Стотици се простиха със самозапалилия се Пламен

Храм “Св. Петка“ във Варна бе препълнен с близки и приятели, дошли да се поклонят пред паметта на Пламен Горанов. Тленните останки на младия мъж бяха положени в бял ковчег.

Обратно в новината

Коментари - Стотици се простиха със самозапалилия се Пламен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за заглавие е това?Да се чете така;в мислите си милиони се простиха с Човека- Пламен Горанов,жертвайки живота си за справедливост и равенство!За загиналите на полето на честта,за тях живота не свършва,а почва!!!

Съгласна съм с Альоша и другите с подобно мнение. Но защо да обявяваме това нещастно момче за национален герой? Да обявяваме национален траур! Опомнете се! Какво точно е направил Пламен за нацията? Не го сравнявайте с националните ни герои, като Апостола на свободата - Васил Левки, непример! Та и мнозина от нас са против управлението, против политическата класа в последните т.нар. години на демокрация. Да се палим ли? Или да демонстрираме и изразим своя глас високо, открито! Да искаме съд за виновниците за провала на България, поставена на колене? И да се борим за това, а не да се палим!!!!! А иначе, националният траур трябва да бъде обявен за Българи, продадена от политици и техните олигарси!!!! Цветелини, Краси Герговци, Иво Прокопиевци, Дионисиевци, Ковачкии и сие...

Съгласна съм с Вас. По тази логика, воените избили семействата си са още по-големи герой. Утре всички с лабилна психика, могат да решат и те да влязат в историята.

самоубииството е голям грях и няма право попа да го опява а този защо го прави... не разбирам

Почивай в мир непознато момче Бог да те прости .

Лека му пръст на Пламен! Но хора,защо ние трябва да се палим? Не мислите ли,че и да се палим,на тези мръсници в парламента им е все тая?!? По добре тях да запалим, живи да ги изгорим,а не нас си да палим, на тях не им пука за нас! Тях трябва да запалим, следващият запален нека да е депутат,а не поредния отчаян българин...

Момче, трябваше да лиснеш тубата върху този крадец и мафиот кмета на Варна, а не да се палиш! Трябва да палите цялата мръсна криминална сган, да ги линчувате, да ги трепете кадето ги срещнете, а не да лишавате децата си от последна надежда за оцеляване. Не с думи, а със сатър трябва да се излезе на площадите, защото депутати, бивши партийни функционери като Цаца Цацева, пандисчии, всякакви отрепки, вкопчни във властта, няма да иправят живота ви, а ще ви уморят. От мизерия, глад, недоимък. Вижте им замъците на Витоша, на морето, вижте им лимузините, западните училища на тъпите им дечица, вижте банковите им сметки, раграбените заводи, унищожените от тях основни фондове на бившата ни държава... Не спете! Пламене, дано жертвата си не е напразна, но се съмнявам силно при такъв народ.

"Незрелият човек се познава по това , че иска да умре благородно за някое дело , докато зрелият човек се познава по това , че иска да живее скромно за това дело." Вилхелм Щекел

Той не се самозапали, а го запали антисоциалното управление на неадекватното правителство и режима на Б.Борисов.Другия начин бе да загине с калашник в ръка срещу СИСТЕМАТА и водачите и.

Самоубийството е най-големия грях,който може да извърши човек.Бог е дал живота и той може да го отнеме. Самоубийството го наложиха комунистите,за да не попаднат живи в ръцете на врага си. Преди това самоубийците не само ,че не са опявани от поп,но не са позволявали да се погребват в общите гробища.Преценете сами,какво е направил Пламен и трябваше ли да го внасят в църквата?

Що не идеш да се надбягваш с пожарната!

Ти не беше ли някакъв паметник по тепетата на Пловдив?

защо не се запалиш и ти да ти ръкопляскаме?

Човека си казва самата истина.Най-големият грях е самоубийството.Независимо от причината.Какво правят нашите попове?Ами насърчават го.

Какъв национален герой е Пламен,че трябва да се обявява национален траур? Може да е герой за варненци,защото протеста му е бил против кмета и общинския съвет,а това не го прави национален герой.И други се запалиха,хвърляха от Асп.мост,но за тях нито дума. Ако днес един психар се самозапали,утре трябва да бъде национален герой ли?

Ти завиждаш ли?

Напълно съгласна съм с теб. Човекът вероятно е бил с психични проблеми или опиянен, дрогиран. Не може нормален човек да се самозапали заради политическата и социална система и то в 21 век, това не са средните векове. Нали все пак сме мислещи същества. Защо да погубваме живота си заради чужди грешки??? Вместо да потърси психиатрична или психологическа помощ е избрал по-лесния начин - сложил е край на живота си. За мен самоубийците са с лабилна психика, хора, имащи нужда от помощ, лечение.

Какъв национален герой е Пламен,че трябва да се обявява национален траур? Може да е герой за варненци,защото протеста му е бил против кмета и общинския съвет,а това не го прави национален герой.И други се запалиха,хвърляха от Асп.мост,но за тях нито дума. Ако днес един психар се самозапали,утре трябва да бъде национален герой ли?

Даваме ли си сметка овчедушието на колко поколения се е опитал да изкупи Пламен!

какво става тука бе маса ти и народ да се върже на един изперкал шизофреник абе пламене защо ти бяха 2 туби бензин а можеше и едно лимонадено шише лудака ако можеше и танкер щеше да вземе

Пламене, лека ти пръст ! Но да си го кажа и ти не се обръщай в гроба : лицемерите , които гласуваха ден на траур за теб решават да подарят на ТИМ летище София без търг. Дали това не е гавра с паметта ти ? Ако е така - съжалявам !

Може да го канонизират за светец или да го обявят за национален герой...Само дано да няма последователи!

Трябва на гроба на светец му да се случват чудеса! Тогава го канонизират! Ето... обяснявам: 1) Светите Братя са създали азбука - ти, дори и полуграмотен, пишеш и се произнасяш , без да ти се налага да питаш като англичанин "а как се пише"! Чудо! 2) Киро подаде оставка ! Чудо!! 3) Гуци чисти плакати! Той не е вършил нищо освен да си бърка кафето от 50 ! Чудо!! 4) Ако дойдат юнаци да попитат ТИМ това-онова, това ще е ЖИВО ЧУДО!! Пламен не е погребан още и чудесата захванаха да се случват! Що тогава да не го обявят за светия!

Простете ми за незнанието, но може ли да ми кажете кои са членовете на тази групировка ТИМ и какви са в обществения живот на Варна?

Те всичките са се БОРИЛИ за свободата на България.

Този Пламен има ли родители, брат или сестра, от Варна ли е, някой знае ли?

и сам ще си отговориш. Някакви възрастни хора...майка, леля, знам ли

УВО 2013 за попа, който прави опело на самоубиец, ако не успее да защити действието си.

Защо не оставите попа на мира, а да се поогледате за други, по-вредни нарушители?

пожелавам ВЕЧНА СЛУЖБА на измекярите, дето след партийните тезиси са изучили и Библията, та пак ни я обясняват! Лошото е, че господарите ви ще се разбягат кой от кръвно, кой от запек - и ще гледате тъпо като Киро!

Ти да не си владиката, та ще дириш сметка на попа?

Самозапалването е демонстрация, която, според мен не на 100% би довела до смърт, която да се тълкува като самоубийство. А шофиращите с по 170 км/ч из двупосочните ни криволичещи сокаци защо ги опяват????????????

Този акт и това име ще останат в историята на тази държава, като начало на истинските демократични промени. Демокрацията не е моментно състояние, а е всекидневен стремеж... жалко, че историята иска жертви за всяка своя промяна, а ние обикновените може би трябва да се преклоним и да помислим...

По дяволите - какво е това опело на самоубиец ?!?!?!?! Може да се е самоубил за най-благородната кауза, но самоубийците не се обслужват от църквата.

теке е,но не бива човек да е толкова жесток. а мутрите ги опяха в църква..

Дали Ботев e бил толкова прост, че да си мисли, че ще успее! Той какъв е - самоубиец или.... Гаврил Хрътлев (Бенковски), Левски ??

Това е светотатство... но на попа не му стиска да го каже... важното е да върви търговийката със свещи!

Свестния поп е с народа, тъпите каноници - в синода!

Народът ни е оцелял именно заради вярата - правила, неизменими от хилядолетия. Но сегашните безбожници не могат да го проумеят, защото си мислят, че това е някаква мода и може да се прилага по тяхно усмотрение.

Ти си от тия, к..... които имат готови отговори против всичко.

Жалко за момчето ,но какъв храм,каква църква -той е самоубиец!!!

нали все от нещо трябва да се умре, така му е било писано на момчето да си отиде, айде престанете с вашите простотии, що го били опявали в църква? ми що да не го опеят, коя си ти, че ще казваш кой как да бъде изпратен от този свят. мир на душата му !

ГЕРБ=СМЪРТ=МИЗЕРИЯ=УБИЙСТВА НА ДЕЦА=САМОУБИЙСТВА!

КОЛКОТО ДО ПЛАМЕН ЗДРАВО БЪЛГАРСКО МОМЧЕ ДА БЕШЕ ГО ХВАНАЛ НЕГО ДА ЗАЛЕЕЕ ЩЕШЕ ДА СИ ИЗПЕЕ И МЛЯКОТО НА МАЙКА СИ МРЪСНА КОРУМПИРАНА ГНИДАА ТОВА МИ БИЛО КМЕТ ИЗБРАН ОТ НАРОДА . А АДА ДА ГОРИ САМО ВИДА МУ ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ ДА ОСТАВИМ ДРУГОТО. НО И ДА СИ ПРЕДСТАВИМ ЧЕ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ ПОЗНАИВА НЕЩИЧКО ДОРИ И ЗА БАТИ БОЙКО ЕТО ЗАЩО СТОЕШЕ НА ПОСТА.

Защо само протестираме, ВМЕСТО ДА ИМ СТРОШИМ КУХИТЕ КРАДЛИВИ КРАТУНИ

ТАКТИКАТА ТРИ ДНИ ИМАМ КРЪВНО И МЕ НЯМА, И МАЧ НЕ ИГРАЯ И В ЧУЖБИНА НЕ СЪМ И ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВО СТАВА ........ХЕХЕ ЦИРК !

Сега дали сме по-доволни? Едва ли... България, която беше тръгнала по своя европейски път, вече я няма... Подаде оставка... Върнахме си старата, в която отвличанията, убийствата, магистралните грабежи, взривовете и рекетът бяха ежедневие. Казват: "Внимавай какво си пожелаваш..." Какво си пожелахме ние? Дали точно това искахме? Заради това ли бяхме по улиците? Е, ако това сме искали - получихме си го. :( Някои със сигурност са доволни... А останалите? Сигнализирахте за неуместен коментар

А КОЙ ЛИ ГИ ПОРЪЧА ТЕЗИ СТАРИТЕ НЕЩА КРАЛЯ СЛЪНЦЕ, ВЕЛИКИЯ БУДА , ИЛИ ПРОСТО ЦИРК!

какво опело , какъв храм бе. самоубийците не се почитат от църквата. Всички са изперкали. От кога почнахме да се покланяме пред безумци.

Не се погребват според християнски обичай.Защото самоубийството е грях като убийството. Нашите попове са търговци ,те не са свещенослужители-те венчават хора ,живели по 5г заедно преди това,с църковен брак,прощават аборти ,и т.н.Сега за Пламен се говори и те търсят килепира.Някой отец да излезе и да обясни,какво е да си християнин и кой има право да влиза в храма и да участва в свещенодействията ,като брак,погребение,кръщене и т.н.

момчето то християнски го опяха. Не той се самоуби, а го уби несправедливостта, мизерията и отчаянието. Мир на праха му.

ти си малоум*н и много злобен, за много праведен ли се мислиш ? кога последно си направил нещо добро без принуда, за непознат човек ? лъжеш ли ? грехове нямаш ли, че си седнал да съдиш, не какво да е, а едно последно изпращане на човек отишъл си без време, дори да е само за успокоение за близките му.

Поклон пред паметта на Пламен!

Доколкото знам в нашата религия самоубийците не се погребват с опело. Каъв е този храм, който приютява опело на сомоубиец. Къде са тези попове доносници за да кажат на простосмъртните че това е забранено по канон. И вие, които пишете тук за светла памет ит.н.т. наясно ли сте с тези неща. Вие познавате ли този човек. Доколко го познавате. Вие бяхте ли там когато се самоуби. Въобще има ли някой, който да е бил там в момента на самоубийството.

ПОДДЪРЖАМ ТВОЕТО МНЕНИЕ НА 100% УЖАСНО ПРАВ СИ ТОЧНО ТАКА Е. ИЗВОДА МОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ КАКВИ СВЕЩЕНИЦИ И ЦЪРКВА ИМАМЕ И КОЛКО СА НАСНО С БОЖИЕТО СЛОВО.

Бог да го прости !Съболезнования на близките.Да се борим до победа братя и сестри!Не може да си е отишъл напразно този млад живот!!!

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!!!!

Няколко хиляди чакат на опашка, но стотици са дошли да се простят. Да светна пиар-майстора на газетата: Не "стотици", Калинке, а "десетки и десетки".

Дали тук е мястото да търсиш кусури?

Много си долен!

бог да го прости....хубав народ, скапани политици...наистина е героиство да живееш в тази нашата страна и да се съхраниш като човек, да не откачиш ....или да не полудееш..и да не се самоубиеш...господ да пази нарорда от скапаните управници...

Ти къде видя този хубав народ. Аз вървя по улиците и не виждам хубав народ. Напротив, виждам един озлобен, жаден за пари и власт народ. Виждам едни дребни души, които са готови за пари майка си да прододат. Виждам хара, които ще ти измъкнат портмонето в първия удобен случай. Виждам хора, които търсят вината винаги в другите, а не в себе си. Питам те пак къде видя този хубав нрод и аз да отида там да го видя

Именно , а Пламен си отиде именно заради така наречения народи или е жертва на бъдещите лидери жадни за власт

Питаш ли се обаче каква е причината, докарала народа до това?

Имаше един хубав народ-Сега добротата я скрихме някъде навътре толкова навътре че не можем да я намерим вече-Но в ЧОВЕКА има хубави неща дори и да са скрити-Но когата всички се държат с теб зле ти да се държиш добре не върви нали -Или като ни бият един шамар да подадем и другата страна за удар ..

Пламен изгоря, за да ни свети. Почивай в мир, смело момче! Бог да те прости!

жестоко ,но БОГ не прощава такива неща.жалко за момчето избрало най неразумния начин.

Не знам дали Пламен е заслужил Божията прошка, но съм убедена, че заслужава нашето уважение. Затова ще се моля за него.

айде стига 100 коменатра с едно и също, ти кога точно се върна от среща с господ, че да знаеш кво прощавал, кво не прощавал.

няма Бог, Ива.

геройство е да останеш и да живееш в тая държава...

Или мазохизъм?

ами вземи се запали тогава

ДОЛУ ТИМ Разследване ! СЪД !!!! и ....

На съд, крадците-комисионери от ГЕРБ, присвояващи нагло и безцеремонно всичко ценно от България... !!!

Или е бил много смел, или е бил много отчаян. Бог да го прости! А всички, които си играят с човешките съдби, трябва да са наясно, че всичко рано или късно се връща под една или друга форма!

Да бъде светла паметта на това смело момче! Но въпреки всичко, той трябваше да живее! Защото можеше много да даде на Варна и варненци! Бог да го прости!

Почивай в Мир, Дете на Морето ! (Поклон на Варненци/ки !)

Поклон! Дано смъртта му да не е напразна!

За съжаление ще бъде.