Полицаи ще влизат с коли в трафика за контрол и респект

Полицаи ще влизат в трафика с мотори и автомобили и ще извеждат нарушители от движението. МВР ще състави и карта на местата, на които се провеждат автогонки.

Обратно в новината

Коментари - Полицаи ще влизат с коли в трафика за контрол и респект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разгеле! Бинго! Алелуя! В САЩ колите се спират само отзад от полицейска кола или мотор. В някои щати не се изисква преден номер на колата, защото е ненужен. Имай глупостта да не спреш на подаден звуков и светлинен сигнал...

Тоя тип има кръв в алкохола :)

и? убиха ли го намясто? Най-интересното не сте казали

И какво - паметник ли да им издигна за тази ежедневна случка ?! А че тормозят нормалните хора по градовете, а с мутрите си правят здрасти защо никой не го коментира ? А че всички застрахователи, особено бившите силови имат хора във всеки КАТ и всеки ден и час знаят кой каво регистрира, дали е застраховано и ако не е застраховано може да се случи случка позната като 'противозаконно отнемане на мпс' ей така случайно..

Ей ,внимавайте да не му вземете на този "убиец" книжката за цял живот ,защото ще му нарушите човешките права ,ясно ли е и му се извинете ....!

Въобще няма да му я вземат. Нали ще го оставят без работа. Само ще го порицаят!!!

Евала! Това си е литър и повече твърдо! Браво на пича!

зам.-директорът на Пътна полиция Благородна Макева

не - помашка. В МВР се назначава от ДПС, ако искаш да станеш началник за теб говори шефа на СОТ 161, заради когото закриха държавния СОТ. Или Камен Пенков от ДПС, зам. министър на МВР, шеф на Скорпио. Даже уреди зетя, наречен ТЪПОТО да стане секретар, говорим за Светлозар Лазаров онзи бавноговорещият с купена диплома по право от Югозападния университет.

по пътищата български е логично следствие от манталитета български- арогантност, безпардонност, грубиянщина, нахалство , непукизъм и чиста проба простащина при шофирането на автомобили!Манталитета се променя САМО и единствено чрез контрол, т.е. чрез силови методи! Да очакваш манталитета да се промени от съзнанието е все едно да градиш социализъм и комунизъм-всички се убедиха, че не е възможно-поне на този етап от развитието на човека...

Ганьо не може да спазва правилата за движение по пътищата,той или е мутра или безсмъртен,докато не се изтряска на тотал щета.

Tова съм го виждал в Aмерика още преди 20 и кусур години. Bлизат на магистралата и започват да карат по диагонал като пияни. Xич и не ти минава през ума да караш с неразрешена скорост. Hо това е така защото американската полиция се ползва с респект/уважение. другата цел заради която правят това е когато търсят някой, който трябва да бъде задържан. Kлопката е сигурна.

Е, сега да си развалят рахата. Те за едната далавера и аванта живеят. И чакат двайсетте заплати за пенсия.

Освен автомобилното хулиганство не е лошо да се включи и пешеходно хулиганство, защото уличните кучета пресичат на пешеходните пътеки, а хората където им падне.

Простаци има и си остават простаци пеша, в БМВ, на колело или на мотор. Но тия шофьори, на които пешеходците с 4 км/ч им излизат изневиделица по-добре да не се качват на кола.

Крайно време беше. А дано да не се окаже кьорфишек или "чудо за 3 дни" :). Всеки ден само отивайки на работа виждам поне 3-4 нарушения от сорта на шофиране в насрещното, неправилно престрояване, отнемане на предимство и т.н. които никой не санкционира. Ще е още по-ефективно даже ако колите са немаркирани, въпреки че джигитите вече толкова са се самозабравили, че няма да се учудя ако извършват въпросните нарушения и под носа на полицаите.

Е до сега за какво са били??? Що за идиотии...в държава с реално 4 мил. население 70 000 полицая да не могат да се справят в нито едно звено от работата си?!?!?! Ми да ги махаме и да провъзгласим господари на ефира за вътрешно министерство!Те поне нагледно показват айдуците и нередностите!

Аз съм на мнение ,че единствено ако им се постави задача да подрязват трънките ще се справят! ТЕ НАЙ ДОБРЕ ГИ ЗНАЯТ КЪДЕ СА!

Ма те да не са луди да режат клона, на който седят? Та как ще подрязват драките, когато точно там се крият?!:о)

"Полицаи ще влизат с коли в трафика за контрол и респект." Моля при инструкциите да им се набива здраво на това, че трябва да са с колите В трафика. Щото сега ги респектират, като спират на някоя спирка или в драките;о)

Горките не са в састояние едни светофари да синхронизират, пътните знаци да актуализират, в движението ще влизат та още по-големи задръствания да стават. Главата като не става за нищо, подчинениет не смеят и идея да предложат, защото или няма да я разберат, или ще си мислят че им се подиграват подчинените. Стига толкова простотии!!!!!

Аааа, затова ли днес видях една патрулка как прави забранен обратен завой в локална улица, чрез преминаване в насрещното, без да има включена каквато и да било сигнализация. От днес ще знам, че ме респектират и ми показват как се прави.

не го направихте до сега това ?? къде бяхте бе 60 000 армия от полицаи и МВР служители ???!!! или сега изборите са застрашени и бързаме да запишем точки ....

ГЛЕДАЙТЕ VOX ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 17:30 И ЩЕ ВИДИТЕ КАК СЕ ПРАВИ В ГЕРМАНИЯ

Ама как се забавлям с тези новини, даже и комеди централ не може да ме развесели така. От 5 години карам без шофиорска книжка също имам и криминално досие, разбирасе не съм осъждан защото си платих кадето трябва.ТА КАТО МИ КАЖЕТЕ ЩЕ ЗАСИЛИМЕ КОНТРОЛА МИ ИЗБИВА НА СМЯХ.Кво точно ще засилте хаха взимането на подкупи или кво....Докато не се смени полицията изцяло и най-вече дрипавият им манталалитет " и са ко ше прайме" ще има смърт по пътищата НЕ СА ПРОБЛЕМИ ГОНКИТЕ, А ПОЛИЦАЙТЕ КОЙТО ВЗИМАТ ПО 50-100-200лв ЗА ДА СИ ЗАТВОРЯТ ОЧИТЕ .Тия който отрепаха децата не са от вчера на пътя!!! А защо не са били задържани!?!?

ДАНО ФАЛИРАТЕ.

Уважаеми Дир!Това,което изтрихте не беше спам,не е и за срам.Макева си има достойнства и това е изложено ,като публична информация.Но тя,не е компетентна по въпросите свързани с ПТП и това не е вина,просто е учила за друго.Така,че не съм съгласен с Вас!

Това по долу са публикуваните данни за Благородна Макева.А кажете ми сега кой я изпрати в ТВ да говори за ПТП?

благородна макеватя? абе от къде ги копате такива бре? после се чудите защо държавата ни е скапана

бул."Царица Йоана", бензиностанцията на Лукойл...всяка вечер, група дебили се събират и до 1-2 часа форсират някакви избушени трошки...някоя вечер ще се съберем от блока и ще има кръв...

По-долу цитирам официалната статистика за причини за ПТП на МВР за 2014 г. ОТНЕМАНЕ ПРЕДИМСТВО НА ППС НА КРЪСТОВИЩЕ - 581 ОТНЕМАНЕ ПРЕДИМСТВО НА ПЕШЕХОДЕЦ - 1099 ОТНЕМАНЕ ПРЕДИМСТВО НА ППС ПРИ ПРЕМИНАВАНЕ В СЪСЕДНА ПЪТНА ЛЕНТА - 93 ОТНЕМАНЕ ПРЕДИМСТВО НА ППС ПРИ ЗАВИВАНЕ - 322 ОТНЕМАНЕ ПРЕДИМСТВО НА ППС ПРИ РАЗМИНАВАНЕ - 55 ОТНЕМАНЕ НА ДРУГО ПРЕДИМСТВО - 166 НЕПРАВИЛНО ЗАВИВАНЕ НАЛЯВО - 53 НЕПРАВИЛНО ЗАВИВАНЕ НАДЯСНО - 9 НЕПРАВИЛНО ЗАВИВАНЕ В ОБРАТНА ПОСОКА - 52 НЕПРАВИЛНО СПИРАНЕ ЗА ПРЕСТОЙ - 7 НЕПРАВИЛНО СПИРАНЕ ЗА ПАРКИРАНЕ - 6 НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ ПРИ ЗАБРАНА С МАРКИРОВКА/ЗНАК - 27 НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ ПРИ ЗАБРАНА С ПРАВИЛА - 12 НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ ПРИ НАСРЕЩНО ДВИЖЕЩО СЕ ППС - 59 НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ ПРИ ОГРАНИЧЕНА/НАМАЛЕНА ВИДИМОСТ - 13 НЕПРАВИЛНО ИЗПРЕВАРВАНЕ ПРИ ДРУГИ ОГРАНИЧЕНИЯ - 27 НАВЛИЗАНЕ В НАСРЕЩНОТО ДВИЖЕНИЕ - 249 ВНЕЗАПНА ПРОМЯНА ПОСОКАТА НА ДВИЖЕНИЕ - 52 НЕПРАВИЛНО ПРЕМИНАВАНЕ В СЪСЕДНАТА ПЪТНА ЛЕНТА - 32 НЕПРАВИЛНО РАЗМИНАВАНЕ - 18 НЕСПАЗВАНЕ ДИСТАНЦИЯ - 244 НЕПРАВИЛНО ДВИЖЕНИЕ НАЗАД - 246 ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ПРИ ОБЩО ОГРАНИЧЕНИЕ - 4 ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ПРИ ОГРАНИЧЕНИЕ СЪС ЗНАК - 4 НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ ПРИ ОГРАНИЧЕНА ВИДИМОСТ - 24 НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ ПРИ НАМАЛЕНА ВИДИМОСТ - 40 НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ДЕЦА - 74 НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ С ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ - 2007 НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ С ДРУГИ УСЛОВИЯ - 413 НЕПРАВИЛНО ПОЛЗВАНЕ НА СВЕТЛИНИ - 1 УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ - 168 УПОТРЕБА НА ДРУГО УПОЙВАЩО ВЕЩЕСТВО - 6 НЕПРАВИЛЕН ПРЕВОЗ НА ХОРА - 55 НЕПРАВИЛЕН ПРЕВОЗ НА ТОВАРИ - 1 НЕПРАВИЛНО ТЕГЛЕНЕ НА МПС - 0 ДРУГО НАРУШЕНИЕ НА ВОДАЧА - 517 Общо : 6736 Какви са изводите? КАТ следи за превишена скорост, а най-честата причина за ПТП е несъобразена скорост (2007 ПТП). И тъй като има отделна графа за превишена скорост, явно несъобразената скорост не е превишена. Следващата най-честа причина е отнемане на предимство на пешеходец (1099 ПТП). Третата по честота причина е отнемане на предимство на кръстовище (581 ПТП).

Какво излиза? КАТ цитира и санкционира нарушенията, за които най-лесно се взима рушвет. А нарушенията и другите фактори, които причиняват ПТП и смърт, са други.

Това нарушенията на патрулките ли са.че не разбрах..........

Гонки има всеки ден по пътя ВарнаЗл.Пясъци, а полицаите ги наблюдават отблизо, че може и да си организират вътрешни залагания. Веднъж се престорих на наивник и попитах защо нищо не правят а само ги наблюдават и отговорът бе светкавичен - "Не можем според новите правила нищо да направим". Но гонките там са от години а сега просто им се наслаждават. Аз пък като чуя вой на моторите им пожелавам да е за последно. А колко наглеци паркират около спирките и блокират достъпа на пешеходците до подлезите! Но и тези явно са невидими за паяци и всяка друга рекетна мощност! Смрад се носи от всички страни и от шофьори-тарикати-състезатели и от полицията-публика. А като се сетя о кого сложиха на върха на полицията във Варна. Който има сили да възстава - аз не виждам шанс освен "Отмъщението".

- зам.-директорът на Пътна полиция Благородна Макеватя пред bTV - Абе вие нормални ли сте бе, толкова ли няма НОРМАЛНИ хора ами ми назначавате някакви лелки помакини в КАТ с имена от казахстанския фолклор, толкова ли изпаднахте бе, да ви е*а държавата и управниците !!!

За да вървят добре нещата в МВР е необходимо да има ръководители.Работата е изключително сложна,отговорна и рискова.Няма място за събота,неделя,вечер и т.н. Трябва да има дупе и да отстоява справедливостта.Много са нещата- и в нормалните държави има полиция и се вижда.То не е само да се накичиш със значки и да се хвалиш по ТВ,че си дал препоръки.Трябва да си отворен към всички проблеми,да бачкаш повече от другите и да си мъжкар.

Служителите на реда ще извеждат нарушителите настрана - така по-лесно ще се разберат. Имам предвид какво е нарушението, а не нещо друго.

По-добре да не влизат в трафика, че те и без това не знаят какви са правилата за движение!

пак започват задръстванията щото един дебил почва да се влачи с 20 " респект" и сички около него трябва да се съобразяват.. щото има шапка. евала

Полицаи ще влизат в храстите за контрол и рекет!

контрол и респект, рекет И ПЕЧАЛБА РАЗБИРА СЕ !

Сериозно? Това да не е 1 април, че милицията да излезе на работа?

ЗА ДА ЗАЕМЕШ ЕДНА ПОЗИЦИЯ НА УПРАВЛЯВАЩ, ТРЯБВА ДА СИ ЗАДАДЕШ ВЪПРОСА ТИ ЗА ТАМ ЛИ СИ ИЛИ НЕ СТАВАШ ЗА ТОВА МЯСТО ! КАТО НЕ СЕ СПРАВЯШ И НЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА ПО ДОБРЕ СЕ МАХАЙ И ТЪРСИ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА. НО ДА ПРАВИШ НЕЩО ОТ КОИТО НЕ РАЗБИРАШ ПО ДОБРЕ НЕ ГО ПРАВИ, ТЪЙ КАТО РАЗРУШАВАШ ГРАДИВНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ НА КОИТО МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА.

И кат' си го зададеш този въпрос, какъв мислиш, че ще е отговора ти? Естествено, че по-добър от тебе няма!

От 25 години само приказки какво ще направят,но не го правят. По-лесно е така. Какъв контрол? Навсякъде,където стават"тапи" тях ги няма. Защо ли? Но "на пусия" ги има

Смениха Калинки с Благородки, ама от Тато насам сме си се същото блато. Не вярвам да се очовечим, докато не се върнат татовите закони и татовите ора.

Нито ще влизат нито ще излизат от трафика . Сутринта гледах някакъв елемент по телевизията които каза : Полицията ще действа по подобен начин само при изрично набелязани географски местности с концентрация на ПТП . По другите местности ще си седи на сянка в храсталака щото няма бензин .

Мястото им не е в трафика. Ако КАТ си вършеше работата, трябваше да изследва причините за ПТП и да дава предложения за реконструкции на съответните участъци, така че причините да се премахнат. И не, поставянето на ограничения не е премахване на причината.

точно в трафика им е мястото и/или на камери за следене най-вече за превишаване на скоростта и глоби, глоби, глоби, съд, затвор и т.н., другото е алабала

В МВР ТРЯБВА ДА ИМАШ КАРИЕРА ОТ УЛИЦАТА ДО НАЧАЛНИК ГРУПА НАЙ - МАЛКО ПОНЕ 15 ГОДИНИ И ТОГАВА ДА ДАВАШ СЪВЕТИ. ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ СМЕ ГИ ВИЖДАЛИ КАДЕТО САМО НАДУВАТ ПЛАТНАТА И ВЯТЪРА ГИ НОСИ В НЕБИТИЕТО ! ...ХАЛАБАЛИСТИКА И СТАГМИСТИКА ! ДА СИ ОТИВАТ ДОКАТО Е ВРЕМЕ ОТ МВР И САМО ХОРА С ОПИТ И ДЪЛЪГ СТАЖ ДА УПРАВЛЯВАТ В МВР ! ...СИСТЕМАТА Я ОСАКАТИХА И НА СТАРИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ИМ СЕ РЕВЕ С ВОЙ !

питам "изобретателите" на това нареждане как ще се осъществи на практика то при 80 км/час и повече в двулентово и трилентово движение. Вероятността от инциденти при извеждането е много голяма

Каубоите ще ни покажат как се сепарират крави с ласо. Опита си е опит.

Сега съобщиха,че оставката на директора-Пд била заради тежките ПТП.Това е твърде нелепо ,защото причините ца ПТП са следните:1.Непригодност на водачите +неспазване на закона.2.Техн. състояние на МПС.3.Състояние на пътищата. Едва ли този Узунов има отношение към тези проблеми.

Както и много други заглавия и това също е недомислено, но бих искала да напиша нещо положително - от две нощи по бул.България не се чува грохот на мотори и какви ли не турбо звуци - СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ !!!

Според официалната статистика на МВР, най-честата причина за ПТП е несъобразената скорост, която не е превишена (защото в същата статистика има отделен ред за превишена скорост). Тоест си само наполовина прав -- една част от водачите не могат да съобразяват адекватната скорост, т.е. са непригодни.

"Полицаи ще влизат с коли в трафика ..." Няма начин ?

Защо не се направят писти за гонки ,на кандидатите за високи скорости ,поне до най-големите градове???? Колко е просто. ...

Има. Но не искат да си плащат. Доста платени писти има.

Как да кажа... Аз не искам да плащам. Искам да връткам гуми където си искам. Нали има демокрация, аз не съм ли демо?

че си "демо", то се вижда, остава сега да те "регнат" където ти е мястото - в дранголника

"Полицаи ще влизат с коли в трафика за контрол и респект" Що бе, досега с хеликоптери ли летяха над трафика?

Дремеха в храстите, сега ще ги накарат да работят....

В БГ ВСЕКИ РАБОТИ ТОВА ОТ КОЕТО НЕ РАЗБИРА И СЕ БЪРКА ТАМ КАДЕТО НЕ МУ Е РАБОТАТА. НАЗНАЧЕНИЯ НА ХОРА КОИТО ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ ПОЗНАНИЯ В МВР ПРОСТО СЕ НАЗНАЧАВАТ И ОСАКАТЯВАТ ВСИЧКО.