Полиция, съд и прокуратура са неефективни, смятат българите

Полицията е неефективна според 81%, съдът – според 78%, а прокуратурата – според 72% от запитаните в експресен телефонен сондаж.

Обратно в новината

Коментари - Полиция, съд и прокуратура са неефективни, смятат българите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая новина има ли нужда от коментари??? Май цифрите са достатъчно красноречиви! Аз лично не вярвам, че ако уволним всички тези институции, ще имаме по-лошо правораздаване. Даже напротив!

Да си го рекнем .право куме в очи.! Работят като скопени!?

Подвеждащо заглавие.Истината е че много даже са ЕФЕКТИВНИ,но когато е задължително и ПАРТИЯТА,(разбирайте го както искате)го налага.

корупцията няма ЦВЯТ, ЗНАЕМ, НО В ТЯХ Е ВСИЧКО. НАЙ-МНОГО ДА ТИ ОТМЪСТЯТ ЧРЕЗ ФЕЙСБУК,взема ти данните и за нула време я виж си останал без работа... те си знаят схемата, независимо откъде духа вятъра... обучени са...

На Темида (от снимката) трябва да и махнат меча от лявата ръка и да и сложат пачки с пари ! За да изглежда реално и правоподобно !

"Други 25,7% са на мнение, че най-добре работи съдът, защото има най-много осъдени за корупция представители на политическия елит." Тия от извадката явно живеят в друга държава !!! Кой от политическия елит е осъден за корупция !?

Нали точно тях ги храним най-много. Бла-бла-бла. Да са живи и здрави. Един съвет към още ненапусналите млади - гледайте поне като не се пласирате на запад от мързел и необразованост, да се уредите в някоя от споменатите сфери. Смело напред, бъдещето е ваше!

ТОВА НА ПРАКТИКА ПАРАЛИЗИРА ДЪРЖАВНИТЕ МЕХАНИЗМИ ЗА БОРБА СРЕЩУ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОС!!!

Пример: живееш в провинцията и ти откраднат вещ за около 1000 лева. - пътуваш до РПУ - за молба - пътуваш за разпит да свидетел - пътуваш за предявяване - пътуващ няколко пъти до Окръжен град до СЪД. - осъждат извършителя на кражбата, не ти възстановява парите. пътуваш да го съдиш по частен път.През всичките тези дни не ти плащат от работата, разходите за бензин и т.н. По добре не се обаждайте на тези институции.

ли къде сте бре, утрепак ще отворите устите , че са ви малко парите!

murena

не само са неефективни, а контраефективни - вредят

ПРОКУРАТУРАТА И ПОЛИЦИЯТА СА ПРОБЛЕМ. И В ДВЕТЕ ИНСТИТУЦИИ ИМА СВЕСТНИ И СЪВЕСТНИ ХОРА НО СА МАЛКО И БЕЗПОМОЩНИ. ОТ ТЕЗИ СТРУКТУРИ ТРЪГВА НИЩОНЕПРАВЕНЕТО И БЕЗЗАКОНИЕТО. СТРАШНО И ОТЧАЙВАЩО Е. ПРОКУРАТУРАТА Е НАПЪЛНО БЕЗКОНТРОЛНА И ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. АКО ТАКА ОСТАНАТ КАКТО СА ДО СЕГА, БЕЗЗАКОНИЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА И ОТВРАЩЕНИЕТО В ХОРАТА ЩЕ СЕ ЗАСИЛВА И ЩЕ ПРЕМИНЕ В ЯРОСТ.

Много ЕФЕКТИВНО си усвояват парите , и от заплати , и от корупция.

Именно от тези институции започват АБСОЛЮТНО всички беди на България!!! Като няма елементарна справедливост в обществото как е възможно да има просперитет и номрлано развитие???

ЗАЩО СЕЛЯКА ПЪРВАНОВ НЕ Е СЪДЕН ЗА АФЕРАТА-ПЕТРОЛ СРЕЩУ ХРАНИ ПО ВРЕМЕТО НА САДАМ ХЮСЕИН И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ КОЯТО ОГЛАВЯВАШЕ.

Всички червени корумпирани вън от съда и прокуратурата

Корумпираните и престъпниците , крадците ,.....ЦВЯТ НЯМАТ ! ПОНИМАЕШ!

Съдиите та съдиите. Защо не погледнете политиците и партийното финансиране. Ние си знаем работата, вие си гледайте вашата.

Точно там е проблема, че като ключов санкциониращ орган не си вършите работата. Дори румънската прокуратура и съд вършат десет пъти повече работа от вас - хрантутниците на държавата!

Какво друго да е мнението на анкетираните? Точна извадка,даже % на невярващите на тези свръх скъпо платени"институции",е леко занижен. Едни от най-важните за държавността,органи,са се превърнали в нещо хибридно,корумпирано,неработещо,политически зависимо и крайно неприемливо за българите.Цялата страна страда ежечасно от работата им.Народът им плаща,за да се подиграват с него.

Какво значение има какво смятат българите? Кой ги бръсне за слива.

Уви,напълно си прав.

До миналата година , НЕОДОБРЕНИЕТО КЪМ МАГИСТРАТИТЕ БЕШЕ ''САМО'' 93 % , ТОЛКОВА КОЛКОТО Е ВНОСЪТ НА СТОКИ В БЪЛГАРИЯ ---93%. Егати магистратите , егати икономиката ???

Всяка година СЪД.СИСТЕМА ----САМА--- СИ ВДИГА ЗАПЛАТКИТЕ въпреки отказа на премиера и фин. министър. Големи заплати , никакви резултати.

Всичко отива до СЪДА , а после се РАЗМИВА , и така 27г.

Непознаването на съдебната власт, действието на структурите на полицията, която е част от изпълнителната власт, прокуратурата и съдът, като част от съдебната власт е пряка предпоставка за лоша оценка на българските граждани. Немислимо е хора, които не са част от тези структури да дават оценка, ако нямат специализирано образование и професионален опит. Знаете ли какво означава неефективен съд? Това е съд, който не може да изнесе съдебен акт, а това не е вярно. Съдът съди по закони и той не ги пише. Подобно е положението с полицията, която се ръководи от висши офицери и нещата са много сложни въпреки действащ закон за МВР.

Крещяш пример за неефективен съд е делото Сапард (съдия Румяна Ченалова). Участвалите българи оправдани, съучастниците им в Германия осъдени! Та, защо си кривиш душата и пишеш глупости?

И магистрат да е, какво от това? Поне научи нещо от първа ръка, а не бързай да даваш оценка, без да имаш хал-хабер от работите. Хубаво е да вземаш решения, когато имаш познания, но когато нямаш, е пагубно. Както е в твоя случай!

Как се прави сондаж за нещо, което не съществува?

Като няма прокопсия, плюл съм в тази орисия! Дий, воле, дий...

Полицаите за тия заплати ги оправдават, но прокуратура и съд ....., макаа, Мъка. огромни заплати, мижави резултати, но те са доволни, че и милионери ако се съди по вложителите в КТБ (предполага се, че това са малка част от авоарите им, разбити са на части).