Спешно търсят кръв за 40-годишен полицай

В Пирогов се нуждаят спешно от кръв за спасяване на 40-годишен полицай, съобщиха от пресцентъра на СДВР.

Обратно в новината

Коментари - Спешно търсят кръв за 40-годишен полицай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми тази кръвна група е рядка, но пък може да приема от всички други.

Сравнете с тази новина (пак от дирника): "Само за два дни 65 души дариха кръв за семейството от Койнаре, чиято газова бутилка на колата избухна в движение в Пловдив." "Миналата седмица 40 души са дарили кръв за пострадало 20-годишно момче. Само за този месец пък 1800 души са се отзовали на помощ на нуждаещи се." И, разбира се, черешката на тортата: "Човекът, дарил кръв, получава два дни платен годишен отпуск, както и закуска на стойност осем лева. Жестът за даряване е акт на човечност, заяви директорът на Кръвопреливния център д-р Соня Джевизова. " Милиционера да си звъни на колегите.

Само да вметна, че навремето беше 3 дни отпускът и порционът беше по-голям (а и не беше нелеп като качество. Последния път като ми дадоха след даряване, беше само от долнопробни храни, и дори сокчетата не бяха натурални, ами от ония фрашканите с разни Е-та. Това от лекари, дето уж трябва да те учат на здравословни неща). Никога не съм си го ползвал, когато съм дарявал, но да ти демонстрират така откровено, че струваш все по-малко като кръводарител, не е начинът да наберат желаещи. Процедурата също скапана - реално зависиш от милостта на работодателя да те пусне да дариш, или пък си взимаш отпуск. А с тия нескончаеми повторения, че е жест на човечност, само ми лазят по нервите. Лекуването тогава защо не е жест на човечност, ами си го плащам? Лекарства като отида да си купя, ако нямам пари, някой ще ми ги даде ли безплатно от алтруизъм? Зъболекарят никога не ми е казвал "щом те боли зъбът, ще ти го оправя безплатно, като акт на човечност". С трици маймуни не се ловят. А милиционерът с нищо не е по-специален от обикновените граждани. Освен с цялата народна любов, дето получава, де.

от кръв не се нуждае полицай, а 40 годишен човек. Няма значение какво работи, дали е мъж или жена. Защо някой реши, че като се напише, че е полицай, проблемът ще се реши веднага.

Примерно защото има едни хора, които са свикнали като кажат "аз съм полицай", нещата да се случват лесно, безотказно и с привилегии (ако и да не дотам законно).

Единственият извод който нормален човек може да направи, четейки коментарите е, че П. Славейков е бил прав..."Не сме народ, а мърша"...Сетете се сами защо!

Щото имаме полицаи, които бият паднали момичета?

"Щото" не можем да поставяме всички под един знаменател. И "щото" може да си отиде един човек, син, съпруг, баща... Не е нормално когато се касае за човешки живот да се правят нелепи, нелогични, варварски коментари.

Куката що не си е в болницата, ами яде лекарствата и пие кръвта на обикновените граждани? Нищо няма да му дам, кука мръсна!

Допускам, че като се е опитал да постъпи в МВР болницата, са му казали "Няма смисъл да пишете какво ви е, не можем да направим нищо, знаете ли колко случая има като Вашия." Професионален рефлекс, какво да се прави.

loyola

В същото време вчера от тази болница оставиха да умре човек, пратен да си ходи след операция. Ама нали полицаците са по-хора и за тях има спецялен режим. Обаче нали си имат и спецялна болница, за която никога не им казват, че са свършили направленията, защо се оперира при простосмъртните?

За призива за даряването на кръв за полицай отговарям с един от следните варианти : 1. Ако искаш да мислим нещо ? Да почерпиш първо ! 2.Не мога да даря , не е в моя регион . 3. Ти са кво ! В районното ли искаш да те водя !

Не пропускай и 4. След 17 не работя, ела в понеделник! 5. Няма смисъл да даряваш кръв, нищо няма да можем да направим, знаеш ли колко такива случаи има.

Защо само циганите, така наречени роми може да извличат дивиденти от даването на кръв? Седят и чакат пред болници и при спешност за някой нуждаещ се рекетират до дупка.

Че какъв е проблемът да застанеш и ти? Хем от теб повече ще купуват и повече пари ще направиш. "Мангали, на сапун, кастрация..", пък като стане напечено - нашата кръв вземате. Вярно плащате си я, ама не се притеснявате да тече във вените ви.

В казармата се даваше кръв под строй. Няма не иска, няма недей. Батальонът се строява и 200 000 аскери даваха кръв.

Много голем батальон бе. Ти къде си служил?

От уикипедия - батальон - 300-1300 души..... Една казарма си изкарал и ти....

ПРОСТ, ПРОСТ НАРОД! ХОРАТА МОЛЯТ ЗА ПОМОЩ А ВИЕ СИ ЧЕШИТЕ ЕЗИЦИТЕ С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. ЗАТОВА БЪЛГАРИТЕ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ. АКО БЕШЕ ТУРЧИН И ОТ ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА ЩЯХА ДА ДОЙДАТ ТУРЦИ И ДА ПОМОГНАТ.

Кои хора молят за помощ? Аз видях само някакъв закъсал милиционер. Споко, той има към 50000 "колеги", те са винаги готови да "помогнат на колега", примерно като трябва да пребият момиче, рекетче да приберат - ще се отзоват и сега.

Роднините плачат за помощ, че загубиха 20-те заплати и ранните пенсии....

Петева Петева... Който каквото си е посял .... Сещаш ли се...

Стимулирайте финансово хората да дават кръв и няма да има проблеми никога. Защо никой не го е предлагал досега?

Отговаря се обикновено от институциите, че кръводаряването е високохуманен акт и не може да се принизява до търговия. Виж, когато на теб ти потрябва лечение, актът от хуманен преминава в бизнес и трябва да си платиш.

Sm3hurk0

Евала Джак ! +++++ Точно и ясно.

Джеки, защо според теб се получава такава ситуация? Ти кога даде за последно кръв та ръсиш мозък???

По времето на Живков за кръводаряване даваха 5 дни отпуск и 150лв. Сега дават 2 дни и купон за 8лв. с който можеш да си купиш кутийка клечки за зъби. Мизерници.

На бедният българин или му бъркаш в джоба, за да е дисциплиниран или му даваш пари за да е доволен. Това е стимула - кой каквото и да ви говори знайте, че става дума за ПАРИ.

Някой може ли да каже защо всеки път сценарият е един и същ!? В болниците няма кръв, в кръвният център няма банки с кръв. Никой не ще дава доброволно - така е. Ако Здравната каса вместо да краде на честните хора парите за здраве нека финансира и стимулира даването на кръв - примерно по 100 лв. на банка. И проблема ще е решен.

Дираджиите, оправете си новината! Няма кръвна група А1Б. АБ е.

Групите са шест - А1, А2, В, А1В, А2В и 0. Много е важно определянето на антигените.

Не мисля че е грешка.Моята кръвна група е А1, значи може да има А1Б

Има такава кръвна група. За съжаление в момента не съм в състояние да се отзова на призива за помощ.

Дираджиите, оправете си новината! Няма кръвна група А1Б. АБ е.

Не е хуманно да се съди за всички полицаи по техните прегрешения и да се отказва помощ на човешко същество.ДА ТАКА Е! Но ако утре се нуждаете от тяхната помощ и срещнете него и той ви отговори че не може да ви помогне?Тогава?Например при мен след обир и посочване на подозрения от моя страна следствието бе прекратено на втория ден под предлога "липса на заподозрени"?!?!?! Та балансът между хуманизъм и лоша слава на обществена прослойка е много много труден.Затова разбирам всички писали тук,опитът е критерий за истината!

Милиционерът не е човешко същество. Това е гнида, паразит.

Прав си, но когато си говоря с КАТ-аджия и пред нас става нарушение вижда го и ми казва нищo не мога да направя аз следя за други нарушения.... ако умре от глад пак няма да го съжаля!

Това си е чиста журналистическа заигравка-един от многото трикове да се държи простия народ в напрежение и да му се дава илюзията,че нещо зависи от него.Ама,нали така е поръчано,какво да правят хората...Иначе във всеки Център по Трансфузионна хематология си има платена картотека,най-вече с редките кръвни групи.При нужда се викат кръводарителите и количеството дарена кръв им се плаща от Центъра.Перманентният призив за кръводаряване се прави,поради общо намалелите доброволни кръводарители...

Картотека...дрън, дрън. Отдавна никой не дава кръв. Само циганите пред центъра за кръводаряване в София. Срещу 250лв. Булгаристанските скотове са измет.

С удоволсвие бих дарила кръв за полицай,но не мога да бъда кръводарител.Рядко съм имала работа с полицията ,но винаги са били любезни с мен.Дано спасят полицая..

По добре да дам кръв за някой клошар отколкото за гнусната кука. Такива милиционери ме пращаха в тухларната по времето на Живков за щяло и нещяло. Смърт на комунизма.

Tova e Mlad 4ovek, toi ne e ptatil nikogo v tuxlarnata, i ne moge da e komunist.

Надали е било за щяло и нещяло. То и личи, че не ти е чист косъма.

Толкова лъжлива помия се изля! Когато се е случвало да се обърна към полицията са ми помагали и благодаря. Дано спасят човека. Тук няма наши и ваши!

Аз останах без кръв. Изпиха ми всичко

Аз също съм разочарована от нашата полиция, но не може всички да се слагат под един знаменател. И на тях не им е много лесно, защото ръцете са им вързани, условията на работа не са лесни и търпят всякакви унижения. Има и лекета, разбира се. Дано се намери човек с тази кръвна група и помогне.

ама този истински полицай ли е или от онези рекетиращите боклуци?

На първо място е ЧОВЕК! В случая става въпрос за много точен, коректен и състрадателен човек. Бог да му помага и да се възстанови бързо!

с парите от подкупи да си купи кръв от някой циганин и да му я налеят.

Чефо, дано не ти се налага да търсиш кръв или каквато и да е друга помощ от хората - май няма да се отзоват много да ти помагат :-(

Бъркаш. Хората в България се отзовават масово и безкористно, ако има призив за кръвонабиране - питай в кръвния център, ако не ми вярваш. Така че ако Чефо закъса и това се разгласи, ще се намери кръв за него, щото не му тежи цялата насъбрана народна любов, дето народът питае към биещите рекетьори в синичките униформи.

от 60 000 полицая в България все ще се намери някой с такава кръвна група да даде кръв, но те знаят само да вземат.

дайте кръв че иначе биячите и ракетиорите може да намалеят с 1

Няма значение кой е и какъв е - просто сега се нуждае. Реагирайте и направете добро, Господ си знае работата.

Ако им паднеш ще ти направят и те добро..с тоягата.

Има значение, има. Днес ти ще го спасиш, утре той ще пребие или разстреля някое момиче. Да се орпавят с "колегите", нали са много задружни срещу гражданите.

Щом господ си знае работата, нека слезе и дари кръв. Да видим дали ще стане......

Този полицай ако е свестен, всеки ще му помогне,но ....

Толкова ченгета има -или те са научени да пият вместо да дават ли.

А, забравих да ви кажа, че няколко пъти съм опирала до родната полиция и нито веднъж не са ми помогнали! Ама тук не става въпрос за това, гадости такива!

Абе, вие сте ети и олигофрените, честно! Хората, молят за помощ, ако можете помогнете, ако се се заврете от дупката, от която изпълзяхте. Заради такива като вас трябва да се спасяваме от тая държава. Пълни олигофрени!

Илианче, добре че си ти, моето момиче, да ни светнеш какви сме. Че иначе щяхме да си умрем прости... Ти гледай в своята паничка, не в нашата, и се научи да подозираш, че совите не са това, което са...

Като чета коментарите, мога само едно да кажа: Боже, ела си прибери вересиите!

Ида, чадо! Готов ли си за прибирането?

Винаги съм готов да се срещем отново! Ти и сатаната готови ли сте да ме срещнете пак?

Ако беше депутат от народна любов щяха да се извият големи опашки пред центровете за кръводаряване.

Полицая трябва да има роднини от там ще я намери безпрблемно.Кръв от тази група има във всяка кръвна банка.Тази група я търсих за моето дете,наложи се мои братовчеди да пътуват екстремно от 400 км.Оказа се,че кръв и кръвна плазма я имат в центъра за кръвопреливане.Беше голямо претеснение.

Ама и дира си простее здраво. Някаква тъпа администраторка е подбрала заглавието. То е ясно, че повечето българи не биха си дали кръвта на полицай. И не е от злоба. Същите тези хора съм убеден, че биха дарили кръв за улично куче. Но не и за български полицай. Съжалявам, полицаи или роднини на такива. Това отношение към тях полицаите си го търсиха много години.

Много рядка кръвна група - най-рядко се среща у нас, и то отрицателната! Роднините да се активизират и да търсят от платените кръводарители, иначе не знам как ще стане. Чувала съм, че има няколко уникални кръводарители с нея, които се пазят за случаи с деца. Дано да се оправи човекът!

абе този човек колеги няма ли или са само солидарни като бият някого.дано да се оправи.

Чета и се чудя... (или както се казва - гледам и не вярвам на ушите си!) Може ли да се изпишат толкова глупости, под молба за кръводаряване?! Ами започвайте да отстрелвате полицаите, като сте готови да оставите човек без помощ! Или можете, или не можете да помогнете! Какъвто и да е случаят, дано се намерят достатъчно нормални хора в тая държавица и дано се оправи човека! (пък после го дъвчете...)

Sm3hurk0

Аз лично предпочитам да знам, че страда в агония и той да знае, че часовника цъка.... Колко клишета съм чувал от тях и на достатъчно арогантно поведение съм се нагледл, за да ми е жал за този. Нека колегите по рекет да му помагат!

Каквото и да си говорим, дано успеят да помогнат на човека. Надявам се да не прочетем утре лоша новина по случая.

Каквото и да си говорим да го карат в МВР болница и да не цоцат касата. И без друго им е контингент и не знам чий го дири в Пирогов. А ако закъсат - да питат или Военна, или партньорските служби.

magit@abv.bg

Живота и здравето нямат нищо общо. Това, че е полицаи и мразен, не означава, че е лош родител. Определено има деца който имат нужда от него. Много прости жени рекетират мъжете си, като правят децата заложници и грам не се съобразяват с нуждите на децата. Т.е. ние дори не познаваме този човек за да го сложим в групата " полицаии боклуци". След като има призив за помощ от роднини или жена му, значи този човек е обичан и има за какво да живее.

Понеже прочетох коментарите с призиви по-долу, че и той бил човек, ще им отговоря с милиционерския жаргон който ви снасят при повикване: 1. За съжаление нищо не можем да направим. 2. Законът не ни позволява да го направим. 3. Познавате ли някой приятел или роднина, който подозирате, че може да ви помогне? 4. Елате в работното време (след като 4-5 часа си висял на опашка). 5. Заплатата ми е ниска, за това, което искате от мен. Вчера им приеха пенсионирането на 52 години. В момента пенсионирани милиционери колкото искаш, така че да се организират и да си помагат, както и подскачащите пред Народно събрание.

Айде, няма ли вече да я махате тази неплатена обява.

От 60 000 протестиращи говеда толкова ли не се намери кой да дари, че търсят от данъкоплатците?

Как може да има такива хора.Българите сме страшно племе

abe ei policaq ne eli 4ivek be ne6tastnici nedni priznavam moita kruv ne e podxodq6ta ama za6to pliuete vmesto da laete mamicatavi gadna purvo e 4ovek posle policai ne6tastnici.....dano se opravi 4oveka

naistina ponqkoga sa ko6marni no tova sa xora 4oveci pomognete na 4oveka ne na policaq abstraxiraite se prosto pomognete

magit@abv.bg

Ти не можеш да обиждаш хората на " нещастници" а после да призоваваш за помощ. Я се превъзпитай първо, малко си подобри ценностната система. Това е моя съвет към теб.

и не несам полицаи а сам прост шофиор от градския транспорт и знам какво е да работиш под напрежение просто помогнете на човека *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

magit@abv.bg

Ще ти дам още един съвет в този случай, обади се в централата и диспечера да пусне съобщение до всички шофьори ако могат да съдействат.

Бахти неграмотния булгаропитек! Дори една псувня не може да напише правилно.

мили хора , помагайте , когато е необходимо и възможно , а господ няма да го забрави , бъдете сигурни !с дълбоко уважение към всички вас !

Вамерикаправят същите манпулации!арения за некой си полицай убит по време на акция,и още много от тоя род,и ти се обаждат по телефона!Отказах всекакви дарения,като им гоказах директно в очите:за какво да ви давам дарения за това че ме дебнете на всяка крачка и ако малко съм превишил скороста и да ме глобявате,никакви помощи!"От тогава не ме закачат.Полицаите в щатите не вършат никаква работа,на съседи им обраха къщата ,нищо...само дойдоха в нас за да питат видяли ли сме нещо.На мой приятел в санфранциско 2 пъти му обират къщата с взлом,НИЩО.На друг приятел в канада му обират къщата 2 пъти,НИЩО!Майната им на всиките само гледат как да скубят пари в описаните от мен слуаи

За Канада може малко да по спорим, но за САЩ съм съгласен. Пак добре, че не те арестуват за малкото превишена скорост.

Всеки с А1В/-/ или 0/-/ да отиде и да дари!!!!!!!

Sm3hurk0

Това съм го учил по биология преди..... мнооого години.

magit@abv.bg

Айде стига пък и ти де... Важно е да запазим човешкото в себе си, без значение другите какви са.

Pesh0

Да отида , ама съм пол 2 били , да не ме отарашат колегите му ? По добре да си лягам .... айде лека .

magit@abv.bg

Аз ще те закарам. Със свидетел няма да смеят да те докоснат :)

Това да не си го прочел от учебника за 9 клас? Не им трябва 0 група бе, зубрач.

Що? Какво й е на 0- ?

Редовен кръводарител съм от поне 10 години. Два пъти годишно. Повтарям се - поемам пътните си разноски и дарявам кръв за хора, които са дарили на полицая. Просто не искам моята кръв да се прелива в полицейско тяло А някаква нефелна администраторка ми затрива призива. Защо ?

Не бива така да се съди по общ признак. Не всеки полицай е престъпник, също както не всеки негър, българин или циганин краде.

Тези хора, които твърдят, че на този човек не бива да се помогне, защото полицаите били еди си какви, да ми отговорят честно - а вие самите безупречни ли сте в своята професия и понеже съм сигурен, че не сте, тъй като съвършени и безгрешни хора няма, то тогава според вашата логика излиза, че на никого, включително и на вас самите не бива да се помага, когато изпаднете, не дай Бог, в нужда! Понеже всички говорим за справедливост, сега искам да знам дали справедливостта, когато е насочена срещу вас е приятна ?!?

Sm3hurk0

Аз не чакам някой да ми помага в каквото и да е. Всичко си върша сам и каквото съм направил..... работи вече девета година.

Хората търсят жертва за нещастието си. Насадената злоба и омраза убива. Въпроса е, че човешкия живот е над всичко, но никой не осъзнава, че със злобата и омразата си убива.

Никой не е безгрешен,но едно е да згрешиш в професията си,а друго да си пазител на реда и в същото време да взимаш подкупи и да тормозиш и биеш деца ,да работиш с организираната престъпност,както често се оказва! Иначе,от човешка гледна точка трябва да се абстрахираме от професията на човека и да му помогнем!

Pesh0

Не живея на гърба на обществото , и не му се подигравам , когато излезе да протестира . И не съм се наредим на всичкото отгоре да рева за ранно пенсиониране .

Справедлив или не аз не сам бил протестиращите пред народното събрание - да отидат другарите Народнии представители - за полицаи крав никога - за пожирникар ДА но не ББ за полицаи ?? неми пука

полицая чака кръв от хората, а получава само подигравки.

Sm3hurk0

да не ти изтрият коментара с тези констатации.

Получава каквото заслужава. Да си извади парите от 20-те заплати и от бъдещата пенсия.