Полицията разпръсна протестиращите пред парламента в Атина (снимки)

Хиляди гърци в страната протестираха срещу Преспанското споразумение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така при демокрацията:((((тия дето ги хрантутиш за да те защитават те налагат защото собствените им аванти са по ценни от хората.. Провалихте се гърци и за това още ще ви мачкат както е при нас....

4500 комунисти , подстрекавани ясно откъде. За Гърция , където на протести се събират няколко пъти годишно по 50 -200 хиляди души, това направо не е новина , пък дира иска да го направи водещо световно събитие , като пуска 5 статии за 24 часа. Смятайте кой поръчва новините тука .

По-добре да разпръснат рубладжиите и прекъснат интернета! Поредната руска колония ще поеме пътя към свободата. Да живее Македония и братския македонски народ, насила обособен от българските комунисти и сръбските фашисти, в услуга на азиатските имперски интереси.

За мен най-коректно би било тази свещенна земя, пропита с толкова кръв, скръб и мъка да бъде призната официално като “Малка България”, така всички ще са доволни :) Айде, със здраве :)

гърците ще скочат още повече, а и самите макета ще те изядат за такива приказки.

Кой е новия президент на Гърция дет САЩ подкрепиха?

А ние си дадохме задниците на Скопие ей така, без протести, без гласуване... :(

Гласуване имаше. Повечето ни депутати от всички партии с много малко изключения ратифицираха предателския договор с БЮРМ. Според мен българският народ е против, но си трае защото е смачкан от унищожаването на България. Пък и България е губеща държава през ВСВ и окончателно е загубила Вардарска Македония (да не говорим за Егейска).

За да придобием 1 милион македонски българи сме дали 200 хиляди жертви , ще рече , че сме съсипали живота на милион души от български семейства в България и на още толкова противници, т.е. на 1 македонец се падат 2 съсипани чужди живота. Това е най-малоумното и гнусно нещо , което сме си причинили .

Излиза, че 6 500 човека са протестирали против споразумението! Тези са платени от Сорос!

Нещастник. Кой има интерес?! Азиатската кочина

Страх ги е гърците. Понеже те самите всичко са откраднали там - земята, културата, историята. И сега ги е много страх да не им се изплъзне откраднатото. Затова протестират. Защото знаят, че нищо на това място не е тяхно.

Древна Македония е образувана от местно илирийско и тракийско население заедно с елинска аристокрация. Ако днес гърците се страхуват то е от стремежа на албанците и славяните в БЮРМ да се припознаят като древни илири и траки, а запазването на Македония в името на държавата действа в тази насока.

Ама ти си правил преброяване на античните македонци по племена, явно имаш регистри. Ще е епохален принос в световната история, където още спорят на кво наречие говорят , пък ти ги знаеш отвътре като в кварталната кръчма, ще те цитират в хумористичните вестници и шоу програми по цял свят.

Абе ти що не ходиш да се прегледаш некъде?

Затова всички училища в света учат старогръцка литература , а в елитните и старогръцки. Хората с изключение на теб са заблудени , трябваше да учат безписмените прабългарски и тракийски и да зубрят славянските преводи на гръцките книги , а не оригиналите .

САЩ и ЕС натискат Гърция в полза на Коминтерна. Ще видим утре дали гърците са се продали като българите.

Как да коментираме като нищо не ни стана ясно от статията. Поне да бяха обяснили какъв е този договор, за територия ли за име ли..

СА НАРОД НА МЯСТО!

Защо няма коментари? В областта Македония и в Солун са живели и много българи, явно повечето са асимилирани или не им се занимава, жалко, някога бащите и дядовците са се борили за земята си, но комунистите са ви я отннели и сега ви е все едно

Много си смешна.

Повечето не са асимилирани, а избити и прогонени.

Най-малко две трети от гърците са против договора; А правителството да слага наколенките пред НАТО-то.