Последна среща, не сбогуване с Валери Петров (снимки)

Стотици дойдоха в Народния театър, за да се простят с големия български поет, драматург и преводач Валери Петров.

Обратно в новината

Коментари - Последна среща, не сбогуване с Валери Петров (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ... когато видя ФАР, винаги се сещам за по детски наивният мюзикъл в който бях "пазач на фара" ... и за Човека който беше написал песничката "за пазачите на фара". А на коментарите тук ... не се сърдете и не ги корете, важен е ФАРЪТ ... и СВЕТЛИНАТА от него! Почивай в мир!

НЕ го упреквайте, че е нагаждач защото се е борил за физическото си оцеляване. # Ако беше принципен отдавна да са го изяли прасетата в Белене, защото владеенето на западен език беше най-голямото престъпление до 1990 година, а той ползва цели четири западни езика плюс иврит, освен това НЕ е от бедно селско семейство, а е буржоазен елемент . . .

МНОГО Е НУЖНА ЧОВЕЧНОСТТА НА ВАЛЕРИ ПЕТРОВ НА НАШИЯ ИЗМЪЧЕН НАРОД. ЛОЧИВАЙ В МИР.

Отново към Бугараш. Първо- съм завършила елитната седма гимназия в София. И второ зная, че за мълтвите или добро или нищио.

В дясна България е велик не Валери, а мутрите. Онези с чалга субкултурата, крадените милиони, убийците и насилниците, простаците и пожарникаро-охранителите. Велики са десните демагози, подпалвачите на войни, предателите и продавачите на държавните интереси от рода на Борисов. Велики са изметта, отпадъците на бившия социализъм, ренетгатите и душевните проститутки. Горката ни България - докъде се смъкна!

Велик ,както някои писа по-долу е само Господа нашия Бог.Така,че този поет,велик според теб,колко пъти и къде Го споменава и търси всеопрощение от него в поезията си,псевдо -културтрегере?

А ,сега и монумент да му издигнат,колкото някои от съветските паметници.На т.н.жалещи тук , бих казал да ходят прошка пред паметника на Евтимии Търновски да искат,него да славят.То,какво ли се чудя,като пръв се е изтипосал да го изпраща ,друг съветски гражданин ,които отново непонятно защо избяга в Европейския парламент,а не в матушката?!И Бог да прости този човек на 94,но защо ли ми се струва,че почитат времето през което е творил,преводи правел...,и все едно покойника искат да им благодари от отвъдното,че са му позволили да стане поет?!

мир на праха му той беше и ще си остане велик

Господ! Обаче не онзи...а другия - Иисус Христос!

Нека всички, които по една или друга причина са си останали прости, неуки и ограничени, да замълчат ако не за друго, поне от уважение към това, че е починал един 94 годишен човек! При това МНОГО ДОБЪР ЧОВЕК! Все едно, те никога няма да осъзнаят какво е представлявал В. Петров, защото той не е писал никога песни за Азис, Курнелия, или Дриско...

Един на 100 милиона...

ПОЧИВАЙТЕ В МИР !!! БЛАГОДАРИМ НА БОГА ,ЧЕ СЕ РОДИХТЕ И ТВОРИХТЕ В НЕ ТОЛКОВА ДОБРА БЪЛГАРИЯ , НО ПЪК СЪЗДАДОХТЕ ТОЛКОВА ДОБРИ НЕЩА!!! БЛАГОДАРИМ ВИ!!!!!!!

Отиде си още един от големите хора на България. Почивай в мир!

СБОГОМ И БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ТЕ ИМАШЕ, ВИНАГИ ЩЕ СИ С НАС , ЩЕ ТЕ ЧЕТЕМ И ЩЕ СЕМ ПАК ЗАЕДНО. ПОЧИВАЙ В МИР!!!

А Винету, чел ли си?

Боже, колко е истински, умен, мъдър и талантлив - обичам го!

Напоследък, признавам си - в мен се ражда една мисъл, малко себична: от разрухата в нашата злополучна страна полза май имам лична. Какво стана с живота ни! Не ми се говори! Хитреци, за които вечно няма затвори, Порнографи, подкупи, заплатени убийства, инсталации, клоуни, идиотски шеги и с това, дето най ти е мило, дето най ти е скъпо, словоблудстване тъпо със велики понятия и прекрасни идеи, клевети за герои и венци за злодеи, а не само у нас - по петте континента се върти тази грозна, отвратителна лента... И от всичко това, от туй време на злоби е, уви, мойта полза и тя в туй е, че май, ако друг бе животът ни, то по-трудно било би, отколкото днес е, да му кажеш: - Гуд бай! Валери Петров Поклон!

Абсолютен ГЕНИЙ! С каква точна диагноза за ЧОВЕЧЕСТВОТО! БЛАГОДАРЯ и ПОКЛОН!

Някого на глас и безусловно, умният човек изпитва притеснение да се присъедини към групата на превъзнасящите. Това обаче като че ли ви убягва и с това ви издава (ако разбирате какво имам предвид). Уважението към паметта на покойния не се нуждае от подобен панегиризъм (ще ме извините за чуждицата).

"Със своите творби той надвика агресивната простащина"- Анжел Вагенщайн

Плаках зе Вас като за близък човек, защото Ви чувствам такъв! Мир на душата Ви!

до вас....някъде далеч до вас и аз плаках...Плаках за ЧОВЕКА,за красотата, която създаваше с творбите си.Плаках за лекотота,с която четях стиховете му,плаках за мъдроста му, която не успя да пребори опростачването ни...ПОЧИВАЙ В МИР, ПОЕТЕ!! докато ИМА НЕПОЗНАТИ, КОИТО ПЛАЧАТ ЗА ТЕБ НЕ ВСИЧКО Е ЗАГУБЕНО...

Хубаво сте го казали!

Преди да кажем сбогом, искаме да кажем благодаря. Благодарим за това, че ни оставихте детство. Всеки път като прочета нещо от Вас се връщам пак там - в детските ми безгрижни години. Вие никога няма да си отидете, защото това, което оставихте ще живее и където и да се намираме по света вашите слова ще ни връщат там, където сме родени, а нашите деца ще четат за тези вълшебни места. Благодаря ви Валери Петров.

не го познавам лично, но съм чела доста негови произведения, и сега като разбрах, че е починал имам чувството, че не е починал просто един човек, а а една велика и добра душа, нещо светло и прекрасно от българския културен живот... но той остави толкова, колкото мнозина накуп