Летище София блокирано от мъглата

Стотици пътници чакаха на летище София заради неизпълнени полети. Заради мъглата от сутринта до ранния следобед успяха да излетят само няколко самолета.

Обратно в новината

Коментари - Летище София блокирано от мъглата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хаха е това е коментар по темата

Aбе Dидо, какво те е срам, че времето е лошо ли? Q виж всичко другото на какво "дередже" е.... Tам е срама!!! /A не си и сама!/ VERY MERRY CHRISTMAS!

преди две години си спомням му правиха ремонт за около 1чмилиона да инсталират система за кацане в мугла... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоа па! Има празници, бе ей!!!

хаххаха споко веееееееееее не е само при вас! и в лондон няма....ей ся прочетох,че нещо са се бъгнали в световен мащаб,тъй че-сори!

Стига са ни занимавали с тия лигльовци коита са запътували нанякъде!Много важно ,да си налягат Dir.Nik-a и това е .Много по-трагично е ,че за пенсиите не се намериха и 20 лева за 1 кило сурав шпек за ЧНГ ,но най-крадливите агенции и министерства "реализираха" икономии (от какво ли?) и си раздадоха 14 заплата...

Ей, позеленелият от завист нелигльо! А тези, които се ВРЪЩАТ за празниците???

Знаеш ли .... ако не се върнете изобщо ,националният капитал няма да се накърни особено.Ще Ви прежалим ,мисля....

Мчи ти си намери по голяма заплата и нидей цвърка бре

Глупак комплексиран такъв, нали ние които пътуваме правим бизнес, плащаме данъци, за да има пари за пенсии и социални услуги?!? Полетите не са само за нас "лошите", които "имаме пари"... Полетите са за доставки на поща, стоки, храни и други... Глупак!

2 пъти глупак...множко е ! Що не "вотираш " баба си ?

А ти кой си изобщо да даваш оценки кой кога и накъде да пътува??? И как върза проблемите на летището с килото шпек?

Че ти пък кой си за да питаш!Я се факайте псевдо -юпита насмотани ."Гордостта на нацията гине по летищата ,непогалена от духа на Коледа....Да ти се скъса сърцето....

И при мен го няма.

В 16 .20 часа кацна самолетът от Будапеща

Самолетът от Будапеща кацна в 1ш.20ч.Поправете си заглавието!

Поправили са го

Какъв е този зор за хвърчене?

Глобален свят, братче, работи се...

На сайта на летище София пише, че има няколко кацнали днес (например от Будапеща още в 16:20), на кого да вярвам- на dir.bg или на http://www.sofia-airport.bg???

Е,тази смехотворна хипотенуза за мъглата,която щяла била да пази военното летище на немците,придоби гражданственост и право на живот,а сега е ред на специалистите по всичко да я облекат в задълбочено обсъждани одежди.Абе,вие сте ли с всичкия си,питам и отговор не очаквам.

ХИПОТЕНУЗА ли бе ахахахахахахахахахаххаах. Човек, въпреки че и моят полет утре ще закъснее, най-вероятно, успя да ме накараш да се разплача от смях. Хипотенуза....... ахаехаехеахехаех

радвай се ако закъснее само, че мен от днес ме пратиха за петък

Хипотенуза? Тъпоъгълник...

Коментарите от летището са показателни!!! Чуждите граждани са търпеливи, видимо позитивни настроени и спокойни, за разлика от бълагарските пасажери. Те губят пари, имат сериозен бизнес, който едва ли не пропада, нервни и дават съвети наляваво надясно. За форума не говоря; разбирачи от ораганизация на летища, през конструкция на летище, навигация, ветрове над Враждебна/ сякаш коментират песента на Лили Иванова/ , та до "срамежливи" антибългари. Е,поради тази причина онези лапат каквото искат, а ние мухите, защотоот всичко разбираме. Тровете си нервите... всеки сам избира начина си на живот.

абе хора напищете кока ще се махне маглата когаще си доидат хората от албания *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами може би именно защото нямат излишни пари за харчене са нетърпеливи - вземи помисли преди и ти да се опитваш да изпъкваш като псевдомаке

До др. N24. Всички излетели самолети, днес 22. 12 са излетели БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ!!! Всички останали тъпотии са въпрос на организация на летището! Затова ме е срам, че съм българка!!!

то и от хиитроу вчера излетяха някои самолети,а други - не, но не чух хората да казват,че ги е срам,че са англичани.

Абе остави я да се срамува, щом я влече. Важното е да се правиш на забавен.

Днес са излетели тези, които са успели да кацнат вчера, когато мъглата беше по-малко. Ей туй им е лошо на самолетие - след като са излетели, трябва да кацнат... Верно ситуация за срамуване...

Знае се, че мястото на летището е неудачно. Към Божурище и Банкя рядко има мъгли, докато Враждебна е Враждебна за самолетите. Дружба и Младост имат много повече мъгли от северо-западната част на полето. Защото и ветровете духат откъм Банкя. Елементарно е.

От какво Ви е срам, че сте българка , и че днес от летище София не са излетели някои от самолетите или в по-късен час са заминали поради мъгла, ами това е в цял свят при мъгла самолетите не лятат.

СРАМ! СРАМ! СРАМ! - за летище София!Още един елементарен пример, че ние не сме нито за Европа, нито за Шенген! И като си помисли човек, че тази тъпотия ще продължи десетилетия ми идва да кажа: "До преди няколко години ми беше срам да кажа, че съм българка, а сега вече ме е гнус!"

еи,че срамежливка! еми то и англичаните тогава да ги беше толкова срам,като им затвориха летищата!ами французите, германците, белгииците... не напразно се наричат метеорологични условия! а ти ако си направила нещо друго,за да те е срам,че си българка,не обвиняваи мъглата за това ;)

Ами такива като теб най-добре да емигрират форевър и да не се връщат. Така ще се пречистим от тези, които се срамуват че са българи, до момента в който няма да ги има вече :)

Бойко Борисов е виновен!

Правилно!!! Защо не я издуха тази мъгла ....

Аз имам предвид операторите в call центровете, които при запитване по телефона проверяват информацията online.

За каква бяла държава говорите в момента , когато метеорологичните условия не позволяват да се движат превозните средства по въздух. Снощи в 19.30 ч. на летище София имаше вече мъгла, как ще излетят самолетите в това време когато видимостта беше 50 м. и железопътния транспорт да използваш в такава ситуация , естествено , че ще има ограничение на скоростта при мъгла, ако ще влака да е Стрела. Когато се прави коментар , трябва да си наясно с материята.

Преди половин час кацна самолет, изпълняващ полет от Франкфурт за София, който по разписание трябваше да се приземи в 12.55 часа. Самолетът е кръжал над София, но заради мъглата се върнал на запад и цял следобед е бил в Белград. Браво на пилота, че е успял въпреки лошото време да кацне безаварийно. Интересното е, че от авиокомпанията нито в България, нито в Германия имаха точна и ясна информация за полета. Весели празници и дано всички пътуващи успеят да посрещнат Коледа със семействата си!

Отдавна не бях чел такава глупост - за мъглата и вражеските бомбардировки... Мястото е избрано заради еднаквата отдалеченост от планините. Точно тук схемите за долитане и отлитане са най-добри.

Това, че ти не си чувал, многознайко, не значи че не е така. Има къде да го провериш. Било е точно така, както е посочено под чертата в стаията. Факт - местоположението на летището в София е изключително глупаво избрано. Следващият път, преди да даваш оценки кой каква тъпотия е написал, провери това-онова. В ерата на глобалната комуникация и бързия достъп до информация, това не би трябвало да е проблем за един средноинтелигентен човек

Смоче, идеално си е летището и е направено заради нас от Младост - да ни е близо! Иначе знаеш ли колко щеше да ни е таксито от Божурище, а? Много важно - някаква мъгла за няколко дни!Не се умира от това!

Това, че някой умник е написал някъде някоя глупост, пък после всички се юрват да го повтарят, ровейки гугъл или уикипедия, не прави от тия глупост вярно съждение. За ново летище се говори от поне 40 години. И са изследвани и изчислявани някъде към 25 площадки в софийското поле. Изследвани бяха по методика на ИКАО (като много знаеш провери сам какво означава тази абревиатура) По-добра площадка от сегашната не се намери. Затова и построиха новата полоса на същото място. Със заем, одобрен от Европейската инвестиционна банка и Кувейтския фонд за развитие. Ако не е това най-доброто решение, щяха ли да финансират проекта тези институции?

бреи че професори по всичко в тая българия,бе.аман от всичкоразбиращи! еи за тва нема оправия

проверили карат си престъпниците с включени фарове на силно слънце и се ...ват със всички

WTF?

"кацат само пилотите, обучени да приземяват при мъгла"

"в момента летището има втора категория за кацане при мъгла, която предвижда това да става от 350 до 550 метра видимост"

влакове може да си купим, проблема е че няма високоскоростна линия по която да се движи самия влак... бяла държава скоро няма да станем... дано поне една магистрала си направим

бойко да хваща релсите и да почва да ги реди и без това керосина замърсява много и е нерентабилен, а и то не бяха вулкани, снегове и мъгли - видя се колко сме "велики" хората, със смешната си технология и учени произлезли от маймуни и амеби ;)

никой ли не се пита - нямат ли системи за кацане в мъгла на Летие София? Имат - и то нови - с новата писта - вижте малко история на строежа - обаче пилотите нямат минат курс- сертификат за това!!!! И това е проблем на авиокомпаниите!!! Защото е по-евтино така! А хората да д-х-т супата ....

ако се сети бате боjко да направи влак до плд като тези по белия свят да се движи с 200 км в час или повече и да има спирка някаде около пловдивското летище и около сф летище ще е много добре

аве zve за тебе и рейса е супер лукс пред каруцата

Голям проблем е близостта на ромската махала. Там се отопляват на твърдо гориво.

много си плиткоумен. БГ Еър в двете посоки до Франкфурт за 150 лева как ти се струва ? имали пари хората...лесно ти е на теб като си си у вас на топличко, а не очакваш никой който вече няколко часа виси на летището...

ДРЕМЕ МИ, ЩОМ ПЪТУВАТ СЪС САМОЛЕТ ИМАТ ПАРИ- НЕ ГИ ЖАЛИ!

Тъпо изказване.Пътуването със самолет е НАЙ-ЕВТИНО.Полет до Виена в двете посоки по Коледа беше между 90 -110 ЕУ!!!!Това преди седмица.С автобус е 70 ЕУ в ЕДНАТА посока.

Щом пътуват със самолет, повечето хора са съобразителни - не опира единствено до пари и това се вижда от всеки сайт за продажба на билети на нискотарифни компании! Не е нужно да ти дреме Zve, но не в парите на хората е причината!

много си зле!