Пета жертва на нападението в синагогата в Ерусалим

Полицай, ранен при атентата срещу синагога в Ерусалим, почина от раните си. С него жертвите на нападението стават пет. Ню Йорк повиши мерките за сигурност.

Обратно в новината

Коментари - Пета жертва на нападението в синагогата в Ерусалим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам кой добър и кой лош, но там където властва исляма не чувам за научни постижения, не виждам развитие, прогрес, напредък в изкуството! Направете бърз преглед на това какво ви е дала западната цивилизация и какво идва от арабските страни откак тази религия властва там! Запада е в криза, но крайния ислям не е решение изобщо! Има нещо в манталитета на арабите дето не им позволява да излязат от 16 век! Дори дошли в Европа те пак си носят гена даже след 2-3 поколения!

Те палестинците като искат да вредят на израелците как не са се сетили да палят гори? Хем е евтино хем е ефектно/ефикасно, хем е лесно , до всяка клечка няма пъдар, хем не убиват хора.Къде са братята алабанци да им подскажат

Няма лоши народи. Има лоши правителства. Има религия, която разединява. Има изостанали народи вследствие на чуждоземно владичество, каквито са палестинците. В историята се налага онзи строй, който носи на народа благоденствие и прогрес. Вижте пустинята на Израел - градина от ръцете на кооперативите им. Завистта, обедата и неспособността на арабите да се организират води до войни една след друга. Религията има мръсна роля. Една спортна реклама показва как еврейчета и палестински дечица се срещят и вместо юмруци, играят заедно футбол под погледите на своите майки. Това е бъдещето в три минути. Ние не сме родени за войни. Ние имаме само един живот - кратък, труден и прекрасен. Проклети да се всички , които посягат на него, независимо от обясненията им!

Вероятно вече са избили 2-3 села , заедно с децата ... После отново ще откажат да пуснат членове на хуманитарните организации на оон. Такива мили хора са евреите , пацифисти , хуманисти , щедри.... Само по-далече от България : )))

Господи! Тия тъпи, тъпи евреи!!! Не разбраха ли с малките си юдейски мозъчета че силата не е решение на проблема?! Колкото повече сила прилагат , колкото повече невинни хора убиват- като децата в онова училище на ООН, толкова повече омраза ще акумулират към себе си!! Когато бяха спрели да строят еврейски селища в Ивицата Газа палестинците се бяха укротили и имаше няколко години на относителен мир. Да но за съжаление юдеина все го влече към парите към 30 сете сребърника и към далваерите. Отново почнаха да строят нови селища в Газа. На земята със сила отнета от палестнците, една земя коятно последните две хилядолетия не е била тяхна.....И сега се чудят защо ги трепят, ами кради чужда земя , убивай ..... пък после очакваш да те обичат!Това е, който нож вади от нож умира!!!

Наивни човече! Нищо не знаеш за евреите и за Израел. Евреите изобщо "не се чудят защо ги трепят". Те имат една цел- земята, описана в Библията, дадена на Авраам, Исаак и Яков да е тяхна. И Ерусалим да бъде нейна столица. Това е земя, по-малка от България. Те не искат друго. И бъди сигурен, че ще го постигнат, защото Бог стои зад тях. Разбира се, те много добре знаят, че не липсват противници, които ще се опитват до последно да спрат това. Но то е неизбежно. Обаче всеки, който се опита да застане против Израел, в случая застава против Бог. И е обречен да яде бой, и то страшен бой. Това е положението. Ако ще и целия свят да вие за "правата на палестинците", за резолюции, ООН, за световни конспирации и лошите евреи. "Лошите евреи" обаче изобщо и не обръщат внимание на тези глупости. За палестинците- ако искат да живеят нормално, просто трябва да потърсят мир с Израел, както много араби, живеещи на територията на Израел, и проспериращи там. Но истината е, че исляма не им позволява- според исляма Израел трябва да бъде унищожен, защото е в противоречие с учението на Корана. И така- пак казвам- света нека си вие против Израел, евреите пет пари не дават за това, защото знаят Кой стои зад тях. Все ще се намерят глупаци, които да се опитват да действат против Израел. Защото не знаят какво ги чака. Не ти се вярва ли? Само гледай новините, сам ще видиш! :)

Valter Novotni

Бог не стои зад евреите! Бог стои зад истиснките християни, като православните. Ако Бог бе за евреите нямаше да допусне Холокоста. Холокоста е бил наказание за евреоте за техните грехове, това е истината. А Израел отдавна не е земя на евреите, това е земя на арабите. Щом един народ напуска земята си, вместо да я отстоява и да се бие за нея този народ не я заслужава. Израел съществуеа единствено благодрение на това, че част от Палестина е дадена от ООН на евреите ..ДАРОМ!!! А сега съществувува Израел благодарение на краварите. И ако евреите не променят своето поведение, не спрат да убиват жени,деца,старци и да заграбват чужда земя - Бог пак ще ги накаже!

А арабите кога ще го разберат? Те даже се избиват и помежду си на кланова и религиозна основа!

И 1000 000 жертви сред палестинците от 1944 досега! Няма база за сравнение изобщо!

НЕдраги и Малоумни, нграмотни журналисти или по-скоро псевдожурналисти. Господа НЕграмотни редактори. Ерусалим всъщност се пише ЙЕрусалим....? Не може да сте толкова прости. Това е смешно и пошло

Ти пък намерил си за какво да се заядеш. Ако искаш да знаеш, най-оригиналното и истинско звучене на името на града е Йерушалайм (на иврит). Така че оттам нататък, в транскрипциите на другите езици- дали ще е Ерусалим, Йерусалим, Джерусалем, и т.н., е все тая, така или иначе не е точно и оригинално.

До ттт: А тунелите с какво мислиш че се строят - от пясъка на Газа?

Ами да контролират, какво се строи, не да им взимат материала.

Жертви на политиката на страната си.

Жертва на Терора, ало усетете се малко има една поговорка каквото повикало такова се обадило!!! Израел и евреите са терористи!

Дали наследниците на фюрера ще ми обясняват кой е терорист! Лъгането е най-големия талант на българския снабдител с оръжие на фашистката сган от Хамас, ИД, Хизбула и др. ислямски братя.

Ако - "Пази Боже" - този отвратителен акт се беше случил в България : 1. Журналистите щяха да си бият камшика да вземат мнения от депутати и бивши и настоящи кадри на МВР; 2. Адвокати и всяка подбна сволоч щеше да трие ръце - "дано ги хвнат за да ги защитаваме" 3. Тук за да се събори къща на талибани трябва проект за оползотворяване на отпадъците ..... В общи линии - браво на Израел и ръководните му кадри - винаги са защитавали Народа си и ще продължават да го правят. А ние , ние изчезваме ... Може би така трябва!

Съгласен съм с тебе! Особено за написаното за България си безпощадно прав. Но какво да ги правим палестинците? Ако нямат нормални условия за живот, те ще са такива, каквито са сега. А Израел не им дава възможност за нормален живот. Дори цемент не им разрешава да си внесат, за да си построят нормални домове. Затова и преди години нападнаха турския кораб. Възможностите според мен са две: - изтрбване на палестинците до крак; - принуждаване на Израел да им осигури възможност за нормален живот. Ти коя предлагаш? Разбира се може и да видиш вариант, за който аз не съм се сетил?

Защо лъжеш, бе? нямат условия, защото не искат техните началници. Иди в Израел (не искат виза), там живеят над милион араби. Виж дали "нямат условия за живот". Тези дето нямат условия да се обърнат към своите и да им кажат: 'искаме даживеем като в Израел".

Само, че в България и сред българското общество от хиляди години има хора плюещи и осмиващи българското. А в Израел я се опитай гък да кажеш за историята и/или релгията. Ще те смелят. У нас в България до там се стугна , че да те е страх и срам да развееш българско знаме и да учиш децат ан астиготворението ''Аз съм българче''. И дотук пак нямаше да има кой знае каква връзка с Израел и евреите , ако именно последните не бяха ПЪРВИ в критикарставането на България и осмиваши родолюбието като шовинизъм. А тези фаталистични песнопения за обреченост може да си ги задържиш за пред боядиснаите дъски и божи синове произзлизащи от ( по някаква случайност) обетованаа земля , но не македонска :-)