чака военни репарации от Германия | Днес.dir.bg

Коментари

хаjде стига де. в германия има 4 милиона поляци...колко години гуshа ще се прави от втората световна воjна? тези и руснаците само пари правят от история и жертви...

През 1953 година в Лондон се сключва споразумение между Германия и държавите кредиторки с което се опрощават с 50% дълговете на Райха и се отлага изплащането на репарациите за Втората световна война докато Германия не подпише мирен договор със страните победителки... а такъв все още няма. От друга страна Полша е компенсирана със Силезия, Померания и част от Източна Прусия която си поделят със СССР, като анексирането на чешката провинция Тешин от Полша,заедно с Германия, и е опростено именно заради страданията и в последвалата война;)

Таман на време са се сетили. Има-нема 70-80 години по-късно. Докога Германия ще плаща бе?

Ние трябва да поискаме компенсации от Турция за 500 години турско робство

Нещата много почнаха да заприличват на навечерието на ВСВ.

Аз

Поправка - ТСВ. Може и ПСВ да се каже. Където П е Последна.

Не е толкова просто. През 1940 г. Германия върна Южна Добруджа на България и Трансилвания на Унгария. Дойде обаче 1945 г. и не друг, а СССР реши Трансилвания отново да влезе в състава на Румъния, а Южна Добруджа да си остане в България. То и в живота е така. Едно нещо е заплатата, друго е онова, което остава от нея след като се платят данъците.

Аз

Никой няма никакви дългове към Полша, нито финансови, нито морални, по простата причина, че именно Полша, е не Германия, започва Втората Световна война в Европа. За следвоенния свят, и за Изтока, и за Запада, беше изгодно в учебниците да се преподава друго. Фактът е, че войната в Европа започва с нападението на Полша над Чехословакия на 01.10.1938, 11 месеца преди Германия да нападне Полша. Дори и най-големият герой на Полша от времето на окупацията - Ирена Сендлерова (която беше лишена от триста пъти заслужената си Нобелова награда за мир, в полза на Ал Гор, който не не направил нищо за никого), всъщност е полска германка.

Ха-ха! Най-обичам такива - ""той никога не е бил уреден от формално-правна гледна точка, а е носил само характер на политически публицистичен акт". С такива актове един се отказал от репарации, друг "подарил" Крим на Украйна, тректи "обявил независимост" на Косово, четвърти изнамерил "македонско малцинство" в България... Найс пийпъл, найс актс, а! :)))

Варшава чака военни репарации от Германия, ще чака, чака и така до края на света.

Не е така- Гърците си получиха 150милярда хитри лисици.

Разбира се, само че тогава отново Гданск трябва да стане Данциг, Вроцлав - Бреслау и т.н. :)

Де го да стане Хайндрих!ще видите репарации и чудо!!!!!!!!!!!!!

Ще има да си чакат ама май и те само се репчат на думи...

Поляците взеха пример от евреите.

Човешката простотия взема връх в световен мащаб. САЩ, Великобритания, Полша, България, Венецуела, Филипините, са само върха на айсберга.

Матей 24:7 .................................. Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.

Защото някой някъде си винаги ще иска нещо си и винаги някой няма да е доволен Бате Гицо на 2 ракии...

На пшиятелите, с тая политика срещу Русия и Германия, да не им се наложи да евакуират пак правителството си Великобритания (тоя път може и чак в САЩ)? А пък той, Збигнев Бжежински де, взе та се спомина преди няколко месеца...

в държавен рекет и инудване. Всяка държава, която еврпедалиъте настъпва по мазола си искат репарацииите - Гърция, сега Полша, следват чехия, Украйна, Беларус.....

А поляците ще върнат ли на Германия западните си райони, които са германски. Които са получили като компенсации. Евреите оскубаха Германия, сега и тези се усетиха, да се опитат. Прави впечатление, че в последно време поляците правят плътно всичко под амеерикански контрол. САЩ се опитва да създаде втори център в ЕС и разкол. Разделяй и владей. За да не се съпротивляват европейците на американски санкции и всякакви решения и американската воля. Това е отговор на САЩ, срещу европейската позиция за неприемане на американските санкции. И отказ да се купува отровен американски газ на тройна цена.

Полските простотии са добре дошли за САЩ, пък и за Русия има далавера от дрязгите вътре в ЕС. Нема по-готино от това, враговете ти сами да се изядат.

Ще пият една студена вода и толкоз !

кога американците ще платят репарации за нашата окупация -- Лъжата на ЦРУ за опита за убийство на папата - загуби поне 5 милиарда -- Геноцида последните 27 години който умело с е провежда от американски и дру западни марионетки. -Принудата да опростим дълга който имаше Ирак към нас -Огромните загуби от американските окупационни бази за които те не плащат ни стотинка. ------------------------------------- САЩ ни струва до тук поне 20-30 милиарда

през Втората Световна война?

Победителите не плащат репарации;)

DIRa, поляците какво чакат си е тяхна работа, аз чакам да си оправите сайта! Дава някакви грешки от няколко дни, хората ви писаха, какво чакате?!

Ако не беше Германия да ни върне Южна Добруджа - сега щяхте камъни да ядете, неблагодарни и неуки скотове.

Нерде оная Германия, нерде сегашен Германистан ;)

отрепка може да възхвалява Хитлеристка Германия, избила 25 милиона мирни граждани през Втората световна война, от които е изгорила живи 6 милиона евреи.

Национал-социалистическа по-скоро ;)

Убитите в концлагерите са 6 млн общо. Евреите са 4 млн. Това бяха официалните данни допреди 10г. Полека лека общите 6 млн се превръщат в 6 млн евреи. Доколко са верни числата е друга тема, но бие на очи кампанията за "преизчисляване". Също както Бойко изкара цената на Белене от 4 млрд долара на 10 млрд долара и накрая финализира на 22 млрд лева, за да звучи още по-голямо числото. А 4 млрд долара са около 7 млрд лева - до 22 си е повече от ТРОЙНО.

Южна Добруджа ти я взе РОСИЯ !!!! Като компенсация на излаза на Черно море след като взе устието на Дунав от Румъния. Кой ви пише историята бе серсем????

Ограмоти се и ти малко. Северна Добружда е дадена на Румъния от Русия като компенсация. А Южна Добруджа е взета след Меджусъюзническата война от самите румънци (пак с благословията на Русия) и като трик за да затвърдят невръщането на Северна. При връщането на Южна Добруджа има условие да се изселят всички българи от Северна - за да я затвърдят като окончателно тяхна. Иди сега я вземай да заквичи целия свят за "несправедливостта".

Мачиеревич глупакът пак блесна, хаха. Полските граждани които са работили, принудително, за Райха по време на ВВС2 получиха репарации преди ок. 20 години и те не бяха хич малки. Безплатният обяд обаче свършва с това.

Изминали са повече от 70 г от подписването на мирният договор след 2 световна война! Какво дирят чак сега поляците!? Че то ако е така, италианците знаете ли какви репарации трябва да плащат заради Римската империя!? ;)

Това изказване на полския министър е за изпускане на парата заради простотиите с новия закон за съдебната им система ...

За истинските цели на САЩ в Европа , защо бяха предизвикани войните в Украйна и Близкия изток , защо страните от Прибалтика до България бяха наречени "Фронтова зона"? ...Гледайте откровенията на американски професор от Колумбииския университет тук https://www.youtube.com/watch?v=v5FWS-IR5HM

В Европа трябва да има МИР!!! Много опасно става с това говорене за репарации за ВСВ!!! Дано само да искат да дисциплинират Германия!!! Германия е страна за пример в много отношения, но в момента води много грешна политика за ЕС - изцяло в своя полза!!! Туй, евроатлантически(ей, че сложни думички), европейски ценности се оказаха отвлечени работи и вятър и мъгла!!! Замътват се едни работи, дано се изчисти малко политиката, че не върви на добре светът!!!!!!!

БАХТИ НАТО-ТО , БАХТИ ЕС ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ЗАБИЕ НОЖ НА ДРУГИЯ :)) ... НО ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗМА - ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е ЗВЯР В ЗЕМНИЯ АД :))

ТРЪГНАЛ СА ПО ПЪТЯ НА ЛОНДОН. ТЕ ВСЪШНОСТ ВИНАГИ СА БИЛИ РЪКОВОДЕНИ ОТ ЛОНДОН. Бавно но сигурно Европа върви към своя разпад. ОТ ТАЗИ ЕВРОПА СПЕЧЕЛИХА НЕМЦИТЕ КОИТО ДРЪПНАХА НАПРЕД В ИКОНОМИКАТА. Останалите европейски САТЕЛИТИ свикнаха на МЪРЗЕЛ и ХРАНТУТЕНЕ. СЪСИПАХА СИ ИКОНОМИКИТЕ. ВЪПРОСА Е: кой и как ще излезе от ЕС? Кой като победител или като победен? Дружина польска естествено ще се разпадне при първата ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА. За др. ПУТИН ние и поляците сме една ненужна и носеща само бреме територия. С подобно мислене е и ДОДИ ТРЪМП. Навлеци като нас и поляците на никого не са нужни. И ПУТИН И ТРЪМП ОСЪЗНАХА, ЧЕ всяка империя се простира до там докъдето може да защити границите си!

Пропуснал си франсетата, които се наредиха покрай суфрата на 4тия Райх (подобно на колаборационистите през ВСВ). По-дребните, Холандия и Белгия, да не броим.

Истината е че Американската Полска колония в момента я използват за вбиване на клин между Русия и Германия и целият този шантаж е поръчан от господарите във Вашингтон за да бъде спрян Северен поток ! Такава е съдбата на колониите и васалите за съжаление !

Но ако можеш да излезеш от танка ще видиш, че нещата не са точно такива каквито си ги представяш. Заформя се свят в който ще има ОСТРОВИ НА ДЪРЖАВИ И ДЪРЖАВНОСТ и територи КАТО НАС И ПОЛЯЦИТЕ в които ще действат законите на джунглата. Предполагам правиш разлика между ДЪРЖАВА и ТЕРИТОРИЯ.

Няма никакво противоречие между това дет пише танкиста, и това дето пишеш ти.

Поляците по много въпроси касаещи техният суверенитет в рамките на ЕС показват, че имат държавност ..а, че на някои не им харесва това е отделен въпрос

Геноцит.. Геноцит.. Геноцит =Германия Геноцит на Германия срещу евреи,славяни, поляци , цигани и.....

Кой е тоя ГеноциТ ?

Когато Русия изплати на Полша репарации заради СССР, тогава може да видят пари и от Германия :)

А на нас,кога? Германия трябва да плати репарации на цяла Европа.

Нас руснаците ни признават за победените във втората световна и България е осъдена тя да плаща - и си е платила при това. Ние обаче чакаме милиарди от Турция за заграбените земи на хората от Одринско.

Тия просеха от СССР, а сега от Германия.........

Германия трябва да изплати на Полша военни репарации.

И АМЕРИКАНСКИТЕ ЖИГОЛА НЕ МОГАТ ДА ГИ СПАСЯТ АКОГЕРМАНЦИТЕ И РАШКИТЕ РЕШАТ ДА НАПРАВЯТ ТРОЙКА С ПОЛЯКИНЯ :)))

Германия ще обяви джихад на Полша?

Шило

Де спаха толкова години? Чист популизъм са тези думи на полския министър на отбраната. В международен план Германия им скръцна със зъби и веднага излезе рекетьорското- "искаме репарации".

Дето се казва каквото повикало такова се обадило - рекетират ги заради мигрантите, а поляците си го връщат

Прибираха евросубсидиите дет им даваше Германия. Позахраниха си наглоста, и им се отовори апетита. Нищо ново под слънцето. Накрая Русия и Германия ше им го начукат пак, и поляците пак ше питат "ама защо". Историята се повтаря.

Субсидиите не ги дава Германия, а ЕС ... вадят репарациите поради простата причина, че ЕС се опитва да ги рекетира заради мигрантите и новия закон за ВС. САЩ няма да оставят най-вярното си "куче" в Европа

Въпрос на време е кога и къде ще се появи НОВИЯ ХИТЛЕР и в каква форма ще се появи Диктатурата - в отговор на тези преселения

Затова поляците работят усилено да стане по бързо, като искат репарации.

Ами другите пострадали? Ами Германия от САЩ?

Всичките ни главоболия на Балканите от век насам са заради Германия! На Германия и другите западни страни им трябват РОБИ. Не източно-европейци, защото те за 1-2 години се устройват и намират по-добра работа. Трябват им РОБИ от Африка - необразовани, без шансове за развитие. Затова Западна Европа иска да направи следното: Балканите стават филтър за африканци. По-умните и относително стабилните продължават за Германия, Франция и т.н. Талибаните, главорезите и останалата паплач остава в страни като България. Затова и Меркел каза, че Тиквата е "искал" да се изгради "гореща точка" в България.

Bсички основни изобретения за умъртвяване на хора, започвайки от бойни отровни газове, идват от Германия. Според мен, до края на вековете няма да изкупят тази своя вина и с извинения и признания не става! Сега до какво са ни докарали те? До мизерия. И продължават тази своя подла дейност.

ВСВ сложи край на държавата Германия, както т.нар. воср сложи край на държавата Русия. Англия и САЩ си осигуриха световно господство, защото съюзът Германия - Русия би бил непобедим.

говорейки за Германия и нейните престъпления, не забравяйте и за това кой я управлява (и насочва). Евреина е интернационалист. Както сюлейман Паси е с български паспорт - но твърд унищожител на Българщината, така и изрода педерас (мръснокръвен евреин с австрийски произход) Хитлер (Шикългрубер) не е представител на Германия, нито Ротшилд и Вартбург (еврейските банкери нуждаещи се от война за повишаване на печалбите си)

А атомната бомба???

loyola

няма ли изтекла давност давност? Щото то май само Израел събира меда от Германия ... а като се позатлачи работата, вземат че пуснат някой хитов филм (като списъкът на Шиндлер) и кесията пак се развързва...

Дойче веле, вие сте една гнусна, цензураторска машина за премазване на народната воля и промиване на народните мозъци. не вервам да успеете, педерасти. но дори и да успеете, няма път за вас "нататък" затворен е!

Германците забравиха, концлагерите на Хитлер и Химлер, забравиха милионите убити и изгорени славяни в името на господството на тяхната арийска раса. Нагли изродени и лицемерни идиоти.

австрийския полу-евреин Шикългрубер (с педераски ник Хитлер) подкрепен от еврейски банки --- не е Германия, както и соломон паси и комплекта безродни българомразци - не са България

Хванаха като гърците антитеза. Не само ЕС да ги изнудва, заради съдебните промени там и мигрантите, но и те да могат да отвърнат. Тук изобщо не става дума за реални репарации. Първо е решено преди след ВСВ, че Германия не дължи нищо на никоя държава. Това ощетява и нас с милиарди левове - дълг по клиринговата спогодба "Нойбахер". Като компенсация за огромните човешки загуби на СССР, тя получава територия. Само че няма директна граница с Германия. Затова реално разни като Украйна взимат територия от Полша, а Полша от Германия. Реално най-печелещ в СССР е май точно Украйна. Не знам за Беларус. Русия сигурно взима само Калининград/Кьонингсберг. На Полша половината територия е от Германия. Така че те са много компенсирани. Тук могат да им кажат "добре, но ни върнете половинта си територия". Не случайно в немският отбор по футбол имаше водещи се поляци (Подолски, Клозе), които може да не са толкова поляци, колкото ги изкарват.

По подобие на пашия партизански отряд ЧАВДАР и полките ЧОК ТАРИКАТИ се ръководели от ЛОНДОН , а не от МОСКВА. За да не попаднат в капана на СЪВЕТСКАТА АРМИЯ елитните СС части решили да отстъпят без бой ВАРШАВА. Възползвайки се от този ВАКУУМ поляците по нареждане на ЛОНДОН организират ВЪСТАНИЕ и вземат властта. Хитрият ЙОСИВ ВИСЕРИОНОВИЧ ДЖУГАШВИЛИ обаче издал заповед НАСТЪПЛЕНИЕТО НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ КЪМ ВАРШАВА ДА БЪДЕ СПРЯНО. Разбирайки жеста на СТАЛИН елитните СС части се връщат обратно във ВАРШАВА. След като свършили ЧЕРНАТА РАБОТА на СТАЛИН немците повторно се оттеглят от "ПРОЧИСТЕНАТА" ВАРШАВА. КОГАТО СЪВЕТСКИТЕ ВОЙСТИ ВЛИЗАТ ВЪВ ВАРШАВА НЯМА НИТО ЕСЕСОВЦИ , НИТО ВЪСТАННИЦИ. Бащицата е постъпил като ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ!

Ъхъ.. "капана на Червената армия",мармоти, шоколади ...да бе казал за съвместния парад в Брест по-добре ;)

И сега кво прайм щото, Македония и Сърбия също могат да поискат военни репараций от нас. Така де титова Югославия (нали е трябвало да се обединим, после работата се разсъхва) ни ги опрощава (Гърция не)...Блядовете -гадове също трябва да плащат нали издържаме червените пълчища окупирали България!!!

Има парижки мирни договори от 1948-ма където точно този въпрос е изчистен. Специално към Гърция репарациите даже са и изплатени. Така че този въпрос няма как да бъде повдиган пак. Германците нямат официален мирен договор макар че при се опитват да представят договора за обединението си като мирен.

И там май точно Чърчил казва, че държава България не трябва да има. Той е най-големият българофоб. Само че на пропагандиращите все Русия и е виновна. И Сталин е грузинец. Да си искат репарации от Грузия. ;)

Хм хайде малко по-сериозно.. 27 години си стояха и сега се сетиха. До момента лапаха немските евро субсидии..... Полша понеже не признава договорите от времето на соца. да върне първо двете области придобити от Германия след ВСВ и тогава да говори за репарации. ПОляците са ку-вите на САЩ и като цяло да си поляк е професия

Ники

Не разбирам защо се подигравате на поляците и абсолютно е прав Ц в мнението си. Покойният ми дядо също е споменавал, че дислоцираните в България германски военни части буквално са имали печатарски машини за пари. Не са предявявани претенции вероятно заради бившето ГДР, а и вероятно болшевиките са забранили. Щом като фрицовете имат пари да изхранват мръсната черна сган плюс да приемат "като извинение" евреи от бившия СССР да си плащат, като попове! Ние си платихме репарациите безприкословно.

организатори на ВСВ са еврейски банки от двата бряга на океана. Великия (педерас и изрод полу-евреина, австриеца) Хитлер (Шикългрубер) е марионетка на капитала на "братовчедите си"

Какво се оказва? Един от основните виновници за ВСВ не е платила репарации, докато нас ни скъсаха и до средата на 90-те години на миналият век плащахме на Гърция репарации! То затова ще имат развита икономика.

някои свестни западни политици, още е имало такива, са забелязали, че България реално е най-наказаната държава за ВСВ. На нас обаче само ни набиваха в главите, че сме били съюзници на Хитлер и си го заслужаваме. А Сталин е подпомогнал Хитлер съществено, за да може изобщо да започне и да води тази война.

Коментари - Варшава чака военни репарации от Германия | Днес.dir.bg

Варшава чака военни репарации от Германия

Германия трябва да изплати на Полша военни репарации за нанесените щети и извършените престъпления през Втората световна война.

Обратно в новината

Коментари - Варшава чака военни репарации от Германия | Днес.dir.bg

Коментари

хаjде стига де. в германия има 4 милиона поляци...колко години гуshа ще се прави от втората световна воjна? тези и руснаците само пари правят от история и жертви...

През 1953 година в Лондон се сключва споразумение между Германия и държавите кредиторки с което се опрощават с 50% дълговете на Райха и се отлага изплащането на репарациите за Втората световна война докато Германия не подпише мирен договор със страните победителки... а такъв все още няма. От друга страна Полша е компенсирана със Силезия, Померания и част от Източна Прусия която си поделят със СССР, като анексирането на чешката провинция Тешин от Полша,заедно с Германия, и е опростено именно заради страданията и в последвалата война;)

Таман на време са се сетили. Има-нема 70-80 години по-късно. Докога Германия ще плаща бе?

Ние трябва да поискаме компенсации от Турция за 500 години турско робство

Нещата много почнаха да заприличват на навечерието на ВСВ.

Аз

Поправка - ТСВ. Може и ПСВ да се каже. Където П е Последна.

Не е толкова просто. През 1940 г. Германия върна Южна Добруджа на България и Трансилвания на Унгария. Дойде обаче 1945 г. и не друг, а СССР реши Трансилвания отново да влезе в състава на Румъния, а Южна Добруджа да си остане в България. То и в живота е така. Едно нещо е заплатата, друго е онова, което остава от нея след като се платят данъците.

Аз

Никой няма никакви дългове към Полша, нито финансови, нито морални, по простата причина, че именно Полша, е не Германия, започва Втората Световна война в Европа. За следвоенния свят, и за Изтока, и за Запада, беше изгодно в учебниците да се преподава друго. Фактът е, че войната в Европа започва с нападението на Полша над Чехословакия на 01.10.1938, 11 месеца преди Германия да нападне Полша. Дори и най-големият герой на Полша от времето на окупацията - Ирена Сендлерова (която беше лишена от триста пъти заслужената си Нобелова награда за мир, в полза на Ал Гор, който не не направил нищо за никого), всъщност е полска германка.

Ха-ха! Най-обичам такива - ""той никога не е бил уреден от формално-правна гледна точка, а е носил само характер на политически публицистичен акт". С такива актове един се отказал от репарации, друг "подарил" Крим на Украйна, тректи "обявил независимост" на Косово, четвърти изнамерил "македонско малцинство" в България... Найс пийпъл, найс актс, а! :)))

Варшава чака военни репарации от Германия, ще чака, чака и така до края на света.

Не е така- Гърците си получиха 150милярда хитри лисици.

Разбира се, само че тогава отново Гданск трябва да стане Данциг, Вроцлав - Бреслау и т.н. :)

Де го да стане Хайндрих!ще видите репарации и чудо!!!!!!!!!!!!!

Ще има да си чакат ама май и те само се репчат на думи...

Поляците взеха пример от евреите.

Човешката простотия взема връх в световен мащаб. САЩ, Великобритания, Полша, България, Венецуела, Филипините, са само върха на айсберга.

Матей 24:7 .................................. Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.

Защото някой някъде си винаги ще иска нещо си и винаги някой няма да е доволен Бате Гицо на 2 ракии...

На пшиятелите, с тая политика срещу Русия и Германия, да не им се наложи да евакуират пак правителството си Великобритания (тоя път може и чак в САЩ)? А пък той, Збигнев Бжежински де, взе та се спомина преди няколко месеца...

в държавен рекет и инудване. Всяка държава, която еврпедалиъте настъпва по мазола си искат репарацииите - Гърция, сега Полша, следват чехия, Украйна, Беларус.....

А поляците ще върнат ли на Германия западните си райони, които са германски. Които са получили като компенсации. Евреите оскубаха Германия, сега и тези се усетиха, да се опитат. Прави впечатление, че в последно време поляците правят плътно всичко под амеерикански контрол. САЩ се опитва да създаде втори център в ЕС и разкол. Разделяй и владей. За да не се съпротивляват европейците на американски санкции и всякакви решения и американската воля. Това е отговор на САЩ, срещу европейската позиция за неприемане на американските санкции. И отказ да се купува отровен американски газ на тройна цена.

Полските простотии са добре дошли за САЩ, пък и за Русия има далавера от дрязгите вътре в ЕС. Нема по-готино от това, враговете ти сами да се изядат.

Ще пият една студена вода и толкоз !

кога американците ще платят репарации за нашата окупация -- Лъжата на ЦРУ за опита за убийство на папата - загуби поне 5 милиарда -- Геноцида последните 27 години който умело с е провежда от американски и дру западни марионетки. -Принудата да опростим дълга който имаше Ирак към нас -Огромните загуби от американските окупационни бази за които те не плащат ни стотинка. ------------------------------------- САЩ ни струва до тук поне 20-30 милиарда

през Втората Световна война?

Победителите не плащат репарации;)

DIRa, поляците какво чакат си е тяхна работа, аз чакам да си оправите сайта! Дава някакви грешки от няколко дни, хората ви писаха, какво чакате?!

Ако не беше Германия да ни върне Южна Добруджа - сега щяхте камъни да ядете, неблагодарни и неуки скотове.

Нерде оная Германия, нерде сегашен Германистан ;)

отрепка може да възхвалява Хитлеристка Германия, избила 25 милиона мирни граждани през Втората световна война, от които е изгорила живи 6 милиона евреи.

Национал-социалистическа по-скоро ;)

Убитите в концлагерите са 6 млн общо. Евреите са 4 млн. Това бяха официалните данни допреди 10г. Полека лека общите 6 млн се превръщат в 6 млн евреи. Доколко са верни числата е друга тема, но бие на очи кампанията за "преизчисляване". Също както Бойко изкара цената на Белене от 4 млрд долара на 10 млрд долара и накрая финализира на 22 млрд лева, за да звучи още по-голямо числото. А 4 млрд долара са около 7 млрд лева - до 22 си е повече от ТРОЙНО.

Южна Добруджа ти я взе РОСИЯ !!!! Като компенсация на излаза на Черно море след като взе устието на Дунав от Румъния. Кой ви пише историята бе серсем????

Ограмоти се и ти малко. Северна Добружда е дадена на Румъния от Русия като компенсация. А Южна Добруджа е взета след Меджусъюзническата война от самите румънци (пак с благословията на Русия) и като трик за да затвърдят невръщането на Северна. При връщането на Южна Добруджа има условие да се изселят всички българи от Северна - за да я затвърдят като окончателно тяхна. Иди сега я вземай да заквичи целия свят за "несправедливостта".

Мачиеревич глупакът пак блесна, хаха. Полските граждани които са работили, принудително, за Райха по време на ВВС2 получиха репарации преди ок. 20 години и те не бяха хич малки. Безплатният обяд обаче свършва с това.

Изминали са повече от 70 г от подписването на мирният договор след 2 световна война! Какво дирят чак сега поляците!? Че то ако е така, италианците знаете ли какви репарации трябва да плащат заради Римската империя!? ;)

Това изказване на полския министър е за изпускане на парата заради простотиите с новия закон за съдебната им система ...

За истинските цели на САЩ в Европа , защо бяха предизвикани войните в Украйна и Близкия изток , защо страните от Прибалтика до България бяха наречени "Фронтова зона"? ...Гледайте откровенията на американски професор от Колумбииския университет тук https://www.youtube.com/watch?v=v5FWS-IR5HM

В Европа трябва да има МИР!!! Много опасно става с това говорене за репарации за ВСВ!!! Дано само да искат да дисциплинират Германия!!! Германия е страна за пример в много отношения, но в момента води много грешна политика за ЕС - изцяло в своя полза!!! Туй, евроатлантически(ей, че сложни думички), европейски ценности се оказаха отвлечени работи и вятър и мъгла!!! Замътват се едни работи, дано се изчисти малко политиката, че не върви на добре светът!!!!!!!

БАХТИ НАТО-ТО , БАХТИ ЕС ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ЗАБИЕ НОЖ НА ДРУГИЯ :)) ... НО ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗМА - ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е ЗВЯР В ЗЕМНИЯ АД :))

ТРЪГНАЛ СА ПО ПЪТЯ НА ЛОНДОН. ТЕ ВСЪШНОСТ ВИНАГИ СА БИЛИ РЪКОВОДЕНИ ОТ ЛОНДОН. Бавно но сигурно Европа върви към своя разпад. ОТ ТАЗИ ЕВРОПА СПЕЧЕЛИХА НЕМЦИТЕ КОИТО ДРЪПНАХА НАПРЕД В ИКОНОМИКАТА. Останалите европейски САТЕЛИТИ свикнаха на МЪРЗЕЛ и ХРАНТУТЕНЕ. СЪСИПАХА СИ ИКОНОМИКИТЕ. ВЪПРОСА Е: кой и как ще излезе от ЕС? Кой като победител или като победен? Дружина польска естествено ще се разпадне при първата ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА. За др. ПУТИН ние и поляците сме една ненужна и носеща само бреме територия. С подобно мислене е и ДОДИ ТРЪМП. Навлеци като нас и поляците на никого не са нужни. И ПУТИН И ТРЪМП ОСЪЗНАХА, ЧЕ всяка империя се простира до там докъдето може да защити границите си!

Пропуснал си франсетата, които се наредиха покрай суфрата на 4тия Райх (подобно на колаборационистите през ВСВ). По-дребните, Холандия и Белгия, да не броим.

Истината е че Американската Полска колония в момента я използват за вбиване на клин между Русия и Германия и целият този шантаж е поръчан от господарите във Вашингтон за да бъде спрян Северен поток ! Такава е съдбата на колониите и васалите за съжаление !

Но ако можеш да излезеш от танка ще видиш, че нещата не са точно такива каквито си ги представяш. Заформя се свят в който ще има ОСТРОВИ НА ДЪРЖАВИ И ДЪРЖАВНОСТ и територи КАТО НАС И ПОЛЯЦИТЕ в които ще действат законите на джунглата. Предполагам правиш разлика между ДЪРЖАВА и ТЕРИТОРИЯ.

Няма никакво противоречие между това дет пише танкиста, и това дето пишеш ти.

Поляците по много въпроси касаещи техният суверенитет в рамките на ЕС показват, че имат държавност ..а, че на някои не им харесва това е отделен въпрос

Геноцит.. Геноцит.. Геноцит =Германия Геноцит на Германия срещу евреи,славяни, поляци , цигани и.....

Кой е тоя ГеноциТ ?

Когато Русия изплати на Полша репарации заради СССР, тогава може да видят пари и от Германия :)

А на нас,кога? Германия трябва да плати репарации на цяла Европа.

Нас руснаците ни признават за победените във втората световна и България е осъдена тя да плаща - и си е платила при това. Ние обаче чакаме милиарди от Турция за заграбените земи на хората от Одринско.

Тия просеха от СССР, а сега от Германия.........

Германия трябва да изплати на Полша военни репарации.

И АМЕРИКАНСКИТЕ ЖИГОЛА НЕ МОГАТ ДА ГИ СПАСЯТ АКОГЕРМАНЦИТЕ И РАШКИТЕ РЕШАТ ДА НАПРАВЯТ ТРОЙКА С ПОЛЯКИНЯ :)))

Германия ще обяви джихад на Полша?

Шило

Де спаха толкова години? Чист популизъм са тези думи на полския министър на отбраната. В международен план Германия им скръцна със зъби и веднага излезе рекетьорското- "искаме репарации".

Дето се казва каквото повикало такова се обадило - рекетират ги заради мигрантите, а поляците си го връщат

Прибираха евросубсидиите дет им даваше Германия. Позахраниха си наглоста, и им се отовори апетита. Нищо ново под слънцето. Накрая Русия и Германия ше им го начукат пак, и поляците пак ше питат "ама защо". Историята се повтаря.

Субсидиите не ги дава Германия, а ЕС ... вадят репарациите поради простата причина, че ЕС се опитва да ги рекетира заради мигрантите и новия закон за ВС. САЩ няма да оставят най-вярното си "куче" в Европа

Въпрос на време е кога и къде ще се появи НОВИЯ ХИТЛЕР и в каква форма ще се появи Диктатурата - в отговор на тези преселения

Затова поляците работят усилено да стане по бързо, като искат репарации.

Ами другите пострадали? Ами Германия от САЩ?

Всичките ни главоболия на Балканите от век насам са заради Германия! На Германия и другите западни страни им трябват РОБИ. Не източно-европейци, защото те за 1-2 години се устройват и намират по-добра работа. Трябват им РОБИ от Африка - необразовани, без шансове за развитие. Затова Западна Европа иска да направи следното: Балканите стават филтър за африканци. По-умните и относително стабилните продължават за Германия, Франция и т.н. Талибаните, главорезите и останалата паплач остава в страни като България. Затова и Меркел каза, че Тиквата е "искал" да се изгради "гореща точка" в България.

Bсички основни изобретения за умъртвяване на хора, започвайки от бойни отровни газове, идват от Германия. Според мен, до края на вековете няма да изкупят тази своя вина и с извинения и признания не става! Сега до какво са ни докарали те? До мизерия. И продължават тази своя подла дейност.

ВСВ сложи край на държавата Германия, както т.нар. воср сложи край на държавата Русия. Англия и САЩ си осигуриха световно господство, защото съюзът Германия - Русия би бил непобедим.

говорейки за Германия и нейните престъпления, не забравяйте и за това кой я управлява (и насочва). Евреина е интернационалист. Както сюлейман Паси е с български паспорт - но твърд унищожител на Българщината, така и изрода педерас (мръснокръвен евреин с австрийски произход) Хитлер (Шикългрубер) не е представител на Германия, нито Ротшилд и Вартбург (еврейските банкери нуждаещи се от война за повишаване на печалбите си)

А атомната бомба???

loyola

няма ли изтекла давност давност? Щото то май само Израел събира меда от Германия ... а като се позатлачи работата, вземат че пуснат някой хитов филм (като списъкът на Шиндлер) и кесията пак се развързва...

Дойче веле, вие сте една гнусна, цензураторска машина за премазване на народната воля и промиване на народните мозъци. не вервам да успеете, педерасти. но дори и да успеете, няма път за вас "нататък" затворен е!

Германците забравиха, концлагерите на Хитлер и Химлер, забравиха милионите убити и изгорени славяни в името на господството на тяхната арийска раса. Нагли изродени и лицемерни идиоти.

австрийския полу-евреин Шикългрубер (с педераски ник Хитлер) подкрепен от еврейски банки --- не е Германия, както и соломон паси и комплекта безродни българомразци - не са България

Хванаха като гърците антитеза. Не само ЕС да ги изнудва, заради съдебните промени там и мигрантите, но и те да могат да отвърнат. Тук изобщо не става дума за реални репарации. Първо е решено преди след ВСВ, че Германия не дължи нищо на никоя държава. Това ощетява и нас с милиарди левове - дълг по клиринговата спогодба "Нойбахер". Като компенсация за огромните човешки загуби на СССР, тя получава територия. Само че няма директна граница с Германия. Затова реално разни като Украйна взимат територия от Полша, а Полша от Германия. Реално най-печелещ в СССР е май точно Украйна. Не знам за Беларус. Русия сигурно взима само Калининград/Кьонингсберг. На Полша половината територия е от Германия. Така че те са много компенсирани. Тук могат да им кажат "добре, но ни върнете половинта си територия". Не случайно в немският отбор по футбол имаше водещи се поляци (Подолски, Клозе), които може да не са толкова поляци, колкото ги изкарват.

По подобие на пашия партизански отряд ЧАВДАР и полките ЧОК ТАРИКАТИ се ръководели от ЛОНДОН , а не от МОСКВА. За да не попаднат в капана на СЪВЕТСКАТА АРМИЯ елитните СС части решили да отстъпят без бой ВАРШАВА. Възползвайки се от този ВАКУУМ поляците по нареждане на ЛОНДОН организират ВЪСТАНИЕ и вземат властта. Хитрият ЙОСИВ ВИСЕРИОНОВИЧ ДЖУГАШВИЛИ обаче издал заповед НАСТЪПЛЕНИЕТО НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ КЪМ ВАРШАВА ДА БЪДЕ СПРЯНО. Разбирайки жеста на СТАЛИН елитните СС части се връщат обратно във ВАРШАВА. След като свършили ЧЕРНАТА РАБОТА на СТАЛИН немците повторно се оттеглят от "ПРОЧИСТЕНАТА" ВАРШАВА. КОГАТО СЪВЕТСКИТЕ ВОЙСТИ ВЛИЗАТ ВЪВ ВАРШАВА НЯМА НИТО ЕСЕСОВЦИ , НИТО ВЪСТАННИЦИ. Бащицата е постъпил като ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ!

Ъхъ.. "капана на Червената армия",мармоти, шоколади ...да бе казал за съвместния парад в Брест по-добре ;)

И сега кво прайм щото, Македония и Сърбия също могат да поискат военни репараций от нас. Така де титова Югославия (нали е трябвало да се обединим, после работата се разсъхва) ни ги опрощава (Гърция не)...Блядовете -гадове също трябва да плащат нали издържаме червените пълчища окупирали България!!!

Има парижки мирни договори от 1948-ма където точно този въпрос е изчистен. Специално към Гърция репарациите даже са и изплатени. Така че този въпрос няма как да бъде повдиган пак. Германците нямат официален мирен договор макар че при се опитват да представят договора за обединението си като мирен.

И там май точно Чърчил казва, че държава България не трябва да има. Той е най-големият българофоб. Само че на пропагандиращите все Русия и е виновна. И Сталин е грузинец. Да си искат репарации от Грузия. ;)

Хм хайде малко по-сериозно.. 27 години си стояха и сега се сетиха. До момента лапаха немските евро субсидии..... Полша понеже не признава договорите от времето на соца. да върне първо двете области придобити от Германия след ВСВ и тогава да говори за репарации. ПОляците са ку-вите на САЩ и като цяло да си поляк е професия

Ники

Не разбирам защо се подигравате на поляците и абсолютно е прав Ц в мнението си. Покойният ми дядо също е споменавал, че дислоцираните в България германски военни части буквално са имали печатарски машини за пари. Не са предявявани претенции вероятно заради бившето ГДР, а и вероятно болшевиките са забранили. Щом като фрицовете имат пари да изхранват мръсната черна сган плюс да приемат "като извинение" евреи от бившия СССР да си плащат, като попове! Ние си платихме репарациите безприкословно.

организатори на ВСВ са еврейски банки от двата бряга на океана. Великия (педерас и изрод полу-евреина, австриеца) Хитлер (Шикългрубер) е марионетка на капитала на "братовчедите си"

Какво се оказва? Един от основните виновници за ВСВ не е платила репарации, докато нас ни скъсаха и до средата на 90-те години на миналият век плащахме на Гърция репарации! То затова ще имат развита икономика.

някои свестни западни политици, още е имало такива, са забелязали, че България реално е най-наказаната държава за ВСВ. На нас обаче само ни набиваха в главите, че сме били съюзници на Хитлер и си го заслужаваме. А Сталин е подпомогнал Хитлер съществено, за да може изобщо да започне и да води тази война.